- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaguny
tag
Sziasztok!
Új monitor vásárlás előtt állok.
Alapvetően VA vagy IPS panelben gondolkodok most már (kezdetben még TN paneleseket is nézegettem), 140 ezer Ft-os összegig; feltétel még a freesync megfelelő működése nvidia kártyával, valamint az 1440p felbontás. Több lehetőséget számba vettem már ...viszont sok monitor esetében miután részletesebben utánaolvastam az adott tipussal kapcsolatos tapasztalatoknak, előbb-utóbb ki is esett az éppen aktuális "kedvenc".
Legutóbb ismét körvonalazódott számomra egy újabb kiszemelt: ACER NITRO VG271UPBMIIPX.
Már majdnem meg is rendeltem, mikor ránéztem még newegg.com-on a vásárlói visszajelzésekre: döbbenet...iszonyat nagy arányú az alacsony értékelés a monitorról, alapvetően flicker hibát írnak le...
...szóval elbizonytalanodtam...megint ott tartok, hogy nem tudom milyen monitort vegyek?!Kérdezném, hogy az igényeimnek, a jelzett anyagi keretnek megfelelőn tudnátok-e javasolni IPS vagy VA paneles monitort?
Esetleg aki rendelkezik ACER NITRO VG271UPBMIIPX tapasztalatokkal, érzékelt már ebből a gyakran említett flicker jelenségből valamit?Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz laychi #100898 üzenetére
Kezdetben volt egy kis nézelődés TN körben. Elsősorban játék miatt gondolkodtam AOC AGON AG271QX-ben, de még a 24" változat is "szóba" jött. Aztán végül léptem tovább, mert jelenleg ugyan egy alap ips-em van, de tartottam attól, hogy jelentősen rosszabb képminőséggel fogok találkozni. (Megjegyzem, hogy így utóbb megint gondolkodok ezeken is...freesync kezelésük rendben van, nvidia támogatott /a kisebb ott is a listában/...tehát e téren pozitívak a tapasztalatok). Alapvetően egyébként globális értékelésük is egészen jók ezeknek a monitoroknak. (Ja, volt még ebben csoportban egy Dell S2719DGF is amit néztem).
Ezután nézelődtem VA paneles körben, a VA panelnél tetszik a jobb fekete kezelés:
AOC Agon AG273QCX, Samsung C27HG70, MSI Optix MAG271CQR
Samsungnál számomra kezelhetetlen méretű böszme talp. Egyéb más "apróságok mellett" freesync problémák ezeknél is, flickering bizonyos képfrissítési tartományokban, black uniformity gondok, MSI: color banding stb.
Majd legutóbb az ACER IPS-ek (VG széria)...ips glow, blb...nyilvánvaló, hogy előfordul (panel lottery)...de ez a flicker végképp kicsinált...szóval nem tudom...... -
vaguny
tag
válasz laychi #100902 üzenetére
Jól látom, hogy az általad említett típus már nem kapható sehol?
Körvonalazódik bennem, hogy nem lesz ebből most monitor vásárlás, egyszerűen nem találok megfelelőt az említett 140 ezer Ft-os keretig. Többet pedig nem akarok költeni (pláne úgy, hogy a magasabb árszegmens sem jelent garanciát a megfelelően működő panelre).
-
vaguny
tag
Elnézést kérek, de egy további kérdésem lenne monitor ügyben, konkrét tapasztalatokra lenne szükségem:
A jelenlegi TN panelek feketéje sokkal rosszabb, mint az aktuális IPS paneleké?
Sejtem a választ, de azért kíváncsi lennék néhány véleményre.Köszönöm! (Lassan talán eldugulok )
-
vaguny
tag
Ismét elérhető az LG27GL850-B, pontosabban 1 munkanapon belül (külső raktáron státusszal). Sok kínlódást és utánajárást követően - a délelőtt írt tervezett keretet végül mégis jól meghaladva - hoztam egy hirtelen döntést és rendeltem is egyet. Nagyon remélem, hogy ezzel már nem nyúlok mellé.
[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz AsakuraDave #100934 üzenetére
Okés, remélem nem lesz vele gond.
Egyébként megnéztem az általad készített képeket, egyáltalán nem rossz amit látok. Úgy gondolom sokan elégedettek lennének ilyen IPS panellel.Mindenképp cserélni szeretnéd?
[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz AsakuraDave #100959 üzenetére
Azért nem látsz rajta semmi bleed-et, glow-t, mert nem olyan beállításokkal készült a fotó, amely ezeket a jelenségeket megmutatná. Azzal a Dslr-rel és beállításokkal a Te monitorodról készült fotó is kb. így nézne ki. Szóval szerintem ne hajszold bele magad túlságosan , ez így teljesen alkalmatlan az összevetésre.
[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz AsakuraDave #100934 üzenetére
Csak mert kérted/ígértem. Megérkezett az én monitorom is és valami ilyen (LG27GL850).
Szerintem azonban nem sok értelme van ezeknek a fotós hasonlítgatásoknak. Mint minden IPS panelen, így nálam is van glow/bleed.[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz Csápájev #101070 üzenetére
[EIZO MONITORTEST]
A webesen túl létezik belőle letölthető app is (valahol).[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz AsakuraDave #101073 üzenetére
A legsötétebb 1/15 záridő 1,5 rekesz 800 iso; a legvilágosabb 1/50 s f/1,5 800 iso.
Mire jutottál egyébként a Tiéddel?
[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz BogyóBP #101068 üzenetére
Általában jókat írnak a tesztekben róla. Itt van is egy kimerítő írás:
[pcmonitors.info]
Ha még nem olvastad, szerintem fusd át!
Ugyanez az oldal az ajánlott monitorok között tartja egyébként nyilván. Video tesztjük is van. Nézd meg szerintem azt is:
[Dell S2719DGF Review]RTINGS.com kissé lehúzta black uniformity miatt. Mondjuk az a kép, amit a náluk járt példányról készítettek, az azért elég durván is nézett ki.
Gondolkodtam én is rajta nagyon mikor még keresgéltem. Most egyébként volt is egy jó ajánlat a MediaMarkt-ban a féláfás promóció keretében 106 340 Ft-ért, csak sajna úgy látom már nincs készlet. Azon az áron elég jó vétel lett volna.
-
vaguny
tag
válasz MiklosSaS #101086 üzenetére
Szia!
Úgy gondolom, hogy az IPS Aorus annak ellenére, hogy egy jó monitor nem éri meg az árát.
Most a napokban döntöttem el én is, hogy mit veszek, elég sokat őrlődtem előtte. Sok tesztet és videót megnéztem, köztük az általad említett jelöltekről is. Végül én azért választottam "egy negyediket" az LG27GL850-et, mert fontos volt számomra, hogy jól működjön a freesync az Nvidia kártyámmal. Sajnos mivel az említett AOC és MSI monitorral sok ezzel kapcsolatos problémát (flicker) olvastam, így ők kiestek a versenyzők közül (de csakis ezért). Mindkettő egyébként nagyon jó monitor szerintem, nálad az AMD kártyával ráadásul semmi gond nem lenne egyikkel sem, így egyikkel sem nyúlsz mellé úgy gondolom. Ha nekem AMD kártyám lett volna, az olvasottak, tesztvideók alapján szerintem az AOC-t veszem. Igaz azonban, hogy ebben szerepet játszott volna azért az itthoni árazás is, amely eltér attól, amit írsz:
AOC: 135e Ft
MSI: 155e Ft
GIGA: 180e FtEgyébként a VA feketéje miatt preferáltam volna ezeket a kijelzőket, mert azért ez az LG IPS amit vettem ugyan egy elég jó monitor, de a kíserőjelenségek glow/bleed itt is adottak és azért b*****k is a csőrömet (remélem megbékélek azért velük).
(A három közül azt ugye tudod, hogy az Aoruas az egyetlen, amelynek sík a képernyője?!)
[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz BogyóBP #101087 üzenetére
Hát sajnos ebben nem tudok segíteni, nem tudom milyen Dell lehetett. Az S2719DGF-nek szürkéskék színe van (ún. recon blue) és metallic kék rajta a Dell felirat is, két oldalán, tetején borderless.
De akkor ezek szerint nem ez volt a Mediamarktban az S2719DGF címke mögött.. ..[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz AsakuraDave #101090 üzenetére
Persze, hogy zavar...meg egyébként is hajlamos vagyok addig vizsgálni mindent míg nem találok valami gondot .
Tegnap este elég sokáig tesztelgettem, jó bele az éjszakába. Teljes sötétben...és azért ennek a panelnek is van gondja...nem extrém, csak hát az IPS-re jellemző glow...valamint egy kis bleed is, ami azért lehet jobban zavar...
Összességében egyébként tetszik a monitor...ettől függetlenül volt egy pillanat este mikor úgy éreztem, hogy megpróbálkozom majd egy cserével...de bizonytalan vagyok, mivel semmire sincs garancia, mi van ha rosszabb lesz, esetleg még dead pixel és társai?!...szóval nem hiszem...nem tudom...azt hiszem használom és ha nagyon zavar akkor még van egy kis időm eldönteni, hogy mi legyen...
Beszúrok még néhány képet...aztán befejezem, mert tartok tőle, hogy lassan nagyon kiakasztjuk a közösséget ezzel...
Elnézést mindenkitől![ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz BogyóBP #101114 üzenetére
Azért ha majd ezt választod és Nvidia kártyával használnád, valamint preferált dolog a problémamentes VRR/freesync, akkor azért van megjegyzés Reddit-en a kompatibilitást illetően, szóval figyelj:
"Rapid FPS swings can cause flicker"
[Freesync/VRR Compatibility with Nvidia Megathread (improved)]
Nem biztos, hogy érint és nagy dolog, csak gondoltam tudj róla!
Egyébként egy nagyon jó VA monitor szerintem ez is.[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz Csápájev #101186 üzenetére
Egy új termékkel kapcsolatban úgy gondolom joggal várná el az ember, hogy hibátlan legyen. Te rögtön tudtál említeni 2 dolgot az új monitorod kapcsán, ami valami hibára utal.
A pixelhiba egy olyan dolog, hogy valakit zavar, valaki meg el tudja viselni. Személy szerint engem rohadtul zavar, ha egyszer felfedeztem, "látom is folyamatosan". Én már ez alapján is biztos kezdeményezném a cserét, pláne ha még azt is hozzávesszük, hogy "a tartóval" is gondok vannak.
Persze lehet, hogy Téged annyira nem zavarnak ezek a dolgok, elfogadom azt is, nem vagyunk egyformák...de azért ha belegondol az ember, hogy megvesz egy új monitort nem 2 fillérért és rögtön azzal kezdődik az ismerkedés, hogy kompromisszumot kell kötni ezzel-azzal...az rendben van így!?...hát szerintem nem...[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz Csápájev #101188 üzenetére
Hasonlókról tudnék beszámolni egyébként én is, sajnos egyszerűen túl sok a szenny...és majdnem mindegy, hogy prémium kategóriáról beszélünk vagy sem.
Én viszont egyszer sem hagytam, mert úgy voltam vele, hogy ha nem teszek semmit, akkor a használat csak a bosszúságról fog szólni. Szóval léptem, nem hagytam...így néhány további körrel rendeződtek is a dolgok.[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
Hátha valakit érdekel (AOC 24G2U Review):
[link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Samsung Odyssey G5 Ívelt Gamer Monitor! 32"/ 2560x1440/VA/144hz/1ms/HDR/G-sync-Freesync Premium
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs