Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tibord

    senior tag

    Sziasztok!

    A korábbi kérdésem kapcsán köszönöm a válaszokat.
    Sajnos arra jutottam, hogy olyan klímát nem fogok találni ami ár érték arányban megfelelő lenne és lehet állítani rajta, hogy milyen páratartalomra induljon el és vagy szabályozzon.

    Így a másodlagos kevésbé tetszetős de szükséges megoldás felé kell elmozdulnom.
    Ennek több verziója is van:
    - Találok olyan okosrendszert amibe van tanítható infra távirányító és páraérzékelő is.
    Ez alapvetően szerintem nem egy bonyolult dolog lenne, viszont nem igazán találtam ilyet.
    - Már találtam olyan rendszert amibe van páraérzékelő és okoskonektor.
    Ehhez, hogy működjön nem kell sok minden csak annyi, hogy olyan klíma kell ami áramkimaradás után (vagyis ha épp az okoskonektor amihez csatlakoztatva van), visszatér a korábbi bekapcsolt funkcióhoz (jelen esetünkben mondjuk a párátlanításhoz).
    Egyszerűen fogalmazva amíg van villany megy, amíg nincs addig nem, majd ha megint van folytatja a korábbi beállítás szerinti munkát.

    - Még egy mellékes lehetőség van. A fűtésvezérlőm tud kiadni relén keresztül jelet, amit a szobák páratartalma alapján ad ki. Létezik elérhető árban olyan klíma ami tud fogadni külső jelet ami alapján mondjuk be-ki kapcsol? (nyilván továbbra is páramentesítő funkcióról beszélünk.) Olyan elvre gondolok, mind, hogy a klíma ki be kapcsol ha mondjuk nyitják-zárják az ablakot. (Sőt akár az is jó lehet, ha egy relével átforgatható a dolog).

    Persze az alap dolgok továbbra is igények maradnak.
    - Csendes, megbízható működés, ár-érték arány

    Előre is köszönöm a válaszaitokat (mármint, hogy ti melyik rendszert építenétek ki, vagy egyáltalán melyiket lehet kiépíteni).

    Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

Új hozzászólás Aktív témák