-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bdanyy
addikt
Köszi szépen, meglátom még, hogy mi legyen, de akkor ezekre majd rákérdezek.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
senior tag
Ezt az ajánlatot kaptam ma egy klímástól:
Daikin Sensira FTXF25A/RXF25A, 2,6 kW - nettó 219000 Ft
Daikin Sensira FTXF35A/RXF35A, 3,6 kW - nettó 233000 FtGondolom felejtsem el és C vagy D jelűre hajtsak inkább ugye?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
barizo
tag
Sziasztok
Kivitelezésével kapcsolatban kérdezném a hozzá értő fórum társakat
Klíma kültéri egységet mennyire célszerű a földre/talajra helyezni? (mondjuk lábazati kőre)
Kb északi, eszak-nyugati (hátsó) oldalra kerülne .
A telekhatar 0,5 méter.
Egy 1,6 magas drót kerítés határolja.
Amennyiben felkerül a kb 2,5m magasba a kültéri, úgy esélyes hogy minden karbantartás során át kell kérezkedni a szomszédhoz.
Jelenleg ez nem gond, de később ki tudja.
De peszer kérdés, hogy ha lerakatom a.talajra, ahol kulé kavics van, milyen plussz kiegészítő -rogzito kell hozzá (vagy elegendő 2 db lábazati kő) +azért még majd 3 m rezcso is növeli az árát.
Szóval javasolt/nem javasolt , érdemes e ebben gondolkodni?
Köszönöm -
Strezi
őstag
válasz barizo #63604 üzenetére
Nem szabad ilyen közel és a szomszéd fele felrakatni. Leszedetheti, ha úgy tartja kedve. Pláne ha még a karbantartás is gond.
Remek helye van a földön, két pincefalazó, kiöntve betonnal, kb 30 - 50 centire igyekezz felemelni, ha fűteni is akarsz vele. Akkor ki tud folyni alóla a víz, illetve gyűlhet fel jég.
Érdemes nem direktbe a kuléra folyatni a kondenzt, mert nedvesítheti a falat. Nekem pár kifele lejtő cserép van alatta. Nézz vissza kb 20 Hsz-t, ott egy kép róla.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
PROTRON
addikt
válasz barizo #63608 üzenetére
A földfelszín felett jobban belezavarhat a kilátásba, de leginkább a hang szokott konfliktus forrás lenni. Mivel a szomszédok egymás telekhatár felőli oldalán azért beleszólhatnak a nagyon zavaró dolgokba.
Például Bp-n társasházak esetén is hiába saját fal, még ha a közgyűlés bele is egyezik egy új ablak nyitásába, ha az 7 méteren belül van a szomszéd társasházhoz simán jegyzővel kötelezhetik az eredeti állapot helyreállítását.A szomszéd ezen oldalán van hálószoba ablak? Vagy csak fal (esetkleg wc-fürdő)? A hang miatt lehet érdekes...
Amúgy a telekhatártól 50 cm-re házfalat amennyire tudom nem mindenhol szereti az építésügy, szal jobb a békesség a szomszéddal, ezért is jelzik itt a dolgokat az emberek.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Blackphant'r
tag
válasz barizo #63608 üzenetére
Van ahol a helyi építési szabályzat külön meg is határozza hogyan és hol lehet telepíteni. Ha nincs semmilyen előírás akkor a szomszédod a szomszédjogok megzavarása miatt birtokvédelmi eljárást kezdeményezhet a jegyzőnél. Persze ebben az esetben neki kell azt bizonyítania hogy a klíma zavarja és a zavarás mértéke (zaj, felé fújt meleg/hideg levegő) meghaladja a helyben szokásos mértéket.
A legjobb ha legalább 3 méter van a szomszédtól vagy nem felé van fordítva a kültéri egysége. Vagy ha neki is van feléd fordított kültérije. Úgy nehéz azt bizonyítani hogy a tiéd zavarja.[ Szerkesztve ]
-
barizo
tag
Sziasztok
Lentebb rá kérdeztem hogy lenne a haszna, előnye ha nem a falra hanem a földre kerülne a kültéri
Megosztom a képet ami jobban segít a tanácsadásban.
Mivel leginkább olyan jelzések jöttek, hogy eleve a 0,5 m telekhatàr a szomszéd közelség, lehett nem is jó az elképzelés amit a klíma elhelyezése adna.
Szóval jelöltem a klíma eddigi tervezet helyet , a tv illetve kanapé elhelyezkedését.
Jelenlegi terv , hogy a klímát a kanapétól balra helyezzük el, majd a háztartási helyiségen keresztül menne ki a kültéri egységhez (É-ÉNy tàjolàs) fél méter telekhatàr, kb 4 M a szomszéd, neki is van klímája, ami felém néz.
Leginkább azért gondoltam a földre helyezésre, mert akkor nem kellene állandóan be kérezkedni amikor karbantartás lesz.
Szóval, egyáltalán jónak látszik a klíma elhelyezkedése?
3,5 Mitsu AP a tervezet.
Ki hova tenné, melyik oldalra a klímát, hova. A kültérit?
Köszönöm -
rígel
őstag
válasz PROTRON #63609 üzenetére
Pont most van egy ismerősömnek ilyen ügye, most beszéltem az építésügyes ismerősömmel. (egyébként telekhatárra építést majdnem mindenhol engednek, még LKE övezetben is, de ezt a HÉSZ (helyi építés Szabályzat) szabályozza.
A lényeg, hogy a tetőn kívül más nem nyúlhat át a szomszéd telekre, azonnal visszabontatják.
Ha saját telkeden van, akkor már csak akkor lehet belőle probléma, ha átfolyik a víz. Ezt meg kell szüntetni. Tipikusan a hanggal szokott még probléma lenni, de azzal nagyon nehéz mit kezdeni, hacsak tényleg nem egy traktor hangjával vetekszik a kültéri. Egy normál kültéri 5-6 m távolságban már bőven zajhatár alatt van, és ugye ennyinek meg legtöbb helyen meg kell lenni a szomszéd épületnek a telekhatártól .Nem szoktak ilyenekbe családiházas övezetben belemenni, mert tipikusan mindenki veszít vele. Évekig senki sem szeret pereskedni. Sűrűn beépített belvárosi társasházas környezet már érdekesebb, de ott is a sokéves pereskedés a jellemző. -
barizo
tag
válasz PROTRON #63609 üzenetére
Az építkezés annak idején mindenben megfelelt az előírásoknak.
Akar telekhatàron álló is lehetne.
Mi fel métert hagytunk el anno.
A szomszéd legalább 4 méterre van
Neki is van klímája, ezen az oldalon ahol a mi hátsó falunk van.
Bár ő nem kérdezte meg, én megtettem
Mit szól hozzá, nem e zavarja stb
Ablaka pedig azon a falon lejebb van (ott már inkább a saját klimàkat hallhatja) -
TeeJay
félisten
válasz sz.zs. #63602 üzenetére
A végű 2019-2020 elején volt még idén már nem fogsz kapni
D végű van már mindenhol kivéve ha valahol nem ment el de ott meg gyanakodnék hogy miért nem fogyott el
Nekem van A végű meg C végű is, mindkettő tökéletesen halkan megy, nem vettem észre nagy különbséget pedig a C végű már könnyebb meg 150grammal kevesebb hűtőközeget kapottMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Miklósbácsi
tag
válasz sz.zs. #63602 üzenetére
Nálam az " A " változat immár bő négy éve kifogástalanul működik. Azóta figyelem itt is, hogy másoknak van - e valamilyen gondja ugyanezzel. Nem jellemző és én örülök, hogy jó típust választottam.
A " C " és " D " változathoz hogyan is tudnék hozzászólni ? Csak akkor, ha felszereltetnék egyet - egyet.....De minek, ha a Sensira FTXF 35A is tökéletesen és csendesen hűt - fűt ?
-
TeeJay
félisten
válasz Miklósbácsi #63615 üzenetére
Nem az FTXF35A helyére hanem mellé akar más klímát így most már csak D végűt kap
ami 4kg-al könnyebb kültérire illetve 150grammal kevesebb R32-t kapott alapból.
Az FTXF35C csak 2kg-al volt könnyebb de szintén 150grammal kevesebb hűtőközeg mégis tudja ugyanazt és olyanolyan halkan mint az A végűMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
baloghgabor
aktív tag
Hát ha más meséli el, én el sem hiszem a történetet, pedig velem esett, esik meg:
Még mindig a csodálatos Polár klíma, ami rossz álmaimban fog előjönni évtizedek múlva is. Tegnapelőtt láttam távolról, hogy hiába állítom én 20, 19, majd 18©-ra, mindig 24©, vagy a fölé akár fűteni. Hazaértem, állítottam 22©-ra, ugyan mi is lesz? Ezután pillanatnyi áramszünet, gép megáll, majd AP kiírás, majd elkezd dolgozni. Hagytam is, majd néztem mit csinál?! Fogyasztás már 200W környéke, majd beállt 150W-ra és ott tolta. Néha felment 180-220W közöttire, és a hőmérséklet 22.2©! Estig melegedett még, egészen 22.4©-ig, és általában leszabályozva fújta a langyosat, mint az álom, ahogyan kellene működnie. Éjjel nekem ez sok és tanulva a múltkoriból, amikor sleep után mégjobban pörgött, kikapcsoltam. Reggel bekapcs a távirányítóval, hát megint hamar meleget csinált, ami jó, de 24© és lekapcsolta magát, az 500W pedig lett 10W és ennyi. Ismét on-off a klíma?! Kényszer kikapcs, hiszen ezt imádja, ugye?! Most megint játszik az idegeimmel, amíg valószínű le nem rúgom a fenébe és meg lesz oldva a probléma!!!!
Aki felszerelte, arra adott garanciát, hogy a gép működik. Ő nem ismeri ezt a gépet, így nem is nyúl hozzá. A Polár pedig ragaszkodik hozzá, hogy aki szerelte, az csinálja a továbbiakat is. Ad alkatrészt, ha valóban híbás, de nekik erre nincsen emberük (?)! Állapítsa meg valaki és csinálja is meg. Érdekes helyzet, ami alapján itt vagyok egy csodás klímával, ami valószínűleg sz@r, és senki sem fog vele foglalkozni. Ha meg jobban elpusztul, akkor úgy jártam! Tudom, magamra kellett volna hallgatni, amikor azt mondtam nekem klíma nem kell az életben sem, mert . . . 10 év küzdelem elég volt. De nem, kellett még, úgy látszik?! Én vagyok a barom, igen, tudom.bégé
-
mjani1172
addikt
válasz baloghgabor #63617 üzenetére
Csak nyugi.Bele ne őrülj.
Próbáld meg kitapasztalni, melyik hőfok jó, állitsd fixre azt kész.Én is csinálom.
Sőt mondok jobbat. Nekem az egymás melletti szobában lévő egyforma Mitsu klímák sem egyformán működnek.
Beállítom fix 23 fokra, fűtés, 2 es fokozat.
Az egyik tartja ezt, a terelő fixen lefelé áll, és nem változik sem a hőfok, sem a sebesség,így megy míg lekapcsolom.
A másik szobában minden ugyanez, a terelő mégis le fel megy és ha eléri a szoba hőmérsékletet, akkor megáll, vagy leszabályoz.
És nem jövök rá miért.[ Szerkesztve ]
-
baloghgabor
aktív tag
válasz mjani1172 #63618 üzenetére
Bakker, pedig Misunál azt hinném, hogy minden rendben van?! Sajnáltam is, hogy nem olyat vettem, de nagyon elszálltak az árak sajnos. Négykerekűmben lassan félmillió km van, kisebb hibákkal. De ez a kínai/magyar kiborít! Ha "kedve" van, akkor úgy működik, mint ahogyan elvárható lenne. De legközelebb megint össze-vissza. Most megint volt egy kényszer áramszünet (menet közben lett áramtalanítva), de ez nem normális dolog! Megint úgy kezd dolgozni, ahogyan elvárható lenne. Szabályoz vissza és lassul is le. De ezt játszam el mindig?! A másik, hogy ha más baja lesz, akkor is én fogom javítani?! Mondjuk én voltam a barom, hogy nem azzal telepíttettem, akitől vettem. De májusban ígérte augusztusra, majd szeptemberben azt mondta, hogy talán majd november vége?! Vagy lehet soha?!!
bégé
-
poli27
veterán
a szerelő hozta a klímát, tőle van róla a számla? Mert akkor neki kell javítani!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz poli27 #63620 üzenetére
Igen a szerelő hozta a klímát, még májusban, majd azt ígérte, hogy augusztusban fogja felszerelni, mert nekem sem sürgős és akkor ér majd rá. Szeptemberben megkérdeztem, ugyan mikor jön már, mert jó lenne?! Azt válaszolta, hogy legkorábban november végén, talán! Ha sürgős, keressek másik szerelőt, aki elvállalja. Csoda volt, hogy lett ilyen, aki feltette. De mivel nem is látott még ilyen klímát, ami ugyan működik (mondjuk, hogy hogyan az más kérdés), itthagyott vele együtt. A forgalmazó meg mossa a kezeit, hiszen ő nem tud a távolból mit tenni ezzel. A szerelő meg mivel nem is ismeri és csak szerelést vállalt, így most itt állok egy szar klímával és kidobott 350ezer forinttal. Qrva drága tanulópénz volt, azt hiszem.
bégé
-
poli27
veterán
válasz baloghgabor #63621 üzenetére
Akkor nem az szerelő tette fel aki hozta ... egyébként a forgalmazónak is meg kéne ezt oldani, hiszen mi van ha pl a klímás aki felszerelte meghal elköltözött külföldre, nem szerel már stb... azért ez minősíti a polart sztem..... kezdeményezzél békéltető testületi eljárást, sztem meg fog oldódni Sajnos te át lettél vágva azzal a klímával, az által aki odavitte neked és baszott feltenni...
[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
Polar SDU?
-
baloghgabor
aktív tag
válasz poli27 #63622 üzenetére
Az a baj, hogy az is rengeteg idő, mire oda eljutunk. Igazi fogyasztóvédelem nem létezik már, amit a békéltető testület végez, csak ajánlás lesz. Közben telik az idő, az idegrendszerem rongyolodik. De hogy a Polár szót aki kiejti a száján, az lehet kap egyet tőlem a jövőben!
Pepe78 Polár Ultimate. Elvileg a legjobb klíma, ami létezett valaha . . .
bégé
-
arnyekxxx
veterán
Akitől vetted (aki kiállította a számlát a készülékről) annak kell a jótállási dolgokkal foglalkoznia.
-
elfelejtette
veterán
válasz elfelejtette #63231 üzenetére
Múltkor ezt írtam:
"Próbaképpen kipróbáltam már ezt a Powerful módot. Felpörgés után a fogyasztásmérő 6 Ampert írt, és 1050-1100 W-ot, valamint a Power factor 80%."
A 6 Amper egyébként a gyenge fizikai ismereteim szerint 1380 W...
Most megnéztem a klíma alkalmazásában a statisztikát. 22-én sikerült csatlakozni a klímára, azóta az alkalmazás szerint 120kWh áramot használt, a fogyasztásmérő szerint 90-et.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
seolwon
tag
válasz elfelejtette #63627 üzenetére
Október 22? Nem keveset megy akkor.
Milyen fogyasztásmérő? A blitzwolf pl. pontosnak tűnik (villanyóra alapján). -
elfelejtette
veterán
válasz seolwon #63628 üzenetére
Szia!
[link] Ilyen fogyasztásmérő, 5 éve használom a klímához, villanyóra alapján elég pontos.
(A #63130-ra tudnál válaszolni?)"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
mrmft
senior tag
-
fecke78
senior tag
Ezért is nem értem nénelyik fórumtársat ,minek ajànlja a rómán beszerzési forrást ,értem én ,hogy olcsobb , de ha gebasz van akkor hatalmas szivás az egész .
-
fecke78
senior tag
válasz Alpenjunge #63632 üzenetére
Persze mert sokan azt hiszik attól lesz jó egy szerelő mert felrakja a klimàt , pedig nem. Ha esetleg hibázik ,és belátja , vagy ha gond van akkor korrektűl oda ál , na az jó szerelő 10 ből ha van 4 ilyen ...
-
Pepe78
őstag
válasz baloghgabor #63624 üzenetére
Magamnak én is szereltem 3,5KW-os Ultimate-et és egy 5kw-os Optimumot. Csendes az Ultimate beltérije. Néha szórakozik, hogy pl hőfokot állítok -> csippan -> a kijelzőn változatlanul az előző hőfokot írja. Várok, semmi -> majd pl venti fordulatot állítok és akkor korrigálja a kiírt hőfokot is. Takarékosnak viszont takarékos. Az applikáció szerint 255 üzemóra átlag fogyasztása 153w /h. Ergo baromira le tud szabályozni -> kb ennek köszönhető, hogy olyan hangja van az udvaromról hallgatva , mintha a kompresszor ki akarna esni belőle. Az Optimum az optimális megoldás. A++ / A+ mint egy átlag japó gépezet. Nagyon szépen szabályoz. Nekem eddig egy felszerelt Optimummal sem volt gond! Volt most olyan család ahol 6 db-ot raktunk.
-
feco70
senior tag
Már a múltkor írtam hogy én is így jártam, nem sok hiányzott, hogy le rúgjam a falról, hidd el csak akkor lesz nyugodtság ha lecseréled a gépet valami rendes klímára.
-
novi68
tag
Sziasztok, az mennyire tartós,ha a kültéri konzolt polisztirol szigetelésre rögzítik? A kábelcsatorna gondolom nem probléma,de a konzol talán az lehet.. Mi a véleményetek? Köszönöm
My name is White. Lumia White....
-
Strezi
őstag
válasz baloghgabor #63626 üzenetére
Ha gondolod és adsz egy címet + bevállalod hogy nincs gari, elmegyek és grátisz kivezetem a levegő hőmérséklet mérőt, ahogy Mihály is javasolta. Szigorúan piros - fekete hangszóróvezetékkel, mert _az_ számít Csinálunk egy próbát, aztán ha nem rosszabb, örülünk
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
feco70
senior tag
válasz fecke78 #63631 üzenetére
Az ismerősöm hozott klímát Romániából, ott azt mondták neki, szóljon valami gond van a klímákkal és segítenek, lehet , hogy kamu, de lehet többet ér mint az itteni gari. És még fizessek egy két karbantartást, befújkálja valami olcsó habbal azt ezért fizessek min 15k gépenként, aztán valami gond van csak hárít mindenki.
-
feco70
senior tag
válasz Alpenjunge #63639 üzenetére
Igen, itt nincs rá gari, de küldenek alkatrész ha minden igaz.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Ház szigetelése alá lehet tenni ilyen csövet kondenzvíz elvezetés végett ? [link]
Ha igen, akkor mivel lehet összecsatlakoztatni a kondiból kijövő [link] ilyen csővel ?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
TeeJay
félisten
Ne aggódj, egyik szemközti szomszédomnak 4éve raktak fel egy valami Polar gépet
Jelenleg úgy indul neki mint egy döglött traktor, csattog kattog, majd leesik a falról és ha nem kapja el a ritmust le is áll. Van hogy 5-6x kell próbálni indítani neki hogy a kompresszor be pörögjön és ne csak kalapáljon. Persze garancia lejárt, kompresszor csere meg többe kerülne mint amennyit új állapotában anno a klíma ért...
Nesze neked ócsó kínai gép így a bácsi most pislog mi legyenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
TeeJay
félisten
válasz Directors #63644 üzenetére
Azt a flexibilis gégecsövet csak rá kell tolni és kész. Pont méret így tökéletesen rászorul és tömít Mondjuk ha a pipát berakod gyanítom fűteni akarsz ott lehet nem szerencsés gégecsőbe vinni mert belefagy az olvadék víz télen és nem sokat ér az egész
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Directors
senior tag
válasz TeeJay #63647 üzenetére
Szuper, köszi! Meg is rendeltem.
A fűtésre csak átmeneti időszakban lenne használva mikor nincsen fagy. Amúgy van központi fűtésünk, plusz ha nagyon nagy gond lenne akkor egy vegyes tüzelésű kazánunk.A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
baloghgabor
aktív tag
Köszi mindenkinek! Várom, mi lesz a neves magyar/kínai klíma sorsa. Mielőtt ugye lerúgnám a falról! Reggel megint jó volt, majd mielőtt elmentem megintcsak on-off klímát játszott, percenként ki-be, péklapát átforgat, majd mire sikerülne, már vissza. Amióta hazajöttem, éppen jó, tartja a 24.2© hőmérsékletet és 140-190W között fogyaszt. Ha így volna képes működni, felőlem pár év múlva mehetne az ócskásba, de addig elketyeghetne. De nem fog, abban biztos vagyok. Lesz mindig valami új sz@r vele. Hiba lesz kivezetve a hőérzékelő, ha az Ifeel okán is sz@rakszik, van más baja is. Azon kívül, hogy nem egy normális gép sajnos. Tanulópénznek kicsit sok volt, de soha többet kínai vackot be nem engedek ide, az is biztos!!!
bégé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs