- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Lenovo Tab M10 Plus (3. generáció) - érdemes belenézni
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz arnyekxxx #64300 üzenetére
És hol van a többek által említett 50+ fokos kilépő levegő hőmérséklet? Nem az lenne a helyes működés?
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
feco70
senior tag
válasz elfelejtette #64299 üzenetére
Tekerd fel 30 fokra és nézd meg nem e fagyos kint a cső, 35 fok az kevés
-
Z_A_P
addikt
nincs melegebb, mint a szigetelés (300k), a nyílászáró csere (300k), és a klíma csere (400k) előtt.
Hogy mi??
En szigetelesre (20cm), labazati nelkul (azt iden megcsinaltuk), jovo evi vallalassal 9.5 millios ajanlatot kaptam! Afa-s ar nyilvan.
(azota mar szoltak hogy a munkadij (3.5mil) +20%-al noni fog biztosan)[ Szerkesztve ]
OK
-
elfelejtette
veterán
50m2 falfelületet kellett szigetelni, a kolléganőm erre 1 milliós árajánlatot kapott, én megcsináltam magamnak. Jó, hogy csak 5 centi, mivel az előző tulaj ennyivel kezdte el, én ott folytattam, ahol félbe hagyta.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Z_A_P
addikt
válasz elfelejtette #64304 üzenetére
Ertem. Nalam csak az allvany lesz 700+afa
Hihetetlen, lenne erom, inkabb venni kene egyet aztan eladni utana.[ Szerkesztve ]
OK
-
elfelejtette
veterán
Nálam az állvány bérlés volt 5 napra 35ezer...
Ja és még nincs nemesvakolat rajta, talán jövőre.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Hogyan néz ki ez a szigetelés? Mert ismerve az anyagárakat ez nem túl sok.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
elfelejtette
veterán
válasz Tikakukac #64307 üzenetére
Ennyi, a ház másik oldalán ugyanígy. Jobb oldalon a konyha már szigetelve volt az előző tulaj által.
Semmi extra, a legolcsóbb 5 centis EPS-80, pont-perem módszerrel ragasztva, hálóval beágyazva.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz elfelejtette #64308 üzenetére
Azt látom, hogy ez egy fal, a rétegrend és a felhasznált anyagok érdekelnének
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
Sajnos az utólagos szigetelés nem olyan, mintha az ember 0-ról kezdve összerakna egy passzívházat; nekem se látszik a szigetelés és nyílászáró csere eredménye, és a klímám november közepéig, 19 fokra állítva tartotta a 19-20 fokot, utána 16-17 lett belőle. Felvittem 22 fokra, így tartja a 19-et a klímától távoli helyeken is. Van flir kamerás mobilom, látom hol tűnik el még meleg, elég neki egy ereszcsatornányi rész. Jó, rákölthetnék még a szigetelésre pár milliót, de az se ennek az Istennek az idejében térülne meg, napi 2-3 kWh megspórolásával, ami egy csúcs fűtős klímával olcsóbban elérhető.
-
Tikakukac
titán
válasz elfelejtette #64308 üzenetére
Akkor nagyon ne csodálkozz, ennek a triplája kéne és na az segítene.
-
elfelejtette
veterán
válasz Tikakukac #64311 üzenetére
Addig oké, hogy a 15 centi szigetelés jobb lenne, mint az 5 centi. De hogy az 5 centi szigetelés a semmihez képest, a műanyag ablakok a korhadt keretes, repedt üveges, keret mellett huzatosan beépített faablakokhoz képest, és a 340eFt-os Fujitsu klíma a fele annyiba (se) kerülő alap C&H-hoz képest nem jelent semmi pluszt, mert ugyanúgy 19 fok van bent, és mindezt 1 misiért, azt nehéz megérteni. Vettem volna ennyiért egy kurv@jó klímát.
-
undercover
őstag
Üdvözlettem!
Egy társasházban lenne pár klímánk...
És érdekelne, hogy milyen hőmérsékletig lehet velük fűteni, mármint pl. -5 Celsius fok kinti hőmérsékletig vagy 0 fokig stb.
Lenne egy Vortex VAI-A12A1D, Everest EAI-A18A1D, LG E12SQ, Daikin FTXB25C2V1B.
A segítséget nagyon megköszönném.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Arni9010
aktív tag
válasz elfelejtette #64312 üzenetére
A födémen van valamennyi szigetelés?
-
elfelejtette
veterán
válasz Arni9010 #64314 üzenetére
Még nem tudom, a jövő évi terv a tetőről a cserép leszedés, szigetelés, fóliázás, újra cserepezés.
-
Tikakukac
titán
Ha zero változás van akkor hőkamera kell neked, mert a gond nagyobb, mint gondoltátok.
Csak mértéket mutatva: régi ablak maradt a fronton, de ki lett szigetelve szilikon bemart rendszerrel, lichthof ajtót és ablakot cseréltem műanyagra és klíma van idéntől nem infra és norvég panel. 2 hónap alatt fizettem fele annyi villanyt, mint tavaly 1 hónapban.
Az azért indikátor
-
Aszi123
tag
válasz elfelejtette #64316 üzenetére
Valszeg nagyon kevés/ vagy nem jó kivitelezés/ nem megfelelő anyag. Jól teszed, ha ahhoz nyúlsz. A nyílászáró csere ekkora méreteben rezsin észrevehetetlen, komfortban viszont sokat hoz. Öt cm a falon, bár ár értéken messze a leghatékonyabb, de sokra nem mész vele az fix
-
feco70
senior tag
Megnézted a kinti csövezést, nincs lefagyva?
-
elfelejtette
veterán
válasz feco70 #64319 üzenetére
Meg lett nézve, nincs lefagyva.
Közben fel lett rakva a hőmérő a beltéri tetejére, ott is 20,5 fokot mér, mint lent, tehát nem hiszi a klíma, hogy elérte a 25 fokos beállított hőmérsékletet."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
xmad
őstag
Sziasztok
Daikin klimát telepítettek hozzánk is, nálunk is gyakran előfordul, hohy büdösödik. Már kb 1 hetes korában is észrevettem. Telepítési hiba? Nem folyik el a kondenzvíz? Van megoldás erre?
Nem minden bekapcsolásnál de gyakran előfordul hogy par percig büdöset fúj
[ Szerkesztve ]
-
Aszi123
tag
válasz elfelejtette #64320 üzenetére
És nincs ezekben egy belső hőmérő kompenzáció? Mert ha van nyert ügyedvan.
-
feco70
senior tag
válasz elfelejtette #64320 üzenetére
Hívd vissza aki telepítette, valami nem jó azzal a géppel. És ha turbót rányomod milyen hőfokon fújja?
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz elfelejtette #64301 üzenetére
Nem tom, én azt olvastam itt nemrég, hogy a japán klímában az a szuper, hogy langyoslevegővel fűt, nem úgy mint a szar kínaiak amik a forrót tolják magukból.
ironia off
Gondolom a klimád azért 35fokos levegőt tol mert azt hiszi, hogy már elérte a magadott hőmérsékletet s csak szintentart. Ezért mondtam, hogy tekerd fel 5 fokkal magasabbra.
-
elfelejtette
veterán
válasz arnyekxxx #64326 üzenetére
Pont ez az, hogy fel lett rakva a hőmérő a beltéri tetejére, ott is 20,5 fokot mér, mint lent, tehát nem hiszi a klíma, hogy elérte a 25 fokos beállított hőmérsékletet...
PEPUSOS: De gondolom nem 27 fokra vannak állítva, hogy 22 fok legyen.[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Lehet praktikusabb lett volna a klímacsere árából vastagabbat szigetelni, csak a nikecell árával drágább a 10centis mint az 5, a dübel a háló a ragasztó az állvány a szerszámok ugyanannyi (na jó, a hosszabb dübel pár forinttal drágább) Egyébkét egy dolog, hogy hány fok van, ugyanannyi áram is fogy ehhez a hőmérséklethez vagy az azért csökkent?
-
arnyekxxx
veterán
válasz elfelejtette #64327 üzenetére
mármint a klíma saját szenzora ez vagy az amivel te méred a szobádat? mert a szenzor akár mérhet rosszul is.
-
elfelejtette
veterán
válasz arnyekxxx #64329 üzenetére
A fogyasztás természetesen csökkent, mivel a Fujitsu 500W körül dolgozik ott, ahol a C&H már 1000W környékén fogyasztott. De inkább fogyasztana ez is 1000W-ot, de ha 21 fokra állítom, akkor 21 fokot is csináljon.
A szobai hőmérővel néztem. Tehát a klíma szenzora lehet hibás.[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz elfelejtette #64332 üzenetére
Azért ha feleannyi áramból ugyanolyan hőfokot csinál az azt jelenti, hogy működik a szigetelés. Tekerd fenntebb a klímát. Ha 25fokra állítva csinál 22-t akkor állítsd 25re.
-
elfelejtette
veterán
válasz arnyekxxx #64333 üzenetére
Csak így elég nyűgös lesz állítgatni a klímát, mivel én nappal 22 fokot szeretnék, viszont este 20 fokban szeretek aludni.
-
Tikakukac
titán
válasz elfelejtette #64334 üzenetére
Megírod rá a programtáblát és a távkapcsot akár a kukába is rakhatod.
-
arnyekxxx
veterán
válasz elfelejtette #64334 üzenetére
mennyivel bonyolultabb 25-23 fokot állítgatni a klímán mint 22-20at ?
-
Tikakukac
titán
válasz arnyekxxx #64336 üzenetére
Mondjuk erre az én válaszom meg az volt, hogy amikor konkrétan kinti napocskasütésre állítódik bent a fényerőm és a színhőmérséklet, akkor 2022-ben tudjuk azt már megoldani, hogy ok, a klíma ahol van valami nem tökéletes. 1-2 nap alatt kiderül mennyi a csalás és azt tudjam már el offsetelni a távkapcson/kijelzőn ahogy nekem tetszik, hogy ne fejben számolgassak mindig +/-3 akat, mint az oviban.
-
TDAT
csendes tag
Sziasztok,
Kb 3 hete használok egy Samu Wind-free elite 3,5kw klímát fűtésre itthon a dolgozó szobába, és van egy olyan problémám, hogy nem nagyon áll le, folyton fúj, nagyjából meleget csinál, de sose stoppolja le magát(23 fokra van állítva)egyenlőre teljesen nyitott a szoba, mert még nem tettem fel a kétszárnyú ajtót, és pont az ajtón fúj ki igazából a nappaliba. A nappaliba van egy cooper and hunter 3,5kw klíma is, ami beindul eléri a hőmérsékletet, és kikapcsol(ahogy kellene szerintem működni), a hálóba is van egy Samu wind free comfort(elite-nál eggyel rosszabb) 2,5kw klíma, ami 19fokra van beállítva, de mivel a lakásba stabilan megvan a 20 fok mindenhol a két korábban említett klímával, így ez nem is nagyon kapcsol be. A lakás mérete 56nm egyébként, úy hogy elégé túl van tervezve a rendszer.
Esetleg valaki járt már így, vagy van ötlet, hogy mit lenne érdemes kipróbálni? -
Tikakukac
titán
Mikor kérdeztem miért csinálja ezt a micu is, ott tényleg kaptam erre választ: a szenzor ott van elöl bent és a drága keringeti a levegőt oda (is) a konkrét szoba átforgatáson kívül, hogy bent is minél homogénebb legyen a légtömeg és a klíma is tudja mi a szitu pontosan.
-
bb71
őstag
valaki linkelt aliexpresses fűtőkábelt, nem találom, emlékszik valaki?
-
aicon
senior tag
Balatonfüred környékén tud valaki ajánlott klimaszerelot?
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
TDAT
csendes tag
válasz forumpista #64340 üzenetére
Szuper kössz a tippet, letesztelem
-
embe
nagyúr
Valaki korábban leírta, hogy hogyan kell a Gree Amber ( vagy csak a Gree ) klímák hőmérőjét kalibrálni.
21 fokra állítva, a saját hőmérője által mért 21 foknál bekapcsol, és van hogy 22-nél, van hogy 24-nél kapcsol ki. Ez így elég hektikus. -
novi68
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom valamiért összehozni a Mitsubishi AP klímával a Melcloud appot. Hiába csinálom azt,amit leír a doksi,nem sikerült eddig. Tudnátok segíteni, hogy álljak neki,mit ronthattam el? Köszönöm
My name is White. Lumia White....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest