-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandarc18
újonc
Sziasztok!
Egy panellakás kisszobájába (kb 12 m2) szeretnék klímát olyan max 200 ezerig. Inkább csak hűtésre használnám. Jó lenne, hogy ha a lehetőségekhez képest minél halkabb lenne.
Mit tudnátok javasolni? Minél többet olvasgatok a témában, annál bizonytalanabb vagyok, hogy melyik márka/típus legyen...
A segítséget/tippeket előre is köszönöm!
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Melyiket javasoljátok? Valamint sajnos kellene átemelő szivattyú is ,ebből létezik megbízható,ami nem döglik meg 1-2 év alatt?
AUX GAMMA 2 ASW-H09B5C4/JMR3DI-C3-2 2,7
RCOOL ECONIC 3 GRAE09B1-GRAE09K1 2,7 kW
AUX KAPPA ASW-H09B5A4/QCR3DI-C3-2 2,7 kW
AUX DELTA 2 ASW-H09B5C4/JER3DI-C3-2 2,7 kW
[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
Egy kalap szar amúgy. Hangos, kültéri pláne marha hangos. Fűtésre ótvar hatékonyságú, állandóan bekapcsolt cekászos kartel és csepptálca fűtés nulla fok alatt… Csupa jó dolog…
a bugyuta vezérlést meg se említem, ami inkább egy régi on-off klímát idéz. Nagy a huzathatása is. Klímások meg olyanok amilyenek, sajnos meg kell tanulni, h nem szabad bennük bízni, mint ahogy az autókereskedőben sem bízol. Saját maguknak köszönhetik. Itt a fórumon van pár jó klímás viszont, ők nem fognak átverni. Az egyik windy. Írj rá, mert ő még tényleg roppant korrekt ember.U.I:. kínai klímákat kerüld szerintem.
Még egy utóirat: Nem cdl-nek akartam válaszolni, hanem Pardise-nek.[ Szerkesztve ]
-
-
TeeJay
félisten
válasz salieri. #54704 üzenetére
Tudok jobb áron Daikin Sensira FTXF35C vagy D végűt
Ha érdekel folytassuk privátban és megadom kitől vettem én iscdl:
Azért ajánlják mert jó áron szerzik és jó áron tudják kiszámlázni
meg most a 10év kamu garanciával jó pár embert megnyernek akik 10év alatt még 1 gép árát kifizetik majd takarításra aztán ha 8-9évesen betojik valami majd szét tárja a kezét a szerelő hogy hát nincs már alkatrész venni kellene új gépet...
Én már a második Sensira-t vettem garancia nélkül és unokatesómnak 2 FTXP van neki le is járt a 3év és kutya bajuk, most veszi a 3. FTXP-t én meg lehet szerválok panelba 3. szobába is egy FTXF-et arra sem kell garancia. Van már minden cuccom takarításhoz és nem kell fizetnem évente tisztításra feleslegesenBosch Fontus 18V meg Deep Clean vegyszer és klímamosó zsák is adott
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz mandarc18 #54702 üzenetére
Daikin FTXF20 vagy 25 neked elég lenne, árban lehet több de ez viszont tuti hogy halk.
2 nyarat toltam vele és nem 2-3 napot hanem májustól októberig folyamatosan szinte.
Hangtalan, nem rezeg, nem morog nem sziszeg semmi hangjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mandarc18
újonc
válasz TeeJay #54712 üzenetére
Köszönöm!
Ahogy néztem az nekem kicsit drága. Ár miatt ezeket néztem:
Polar SIEH0035SDL/SO1H0035SDL
Midea MA-09N8D0-SP Blanc
Polar SIEH0025SDB/SO1H0025SDB Balance
Gree GWH09QB LOMO PLUS WIFI
Syen Bora Plus SOH09BO-E32DA4AWhirpoolok jöhetnének még szóba, de arról azt olvastam nem igazán megbízhatóak. Ez mennyire igaz?
A fentiek közül a Gree és/vagy a Midea felé húzok jobban. A Polar-okról nem nagyon találok semmit. -
DithenS
senior tag
Nem ismerem a Pulse modelt. A kérdés az X-re vonatkozott.
-
bul07
nagyúr
Öcsém rakat fel egy Aux Delta 3.5kW klímát 255e Ft (csak a klíma ennyi)
Mennyire jó vétel ez?Pontos típusát ne kérdezzétek még a számlán sincs rajta
Már mindegy amúgy csak érdekelne hogy nem e verték át[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
cdl
senior tag
válasz salieri. #54719 üzenetére
Ez túlzás. De helyén kell kezelni.
És ha 250-ért vesznek kínait, és 280 lenne a Daikin vagy a Mitsu, akkor a Japán felé lesz terelve Mindenki.
Az évi kétszeri szervíz is nagyon megdrágítja a fentartást.
A halk működés és a kis fogyasztás is elvárás szokott lenni a Kinai klímáknál.
Szóval ha nem zavar a zaj és a nem túl jó szabályzás, akkor vegyen az illető Kínait.
De evvel legyen tisztában. -
bajnokpityu
félisten
válasz Pardise #54715 üzenetére
nekem semmi gondom van. gree, syen után sokkal halkabb a nem pro is.
jobb tőle a hatásfoka, és olcsóbb, nomeg szebb. belső meg nem rosszabb.egy időben állítólag a mideáknak törékeny volt a műanyagja, és szerelésnél eltörhetett, de ez nagyon rég lehetett, és pont a syeneknél (gree) volt másik ismerősnek ilyen tapasztalata.
eladó topping dac
-
DithenS
senior tag
válasz bajnokpityu #54721 üzenetére
Valami okból itt a Mideákat nem ajánlják. Azt hiszem, a gyenge minőség miatt. Nem pont a beltéri, hanem az összeszerelés alatt is hajlamos törni stb.
Hatékonyságuk pedig fűtésben nem valami jó. Nèmelyik Midea már -7 foknál max 1,5kw hőenergiàt képes csak leadni. Fűtésre ez miatt nem ajánlott annyira. Nem hatékony. A drágább Mideákat nem ismerem, de azok meg már 300 ezerbe kerülnek, annyiért már japánt veszek. Ha csak hűtésre kell arra nem rossz viszont, de a tartósságuk kérdéses. -
bajnokpityu
félisten
-
DithenS
senior tag
válasz bajnokpityu #54723 üzenetére
neten fent van szerelői szemmel nézve a Mideák minősége.
Itt egy teszt róla. [link]
Azért nem bizalom gerjesztő, ki tudja a kompresszoruk milyen minőségbiztosításon esett át, lehet semmin.
Igen, a kínai klímák adnak a megjelenésre, extrákra meg általában sokkal szebbek, de a beltartalom az, ami problémát jelent. Rendszerint elvéreznek, mert hangosabbak, mint egy japán, nagy huzatot keltenek, kültéri is hangos, cekászos fűtés van bennük ami nagyon nem 21. századi megoldás. Egy japán gépnek sokkal fejlettebb a kompresszoruk, inverterük és tartósabbak is. Plusz ha itt Windy nem ajánlja akkor pláne nagy szó. Ettől függetlenül élvezze az akinek van, mert legalább van valamije, semminél ezerszer jobb
De helyén kell kezelni, kínaiak rendszerint hazudnak ah adatokról is. Midea a fűtési teljesítményt meg trükkösen adja meg, + 7 fokra… Azért a bivalens érték lehetne inkább -7 fok ha már fűtésre kell. Csak akkor meg kiderülne, hogy hát csoda ha 2kw hőenergiát le tud adni. Pont ez a bajom. Továbbá az 5.1 Scop vagy a 4.6 Scop is egy hatalmas kamu, mert a cekászos fűtés folyamatosan megy bennük nulla fok alatt. Az egy 80W-ot folyamatos fogyasztást jelent (kikapcsolt állapotban is), annyi energiát már inkább a kompresszor használhatna fel inkább… Mert azt legalább érezném bent, nem az utcát fűteném. Japán klímákban ilyen nincs, egész más megoldással oldják meg.
Szóval minőségben és tartorságban elmaradnak a kínai klímák. Midea meg sajnos bizonyos tekintetben a Gree alatt van, pedig az se egy frankó márka.
Cégnél volt Midea klíma, kb 5-6 évig bírta. Persze nem reprezentatív -
DithenS
senior tag
válasz Nagya21 #54724 üzenetére
Pulse-nak 24dBa a minimális hangszintje, nekem már nem kellene, mert sajnos én hallom és számomra hangos lenne. De hűtésre nem rossz gép végülis, de fűtésben már elvérezne. Igaz átmenetileg jó lehet. Nekem alap elvárás a 19dBa, vagy a 20! Nem akarok egy hűtőt a hálószobámba
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz TeeJay #54729 üzenetére
Ez a halk vagy nem halk,milyen fokozatra vonatkozik?En 1 max 2-es fokozaton uzemeltettem max a klimat,ejszaka meg silence-en.Klima a fejunk folott kb 2m-re de siman aludtunk.Ha ez valakinek zavarja a fulet,azt mondom vegyen inkabb elektromos futest,nyarra meg ventillatort,ejszaka meg kapcsolja ki Jobban idegesit a szunyog zummoges Amugy Aux meg rcool-rol van szo.Nem vagyok marka parti,csak ez volt elerheto,csalodni meg nem csakodtam benne.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
-
DithenS
senior tag
válasz TeeJay #54732 üzenetére
Comfortnak valami 26dBa a leghalkabb módja, ez azért a Sensira 20dBa-hez rohadt messze van. Szerintem inkább a második fokozat lesz az, ami a Comfort x-nél az első. Plusz amint írtad, ott van éjszakai mód is, Comfort-nak nincs.
Kínai klímák közül ez a legborzasztóbb szerintem. Még házon belül is van jobb. -
TeeJay
félisten
válasz DithenS #54733 üzenetére
Persze csak ami halkabb Gree az drágább és a szerelők a CX-et tolják mert azon jól keresnek, fűteni is lehet vele úgy ahogy és a vevő boldog. Aztán rájön hogy hangos
Részemről maradok Daikin szektás ahogy Facebook klímás fórumban írják. A csend nálam alap követelmény.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Sziasztok!
3 éve van klímám, eddig magamnak takarítottam, igazából egy minimális por szokott lenni a szűrőn, ezenkívül spray-vel szoktam befújni. Eddig nem volt vele gond, viszont ezekben ugye van gáz aminek a szintjét nem tudom, ezért gondolkozom, hogy idén ki kéne pucoltatnom és akkor megnéznék van-e benne elég gáz. Vagy pucoljam idén is magamnak? Ha nincs benne elég gáz rosszabbul hűt? Hány évente kell bele tölteni? Nem akarok feleslegesen pénz kidobni. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz plevips #54735 üzenetére
Évente pár gramm hűtőközeg benne van a pakliban hogy elmegy de egy 3,5kW gépben pár éve 0,7kg került most 0,55kg és ha 50gramm elmegy azt észre sem veszi a gép.
Nagyon soknak kell elmenni ahhoz hogy hűtés módban már szenvedjen de akkor le fog fagyni a rézcső és látni is fogod meg ugye gyenge lesz a teljesítményHa magadnak pucolod akkor valami jófajta cuccot érdemes megvenni
18ezer 1 liter deep clean azzal kb. évente 3x kitakarítod is örök életre elég lesz mert hígítani kell vízzel 1:20 vagy 1:40 arány között kb.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
JamesHun
addikt
Mennyire érdemes egy relatív kis szobába (12nm), de ajtóval szembe felszerelt klímából 2,5 helyett 3,5-öt venni, hogy a kinti részeket is jobban tudja hűteni?
A nagyszobában lévő klíma erre nem ideális helyen van, mert főtés cső megy ott, de jó lenne ha az előszobát is kicsit le tudnánk hűteni és azon keresztül picit a konyhát, hogy ha főzünk nyáron akkor valamennyire elviselhető legyen ott a hőmérséklet.
SeriesX: JamesSHun
-
MC Pite
veterán
válasz JamesHun #54738 üzenetére
Semennyire, ha nem tud eléggé leszabályozni (főként japán 2kW-osok jók ebben) állandóan kikapcsol majd.
Told a ventit, hűt amennyit tud.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
danna27
csendes újonc
MC Pite:
Akkor ide szerinted elég lesz ez: Daikin FTXF35? Fűteni is? A földszintre csak 1 klímát terveztünk.3 klímás adott árajánlatot, de mind az 5 kW-ost mondta. Persze mindenki a Greet és a Mideát ajánlotta. Rákérdeztem a Daikinra, 2 azt mondta, hogy az túl drága, nem szokták szerelni.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz danna27 #54741 üzenetére
Ez komolyan érv? Hogy túl drága, ezért nem szokták szerelni? Akkor ne vegyél Audit se meg Toyotát, meg ne vegyél márkás cipőt se, jó a kínai, meg ruhát se, mert túl drága a jó minőség. Mindenből is szart vegyünk, mert a jó, a márkás az "túl drága". Persze a szerelőnek, aki ezt mondta, semmi sem drága, mert nem ő fog szívni a gagyival, hanem te.
-
TeeJay
félisten
válasz danna27 #54743 üzenetére
Akkor írj rám adok kontaktot FTXF35 Daikin-ra.
Szerintem még jobb árat kapsz rá mint amit a kínaira kaptál volnaKínait azért tolják mert sokat keresnek rajta, pláne az 5-10 év garanciával beetetett vevőkön és az évente 2x kötelező karbantartáson míg a japán márkákon nem tud akkorát szakítani meg ott csak 3 év garancia van évi 1 takarítás főleg. Gondolom így már érted
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MC Pite
veterán
válasz danna27 #54741 üzenetére
1, elég (nekünk a 75m² kecót komfortosan, halkan kihűti az NZ35, fűteni csak az egy légteret, kb felét tudja halkan)
2, rendesen fűteni ne Sensirát vegyél
Nem akarok senki zsebében turkálni, de akik felrakják (sokszor alódi fogyasztások duplájára méretezett) napelemet, akkor miért 2/3 árat szánják egy fűtős klímára? Egy LTCA12 vagy NZ35 telepítéssel már jellemzően csak másfélszerese; de ezek legalább erre vannak méretezve (bő fél éves üzemre és magasabb hőre), tartósabbak, és kb kétszer annyit fűtenek hidegben (-10 -15⁰C körül).
Rengetegszer ezzel találkozok, és nem értem...
3, nézd meg kérlek és írd be afott klíma 3,5/5kW zaj és minteljesítnény adatait, hogy lássuk, jó lesz e.
Tudom hogy sok **** 5kW kínait javasol, a fele cég nekem is azt tette. Ki is estek, nem azt kértemidiótákkal meg nem dolgoztatok.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #54747 üzenetére
Kb 400 egy 5,3kW ComfortX, 480 egy NZ35 árukereső szerint.
Gree
Beltéri Cooling:43/41/39/37/35/32/31/21, Heating:47/45/42/40/38/36/33 zajszintek.Pana
Beltéri fűtés 44/30/19dB,
hűtés 42/28/21dB (5 lépcső van)-15⁰nél simán fűt annyit a Nordic (4,2kW) mint a CX.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest