- Amazon Fire TV stick/box
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r.mark
csendes tag
-
TeeJay
félisten
válasz r.mark #54897 üzenetére
Ezzel így rákeféltél...
Alapból egyik szaki sem szereti felrakni máshonnan hozott gépet.
A telepítésre vállalni fog garanciát, a gépre nem. Ha bajod lesz hívhatsz szakit aki leszereli és vissza küldöd emag-nak... persze itt fizetni fogsz a szakinak
Ha szakitól veszed a gépet akkor ő intézi a garanciát és jön hozzád ha gond lenne.
Ez így drága spórolás lesz.Ezek amiket soroltál mint alap gépek, ettől Gree Aux jobb de egy japán alap gép meg főleg jobb
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
gollum
tag
válasz r.mark #54897 üzenetére
Emag. Ez nem lesz egyszerű...
Tekintve, hogy egy román cég, mint oly sok más hasonló garanciális ügyben, (Nem a te előnyödre...), a román jótállási törvények szerint fog eljárni.
Nálam az első. ha rendelek BÁRMIT, megnézem, hogy a cégnek Magyarországon van-e a székhelye. (Emagról, Alzáról szinte semmit! (Amit igen, pl. Weber brikett 2/3 áron.))
Az, hogy a Székelyvill, RAJTUK KERESZTÜL árul ugyanilyen klímát, az rajtad sajnos nem fog segíteni, külön cég, nincs jótállási kötelezettsége.
Legfeljebb a jóindulatukban bízhatsz. (Nincs nekik.)
"A több, néha kevesebb", de remélem megoldódik az ügyed! -
valakky
aktív tag
azért a kötelező 2/3 év jótállás, mint tartós fogyasztási eszközre, így több mint 1 év távlatából lehet majd érdekes lesz. ismerősöm klímás ügye (tavaly januári vétel, most április elején makkant meg, karbantartás a kettő között nem volt, kiegészítő fűtés/hűtésre volt használva) úgy néz majd bíróságon landol. mert nem úgy néz ki hogy a fogyasztóvédelemben jártas jogi képviselője meghatotta a cégvezetőt, aki azt mondja, semmi dolga vele, rá se néz, mivel több, mint 1 éve nem volt karbantartás. a jogász szerint viszont erre még nem hivatkozhat, mert neki kell bizonyítania, hogy a meghibásodást pl. épp a karbantartás hiánya okozta.
-
gollum
tag
válasz valakky #54905 üzenetére
Ez csak fél évig van így, (A fogyasztóvédelemben NEM jártas jogi ismerőse, nem nagyon ismeri a fogyasztóvédelmi törvényeket...), utána a vevőnek kell bizonyítania a hibás teljesítést, karbantartás hiányában az ismerősöd ezt bebukta, nincs az a jóisten, aki neki adna igazat...
-
gollum
tag
válasz gabor9991 #54908 üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag nem. Az a gond, ha az Emag a román szabályozásra hivatkozik, nem tudsz vele mit kezdeni, (Pl, okosórák eladása, amik román hálózaton mennek, magyaron nem. Van rá gari? Igen. Tudod használni? Nem!), még egyszer, ez egy román székhelyű cég, NEM magyar, tehát az ottani szabályok vonatkoznak rá, attól függetlenül, hogy magyar domaint használ.
De hidd el, én kívánom a legjobban, hogy rendeződjenek a dolgai, és bár úgy lenne, hogy simán cserélik neki gariban! -
r.mark
csendes tag
válasz gollum #54909 üzenetére
"A magyarországi működésben jelentős változás következett be 2019 év végén: az magyarországi leányvállalatát működtető Dante Kft. által megvásárolt Extreme Digital és a Dante Kft. közös céget hozott létre, amelynek vezérigazgatója Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító ügyvezetője lett." Ez alapján nem tudom hogy hivatkozhatnak román székhelyre meg ilyenek...
Márk
-
Azharel
aktív tag
Sziasztok!
A beltéri egységből a henger mögül csordogálnak le a vízcseppek már bekapcsolás után 10 perccel. Pár óra után meg kiköpött fél deci vizet egyszerre. A kondenzvíz szabadon el tud folyni, tavaly még semmi baja nem volt most első indításra ilyen. Mi a túró baja lehet ? gree amber -
salieri.
őstag
Sziasztok!
Egy kérdés lenne,hogy panellakás falába be lehet e marni a hornyot a klímacsöveknek?
[ Szerkesztve ]
-
herdsman12
őstag
válasz salieri. #54913 üzenetére
Szerintem nem lehet, de, ha valaki azt mondja, hogy igen, akkor a Társasházi tv. 1. § (2) bekezdése miatt kellene az összes (?) tulajdonos hozzájárulása.
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
Köszi mindenkinek,hát megpróbálok megbarátkozni vele.Vagy kondenzvíz szivattyút lehetne még beépíteni a rendszerbe,de az nincs kedvem 1-2 évente cserélni.
-
polonic
félisten
Sziasztok!
Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF klíma tud olyat, hogy kikapcsolás után kiszárítja a belső egységet?
Egyébként ez mennyire hasznos és fontos funkció. -
mrmft
senior tag
válasz salieri. #54919 üzenetére
Ha van erkelyed, teszel a kulteri ala egy vodrot, naponta kiboritod.
@#54920 polinic
Nem tud, Toshiba tudja alapbol. Itt neked kell ventilator uzemmodra tenni hutes utan, hasznos es fontos, kevebe lesz tele bakteriummal. Auto klimanal is jol jon.
Kulso vezerlessel lehet megoldhato ezt eppen nyomozom (AP-tol klimatizalas idozitheto, ventilator mod nem), hogy mukodhet HR-nel, ahogy az idozitett ki-be kapcsolast is.[ Szerkesztve ]
-
benike123
tag
Sziasztok!
Egy 4. emeleti (legfelsőszint) lakás 15-20nm-es szobájába szeretnék klímát telepíttetni.
(Pirossal jelölve a lehetséges helyek)
Mivel albérletről van szó nem high-end kategória a cél, hanem egy kb ár-értékben megfelelő készülék.
Körbe néztem milyen lehetőségek vannak, és a pénztárcát figyelembevéve a következő klímákra gondoltam. (nem vagyok képbe melyik márka milyen minőséget képvisel, ezért kérlek nézzétek el, ha lesznek nagyon gagyi tételek is )
Ezek a klímák beszereléssel kerülnének ennyibe:
HD Maximus - 199 900 Ft
Bosch Climate 5000 RAC - 200 000 Ft
Fisher FSAI-SU-93AE3 - 210 000 Ft
Polar Lite - 210 000 Ft
MDV RAG-026B-SP - 214 500 Ft
Midea Blanc - 220 000 Ft
R-cool Econic 2- 229 000 Ft
Syen Bora Plus - 238 000 Ft
Gree Lomo Plus - 245 000 Ft
MDV Next NTA1-026B-SP - 248 990 Ft
Midea Mission II - 250 000 FtKb 250k Ft lenne a lélektani határ, de a fölött még ezeket néztem, hogyha nagyon nagyon megérné ár/értékben.
Fisher Summer 254 000 Ft
AUX Gamma 2 Series 9 - 263 000 Ft
Gree Home - 268 800 Ft
Daikin FTX25J3/RX25K - 269 400 Ft
Daikin FTXC25C / RXC25C - 331 000 FtNem fillérbaszóskodni akarok, csak ár/értékben egy normális gépet találni.
Mivel forgalmasabb út mellett található a lakás, ha nem iszonyat hangos gépről van szó, akkor nem hiszem, hogy hangos lenne.Fontos szempont lenne, hogy a készülék típus várhatóan a jövőben is rendelkezzen tartalék alkatrésszel, és amennyire lehet ezért az árért megbízható legyen.
Fűtésre egyáltalán nem lenne használva.Illetve érdekelne, hogy mik a vélemények az alábbi webshopokról a beszerelést illetően (megbízható, korrekt munka, oda kell-e valamire figyelni náluk stb...)
Mikre kell figyelni, miket tartalmazzon (csövezés elv 3m kell, vasbeton faláttörés biztos kelleni fog, de pl amiatt, hogy mivel 4. emeletről van szó nem tudom, hogy emiatt lesz-e plusz költség, erről sehol nem találtam infot)ablakklima.hu
helloklima.hu
klima-legkondi.hu
klima-erd.hu
klimarendszerek.hu
mindigklima.hu
premiumcool.hu
webklima.huMegéri klímát külön nézni és külön szerelőt?
Ez esetben tudnátok megbízható szerelőket ajánlani?Bármilyen véleményt, tanácsot, tippet szívesen fogadok.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz benike123 #54923 üzenetére
Laikusként:
A "bérlemény"hez is kétféleképpen lehet hozzáállni, tulajdonos vagy, vagy a bérlő?
Jól látni a fotón hogy alapvetően társasházi házközponti, radiátoros fűtés van, tehát a klíma 99% nyári hűtésre lenne használva?
(Meg persze ha még szeptemberben még a főnök nem kapcsolja be a fűtést, akkor gondolom 1-2 átmeneti nap alkalmával.)
Ha már nappali, amit még ilyenkor a klíma szerelők kérdezni szoktak hogy hova kerül a kanapé? Nehogy a hideg szétszedje az emberek fejét.Ahogy Te is írod, nem a fillérbaszásról van szó, hanem a nagyobb márkák mint pl Daikin esetében biztosabb lehetsz abban hogy fogják szervizelni 10 év múlva is, továbbá hogy a kezdeti csendesség tovább ki fog tartani, míg olcsóbb típusok esetén még ha felszereléskor nem is hangos, simán lehet hogy 2 év után már probléma a megváltozott hangerő.
Egyébként ha az erkély hozzád tartozik az azért jó, mert oda be tudják rakni úgy a kültéri hogy nem nagyon fog belekötni a ház, sem a kerület.
A cseppvíz elvezetés még kérdéses, a jobb típusok ügyesebben bánnak vele és kevesebbet pisilnek, így elég lehet egy vödör.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
benike123
tag
válasz PROTRON #54924 üzenetére
Tulajdonos vagyok és ki van adva, erkély sajnos nincs, így a telepítés számomra kérdéses hogy menne, de gondolom alpintechnika szükséges lenne.
Ez csak és kizárólag hűtésre lenne használva, az albérlő nem fázós.
Cseppvíz elvezetés így, hogy nincs erkély nem tudom, hogy lenne, simán csak kivezetve, hogy lecsöpögjön a 4-ről?
Márkákat illetően az MDV (ez elvileg midea almárka), Midea, Syen-ről mi a véleményed?
Annyival rosszabbak mint a Daikin?
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz benike123 #54925 üzenetére
Miért kellene alpintechnika?
Ablak alá konzol, kültéri kirak fal átfúr csövezés aztán mehet is a gép.
Cseppvízcsőnek meg kitolnak 2 méter UV álló MŰ csövet aztán azon már bőven elég messzire fog csepegni a 4. emeletről.
Én 5. emeleten vagyok ér csak 1 méterre lóg ki az erkélytől a cső de még sosem panaszkodott senki, a titok hogy lejtése van és szépen az alattunk lévő kiskertbe cseppen a virágokra. Nőnek is mint a bolond gombákMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
fecke78
senior tag
Üdv társasházba költöztem tetötéri lakás , de felettem még vannak , 2 daikin klimám van , ha le szeretném cseréltetni , akkor tudják ugy cserélni , hogy maradnak a csövek a falban , azaz ez már előcsövezet , (ha így hivják ) ?
-
TaaT
nagyúr
Megjött a szezon (a tetőtéri szobában) és most tudtam rendesen kipróbálni hűtés üzemmódban is a klímát. Nem gondoltam volna hogy az a kevés kis kosz a lapátokon már működést befolyásoló tényező ennél a típusnál. [kép] Jelenleg hibátlanul működik.
Úgy néz ki max 2évente ki kell takarítani a cuccot rendesen.
Give them hell Ukraine!
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Leverettem zuhany alatt a klímák szűrőiről a port, visszarakhatom őket félig-meddig nedvesen (a víz nagy része már lefolyt róluk, de még nem tökéletesen szárazak) és megszáradhatnak a helyükön fan only módban vagy csak csont szárazan kerülhetnek vissza a helyükre?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
PROTRON
addikt
válasz benike123 #54925 üzenetére
Így hogy legfelső emeleti lakás vagy, tényleg a tetőre kivezetés a célszerű, ott maga a kültéri alá már mehet valami "vödör", a beltérihez meg a sarokba egy másik.
A részleteket amúgy a kihívott klímatelepítő csapattal fogod tudni megbeszélni.
Persze a saját érdeked hogy jól megoldják, nehogy beázzon a saját lakásod.
Szerintem ennél az árkategóriánál jobb ha a telepítő hozza a gépet, annyit nem tudsz fogni rajta.
Az 500-800k forintba kerülő gépek esetén már más a helyzet.Én csak laikusként nyilatkozom.
Annyit tudok hogy társasházban lévő Nord és Polar belépő szintű klíma kültérik hangosak.
Szerintem tényleg megéri ezt a különbséget a Daikin, mert olyan berendezésről beszélünk ami az épület falszerekezetén keresztül másképp adja át a hangot, mint csak egy sima ventilátor az udvaron.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
F.N.
tag
válasz TeeJay #54891 üzenetére
Higgyél nekem, a Sensira -8 fokban nagy ívben tesz arra hogy van-e pára,
vagy nincs, óránként minimum 1-szer olvaszt. ( Ha Non-Stop megy )
Nem tudja jól érzékelni, hogy jeges-e az elpárologtatója, vagy sem.
A 0,76 kg R32-t tartalmazó N-es, és az ugyancsak ennyi hűtőközeggel működő
R-es Perferám közt is óriási különbségek vannak fűtés módban,
az N-es ( 2018-as) javára. Szóval nem a hűtőközeg töltet mennyisége dominál.
Sokkal többet számít a hűtést/fűtést vezérlő program, mint a hűtőközeg mennyisége.
Érdekes, hogy az N-es, azaz régebbi Perferám aminek szerintem csúnyább
a beltérije, volt olyan téli nap hogy 3 leolvasztással működött, míg az újabb R-es
kb 15 ször olvasztott. ( Persze sokszor a semmit olvasztotta le.) -
-
F.N.
tag
válasz gabor9991 #54911 üzenetére
Csak szervizcsapteleppel lehetne látni, hogy ment-e a kompresszor
valami nagyon kis fordulaton. Szerintem nem.
Ment 2 ventilátor, a vezérlés, meg lehet hogy az elektromos adagolás
még adagolt be a bepufferolódott lecseppfolyósodott hűtőközegből.
Kb meg is van a 119 watt.[ Szerkesztve ]
-
Bajzath
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire megbízhatóak (6 év gari) ezek a klímák ?
Melyik a jobb a kettő közül ?
[Fisher FSAI-SU-95FE3 Summer]
[Fisher FSAI-CP-90BE3 Comfort Plus] -
cdl
senior tag
Érdekes, hogy mennyire vannak elhavazva a telepítők: Az FB-n felkerült egy kérés, hogy már meglévő készüléket kellene felszerelni, beüzemelni rövid határidővel.
7 ajánlat érkezett rá pár óra alatt.
Úgy néz ki, még bőven van kapacítás klímás körökben nyár elején is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple asztali gépek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs