Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz ProdyG #51890 üzenetére

    Ha jól láttam a forumban:
    Ha tényleg nem használjátok télen akkor nyugodtan áramtalanítsd, azaz a vezetéket kikéne azonosítani az utolsó elágazás után és 2 pólusú (nullát is szakító) kapcsolót belekötni, ahogy a lehetőségeid engedik. Sokan használják dugaljal, de azért ha lehetőség van jobb a fix bekötés.
    Aztán ha majd "H" tarifára akarod köttetni, ahhoz úgyis saját új tápot kellene majd kihúzni.
    Azt is írták többen hogy nem szabad letakarni ha esetleg felmerült benned (sokakban felmerül hogy "védjék a felesleges portól").

    A téli használathoz: mivel nem írtál részleteket a telepítésről, nem tudni mikor volt kint a telepítője vagy bárki szakember utoljára takarítani.
    Ha ez nem volt még idén (garancia végett), akkor mielőtt fűtésre akarnád hosszabban használni mindenképp várd meg a takarítót és konzultálj vele.
    Nem mind1 a kültéri kondenzvíz elvezetése, hisz ha anno nem terveztetek fűtés üzemmel lehet hogy másképp oldották meg a beltéri víz elvezetését és akkor a kültéri nem jó helyre fog csöpögni. És vannak a marketing pénznyelő bullshiteken felül is azért dolgok amiket el kell végezni fűtés üzemhez, amennyire én látom.

    Ami a fogyasztást illeti: az itteni tapasztalatok alapján elvileg azonos vagy jobb pénzügyileg az átmeneti időszakban történő klímával fűtés a gázhoz képest, viszont figyelembe kell venni hogy a falat nem fogja rendesen felfűteni, tehát kevésbé jó a komfort érzet.

    Továbbá most már jönni fognak a mínuszok, amihez a sensirát itt a topicban a szakemberek kevésbé ajálják, de akik használják pozitívan nyilatkoztak ezen eshetőségről is.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák