- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz waveson #51100 üzenetére
Ezeket a fűtési módokat tudja az FVXM-A:
"3 egyedülálló fűtési funkció: gyors felfűtés, padló fűtése,
hő plusz (radiátorszerűen sugárzó hő)"
Tapasztalataim alapján az alsó kifújástól kb. 3 méterre is kellemes hőérzetű a padló.
A radiátor szerűen sugárzó hő is érdekes fejlesztés.
Tetszik benne az óriás ventilátor lapát -> hozza az elvet: nagyobb venti, alacsony fordulat -> csendesebb.
Az ár itt a probléma. Ha 200e lenne kültérivel együtt, akkor Mindenkinek ezt ajánlanám... -
waveson
tag
No megtisztítottam a comfora szűrőjét vízzel, visszaraktam visszakapcsoltam, nem hallom most a hangot, igaz megy a mosógép meg feleségem a beltéri alatt telefonál, szal nemtom..estig csak kiderül, remélem nem beszél még órákon át
-
waveson
tag
Hát figy, semmi nem zárja ki azt, hogy mind a két daikin már rég le van halva, a kínai meg még nagyban végzi a dolgát....ki tudja??!!
Nem véletlenül vettem ilyet is olyat is[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz waveson #51105 üzenetére
Persze a kínai és kínai közt is van különbség. A Gree gépek szokták bírni a gyűrődést. Vidéken sok felé az van, mert ugye olcsóbb beszerezni. Anyummal szemben is egy Gree van (szerintem hibás telepítéssel) és 3 éve bírja így is. A cégnél 7 évig üzemelt poros környezetben 4db, fűtőt meg hűtött, szerintem soha nem volt takarítva, de üzemeltek. Most is mennének a mai napig, de szeptemberben a cég lemondott a helységről és vissza adta, így most üres már ott minden.
Szerintem 10 évig tuti üzemelnek ezek a gépek, ha azért karban vannak tartva. Nyílván egy japán 15-20 évig is bírja, kérdés hogy akarom e? Mert addig kb 2 hűtőközeg váltás történik, az energiahatékonyság meg még jobb lesz 10 év múlva. Az EU is emeli majd az energia besorolási értékeket. A hűtőknél is történt egy ilyen tavaly, mert az előtt amI A kategóriás volt, az most D vagy F besorolású lett. Mondjuk a + értékek megszűntek elvileg. -
Hauptmann
addikt
Megjöttek a banggood-os Blitzwolf fogyasztásmérők. Majd beüzemelem, de most gecilusta vagyok. Időm lesz bőven, idénre letettem a melót.
-
DithenS
senior tag
válasz feco70 #51111 üzenetére
Hát nálunk a karácsony miatt most van szezon, ezért október óta már szabadság stop van. Viszont nyáron meg könyörögnek h menj el, vedd ki nyugodtan De mondjuk olyan szinten nagy a roham, hogy nem nagyon bírom már sokáig. Stresszes időszak ez nálunk, karácsonykor mindig meghülyülnek az emberek. Sajnos ez ilyen meló. Olyan szinten el vagyon úszva, hogy azt hittem be kell mennem majd szombaton vagy vasárnap is pár órára legalább, de nagynehezen megoldottam, h ne kelljen.
-
waveson
tag
válasz DithenS #51106 üzenetére
Jaja Gree-k bírják rendesen.
Hűtőközeggel kapcsolatban: az összes Panasonic Toshiba és Daikin amit nap mint nap látok, teljesen karbantartásmentesek 6-10 éve. Szűrőt lamellákat tisztítják (befújják), 24/7 mennek és semmi bajuk, gázt tuti nem cseréltek bennük. Ez azért jó hír!
Az én ON-OFFosomban is csak 1x kellett gázt tölteni, mivel rosszul peremezték, és elszökött, de erről nem a technika tehet, hanem a szerelő. -
falabu88
aktív tag
válasz luciferk #51116 üzenetére
Rengeteg fajta van ami mér SHP-10 és az SHP-6 is, van még dupla illetve fali süllyesztett verzió stb. A 10esnek szebb a kezelő/mérő felülete, holnap át is rakom majd arra a klímát
@fcby nekem is hülyéskedett pár napig, átálltam smart life appra, nem tudom, hogy azért javult e meg, de előjött az összes addigi nap adata, és azóta jól mér.
-
Tony21
tag
Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VG első 16 napjának tapasztalata.
60 nm egybe területet fűt 23 fokra állítva (ezt 1 tized pontosan tartja is) meg hozzá van még nyitva 60 nm terület (3 szoba, folyosó, fürdő, zuhanyzó, HT) de oda a meleg nehezen talál be. Arra jó, hogy ne zuhanjon sokat a hőfok, ha nem megy a kazán.
Megy folyamatosan, szuper csendes mind a kültéri, mind a beltéri, ha 28 fokra tolom, akkor sem igazán nő a zaj, cserébe okádni kezdi a meleget.
Napi átlag fogyasztása 6kWh, de ebben benne van mikor a mínuszos éjszakára feltoltam 28 fokra, kíváncsiságból :D (napelem miatt ingyen van az áram)
Gázból napi átlag 2,2 m3 ment el (szobák falfűtés, HT, zuhany, fürdő, folyosó padlófűtés, 2 naponta 200 liter 60 fokos melegvíz legyártása).
Teljesen elégedett vagyok vele.[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz waveson #51105 üzenetére
Írtad, hogy az Arctic kikapcsolt állapotban evett 80 wattot. Ennek azért utánna néztem, mert sokallom, hogy kb 1 méteres fűtőszál miért eszik ennyit. Ezt találtam.
”A karter fűtés előmelegíti a kültéri egység kompresszorában az olajat. Akkor működik, amikor nem megy a klíma. ”
Tehát elvileg azért 80 watt, mert akkor bekapcsol a karter fűtés is. A csepptálca akkor max 30-40 wattot ehet csak? Mondjuk ez se jobb, hogy bekapcsolt klíma folyamatosan eszik 30 wattot a csepptálca fűtés miatt, csak így emberibb még is a “fogyasztás”
De aztán a franc tudja Az se tudom igaz e amit találtam erről. De mondjuk a kínainak csak volt annyi esze, hogy a karterfűtést nem megy üzemelt kompresszor alatt.
-
DithenS
senior tag
Most ez hogy jött ide? Jelenleg azt mondtam,
hogy a kikapcsolt klímája azért ehet 80 wattot, mert a csepptálca fűtés mellé bekapcsol a karterfűtés is. Amúgy tudom miért kell a karter fűtés, sőt szerintem több értelme van, mint a csepptálca fűtésnek.
Egy jó kis olajütés nem tesz jót a kompresszornak.[ Szerkesztve ]
-
F.N.
tag
válasz DithenS #51134 üzenetére
"De mondjuk a kínainak csak volt annyi esze, hogy a karterfűtést nem megy üzemelt kompresszor alatt."
Úgy jött ide, hogy amit fent idéztem Tőled, arra válaszoltam.
Járó kompresszornál is bekapcsolhat a karter fűtés.
Nagyobb hidegben meg akár mehet is folyamatosan.
-10 fokban -15 fokos hűtőközeggőzt szív be a kompresszor.
Az egész olajtér a szívóoldal része.
A beszívott hideg gőz lehűti az olajat, ami ezért intenzívebben nyeli el
a hűtőközeg egy részét, mivel erősen oldónak egymásban.
Meg kell fűteni picit, hogy kipárologjon.
Vannak olyan kompresszorok, amelyek kis mennyiségű forrógáz
bekeveréssel melegítik az olajat üzem közben, nem tesznek karterfűtést.[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
Végre elcsíptem egy leolvasztást. Néma csend, abból vettem észre, hogy a beltéri nem fúj.
Kimentem, kültériből folyik a víz, néma csendben forognak a lapátok. -
waveson
tag
válasz DithenS #51134 üzenetére
Értem amúgy hogy miről írtál, szerintem F.N. nem teljesen így értelmezte.
Mert te arra voltál plusszba még kíváncsi, hogy az a 80W amit fogyasztanak bizonyos klímák 0fok alatt, annak mennyi része a tálcafűtés, és mennyi része a karterfűtés.
Nézd nem tudom, az Arctic fogyasztása az ÉN fogyasztásmérőmmel 30W ha épp "várakozik", 90W ha megy a tálcafűtés (0-1fok környékén már megy), és kábé 700W ha fűt. Tud menni 100-200-300-400watton is, amíg felpörög a kompresszor, de 650-ig emelkedik kb 1 perc alatt, onnan nem megy lejjebb. De ez a fogyasztásmérő nem világbajnok, még fiatal koromban vettem és már családapa vagyok.... -
waveson
tag
válasz Tony21 #51138 üzenetére
No, szóval neked sikerült. Nekem még nem, pedig sokszor kimentem ránézni. De mivel mindig mindegyik fújja a meleget (Daikinek), ezért esélytelen is, hogy olvasszon amikor én néztem.
Más: mai fogyasztás szépen megugrott nálam a Comforánál ami nagy teret fűt. 400Wh éjfél óta. Ez minden szempontból csúcs, eddig 250-300Wh volt a max, most 400-ról le se moccan.
Itt már kezd befigyelni erősen a no1 szigetelése a lakásnak. -
cdl
senior tag
válasz waveson #51140 üzenetére
Mivel most itthon vagyok beteg szabin, így elcsíptem vagy 2 leolvasztást a Sensiránál.
Ha teljes csend volt bent, akkor lehetett hallani pici zajokat a beltériből, amikor elindult a folyamat. De ilyenkor tényleg teljes csend honolt a lakásban.
A kültérinél normál zümmögés volt, semmi extra.
Szépen olvadozott a jég a lamellákról, ömlött is a víz róluk.
Szóval ez nem egy zajos folyamat ezeknél. -
falabu88
aktív tag
válasz Hauptmann #51131 üzenetére
Kinézetre mindhárom amivel működik ugyanaz kb. Gyanítom, hogy kb 1 app 3 különböző néven. Viszont nekem azóta mér jól, mióta smart life-ra váltottam. Az addigi mérések is megmaradtak (az eltűnt napok megint megjelentek), ebből is úgy tűnik, hogy ugyanaz az app, mert ugyanoda menti az adatot.
-
waveson
tag
Igen mondjuk más lehet videón látni, mint élőben. Lehet hogy én sem vettem észre, viszont a Comfora egész nap tolja a meleget, ebben a pillanatban is ontja. És mivel közben nem tud olvasztani, ezért tuti nem csinálja. Egész nap amikor a nappaliban vagyunk, nem olvaszt tutira, és még egy kis hó/jégcsíkot sem láttam egyik klímámon sem. Lehet azért mert elég magason, a tetőn van, és valamiért kevés itt a pára? Más klímánál sikerült már valami minimális jegesedést csinálni, de itthon nem, feltoltam 30 fokra a Comforát, 3 fok volt kinn, és semmi nem jelent meg rajta?! Felfedeztem a kültéri oldalán 8-10 cseppnyi vizet, mindössze.
Egyik helyen ahol kb 20db 50kW teljesítményű VRF-el fűtenek most, néha van rajtuk némi jég, de csak lamellák és csövek felső egynegyedénél. Alul soha nem volt még.[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
Köszi Akkor amit olvastam és bemásoltam ide eléggé hibás Bár gondolom klíma kikapcsolt állapotában is lehet aktív bizonyos hőfok alatt akkor a karterfűtés. De azt nem tudtam, hogy üzemelt kompresszornál is.
Erről a forró gáz visszavezetésről anno olvastam, csak nem értettem. De így nagyon is érthető. Lehetnél tanár vagy oktató
Minden esetre ez a karterfűtés amit utólag szerelnek rá a kompresszorra, nem a legjobb megoldás az tény. GREE gépnél láttam, amin rajta volt. Igazából körbe van tekerve veleAmúgy nem semmi, milyen erőket kell elviselnie egy ilyen kompresszornak.
-
waveson
tag
válasz DithenS #51145 üzenetére
"Amúgy nem semmi, milyen erőket kell elviselnie egy ilyen kompresszornak." <ja, elég szívósak, és általában nem is a kompresszor szokott megmakkanni az a vicces, pedig az a lelke az egésznek. Előbb megy tönkre egy vezérlő elektronika (ami furcsa módon 100 ezer HUF, egy kis nyáklap....), mint egy üzemelő, esetenként rugókkal (forgódugattyús kompresszornál, kínai kompresszorok), mindenféle mozgó szirszarokkal tele lévő, óriási nyomáson és fordulatszámon dolgozó, olaj kenésű és hűtésű/fűtésű eszköz. És az bírja, az elektronika meg nem. Wow És akkor ne legyen az embernek üldözési mániája, hogy itt is mekkora "mesterséges avulás" van a rendszerbe tervezve....
-
falabu88
aktív tag
H-tarifával rendelkezőket kérdezném mégegyszer, biztos ami biztos. Szolgáltatónál tényleg semmi plusz költség nincs a tarifára csatlakozáskor? Tehát ha nekem most haverom azt mondta, hogy az új szekrénnyel 50-60körül megcsinálja nekem, akkor ennyibe meg is áll?
Ha igen akkor hétfőn az eon-nál kezdek -
DithenS
senior tag
válasz waveson #51146 üzenetére
Az teljesen természetes, hogy van egy tervezett életciklusa egy terméknek. Autók esetén ugye 200.000km vagy 5 év. Onnan pedig rendszerint előjönnek buktatók. Pedig a régi toyoták és mercedesek elmentek akár 1 millió km-t is! Persze azóta sok dolog került beléjük, de nyílván a cél az, hogy alkatrészekkel továbbra is nyereséges legyen a cég, illetve egy idő után vegyél egy újat. Klímák esetében karbantartásokkal 10 évre terveznek kb. Japanoknál több, de ott eleve a beszerzési ár is magasabb.
Szóval a tervezett elavulás nem egy mítosz, ma már egyetemen tanítják, csak nyílván nem tervezett elavulás címen, hanem életciklus és hasonló megnevezésekkel.De például az olcsó tintasugaras nyomtatoknál van egy chip ami számolja a nyomtatásokat, és a mikor eléri azt az értéket, nyák hibával kiáll.
Majd megkeresem a cikket. Volt egy orosz srác, aki felülírta a chipet és újra működött a nyomtató. Még le is lehetett tölteni a programot hozzá gépre, amit maga írt. Youtubeon is fent van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest