Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • korkor

    csendes tag

    válasz Strezi #51683 üzenetére

    szia, az igen! 2,7kWh -15 fokban, az gyönyörű! Ügyes, átgondolt, energiatakarékos, gratula! Szeretnék én is ici-pici értéket elérni, a plusz szigetelésekkel mindig egyre közelebb jutok hozzá. Mondjuk 10 éve a mostanival is kiegyeztem volna, de ugye a fejlődés... Pár éve ismerősök kiröhögtek, amikor azt mondtam, cél az hogy egy szál gyertyával befűtsek, de azért a kiinduláshoz képest közeledek, kis túlzással. Sajna a padlóban marad az 5 cm, nem bontom már fel (padlófűtés is jó lenne amúgy).
    Itt 'környezettudatos energiahatékonysági fűtésevolúció' van :) ,
    miután nagyobbak a gyerkőcök és jutott rá több zsozsó is. Innen indultam: vagy 5 éve cseréltem a régi vegyestüzelésű kazánt hatékony Fröling rozsdamentes kétaknásra és új szigetelt kerámiakéményt építettem hozzá. A fafogyasztás a harmadára esett. (!) A két oldalfalon felkerült ugye a 20 centire bővített szigetelés. Tavaly már csak gázzal fűtöttem, idén pedig felkerültek a fűtő klímák is. A vegyest 2 éve be sem gyújtottam, de nem bontom el, ott áll rajtra készen bármikor (a víz is rajta van) a kazánházban. Armageddon esetére. A régi vastagcsöves kiépítés miatt meg elmegy gravitációval is, elektromos keringetőszivattyú nélkül. 100% biztonság, emiatt marad a ma már nem szokványos vastagcsöves fűtésrendszer is, amit ugye nagyobb radiátorokkal 'aktualizáltam' az alacsony fűtővíz-hőmérséklethez. Miért bontanám el? Ezért meghagyom a gázfűtés lehetőségét is, több lábon állva. Ha bővítem a napelemes rendszert pár táblával, akkor meg a mi hálónkba is beférne egy 4. klíma és akkor kifutná az is a szaldóból. Ha most csak klíma megy, ott -5 fok alatt érződik a szobafűtés hiánya, addig nem (külső falai a már izmosan szigeteltek). Izgalmas, amit az olvtársak írtak a Haier-klímákról, csak hogy kipróbáljak majd más típust is.
    A déli oldali benapozás ténylegesen sokat számít. A képet látva kedvet kaptam, lemértem pontosra: a két szigetelt oldalon nálam "csak" 68 cm a fal.

Új hozzászólás Aktív témák