Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklósbácsi

    csendes tag

    válasz kékkonzerv #43323 üzenetére

    Érdemes elgondolkozni a szakember, windy 43133 sz. megjegyzésén. Két héttel ezelőtt írta. Az volt a véleménye, hogy a cégek jelentős része költségkímélés miatt nem gyárt külön 2.5 - ös és 3.5 kW teljesítményű gépeket, hanem szoftveresen oldja meg a szabályozást.

    Ezzel nem szeretnélek összezavarni természetesen. Néhány éve magam is a nagyobb, 3.5 kW teljesítményű Daikin FTXF gépet rendeltem meg, amivel tökéletesen elégedett vagyok nyáron és télen egyaránt. A fő feladata a nyári hűtés, de az átmeneti időben remekül fűt is. Jobb körülmények között dolgozik, közepesen hőszigetelt tégla családi házban. Ha kinyitom a lakás belső ajtajait, szépen lehűt akár 90 nm - t. Ezek persze ideálisabb körülmények. Ám egyik fiamnál panelben a legfelső emeleten ( szigetelés nélkül ) szintén elégedettek egy korábbi hasonló Daikin FTX 3.5 géppel. Azóta nem szenvednek a nyári hőségben.

    Ha találsz egy normális céget, a lakásodra kijövő szakemberük előzetes felméréskor el fogja mondani, hogy a szoba mely pontja a legjobb a beltéri felszerelésére és melyik teljesítményűt válaszd.

Új hozzászólás Aktív témák