-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rígel
őstag
Nézd, elégedett vagyok a kivitelezéssel, amennyire meg tudom ítélni igényes munkát végeztek. És a több ajánlatom közül volt több drágább is (1 olcsóbb). Viszont személyes beszélgetés után, láttam hogy hozzáértő és rugalmas a srác, így nem is alkudoztam, mostani viszonyok között ez egy reális ár.
Lehet rosszul fogalmaztam. Az árak szálltak el nagyon a támogatások hatására, és ez értelemszerűen azokban a szegmensekben jelent árfelhajtó hatást amik érintettek (főleg építőipar.
És igazad van, mert a munkadíj egyáltalán nem volt elszállt, sőt.
Szóval a gép árát tartom eltúlzottnak, különös tekintettel arra, hogy néhány szomszédos országban, jóval olcsóbb a hivatalos ár, ergo itt valszeg valahol marha nagy extra haszon csapódik le. És nem az egyszerű szerelőnél.... -
windy
tag
Én csak a gép áráról beszéltem. Az, hogy a telepítést mennyiért csinálta a kiviteleződ, az nem tartozik rám, az a kettőtök dolga. (mellesleg szerintem teljesen korrekt volt a vállalási ár és a képek alapján igényes, szép munkát végzett a szerelő) Én csak azt jeleztem, hogy nem fogott vastagon a ceruzája, hiszen alig tett rá hasznot a gépre. Az, meg hogy a szomszédos országokban mennyibe kerül, az a Daikin sara, mert ott sem a kiskereskedő keres kevesebbet, vagy semmit, hanem a disztributor - képviselet határoz meg alacsonyabb árat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A webklíma megbízható cég? Az lenne legközelebb, de a weblapjuk szerint a Panasonic KIT-NZ25-VKE Nordic fűtésre nem jó, és csak -10 fokig működik. Ez igaz lehet? Máshol pedig -25 fokot írnak...
-
rígel
őstag
Mint mondtam, félreérthetően fogalmaztam, a kivitelezéssel és a munkadíjjal kapcsolatban ugyanazt mondom mint te.
Nem a kivitelező ceruzája fogott vastagon, bár szerintem nem a gépen kell (sokat) keresni, hanem a hozzáadott szakmunkával. De a lényeg ugyanaz.
Még egyszer leírom. Véleményem szerint vastagon fog a ceruza, de jellemzően nem a kivitelezőnél, hisz ők versenyhelyzetben vannak, hanem leginkább a disztribútornál. -
félisten
Nagyon jó árban kaptad.
Nézd meg hogy nekem mennyi volt a legolcsóbb ajánlat egy éve a Comforára ami fűtésre optimalizált. ezért lett a végén nekem nem arra optimalizált, hanem sima. perfera ez fölött lett volna még bőven. [link]
Abban a hozzászólásban derült ki, hogy a nem fűtésre optimalizáltat elírták, azt ne nézd de a fűtésre optimalizált az jó benne.
A perferára, 700 ezer körül és még erre +beszerelés ajánlatok jöttek, de volt ahol az 5 klíma elérte a 4 milliót becserélési árral.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
MC Pite
veterán
válasz #72755712 #43957 üzenetére
Az elmúlt két-háeom oldalon többször is beraktuk a Nordic adatait, nem igaz, -25-ig fűt.
feco70: Fűtésre keresek gépet, köszi.
b.: Elsőre én is így gondolom, hogy a két japán lenne közelebb az igényeinkhez (szeretem ha halk és ha okos a tervezés, vezérlés; automatizálási mérnökként talán az átlagnál érzékenyebb vagyok erre, főleg 8 évnyi hűtéstechnikai és nyomásfokozó kompresszor szabályzási múlttal). Olvastam az összes Royal, U-Crown-os (és Nordicos) hozzászólást
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
törölt tag
válasz MC Pite #43966 üzenetére
Én a fűtésre használhatók között néztem, ott nincs. "NZ"
De a linkeden lévő leírásában is csak -15 fok szerepel, a fényképén meg -25, most akkor melyik a tuti?
Az NZ35-nél dettó.
Német oldalakon próbáltam az "NZ" vagy "Nordic keresést- nem találtam, az "NZ" valami hungaricum, mint a NemZeti? -
LanyUs
senior tag
válasz MC Pite #43964 üzenetére
Szabályozási szempontból szerintem a Daikin fűtésre optimalizált gépei jelentik a csúcsot. Nagyon drágák! A kapacitás táblák is félre visznek Daikinnál. Fujim is van, az is ugyanúgy 60 fokos befújt levegőt tud és bizony csak akkor halk a kültéri ha aktiválom a Love noise outdoor unit funkciót - ekkor a befújt levegő hőmérséklete is esik 10 fokkal. Kíváncsi leszek mi lesz a vásárlás vége és mennyire leszel elégedett majd a típussal.
Gömbike az nem sznobizmus ha valaki nem Cascade gépet vesz, nem tudom miért kellenek ezek itt. A klíma esetében azért több pénzért legtöbbször a minőség is javul. -
Vikooo
addikt
válasz LanyUs #43969 üzenetére
Ezt akartam én is írni, klímával pont nem villogni akar az ember hanem a magasabb ár magasabb minőséget és komfortot (pl éjszakai alvást) ad. A dizájn klíma miatt kifizetett plusz összeg lehet súrolja a határát, én azért sosem adnék több pénzt.
3-500.000 -ért (nekem már 200.000 is túlzás) telefont venni na az sznobizmus
-
F.N.
tag
válasz Gömbike #43948 üzenetére
2018 nyarán Én is szereltem még a Visiont.
Van olyan épület, ahova kettő 3,5-öst rakatott a tulaj.
December első heteiben sokszor hívtak hogy nem fűt, állandóan olvasztgat.
Nem volt alulméretezve, de a 0 fok körüli nagyon párás időben
nagyon gyorsan lejegesedett, és kénytelen volt olvasztgatnia.
Hűtőközeget lefejtettem, visszamértem, nem volt hiány, +1 fokban
-6 fokon párologtatott a kültériben, persze hogy a nagyon párás időben
gyorsan jegesedett. Nem is akárhogy. Kár hogy nem fényképeztem le.
Hidd el, nem egy nagy durranás az a klíma.
De a lényeg, hogy meg vagy vele elégedve. -
F.N.
tag
Az árába nem szólt bele szerintem az állami támogatás.
Ennek a klímának a piacon kb ennyi az ára. [Daikin Perfera 3,5 kW]
Általában az a Trend, hogy egymás alá igérgetnek a klímás vállalkozások.
Listaáron sokkal kevesebb klíma kel el, mint "jóáron".
Ami nem biztos hogy jó irány, persze a felhasználónak igen.Szép munkának látszik, szerintem nem nyúltál mellé vele.
Csepptálcafűtést szerintem is tetess bele, megfűtve az elvezető cső
egy részét is. -10 fokban olyan -14 fok körüli a kültéri csepptálcája,
ami meghűti a lefolyó olvadékvizet, és a fagypont körüli olvadék már
könnyen befagy a szintén -10 fokos műanyagcsőbe.
Amint egyszer kialakul egy jégdugó, kezdi feltölteni jéggel a csövet, tálcát.[ Szerkesztve ]
-
"Zoli"
csendes újonc
Sziasztok!
Nyilván mindenkinek más az ingerküszöbe anyagilag, látványilag, esztétikailag...
Én csak a saját példámat tudom ide leírni, tehát eredetileg 2 db midea brezeles 3,5kw-os klímát szereltettem volna be , aztán jött a felújításos támogatás gondoltam magamban, ha vissza tudom igényelni a felét miért ne.
Ekkor jött képbe a Wyndi, az ő tanácsára kezdtem nézegetni a micsukat. A luxuryval csak kacsintgattam, gondoltam 650000-et nem adok egy gépért+szerelés, de aztán kaptam egy kihagyhatatlan ajánlatot. Mellesleg csak megsúgom amint visszakapom a gépek felét, és miért ne kapnám vissza?, 150000-el olcsóbban kijövök, mint a mideákkal támogatás nélkül. Persze lehet most azon rágódni, hogy ha a mideákat szereltetem be még jobban járok anyagilag, csakhogy így a mideákra szánt összeg 3/4-éböl meglettek a luxurik, meg meg is volt rá a lé mármint a gépekre, meg így az asszony sem tudott ellenvetést találni. Persze megértem azokat akik nem tudják visszaigényelni a gépek árának a felét, én is olcsóbb gépet választottam volna, ha nincs a támogatás, de van és higgyétek el már csak látványilag is megérte a dizájnra költeni.
Üdv mindenkinek! -
Vikooo
addikt
Egy egész jó cikk a klíma jegesedeserol és leolvasztasrol:
[link] -
hunaqua
addikt
Megjelent az AUX Delta is,ez az Rcool Solo lánykori neve.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
rígel
őstag
Köszi az infót. Ez a hivatalos elnevezés, hogy csepptálca fűtés? Kb. mennyibe kerül egy ilyen?
A csatornázás a kazánon megy keresztül. ahol abszolút nem számít az esztétika, mégsem a szimpla fehér matt csatorna lett feltéve, -amit sok képen és sok helyen látok- hanem egy fényes bézs csatorna. Tök jól néz ki, és a falátfúrások is szépen lettek javítva. Tényleg elégedett vagyok, pedig nagyon ritkán van ilyen[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
Amúgy azt nem értem laikusként, hogy ha egy klíma a gyártó szerint -20 fokig (most néztem jobban utána) használható fűtésre, akkor miért nincs benne alapból tálcafűtés? Vagy nincs is rá szükség? Józan paraszti logikával úgy gondolom, hogy ha gondot okozna a hiánya, akkor tenne bele, vagy előírná hogy tálcafűtéssel kell telepíteni. De ha leírja, hogy ez a kit, ebben a formában alkalmas fűtésre -20 fokig (hogy milyen hatásfokkal abba nem is akarok belegondolni) akkor nincs ez a dolog egy kicsit túlgondolva? Eszembe se jutott volna, ha ti, hozzáértő emberek nem javasoljátok.
Nem értek a klímák működéséhez, laikusként csak a gyár által leírtakban és a telepítő szakértelmében bízhatok. Ezért kérdezem. -
-
gisssa
csendes tag
Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült megszülnöm, hogy milyen klíma lenne a legmegfelelőbb az elvárásaimnak, és ez a Gree [link] lett a befutó.
Durván egy hetes használat után az alábbi kérdéseim lennének:-a 60-as években, kb 29 cm vastag, kisméretű téglából épített falra lett szerelve a klíma szendvicsben. Az épület elvileg ősszel lesz szigetelve, most a kültéri alá előre felraktam 1 nm-re 10 cm vastag szigetelést, hogy később ne kelljen ez miatt bolygatni a klímát.
Normális, hogy a kompresszor/kültéri hangja néha bőven hallható bent?
Olyan érzés, mint ha a beltéri alatt lévő fal egy nagy membránként közvetítené a külső zajt.-amikor elkezd fűteni, a beltéri elkezd "pattogó" hangod hallatni, kb 5-10 másodpercenként, és egy pár percig csinálja, mint egy régi gázkonvektor amikor melegedett/hűlt. Lekapcsolás után ugyan ez a történet. Gondolom a műanyag ház ahogy tágul-zsugorodik adja ezt a hangot, csak nem tudom, hogy ez mennyire normális. A munkahelyemen is (Midea) klíma fűt, de ott nem tapasztaltam ilyen hangot, bár ott alapzaj is van.
-fűtő üzemmódban kellene kint víznek csöpögnie? Csak mert ezalatt az idő alatt vízzel nem találkoztam kint...
Bocs a hosszért
-
törölt tag
Így meg is találtam a cuccost a Panasonic svéd oldalán. Nekem tetszik:
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz feco70 #43988 üzenetére
Fogalmam sincs, a #43923 hsz-omban, lévő kép alapján írta tboy72 topictárs, hogy kellene tálcafűtés. Igazából én azt se vágom hogy mit kell nézni. A fém alsó rész ami látszik az alján? Tehát ha a kondenzvíz elvezető 20-as csőbe befagy a víz, akkor attól még a nagyobb lyukakon tud távozni, nem? Mondjuk arról sincs fogalmam hogy ez mekkora mennyiségű folyadékot jelenthet, nyilván nem szeretném hogy nagy mennyiségű víz folyjon a lábazat mellé.
-
félisten
válasz gisssa #43991 üzenetére
Igen ezt már többen írták, hogy kisméretű fal jobban átviszi a rezgéseket. gondolom azért mert a futó soroknál középen megy a fuga, igazából egy légrés ,ha nincs rendesen kitöltve habarccsal és a kötő sorok is sűrűbben vannak mint egyéb téglánál, 6.5 centinkén.
Oda biztos, hogy jó lett volna a 3 méteres ajánlott szerelési csőhosszt megtartani
A pattogás valószínűleg a gyenge minőségű műanyag ház okozza.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
rmihaly
tag
válasz gisssa #43991 üzenetére
Szia!
Nézd meg hogy a csövezésed remeg/rezeg e. Ha igen a klímást kell megkérni hogy nézze meg az okát.
Nekem Nord klíma kompresszora halatszott be.
Klíma kültérijénél a cső egyértelműen rezgett, az vitte be a zajt. Szét kellett szedni kültérit ott nekem a kompresszor mellett lévő csövön van egy gumi ami lazán volt rögzítve. Ahogy a fordulatszám esett a cső rezgett a gumi rajta elkezdte "ütni" a csövet. Ez hallatszott be - bizonyos fordulatszámokon.
Ill. nálam alapból töltöttek rá, amiből kellett lefejteni. Ezt követően megszűnt a kompresszorhang.A csőbemenetet jól kell tömíteni mert azon keresztül is behallatszik a kompresszor. Ha a cseppvíz kivezetés is nyitott és kb a kültérire van vezetve ott is beszűrődhet a kompresszor hangja.
Műanyagok pattogását úgy csökkentettem, hogy a beltéri csavarjait kicsit kilazízottam. Így a műanyag szabadabban tud mozogni így csak kicsit pattog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs