- LG LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nyomtató topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
Egy 16 éves on-off helyett tervezek felszereltetni egy új klímát ezeket az ajánlatokat kaptam felszerelés az árban benne van.
3,5 kW Daikin Sensira: 287 000 Ft
3,5 kW Midea Mission: 250 000 Ft
3,5 kW Gree Comfort X: 235 000 Ft
3,5 kW Gree Amber Grey: 260 000 Ft
3,5 kW Gree Amber Royal: 320 000 FtAz új klíma tavasszal-ősszel besegítene a fűtésbe, szóval nem csak a nyári melegben lenne használva.
Elsőre a daikin-t választottam volna de a sensira sorozatról olvasott vélemények sajnos elbizonytalanítottak.
Midea a most működő gépem, 2005-óta működik, semmi bajom a márkával, szóval jöhetne egy új midea is.
Gree 10 év garancia + az ára miatt vonzó ,viszont a karbantartásokkal már a comfort x árelőnyét sokszorosan visszafizetem.Ezek közül van olyan amelyik ennyiért felszerelve jó ajánlat vagy inkább keresgéljek tovább?
-
"Zoli"
csendes újonc
Én is a mitsubishikkel
-
Miklósbácsi
tag
válasz gabor9991 #42754 üzenetére
Sensira !
És lám, hogyan is állunk ezekkel a véleményekkel ? Én pont azért vettem Sensirát, mert a róla alkotott vélemények megerősítettek abban, hogy azt kell vennem.
Kifogástalanul működik !
Negatív véleménye nálunk a feleségemnek van : érzékeny a szeme a légáramlatra, még alacsony fokozatnál is. Ezt a kérdést már nehezebb kezelni és természetesen nem a japán gyártó hibája
-
LanyUs
senior tag
-
LanyUs
senior tag
válasz sanzi89 #42749 üzenetére
Jó meglátás! Tegnap direkt figyelgettem a beltéri hangokat és a Sensira, Comfora kb. egy szint. Az érdekesség az, hogy a Stylish előtt elmegyek, amikor a Comfora gép beltérihez tartok és azt észre se vettem. Sajnálom, hogy a Perfera esetében nem figyeltek erre oda jobban. Illett volna ennyiért oda tenni magukat. Ami nagyon tetszik még nekem az alacsony fokozaton a mennyezeti FCAG, az is nagyon halkan végzi a dolgát. LIDL üzletekben látsz belőlük. Itt linkeltem képet róla 80x80 cm Jó nagy venti pörög benne
-
tibibi
őstag
Nekem sincs semmi bajom a sensirákkal...
-
Vikooo
addikt
Akkor most jó vagy rossz a Sensira? Hutesre vettem, meg fogok lepődni nyáron? Milyen arányban "rossz"?
-
-
Orlin
addikt
válasz Vikooo #42765 üzenetére
Nekem is fűtésnél jelentkezett a hiba.
Miután kapott zsírozást meghúztak egy csavart 2 hónapja azóta csendes.
A kültéri is mióta a szaki "megigazította" csendesebb.
Megszűnt szinte a kattogás.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Vikooo
addikt
Kulterin mi rezonalt be? Mennyire kellett szétszedni?
Az enyém csak bizonyos frekvencián (kompresszor fokozatatol függően) rezonal. De csak épphogy.
Nekem egy brutál on-off Samsungom volt konzolon, remegett az ablakuveg, a radiátor a födém....szóval a Daikin hangtalan számomra
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz Vikooo #42771 üzenetére
Nem jöttem rá.
Megmozgatták és jobb lett.
Tavasszal majd ha jönnek azt mondták leszedik megnézik.
(Még mindig nem döntöttem el hogy falon marad-e.
Lehet lerakatom majd konzolra.
Bent hallani a lakásban ,igaz csak a mosdóba mert annak van a külső falán.)LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Vikooo
addikt
Érdekes, akármennyire fülelek, bentről nem hallom még nyitott ablaknál sem. Ha a fülemet a falra tapasztom akkor érezni/hallani kis morgást. Mondjuk nálunk a panelon van kb 15cm szigetelés. Milyen gumibakon van?
Lehet megsüketültem a Samsung mellett
Amúgy éjszakai + econo módban gondolom már tényleg semmi hangja?!
-
Orlin
addikt
válasz Vikooo #42773 üzenetére
Nálunk ezen a része kistéglás folyosó van a házhoz építve azon 5-10 cm szigetelés.
Ami a vert falra van szerelve ott én sem hallok semmit a 60 cm falon keresztül.
Most oda mentem hallgatózni persze most kapcsolt le.
Mondjuk a lakás azon részén tényleg nem tartózkodunk huzamosabb időt.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
gabor9991
őstag
válasz rocsaba #42775 üzenetére
Tavaszi-őszi átmeneti időben kiegészítő fűtésre, lesz úgy 1000kWh plusz áramom, ha minden a tervek szerint alakul ezt fogom elfűteni, de a tényleges fő fűtés marad a gáz.
Nyáron pedig hűtés módban működne mint az előd on-off midea gondolom ez a daikin jóval gazdaságosabban üzemelne.[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz Miklósbácsi #42777 üzenetére
Én is aggódtam miatta... Azért is gondoltam az elején már földre rakható konzolon.
De nagyon jól felfogta.Ahogy néztem azért elég mélyen bemegy a falba a csavar.
Az első egyik fele a téglába van a szerelő mondta még jobban fogja mint a tégla. 😅
A második a vertfalban,ott is nagyon masszívan tartja.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Strezi
őstag
válasz Miklósbácsi #42779 üzenetére
Nekem a 70 centi vastag falra kérésemre méteres menetes szárral tették fel a konzolt. Nyugodtabb vagyok hogy nem csak a surlódás fogja egy furatban. Persze vannak profi tiplik, csavarok, ragasztók. Szerintem ez egyszerűbb és nincs benne hibalehetőség. Belső oldalon látszik ennyi.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Vikooo
addikt
válasz Strezi #42780 üzenetére
Azért ezek a kötőelemek -betonba főleg- fognak mint az állat. Nemrég fúrtam be a plafonba a gyerekeknek egy pihenőszéket/függőfotelt egy db 110x16 -os Fischer tiplivel, 73kg -ot vidáman elbír de szerintem ennél jóval többet is. Klíma kültéri konzol ráadásul más irányból "húzza" a csavart, tiplit.
Múltkor a TV -t helyeztem át, 10 -es tiplik, csavart épphogy becsavarva alig tudtam kihúzni a tiplit a helyéről.
Ez az átmenő nagyon esztétikusan lett megoldva, tetszik!
-
Strezi
őstag
válasz Miklósbácsi #42783 üzenetére
Valmi OBIs bútor gomb, láb(?). A menetes szár csavaron és alátéten túllógó pár menetére rácsavaródó furat is benne volt.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Atomgeszi
veterán
Sensira 2 kW
Szerelés 2 méter, földre konzollal, szerelés, összesen bruttó 330-ért milyen ár?[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
windy
tag
válasz Miklósbácsi #42792 üzenetére
Két méteres csővel már nincs szerelés.....legalábbis nem etikus...
-
Miklósbácsi
tag
Az alábbi rövid kérdőmondatot másolom ide az idézett árajánlatukból :
" Miért éppen 2 méter az ajánlatban megadott csövezési távolság? "
Aztán persze meg is válaszolják a kérdést.
Laikusként csak idézni tudok, az én esetemben a 2 méter még 3 volt, ahogyan más szakmabelieknél is.....
-
seven7
aktív tag
Sziasztok,
Nemrég költöztünk, az egész lakás 38nm, a nagyszobába szeretnék klímát és ideális lenne ha a többi helységet is kihűtené majd, így a 3,5kw-os teljesítményben gondolkodom.
Nagyon nem vagyok otthon a témában, nekem egyből a Gree ugrott be, de visszaolvasva úgy látom hogy közel sem olyan jó, mint azt gondoltam
Mi lenne ajánlott a 200-300k-s kategóriában? (beszereléssel együtt)
Csak hűtésre lenne használva, legyen csendes és jó lenne ha WiFi-s lenne, a távolról való vezérlés miatt.Ezeket találtam:
Fisher FSAI-CP-120BE3 Comfort Plus: 250k szereléssel együtt, van WiFi
Daikin FTXB35C / RXB35C Inverteres Split klíma: 290k szereléssel együtt, nincs WiFi, nem tudom mennyi a modul hozzá, visszaolvasva jobb vélemények
Gree GWH12AEC-K6DNA1A G-Tech : 290k szereléssel együtt, jobb energiaosztás, WiFi van benneKöszi!
-
Vikooo
addikt
válasz seven7 #42795 üzenetére
Szia!
WiFi modul nagyjából 15k + beszerelés. Daikin fapados a többihez képest (nincsenek csillivilli funkciók, nem zenél de teszi a dolgát ellenben).
A Fisher engem is érdekelne mennyire ajánlott (átmatricázott Gree vagy a Fishernek van saját fejlesztése csak a Gree gyártósoron készül?).
-
donat_sz
senior tag
válasz donat_sz #42750 üzenetére
Sziasztok, erre #42750 esetleg valaki?
Szerintetek kell a rajzon jelölt tetőtéri hálókba ~10-12m2 a 2.5kW-os beltéri? Érdeklődnék, hogy a 1.5 vagy 2kW-os beltériek kevesek lennének oda?
Multi split ajánlatban 3db 2.5kW beltérihez kaptam ajánlatban egy 6.8kW-os kültérit, biztos oké ez így?
Illetve mennyire okésak az alábbi árak?
3x Mitsubishi MSZ-AP25VGK multi beltéri egység (2,5 kW) = 350eFt
1x Mitsubishi MXZ-3F68VF multi kültéri egység (6,8 kW) = 790eFt
előcsövezés 30 fm + szerelés + beüzemelés = 440eFtilletve Daikin
3x Daikin FTXP25M Comfora multi inverteres beltéri egység (2,5 kW) = 340eFt
1x Daikin 3MXM68N multi triál inverteres kültéri egység (6,8 kW) = 735eFt
előcsövezés 30 fm + szerelés + beüzemelés = 440eFt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- LG LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Háztartási gépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs