Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    Sziasztok!

    Látom van pár bejegyzés a relatív új Zalman i3-ról, de hozzáteszek én is, hátha van, aki rákeres.
    Egyelőre az i3 Edge- ről tudok nyilatkozni (érthetetlen okból itthon a luxurious design álnéven fut, ami csak egy marketing leírás, nem típus), de berendeltem a simple verziót is.

    A kettő felépítése gyakorlatilag azonos, kivéve az Edge tömör fekete plexi frontját. Ezt akár jól is megoldhatták volna a kis kínaiak, minimális agysejt tevékenységgel; de nem sikerült. A 3 frontventi gyakorlatilag SEMMI levegőt nem kap a számukra hagyott kb bruttó 6 négyzetcentiméternyi lukon. Eredmény egyértelmű: minden megfő a házban. Kivéve talán, ha nincs semmi rendes vga benne és lehetőleg hdd sem.

    Ennyit az edge-ről, amely így kizárólag irodai gépnek, vagy hőtermelés nélküli htpc-nek megfelelő szerintem. Kivéve persze, ha leveszed az oldallapját. Végül is úgy használtam évekig az előző házam, tehát példa van rá :DDD

    Általános felépítés:
    először ami szar (magyar szokás szerint ;] )

    -Alsótápos ugye. Namost a levegőszűrő egy rossz vicc: vékony műanyag háló, amely fém mesh imitáció, ránézésre se túl effektív. A kivétele agyrém, minden irányból a ház anyagából kihajlított kampók tartják. Fel kell borítani a házat, kituszkolni a hálót, a visszarakása még idegesítőbb, szerintem tapasztalattal is egy perc pluszos részidő. Nagyobb baj a nyílás, mely legfeljebb 12centis tápventi esetén megfelelő de ott is csak akkor, ha tényleg jó helyre esik (az elvileg szabványos) lyuk. A 14 centis corsair tx650 rendesen fuldoklik, a fél luk rossz helyen van, ergo hangos a tápventi :(((

    - a táprekesz végén található, fedett, kéthelyes hdd/ssd tároló ügyesen záródó, de ócska minőségű műanyag tálcácska, melybe a hdd toolsfree, egy sdd viszont már csak csavarral rögzíthető. Zártsága miatt a szellőzés kétséges, az Edge házban laza 10-15 fokkal melegebb a merevlemez (!!). A Simple mesh frontfala elvileg beengedheti a levegőt, ezt még nem tudom. A ház belső falára (meg a cpu mögé) is felcsavarozható két db ssd, az nyilván jobban szellőzik, cserébe ott lesz az összes madzag szem előtt.

    -az oldallap plexi. Ennyi, ez olcsó, viszont előbb-utóbb karcolódik, belülről bemattulhat a melegtől.

    -hátsó panelen ki kell törögetni a bővítőkártya helyeket. Ennyi pénzért ez ilyen, nem igazán szidom érte.

    pozitívumok, futottak még.

    -Nincs súlya. Ezt azért írom ide, mert valamiért mindig marha fontos, hogy egy ház ellenálljon az Etna kitörésének, miközben ácsorog a sarokban 10 évig mozdítás neélkül - ezt pedig minimum 5 milliméteres, hő és hangszigetelt acéllemezzel lehet biztosítani. Fontos, hogy a barátnő semmiképp ne tudja megemelni a 25 kilós házat. Na ez nem ilyen. Mégse akar összedőlni magától, azt kell mondjam. A váz kellően merev, ha durván nyomogatom a tetejét, akkor se akar behajlani.

    -Csinos cucc (tökszubjektív). Szépen festett, belülről is. Tényleg igényes, 12-14k forintért különösen.

    -Kábelmenedzsment elfogadható, néhány átvezető luk nem a legjobb helyen van. Pl a 24 tűs alaplapi, legalább is nálam. Relatíve könnyen szerelhető, tágas. Madzagoknak van elég hely. Táprekeszben elfér a nem moduláris táp összes átkozott Laokoón-csoport zsinórja, ha tuszkolni is kell őket, mint déli buszon az utasokat.

    -Felső mágneses porszűrő, a két opcionális ventinek (radiátornak?). Mindazonáltal rögzítésük kérdéses, mert ha csavar, az feltehetőleg belelóg a szűrőbe -> lőttek a szigetelésnek. Marad a lapos talpú gumiszegecs, az meg ugye szopás mindig.

    -Ventiszabályzás. Na ez ebben az árkategóriában pazar. 4db előszerelt 12-es keverő, fehér leddel, plusz háromállású szabályzó (off állásban nem pörög, nem világít, egyébként a fény emelkedik a fordulatszámmal együtt). Az első két állásban nincs hangja, maxon szélzaj már van, motorhang nincs. A led ízlés dolga, szerintem igen elegánsan néz ki (a barátnőm is egyet ért és ez fontos, mert a nappaliban van az íróasztal tetején az egész miskulancia), nem a bazári rgb színorgia.

    Najó. Szóval berendeltem a mesh előlaposat is szégyenszemre, majd bővítem tapasztalataim és meg is írom.

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák