- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xeon7
aktív tag
Köszönöm a segítséget karis, ShellKretor!
Ez lesz a befutó : Corsair Carbide Series Air 240 fehér ház /CC-9011069-WW/. -
Archanon
őstag
Sziasztok!
Adatlapomon található konfighoz szeretnék új számítógépházat venni. A VGA cserére fog kerülni, a cél egy GTX 970, ugyanakkor elég nehéz méretben megfelelőt találni, és nem utolsó sorban jó lenne ha az új ház jobban szellőztethető lenne a jelenleginél, akár 4-5 csendes ventivel. Alsó, felsőtápos... passz, nem tudom melyik a jobb. A gépet a földön tárolom, balról fal határolja.
Szóval a cél: jó szellőzés, gond nélkül beleférjen a VGA még akkor is, ha az egy 31-32 centis monstrum, illetve a szellőzés. Árban nem szeretnék nagyon elszállni, jó volna ha 10ezer Ft környékén megállna az összeg.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
regener
veterán
válasz grizlisandor #52759 üzenetére
Csak egy render kép
-
2thletme2day
őstag
Hali.
Phanteks Enthoo Pro-ról mi a véleményetek? A szellőzés lenne a legfontosabb..
-
Milo629
aktív tag
Üdv. nyárra és a 40°C-ra tekintettel lehet, hogy gépházat kell cserélni, most ~22°C-os szobában mondjuk Assetto Corsa alatt egy nagyobb létszámú versenyen, így néznek ki a hőfokok:
i5-4440: ~60°C
MSI GTX760: ~80°C
egy Sharkoon VG4-V házban, elöl egy 12-es venti szívja be, hátul egy ugyanekkora fújja ki a levegőt.
Valami hasonló házra gondoltam, mint ez az M-Tech, hogy az egész eleje rácsos és a CD/DVD olvasó helyére is lehetne ventit szerelni (bár gondolom nem nagyon van olyan ház ahol van keret esetleg még porszűrő is az 5,25-ös helyen), csatlakozók mindegy, hogy a tetején vannak vagy az elején csak legyen rajta USB3 is, ha hardver csere lesz talán, akkor egy K-s i5 (tehát egy nagyobb hűtő is elférjen benne) és/vagy egy újabb szériás nvidia kerül majd bele, azok elvileg már nem a kazán kategória, aztán jó lenne ha a kábelek kényelmesen elférnének az alaplaptálca és az oldallap között, továbbá nem tudom, hogy a zárt oldallap a szerencsésebb-e vagy a rácsos (mennyire zavar be a légáramlásba) és a végére még annyi, hogy vízhűtés egyáltalán nincs tervben, remélem mindent sikerült leírni. -
Milo629
aktív tag
válasz #98593280 #52768 üzenetére
Első körben arra voltam kíváncsi, hogy létezik-e ilyen, keret összeg kb. 20k (vagy ha van valami nagyon "extra" ház, ami nagyon megéri mert XY, akkor maximum 25k).
Szerk.:
Csak annyi a kikötés, hogy új legyen, és ne úgy nézzen ki mint egy épp átalakuló transformer.[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
Zalman az én ízlésemnek kicsit sok, a Corsair C200 az a Carbide 200R akar lenni?
Ha igen akkor oldalt azon az egy csíkon szívja be a levegőt, az nem "kevés"? -
Milo629
aktív tag
válasz #98593280 #52773 üzenetére
Így végigfutva a CM Centurin 6 nagyon megfogott, kb. pont olyan amilyet kerestem, Hardverkernél 25.590 Ft, ez jó ár érte?
A másik kettő amik még esélyes befutók az a Corsair 300R (ez ~25.000 iPonban) vagy a CM N500 (ez ~19.500 iPonban).Az eredményeket gyári ventilátorokkal mérted, vagy ahova lehetett raktál még bele?
[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
válasz Meridius11 #52775 üzenetére
Első körben iponon, utána árgépen és árukeresőn kerestem, aztán ott dobta ki a hardverkert, pedig ez lett volna az a ház ami leginkább bejött.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltnyiri
tag
válasz 2thletme2day #52763 üzenetére
Errol én is szivesen hallanek, a tesztekben kiemelkedően teljesit
-
Xmister
senior tag
válasz zsoltnyiri #52779 üzenetére
-
Milo629
aktív tag
válasz #98593280 #52778 üzenetére
Az egyáltalán nem baj, hogy normál CPU hűtőnél nincs kivágás az oldallapon, vagy toronyhűtőnél ami hátra fúj nincs rácsos megoldás az 5,25-ös takarófedeleken? Vagy egyszerűen azért nincs ilyen megoldás mert vízhűtésesre tervezték?
Bocs a sok kérdésért, de nem szoktam cserélgetni a házakat, tehát nem rövid távra tervezek -
-
zsoltnyiri
tag
válasz Xmister #52780 üzenetére
Ez a PWM hub pontosan, hogy működik? Mármint az világos, hogy rádugod egy alaplapi PWM csatlakozóra. Ami érdekelne, hogy tudja-e kezelni ha másmilyen ventik vannak rádugva, másmilyen RPM-el stb (a hagyoményos splitterek nem szeretik), vagy érdemes ugyanolyanokat? Valamint, mivel az alapra csak 1 csatlakozik, ezeket akkor irányítani nem is lehet szoftveren? Tudom, hogy azért PWM mert nem kell, de pl PWM ventiket is lejjebb lehet alapesetben ugye szabályozni stb.
[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz zsoltnyiri #52785 üzenetére
Nekem több féle venti van rákötve, BIOS-ból tudom állítani a sebességet (Level 1-9), de Level 1 bőven elég mindenre. Ez természetesen az összes venti sebességét állítja egyszerre.
Szvsz. a ventik különbözősége nem számít, mert mindegyik 12V-os, és adott feszültségre mindegyik a saját mércéjéhez lassul. (És itt egy IC vezérli a fesz-t az egyes ventilátorokra, ha minden igaz. Nem egy sima párhuzamos kapcsolás, ahol a különböző ellenállások bezavarnak.)[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz zsoltnyiri #52787 üzenetére
Azért nézd meg előtte, hogy a te alaplapod BIOS-ában is tudod-e állítani a PWM-es fan socket sebességét.
Vagy szoftveresen pl. SpeedFan is képes lehet rá.
Nekem külön jó, hogy a CPU1 PWM mellett (ami csak hőmérséklet-arányosan szabályozható) van egy CHA1 PWM-es socket, ami teljesen manuálisan is szabályozható. -
zsoltnyiri
tag
válasz Xmister #52788 üzenetére
Sanszos, hogy igen, de megnézem majd! Van nekem is 4pines CHA1 socket. Köszi az infókat. Még kicsit érlelődök, hogy ez legyen vagy Fractal R5 és örvendezzek a hangszigetelésnek, de egyre inkább e felé hajlok. Végül is fel lehet úgy is fogni, hogy a sokkal jobb szellőzés miatt alacsonyabb RPM-en fognak menni a hűtők, tehát így is halkabb lesz
Bárcsak lenne olyan oldallap a Phateks-hez, amin van kivágás, hogy kicsit tudjon ott is szellőzni a VGA, simán beáldoznám érte a plexit
[ Szerkesztve ]
-
Milo629
aktív tag
válasz Meridius11 #52790 üzenetére
@karis:
@ShellKretor:
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem meggyőztetek.
Hivatalos weboldalon írják, hogy hátra jár mellé egy 120-as előre pedig egy 140-es, ezt mindenképp bővíteném még egy 140-essel előre (ha már van neki hely), plusz ha már rendelek akkor kap valami alap toronyhűtőt a CPU, ezek függvényében kell még valahova plusz ventilátor (oldalra / felülre)?Szerk.:
Bár ez nem a milyen ventit topik, de megkérdezem hátha, 140-esből milyet érdemes venni, aminek nincsen turbina hangja, de hűt, esetleg azt nem lehet tudni gyárilag mit adnak mellé?[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest