- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
XenHai
senior tag
válasz #98593280 #53901 üzenetére
switch 810 6 db 140mm ventivel .
A ds2-be vettem +3 ventit 1 120 ds 1300rpm ,2 140 ds 1400rpm .
A hőfok adatok cpu 1-2 fokkal jobb meg is lepődtem . Vga kb ugyan olyan . viszont 3 hdd-nél 1 ugyan olyan 1 jobb 1 rosszabb ..Ez idle
Terhelve viszont a vga -6 ( régiben 66C gtx 670 oc).Figyelembe véve ,hogy a switch 810 batár nagy ehhez képest szerintem nagyon jó ,ja és halkabb is .
De ha haza érek csinálok majd képeket a hőfokokról. -
ityuvagy
újonc
ez a konfigom lessz : - https://www.pcx.hu/termek/asus-a58m-k-alaplap-022733
- https://www.pcx.hu/termek/amd-athlon-ii-x4-860k-processzor-046912
proci hűtő-Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1
- http://www.rufusz.hu/Memoria/8-GB-DDR3-SDRAM-1600-MHz-Kingston-HyperX-Savage-XMP-CL9-Red-2x4-GB--C0045316-p51607.html?ak=0
-Sapphire Radeon HD7770 OC 1Gb DDR5
-FSP 350W FSP350-60APN 85+ tápegység
kb 15-20000ft közöt mozogjon és legyen rajta hűtés is de ne legyen non cifra és kék színben kellene
a válaszokat előlre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Kensei96
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna olyan házat ajánlani ami jól szellőzik? Most egy Thermaltake Commander MS-I házam van, igaz venti csak egy van benne ami gyárilag járt hozzá.
-
Thawne
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a bitfenix comrade házról? Mennyire szellős? Nekem nagyon tetszik a belseje és a külseje is, de ha van egy jobb ház 10.500ft alatt kérlek osszátok meg velem.
-
Nordekk
tag
Ezt a házat néztem ki, hátulra veszek hozzá még egy ventit.
Az lenne a kérdésem hogy oldalra érdemes-e még bekötni 2 db-ot, mennyit számítana? -
Nordekk
tag
válasz BomiBoogie #53910 üzenetére
Intel Core i5-2320 3ghz (gyári hűtős)
Asus GTX 750ti (gyári hűtős)
4GB RAM
ASUS P8 h61-m lx r2.0
1 DB 500gigás samsung winyó 7200-es.
400W-os chieftec tápJelenleg egy elég régi házban vannak ezek a cuccok. Nincs benne házhűtő, a gép két oldalát már le kellett vennem mert befülledt a levegő és eléggé rezonál is. Videokártya 100%-on eddig max 66 fokra ment föl, CPU is 60 fok körül mozog 100on.
-
kobi77
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni új ház vásárlásához. A mostani már elég régi, és felső tápos, ezért cserélném valami alsósra.
A következő alkatrészekkel rendelkezem:
Core i5 4570 ( gyári hűtő )
Asrock B85m Pro4
Asus Strix GTX 960 ( később cserélném gtx 970 strix/black-re )
SSD és 2 db winchester
CHIEFTEC CTG-550-80P 550W, elég hosszúak lennének a kábelek?A keret mondjuk 15k körül.
Előre is köszi:
Kobi -
törölt tag
válasz Nordekk #53911 üzenetére
Nem értek egyet BomiBoogie-val, ventilátor nélküli, régi, rezonáló házat ajánlott lenne cserélni.
Egy i5 és egy GTX 750 Ti is megérdemel egy jóravaló házat.
Ajánlom Neked is az alábbi HSZ-ben lévőket:
http://itcafe.hu/tema/milyen_hazat_2/hsz_53915-53915.htmlA Z5 Zalman-ban gumis HDD rezonancia csökkentés is van. A Cooler Master N300-ban nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Nordekk
tag
válasz BomiBoogie #53912 üzenetére
Rendben köszi!
Igazából a por miatt aggodok leginkább, így hogy nincs feltéve az oldala.
-
Nordekk
tag
válasz #98593280 #53916 üzenetére
Köszönöm az ajánlatokat!
Egyenlőre akkor csak egy első és egy hátsó ventit szerelek be. Ezeket úgy kell hogy az első befelé húzza a hátsó meg kifelé? Csak hogy biztos legyek benne.
Egyébként az alsó tápos házaknak van valamilyen előnye a felső tápos házakhoz képest? Úgy hallottam hogy nem minden táp kábele ér el a megadott helyére ha lent van. Ez az LC Power Gaming 975B ház megfogott.
[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Vízhűtésre (építettre és kompaktra is alkalmas legyen) nézek full-tower házakat.
Néztem a Corsair oldalát és ott van egy menüpont, hogy vízhűtéses házak. [link]Meglepődve tapasztaltam, hogy az általam kinézett ház Graphite Series 780T White Full-Tower PC Case nem szerepel közöttük. Sőt egy graphite ház sem, ezek most tényleg nem valóak vízre, ha maga a gyártó nem oda sorolja?
Az Obsidian Series 750D Airflow Edition Full Tower ATX Case is néztem, de jobban szeretnék fehér házat,így az csak vésztartalék maradna.
Üdv:
Taniszhttp://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
gepid3
tag
Üdv!
Zalman Z9-től kicsit nagyobb házat keresek jobb kábel menedzsmenttel (picit szélesebb és magasabb legyen), nagy oldalablakkal, jó szellőzéssel. Tudnátok valamit ajánlani?
Köszi! -
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy Pc konfigot összerakni. Zeneszerkesztéshez és Sound Design munkákhoz kellene egy jó ár/érték arányú ház (+ 1080p hd film nézés). Csendes legyen ami a cél, és persze rendes hűtése legyen. Asrock h97m pro4 felmerült lehetséges alaplapként. 30 000 Ft-nál többet nem szeretnék rá szánni, sőt örülnék, ha ennél olcsóbban is találnék számomra megfelelőt, már ha ehhez a felhasználási területhez lehetséges ez.
Előre is kösz a segítséget!
-
törölt tag
válasz nemethchek19 #53925 üzenetére
Nanoxia Deep Silence 2 a legjobb erre a celra.
Esetleg:
Be Quiet Silent Base
vagy
Fractal Define R4[ Szerkesztve ]
-
Anubris
őstag
válasz Tanisz #53921 üzenetére
Szia!
Én is a kettő között vacilláltam sokáig. Szerintem mindkét változat megfelelő vízhűtésre. A 780T-ben kényelmesen eltudsz helyezni előre és felülre is 360mm radit, míg a 750D-ben csak felülre fér be, előre 280mm a max azt hiszem.
Ha mégis légre szorulsz akkor a 780T-nek jobb a hűtse, bár állítólag az új előlappal a 750D-nél is 5-6 fokkal alacsonyabb lett a vga hőmérséklete.
Ha mindenképpen fehér házat akarsz akkor még érdemes lehet megnézed az NXZT switch 810 házat, azt hiszem itt a fórumon is van valakinek épített vízhűtése ebben a házban.
Phanteks gyárt még emellett jó kis vízhűtésre alkalmas házakat, de azt hiszem azok mind feketék.Én először mindenképpen körbenéznék a nemzetközi fórumokon, hogy a kiszemelt házadban hogyan is néznek ki a vízhűtések.
-
Tanisz
senior tag
válasz Anubris #53927 üzenetére
Szia,
Köszi az infókat
Egyenlőre még csak kompakt víz fog beköltözni a házba (jelenleg a CPU és a GPU-n is az van), csak a jelenlegi házamat már kinőttem (CM Silencio 650), így keresem az utódját.
A szempont az,hogy tágas, csendes (és amennyire lehet jól szellőző) legyen és jó pár évig ne kelljen újat venni.A NXZT switch 810-et is néztem, sokan ajánlották már, külsőre is tetszik, amit nem mondhatok el a legtöbb NZXT házról, bár ez ízlés kérdése Valahogy külsőleg a Corsair jobban bejön, na meg nagyobb is.
Valamint a Bitfenix Shinobi XL-el is szemezgettem, de annyira nem győzött meg.Phanteks-et is néztem,vannak fehér verziók, de egyenlőre a küllemével nem vagyok kiegyezve, valamint az ára is borsosabb mint a többi
Tudom a Corsair 780T sem olcsó, sőt, de valahogy az meggyőzőbb számomra.Amit furcsállok, hogy szinte minden vizes ház ajtaja ablakos (átlátszó plexi) , alig van olyan aminek teli vagy ajtóra szerelt ventis vagy csak szellőzős verziója van :S
Láttam neked sima 750D van, milyen tapasztalataid vannak vele? Szerelhetőség?Szellőzés? Zaj?
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Tanisz
senior tag
válasz juve600 #53929 üzenetére
Köszi
Igen, azt is néztem, csak az a baj, hogy nem tetszik, nem az én ízlésem,konzervatív házakat keresek.http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Anubris
őstag
válasz Tanisz #53928 üzenetére
Nálam a 780T és a 810 is amiatt esett ki végül mert fényes műanyagból van az egész borítás, míg a Obsidian szériának tetszik ez a fémes hatása.
Nekem az előző házam oldal rácsos, ventis volt. Corsair Carbide 500r, vga függő volt, amelyik kártyám oldalra fújta ki a levegőt annál segített 2-3 fokot, a többinek viszont nem igen. Továbbá szerintem jobban porosodott is tőle.
Én megvagyok elégedve a házzal, könnyen szerelhető, de ez biztos elmondható a 780T-ről is, sőt ott a felső radinak van tartó is ami elég kényelmes.
Jelenleg nálam csak a cpu-n van kompakt vízhűtés. Az összes ventit kicseréltem a házban, a gyáriak szerintem gyengék. A ház nagyon halk, a szellőzés is rendben van, a vga játékok alatt maximum 67 fokra ment fel eddig, Witcher 3 és Total War: Attila-nal. Sok játéknál be sem indulnak a 980 ventilátorai, 60 fok alatt van a gpu.
Proci 55 foknál melegebb nem szokott lenni játékok alatt.
Lehet majd vásárolok egy ilyen új előlapot a 750D-hez, bár külsőleg nem igen tetszik, de jónak írták. Bár nagy melegben én leszoktam venni az elülső panelt, csak a porszűrőt hagyom fel, de az új panelnél azt is kicserélték egy jobban szellőző változatra és állítólag az hozza igazából a javulást.
Itt egy kép az enyémről: -
Rathrol
aktív tag
Sziasztok!
Melyik hangszigetelt ház a legjobb max 40 ezer ft alatt? i5 és GTX 970 kombó lenne benne, szóval nem melegedős fajták, de azért jó szellőzőn a ház!
-
Vesa
veterán
Üdv,
Csendesítés projetben vagyok, de nem szeretnék próbálgatással operálni, így a szakértők segítségét kérném.
Egész nap gép előtt ülök, grafikázom és zenélek is.
A jelenlegi gépem nem a legcsendesebb, ezért szeretném az egészet újraépíteni. Annyit már megtettem, hogy a szám szerint 6db HDD-ből 4-et egy külön passzív tápos szerverbe költöztettem, a szervert pedig eltettem a garázsba. Ezzel együtt még mindig nagyon hangos a gép (i7 4790 gyári hűtővel, Asus GTX 680 DirectCU II OC, 600-as XFX táp). A táp csendes, azzal nincs gond. Ami zajong az a HDD-k, a CPU hűtő és a rendszerhűtők (vagy nem is tudom, összeségében hangos az egész). A gép egy Aerocool VX-R házban van jelenleg, ami nem egy prémium kategória, feltételezem, első körben egy valóban csendes, minőségibb ház kellene.
A BeQuiet Silent Base 800-at néztem ki, egészen jókat írnak róla, de nem tudom, megoldást jelent-e a problémára? Ezzel egyúttal a rendszerhűtőket is megoldanám, mivel tartalmaz 3db-ot, elvileg a csendesebbik fajtából.
A kérdés, hogy hallott-e már valaki a gyakorlatban ilyen házat? Valóban csendes?[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Tanisz
senior tag
válasz Anubris #53933 üzenetére
Köszi a kimerítő választ
Hát ez a fényesség is necces kérdés, de ha nem annyira lakkozott a felület, akkor megfelel. Én is a matt, nem csillogó fémes hatású felületeket jobban kedvelem.
Az oldal venti csak opció, bár az én tapasztalataim alapján főleg az alaplap levegőjének/hűtésének a frissítésében segít sokat. A VGA nálam nem annyira kérdés, mert kompakt vizes, igaz a VRM-nek jól jön a friss levegő, bár azt a külön venti megoldja
Igen, most én is ezt csinálom a CM-mel, ha nagyon meleg van leveszem az oldallapot, bár ha bekapcsolom a klímát a szobában akkor nincs rá szükség.
Nagyon jól néz ki a házad belülről, szép rendezett és látszik, hogy van benne rengeteg hely, na az enyémben jelenleg nincs ilyen rend a két kompakt víz elhelyezése kissé összekuszálta az elrendezést
Néztem amúgy a 780T-ről vizes rendszereket/képeket, kompakt és építettet (ebből van több). Hatalmas radiátorokat, tartályokat pakolnak bele úgy hogy marad hely szinte mindennek.
Kár hogy az Obsidianokból nincsennek csak feketék
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Vesa
veterán
válasz #98593280 #53944 üzenetére
30-40 dB-t írsz, de ebből sose tudom, hogy ez most jó vagy rossz? Ventiknél a 30dB már hangosnak számít, miután létezik 10dB-s is, alacsony fordulaton.
Ugyanakkor olvasgattam külföldi teszteket, és a DS3 csendességét mindenhol dícsérték. Végül is, Te is azt írod a cikkben, hogy rendkívül csendes...[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
gepid3
tag
[Erre] valaki tudna válaszolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa