Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CabalX

    aktív tag

    Hétfőn nekem is megérkezett az AE-5-ös az Inferno headsettel.
    Az alábbiak a tapasztalataim eddig vele, illetve a szubjektív véleményem:

    Hardver:
    Mivel EMI shield-del fedett a kártya így sok minden nem látszik (nem szedtem le, láttam róla képet belülről, annyi elég), kicsi, szép, nincs túl sok kimenet - 5.1-es hangrendszert támogat, szóval aki 7.1-est szeretne használni hangkártyával annak nem megfelelő, mivel én a Z-5500-assal használom számomra tökéletes. Belső csatlakozók közül van egy az előlapi hangkimenethez, egy molex amin a ledek kapják az energiát, a hangkártya funkcióját a kártyának nem befolyásolja - akiket zavarnak (mint engem is) ha nem ad itt neki kakaót akkor nem fog világítani a kártyába épített sem. :C Illetve van még egy kis csatlakozó a led csíknak.

    Szoftver:
    Elsőnek itt vakartam picit a fejem :F az pozitív valahol hogy nincs driver CD, mert így az ember mindig az aktuális legfrissebb drivert töltheti le a gyártó honlapjáról (a régiek is fent vannak és van frissítés a programban is), nincsenek emiatt driver ütközések, issue-k... de már ott furcsáltam hogy egy darab, mindössze 69MB-os file van driver és alkalmazás terén és ennyi ?! :Y Ebben a 69 megában benne van a driver és a Sound Blaster Connect 2 alkalmazás és más semmi.
    "Picit" keveseltem és keveselem ezt az alkalmazás mennyiséget - anno X-fi Fatality-t használtam, ahhoz volt minden. :U
    Nem azt szeretném hogy 20 alkalmazásban vagy felületen lehessen felületenként 1-2 dolgot állítani, funkciót használni, de ez így még elsőre is kevés és használat terén is inkább olyan "szépnek", ugyanakkor limitáltnak tűnt a program.
    Pár specifikus dolgot lehet állítani az acoustic engine-ben (surround, crystalizer, smart volume), néhány filter, scout 2.0, equalizer, a voice résznél 3 minőség javító opció és voice morph, van egy külön lightning tab (ami nincs használatban) és magán a dashboardon van egy rakat témázási lehetőség - ezeken felül van egy setup rész ahol speaker hangfal és fülhallgató között itt lehet és kell is váltani - calibration és mixer rész és le is írtam az egyetlen alkalmazás összes funkcióját!!! :((( Olyat hogy mikrofon vagy bemeneti hangerő a Windows-ban kell állítani! Értem én hogy a Win10 világában szépnek és funkcionálisnak kellene lennie egy ilyen alkalmazásnak is, de ebből hiányoznak a funkciók !! :((( Legalább annyit jó lett volna látni mint anno az X-fi-nél... :U

    Hangzás:
    Ez az a rész ami nagyon is rendben van :D Nagyon de nagyon szép a hangja szerintem. Telt, részletes, erőteljes, de nem harsány - emiatt abszolút megérte megvenni a kártyát - nagy előre lépés az alaplapihoz képest de a régi X-fi-hez képest is sokkal szebben szól. :C

    Ami problémával találkoztam eddig:
    A Connect 2 alkalmazás hajlamos sok állítgatás miatt/után "beragadni", beáll egy beállításra és utána állíthat bármit az ember, nincs változás - újraindítás után működik minden, de ez így bugos. :(
    A mikrofon hangereje kevés, a fent említett 3 opcióval lehet játszani illetve a hangvezérlőn és fentebb említett 3 opciót lehet kapcsolgatni de így is jóval halkabb mint az alaplapi, ha pedig felveszem a mic boost-ot akkor iszonyú zajos lesz. :(((
    Szerintem ez szoftveres gond, több embertől olvastam már ezt a problémát, remélhetőleg javítják ezt is előbb vagy utóbb (inkább előbb!) az beragadással együtt.

    Picit negatívnak tűnhet a beszámolóm, holott szerintem egy nagyon jó kártya, egyszerűen csak picit félkésznek érzem.
    A "teljes árát" (46e HUF) nem éri meg szerintem jelen állapotában, így hogy akciósan tudtam hozzájutni a gyártótól egy ajándék fülhallgatóval - ami nagyon szép, jó a hangja is, de számomra nem szükséges és emiatt hamarosan eladom - így megérte, a fülhallgató eladása után a sima Z áránál jövök majd ki.
    Méregetni nem szerettem volna, van azért jó pár ilyen info-t tartalmazó teszt jó pár a neten, igyekeztem leírni a pár napos tapasztalataimat, véleményem.
    Ha bárkinek bármi kérdése lenne a kártyával kapcsolatban írjatok, akár ide, akár privátban, szívesen válaszolok. :)

    Calibos véleményére is kíváncsi vagyok, hogy Ő milyennek látja a kártyát és egyetlen alkalmazását. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák