Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Exodius

    őstag

    Kedves mindenki!

    Lenne pér kérdésem amire szeretnék válaszokat kapni, mert a tudatlanság köde beszennyezi az elmémet. :)
    1. Hogy lehet az, hogy nem létezik szakirodalom ami az audio cuccokat (hangal, fejhallgató, erősítő, DAC, különböző kábelek, hangformátumok) taglalná, hogy ne fórumokon döntsem el hogy kinek van igaza? :O Ha tudtok hosszabb online cikket, fejtegetést annak is örülnék. :) Tudom hogy a fül a döntő és szukjektív a megítélés, de nah..:)
    2. Gondolkozok azon, hogy beszerezzek egy DAC-ot (Három jelöltem is van: Fiio E10, HRT HeadStreamer [amit nem tudom honnan lehetne beszerezni] és egy Musiland Monitor 01 USD) vagy valami Xonar hangkártyát csak nem tudom miben jobb egyik a másiknál (azt sok helyen olvastam, hogy az alaplap zavarhatja a belső hangkártyát, de nem tudom mennyire hallatszik ez). Szóval ha valaki tudja a pozitív-negatív különbségeket, az felsorolná? Amúgy leginkább zenehallgatásra és filmezésre használnám, a játék az harmadlagos, de nem hiszem, hogy egy DAC-on katasztrofálisan szólna egy játék. Vagy igen? Ha van valakinek tapasztalata, hogy mennyire bírják a játékokat az kérem ossza meg velem ezt az infót. :)
    3. Azt is olvastam, hogy állítólag teljesen máshogy szól egy hangcucc ha drágább USB vagy akármilyen kábellel van összekötve. Tud valaki jó kábeles honlapot ahol széles a választék?
    4. A DAC-ra vagy hangkártyára egyébként olyan 30.000 Ft-ot költenék, de feljebb is mehet ha ár-érték arányban jobban megéri.
    5. Egyébként egy régi Sennheiser HD 555-ösöm van, de gondolkozok egy AKG K242 HD vagy egy Beyerdinamic DT770 Pro beszerzésén (bár nem tudom, hogy 90 vagy 250 ohm-os legyen), de az még odébb van, előbb az alapokat akarom megteremteni.
    Előre is köszönöm a válaszaitokat és bocs, hogy így egyben kérdezek mindent! :)

Új hozzászólás Aktív témák