- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz birozoli7800 #6544 üzenetére
Ez a legrosszabb amit tehetsz, ennek mindig ráfizetés a vége. Ahogy mondták, gyüjtögess egy picit, és vegyél egy normális gépet, nem ilyen felemás korcsot.
#6549:
Legalább 965-ös chipset.
Sapphire 2600Pro OC,1k-val drágább, kb. 15-20%-kal erősebb.
Normális táp, FSP 300 PNF.#6552 sgergi:
Tulajdonképpen az 1066-os is csak 1-200Ft-tal drágább, bőven megéri, az utóbbi időben csak gyökér RAM-okat árul 800-asnak a Kingmax. (800 CL4-hez is meg kell feszelni őket rendesen...)[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
sgergi
veterán
válasz birozoli7800 #6549 üzenetére
A tápot cseréld FSP 350W pnf-re, 6k-t ne sajnáld tőle. 800-as ram is jobb lenne, nem hiszem, hogy drágább, mint a 667-es.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz VaniliásRönk #6551 üzenetére
Ahogy nézem a GigaByte P31-DS3L a legolcsóbb normális 775-ös lap. 15k
1GB 1066-os Kingmaxot 5k-ért kapni. [link]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
birozoli7800
senior tag
Kössz a véleményeket. Egy Chieftec 350w-os jó lenne bele akkor? Nem kicsi a 350w?
-
Vought
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat.
Ezek után egy kicsit tisztult a kép, ez lenne a módosított config:Proci:
INTEL Core 2 Duo E2180 2,0 Ghz / 1MB, 800FSB / LGA775, (16640)Alaplap:
GA-P31-DS3L / LGA775 , Intel P31/ICH7 , PCI-E , DDR2 800Mhz , Int. 7.1 (16289)RAM
DDR2 800Mhz 2GB Kingmax Mars /TinyBGA (9410)HDD
Western Digital 250GB 16MB SATA300 7200rpm 3év gar. (15150)DVD író
Pioneer DVR-212D DVD +/- RW Dl 16X Sata, fehér, OEM (6110)Ez így 63600-at kóstál.
Egy FireWire kártyát külön kell vennem, az cca 5 eFt.
A régi VGA kártyától fájdalommal megtört szívvel bucsúzom, helyette egy középkategóriás kártya kellene, ami árban beleillik a sorba.
Legyetek szívesek ajánlani egy ilyet.A tápról egyebek mellet ezt lehet leolvasni: Mercury 350 W Made in China
Ezt is le kellene cserélnem?Azért választottam egy helyről a cuccokat, hátha ott össze is rakják.
Van ilyen tapasztalata valakinek a RedTower-rel?Ha a fentinél jobb configot tudtok a korábban említett célra, 80-100k között, azt is szívesen venném.
Üdv Vought
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz birozoli7800 #6556 üzenetére
Egy FSP 300 PNF is bőven sok, erősebb és olcsóbb is, mint egy Chieftec 350. (5k vs.6.5k)
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Traxx
őstag
válasz birozoli7800 #6556 üzenetére
Azt a tápot ha megfeszülsz se tudod azzal a konfiggal csontra leterhelni
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Mappa
addikt
-
dlaca69
csendes tag
Köszönöm a válaszokat megfogadom.
Még egy kérdés:
Érdemes sporolnom a procin ???mondjuk :
Intel 2400/800 LGA 775 2MB Core 2 Duo E4600 BOX
+ hyper XT
és tuning amig birja.Mibe veszem észre a külömbséget hogy nem 4 hanem csak 2mb cache van benne??
játék ?
tv-ről felvétel, Time shift ??üdv
-
szasanyi
félisten
VGA vonalon Gainward 8600GT GS GLH kártyáját nagyon ajánlom, a kategória legjobja - kb. 24k
Sztem elég, és jó vétel az FSP 350W ATX/EATX tápegysége - kb. 6.5k -
djtoomi
addikt
Akkor a P31-DS3L és P35-DS3 között mi a különbség? Mert DS3R az a +két sata csati, meg raid funkció, é a P35C az meg DDR3-at is viszi.P35-DS3 az jobb kondik, jobb feszsatbok, jobb emmóriakezelés, jobb tuningolhatóság?
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Vought
csendes tag
Namégegyszer rövidebben.
Cél: VHS kazetták digitalizálása, internet böngészés80-100k között, megteszi ez?
(ház, bill. egér, monitor meglévő)e2180
GA-P31-DSA3L
DDR2 2GB Kingmax 800Mhz
WD 250GB 16MB SATA300
pi DVR-212d
meglévő 350W-os táp elég-e
VGA kártya:?[ Szerkesztve ]
Üdv Vought
-
Vought
csendes tag
Ezt az AMD 3650 256MB videokártyát nem találom, hol keressem, milyen gyártmány?
Üdv Vought
-
greatchaos
addikt
-
őstag
válasz birozoli7800 #6549 üzenetére
Alakul...
Lapnak mit szólnál egy Gigabyte DS3L-hez? P35-ös chipsettel együtt faszán húzható lenne benne a proci, jó alap lenne későbbi még 1 giga ramnak, meg egy komolyabb videokártyának.
Ha ez már sok, akkor is mindenképp inkább Gigabyte, vagy ASUS, minimum i965 chipsettel.A táppal szintén ez a gond. Inkább egy drágább Chieftec, vagy FSP, olyan 6k-ért, mint valami noname cucc, ami az első bekapcsolásnál eldurran, az új géppel együtt. Ezen nem érdemes spórolni.
RAM pedig minimun 800 MHz, az alatt nem érdemes, és nincs is akkor árkülönbség, hogy érdemes lenne 667-el tökölni.
VGA kezdetnek elmegy, ha tudnál szerezni egy HD3650-et, az még jobb lehetne...
A többi ténnleg maradhat, 2 db IDE-s eszközt lehet a lapra tenni, lehet olyan Racket venni, hogy IDE to USB 2.0, és azzal a régi vinyók is használhatók, ha esetleg van több is.
Mod: most látom, hogy ezt már páran szintén leírták, de nembaj. Inkább többször, mint egyszer se...
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Qru
MODERÁTOR
válasz birozoli7800 #6581 üzenetére
945 elég régi chipset és le is van butítva rendesen. P35-ös deszkát vegyél, vagy ha nagyon spórolnál akkor már inkább 965-ösöet. Vmi használt garisat is kapsz olcsón.
#nincsbennetarcsi
-
birozoli7800
senior tag
Még annyit akarnék kérdezni hogy mekkora a microATX-s lap? Egy sima ATX-be nem megy bele?
-
diegho
nagyúr
válasz birozoli7800 #6584 üzenetére
belemegy, mivel micro=kicsi ugyebár, ergó a nagy házba kis lap miért ne menne bele?
-
oh-he
csendes tag
hi all
kérdésem a következő:mien alaplapot ajánlanátok sli rendszer alá?
-
hati01
csendes tag
Hali!
Mennyire alkalmas a következő konfig 1080p-s filmek zökkenőmentes lejátszására?
Alaplap:Gigabyte P35 DS3 vagy P31 DS3L
Proci: E2180
Ram: 2x1Gb Kingmax TinyBGA 800Mhz
Vga: Asus hd3650 215mb ddr3
Táp: Corsair VX450 -
Vought
csendes tag
válasz greatchaos #6579 üzenetére
greatchaos köszi a tippet!
Megnéztem az adatait.
Az ott találta DDR3-as memória nem ütkötzik a már kiválasztott adatlaphoz (GA-P31-DS3L) való DDR2-es memóriával?Üdv Vought
-
Vought
csendes tag
Mennyivel jobb a GA-P35-DS3 alaplap, minta GA-P31-DS3L?
Mi a plusz benne?
Megéri a z a KB 5k külömbséget?Üdv Vought
-
őstag
Amikor írtam a választ, akkor még épp nem volt időm átnyálazni a hozzászólásokat a végéig, de ezt oda is írtam a komment aljára.
A DS3L-t ténnleg rosszul mondtam, mert az csak P31. Elnézést érte.
Egyébként meg nem olyan rossz lap az. A srác 10-12k között nézett magának lapot, és én ajánlottam neki egyet hasonló árfekvésben. Gondolom, ha 12-ért nézett lapot, nem akar 22-ért P35-DS3-at venni... Pont Te írtad pár sorral feljebb, hogy tök ugyan az, mint a P35, csak a déli hídja más. Akkor meg mi vele a gond?Nem értem, minek rögtön ilyen hangnemben válaszolni. Mondjuk, ez nem engem minősít asszem...
Icewolf || kósza ||
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest