- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
RexpecT
addikt
válasz tejesember78 #7649 üzenetére
Elvileg elég neki a 350W-os Fsp is,de én azért inkább egy 400W ost vennék.Főleg ha tuning is lesz .
-
RexpecT
addikt
válasz tejesember78 #7652 üzenetére
Igen célszerűbb lenne .
-
greatchaos
addikt
bőven elég a 800-s ram
-
tejesember78
tag
-
greatchaos
addikt
válasz tejesember78 #7655 üzenetére
a 400-s is elég. egy bikább vga-hoz már kevéske lenne
[ Szerkesztve ]
-
tejesember78
tag
válasz greatchaos #7657 üzenetére
Egy 88gt szeretnék ahhoz mekkora tápot ajánlanál
-
Traxx
őstag
A memót úgy értettem, hogy azt mondják, jobb mnőségűek az 1066-osok, mint a 800-as Kingmaxok.
Tápból csatlakozom...elég lehet a 350-es, de a 400-as jobb, főleg ha bikább procit veszel egyszer. Márkából maradnék az FSP-nél.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz Sátán44 #7660 üzenetére
12V-on ugyanannyit tud a 450-es, mint a 400-as, szal emiatt azt se Magyarán ugyanolyan erejűt vehettél volna olcsóbban is.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Cheesy
őstag
djtoomi tanácsára áttettem a ház hűtőjét 5V-os csatira, így alacsonyabb fordulaton működik. Kicsit halkult, de valami akkor is nagyon zúg benne.
Sorra vettem a dolgokat, az utalások szerint, procihűtő elvileg "ultra csendes" TX2, a táp VX450 "kifejezetten csendes", a ház ventije nem sokat ér, akár le is lehetne húzni, a hőmérsékletek nem csökkennek. Talán majd átszerelem, ha lehet a vinyók elé, mert a régi maxtoromon tojást lehetne sütni alapból is.
Így marad a videókártya, amin még aktív hűtés van. Az IPON-t böngészve viszont nem találtam (vagy elkerülte a figyelmemet) olyan hűtőt, amit 9600gt-re rá lehet tenni.Tudtok valamit ajánlani?
Meg esetleg egy szünetmentest is? Nem ismerek olyat aki használ...www.vakbelmutet.hu
-
-
őstag
A 9600GT sem egy nagyon hangos valami. Viszont a HyperTX2 azért nem annyira ultra halk... Nálam a táp után az a leghangosabb a rendszerben, nem a 8800GTS.
Mod: Ha a TX2 a hangos, akkor vegyél rá egy fordulatszám-szabályzós ventit.
Szünetmentes tápban sajna nem vok otthon.[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Traxx
őstag
Nincs szünetmentesem (de majd lesz ), de APC-t vennék, azok elég jók. A VX450 aktív PFC-je ellenére nem fog összezavarodni vele egy olcsóbbik fajta, nem valódi szinuszos szünetmentes se. A vinyó elé meg ajánlott a venti, az én WD-met pl. 34 fokon tartja a gyári Aerocool
Sátán44: jók a Saga tápok, de azt mondják, a PNF is van bőven olyan jó. Szal szerintem amelyik olcsóbb Attól sztem nem kell félni, hogy kevés lesz.
Mod: mave13: akkora légszállítású HALK ventit nehezen lelsz, mint a TX2 gyárija...Scythe esetleg, de az már fél TX árában mérődik. A topicjában egyébként volt, aki kicserélte a ventijét emlékeim szerint egy AC-ra, és jobban melegedett a kis alattomos proci...
[ Szerkesztve ]
-
oke
senior tag
A Gigabyte p35 ds3 laphoz milyen memórát ajánlotok? Geil Black dragonra gondoltam, de hallottam olyat, hogy a giga nem szereti.
Illetve a mostani Intel 2160 és 2180-as között van különbség tunning szempontjából? -
Kazimír
őstag
Én nem tudom, mindenki szenved itt vele, hogy így nem szabályozza, meg úgy nem. Az én sima Gigabyte P35 DS3-as lapom terheletlenül olyan gyönyörűen 800 körül tartja a TX2 fordulatszámát, hogy öröm nézni, és a BIOS-ban sem állítottam át semmit.
[ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Traxx
őstag
válasz Kazimír #7670 üzenetére
800-on? Hmm...Nekem ugyanilyen lappal pörgeti max-on. De ha mégis van valami bűvésztrükk, ne kímélj Bár így se hangos a gép, de azé mégis...
oke: nekem Geil Ultra van benne, elvileg az ugyanaz, mint a sárkányos, legalábbis a bordát leszámítva. És megy benne De sokan mondják, hogy a mezei Kingmaxok is jól mennek a Gigákban.
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
Majd otthon megtekintem, hogy milyen beállításaim vannak a BIOS-ban, de szerintem továbbra sincs benne ördöngősség. A hűtőt felszereltem a processzorra/alaplapra, a csatlakozót bedugtam, a gépet bekapcsoltam, és azóta megy így
Nekem is "mezei" Kingmax van, semmi gond vele, jól teljesít.
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Suliba szeretnénk szerver gépet venni. MIlyet ajánlanátok olyan 300 ezerig? Megbízható legyen.
Ehhez mit szólnátok?
NEC SI1310 SATA:
Tower chassis, Intel® Xeon® 3000/3200 Series & Pentium®D CPUs, 800/1066MHz FSB, Intel® 3000 + ICH7R Chipset, up to 8GB DDR2 667MHz ECC SDRAM, up to 4x SATA2 HDDs, Embedded 2x GbE w/IAMT, 3x PCI-Express + 2x PCI Slots, 4x USB2.0, Embedded ATI ES 1000 16MB Video Contr., Intel® Xeon® Processor 3040 (1.86GHz/2MB/1066MHz), 2GB DDR2 667 ECC Registered SDRAM (2x 1GB, PC2-5300), 2*250GB SATA 2 7200rpm Hard Disk Drive, 18X DVD±RW író.
Nettó ár: 213 640 Ft
-
sinick
senior tag
Vennék egy ütős gépet. Munkaeszköz mellett játszok, néha videószerkesztek is. Ajánlottak nekem egy konfigot, erősítsetek meg hogy jó, vagy 300K, max 330K-ig (monitor nélkül) ki tudok hozni jobbat is. Ha kicsit több lesz, akkor az is jöhet, legfeljebb meggondolom!
Íme:
- alaplap: GIGABYTE - GA-EP35-DS4 DDR2
- CPU: INTEL - Core2 Duo E8200 2.66GHz 775 BOX
- RAM: GEIL Evo One 4096Mb DDR2 800Mhz KIT 4-4-4-12
- VGA: GIGABYTE GV-NX88S512H-B 8800GTS 512MB PCIE
- HDD: Seagate 7200.11 500GB 32MB ST3500320AS, kétszer RAID0-ba!
- DVD: LG GSA-H62NRB Dobozos SATA Fekete
- ház: GIGABYTE GZ-M1 Fekete (mATX!)
- táp: GIGABYTE SUPERB 460WMondjuk RAM-ból akkor már 1066Mhz-es kellene!
Gondolkodom, azon, hogy P35-ös helyett X38-as chipkészletbe ruházok (pl. GIGABYTE GA-EX38-DS4 DDR2).
Esetleg a INTEL Core2 Duo E6850 3.00GHz 775 BOX megéri azt a plusz 10-est?(Plusz kéne egy jó kis szép képű, gyors frissítésű 21/22"-os 4:3-as monitor is! Nem szeretem a wide-ot - egyelőre!)
Köszi: sinick
-
Traxx
őstag
Ha tuning lesz, akkor alaplapból fölösleges az EP típusjelű, az E nélküli változat ugyanolyan.
Maradjon a 8220, nem pedig az E6850.
Íróból LG-t ne, inkább pioneer vagy NEC.
ATX-es laphoz miért mATX házat veszel?
Tápból 400-as FSP, vagy ha nagyon halkat szeretnél, és a Gigához képest van 5K-d rá, akkor Corsair VX450.
Ramból nem tudom, ez az Evo milyen...TFT-ben meg nem vagyok otthon.
-
Neoteric
addikt
hát 300k nál azér sztem egy geilnél jobbat is bele lehet rakni.
dvd íróból talán pioneer szerencsésebb lenne.
tápból meg inkább corsair vx450ha huzod akkor nem árt az 1066os ram, de ha van egy normális 800as, akkor azzal is lehet ügyködni.
gigás p35öt meg szeretik a 45nmes 2magosok, szal abba is ua úgy tudod húzni, szal elég neki.e6850 meg egy régebbi széria, olyanra ne válts. a 45nmes 3ghzes az E8400-as lenne.
nézd meg az árát, aztán döntsd el h megéri e neked.mod: ja most látom h írták előttem a házat... hát ne mATX-et vegyél p35 alá, mer akk lekéne faragnod csöppet belőle, ami meg nem hinném h a hasznára válna...
[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
Traxx
őstag
válasz Neoteric #7676 üzenetére
Sztem a 8400 nem éri meg, a 8200-es röhögve fog 3 gigát menni, sőt Normális 800-as alatt meg gondolom Crucialt, ST-t és társait érted...
-
sinick
senior tag
Nem lesz tuning, bár ki tudja!
Procit elírtam: négymagosra gondoltam, méghozzá a INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX procira. Bár ebben kevesebb a cache, mint a 8200-esben!
DVD: Volt LG-m, nem volt vele gond, tesómnak PIO van, nekem MSI-m. Mindegy, legyen biztos gép és szépen kezelje a DL-t is (az MSI-m elvileg tudja, gyakorlatilag nem tudja a DL-t írni. Gondolom FW miatt, de az MSI-mhez már vagy két éve nincs FW frissítés!) Plusz lehetőleg legyen fekete változata.
Ház: Igaz, ezt nem is láttam. A lényeg, hogy minél kisebb legyen, lehetőleg max 2+2-es nyílásokkal és fekete
Táp: akkor Corsair VX450 lesz.
Köszi: sinick
-
Traxx
őstag
Éppenhogy több (8 mega) cache van benne, a 8200-asban 6.
Továbbra is tartom a Pio DVD-t...nálunk a melóhelyen LG van, és nem igazán öröm, amikor 2500K-val másol DVD-ről...és egy mezei avi átnyomása vinyóra tart neki vagy 10 percig..."Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Egy új gépen gondolkozom, 145 ropiba bele kell férnie mindenestül (szállítást kivéve de az nem lényeg), amit kinéztem az a következő:Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3 / Asus P5K SE / Valami más??
Processzor: Intel Core2Duo E6550
Memória: Geil Ultra 2048MB 800MHz KIT
Videókártya: Gainward Bliss 9600GT (9092)
Merevlemez: Western Digital 320GB / Samsung 320GB
Optikai meghajtó: Samsung SH-203P / NEC 7203 A/S
Ház: ModeCom Harry Midi / valami más?...
Táp: FSP ATX 350PNF
Még benne van egy billentyűzet kb. 3000 forint értékben, meg 1 ház venti, egér az nem kell.Kérdésem az lenne, hogy ahol / jellel elválasztottam több dolgot (az előre írt a leg esélyesebb) ott melyik lehet jobb vétel, vagy esetleg van-e helyettük (vagy bármi más helyett) jobb javaslatotok ugyan olyan árban.
Ezen kívül érdekelne még, hogy elég-e bele a 350W-os táp, mert papírforma szerint ez a gép az életbe nem fogja elérni talán még a 220W-os fogyasztást sem, de folyton ilyen 500W-os dögökkel dobálózik mindenki...
A ház az nekem szinte mind1 hogy milyen, csak ne törjön össze a por súlya alatt meg valamennyire szellőzzönk, és persze olcsó legyen mivel arra már nem telik...
Ami még nagyon fontos, hogy szerintetek érdemes-e várni, várható-e árcsökkenés az elkövetkezendő 1-2 hétben, mondjuk valami újdonság megjelenése miatt?
Turenkarn
-
Traxx
őstag
Lapból én a Gigát venném, vinyóból meg egyértelműen WD. A táp jó lesz szerintem, feltéve, ha nem húzol szénné mindent
Házban nem tudom mennyi ez a modecom, de talán Cooler Master elite..."Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
őstag
Árakat leírhatnád, vagy azt, hogy honnan állítottad össze a gépet. Így nincs mihez viszonyítani, mint lehetne még spórolni.
Egyértelműen DS3.
A RAM 2*1GB Kit legyen.
DVD íróhoz inkább LG, vagy Pioneer (Djtoomi szerint )
Még valami normális hűtő kéne rá, gondolom akarod húzni. Mondjuk HyperTX2 5k-ért.
Táp elvileg elég, 400-as azért jobb lenne. Mondjuk FSP SAGA 400WVárni mindig érdemes, de akkor soha nem lesz géped...
Icewolf || kósza ||
-
őstag
Árakat leírhatnád, vagy azt, hogy honnan állítottad össze a gépet. Így nincs mihez viszonyítani, mint lehetne még spórolni.
Egyértelműen DS3.
A RAM 2*1GB Kit legyen.
Még valami normális hűtő kéne rá, gondolom akarod húzni. Mondjuk HyperTX2 5k-ért.
Táp elvileg elég, 400-as azért jobb lenne. Mondjuk FSP SAGA 400WVárni mindig érdemes, de akkor soha nem lesz géped...
Icewolf || kósza ||
-
őstag
Egyértelműen DS3.
A RAM 2*1GB Kit legyen.
Icewolf || kósza ||
-
őstag
Imádom a routeremet. Bocs mindenki. Szétfagyott ez a szar, utána meg elküldte háromszor...
Mod: Haver is ilyen (Ház: ModeCom Harry Midi) házat vett a múlthéten, és belefért a Hyper TX2... Neccesen, de belefért. Hátuljára ment még egy venti, és faszán hűt.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
vbbm
csendes tag
Hi all!
Az lenne a kérdésem, hogy kb 4-450 ezerből milyen gépet lehetne összeállítani??
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
Moregnan
csendes tag
Ez a Ram :
Geil 4096MB 800MHz Ultra Dual /2x2048MB Kit/ (GX24GB6400C4UDC)
Egyenlő ezzel ? :
RAM DDR2 PC6400 800MHZ 4096MB GEIL ULTRA KIT2 CL4 CAS 4-4-4-12Tehát a 2. is 2*2 gigás kitből áll? (visszatérvén így a korábbi ram dilemmámhoz) És akkor ez megfelelő ram a konfigba igaz?
-
djtoomi
addikt
válasz Neoteric #7676 üzenetére
Ne haragudj, de ezen siekrült egy jót röhögnöm.
"hát 300k nál azér sztem egy geilnél jobbat is bele lehet rakni."
Nem tudom hallottál-e a Geil Evo-ról, de ha nem, akkor nagyon gyorsan nézz utána, übercsúcs ram, jó egy crcucial ballistx talán jobb, de geil evo, "überzsír".
Pü.Amúgy Gigabyte P35-DS4 nagyon jó lap, hagyd meg, ne piszkáld, E6850 nagyon enm éri meg a plussz tizest, E8200 jobb proci mint az E6850, szóval talán fordított esetbe ha E6850-nál lenne drágább az E8200, akkor ok, de ha az E6850 drágább, semmiképp sem!
Házból CoolerMaster RC690, tápból Corsair VX450.
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
válasz Neoteric #7693 üzenetére
Megint téves, a QX9650 több mint 160k, és akk már nem férne bele, de nehogy mégegyszer 120-as thermaltake-t írj, mert az thermalright, thermaltake, az fos, thermalright az jó.
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
válasz Neoteric #7699 üzenetére
Bocsi, benéztem, a QX9450 160k, QX9650 picit több:[link]
Maradjunk Q9300-ban.Amúgymeg a QX9450 is angyon ekvés helyen kapható még, itthon 2 helyen láttam kb.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest