- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mini PC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem HDMI és TV-OUT verzió között általában már szinte nincs is különbség árban, de ha van is, akkor is elenyésző. Én csak HDMI-set vennék, nézve az egyre jobban árban elérhető Full HD 100 centis TV-k árát, melyek 2-3-4 HDMI bemenettel rendelkeznek Nyamm, már nekem is jó lenne egy A 60 havi 0% THM-es lehetőséget még megvárom, LOL
Alkyra: Szerintem érdemes várni, ünnepek után esni fognak az árak és ami Neked kell videókártya, az meg biztos.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Alkyra #37650 üzenetére
A 24 colos LCD-hez bika vidkari kell:
LAP: AM3 Gigabyte GA-MA770T- UD3P 3év gar: 18 870 Ft
CPU: AMD Phenom II X3 720 2.80Ghz AM3 BOX Black Edition 26 000 Ft
Hűtő:
RAM: 2x KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 3év gar: 21 000 Ft
HDD:
VGA: Sapphire HD 5850 1GB DX11 PCIe 3év gar: 68 000 Ft
ODD: NEC AD-7243S fekete 1év gar: 5 500 Ft
TÁP: CHICONY Hipro 430W, 3év gar. 7 550 Ft
HÁZ: GIGABYTE GZ-X3 Fekete, 2x12cm venti 1 év gar: 9 500 Ft
SYS: MICROSOFT Windows 7 Home Premium 64bit Magyar OEM 26 000 Ft
össz: 182 420 FtA fenti konfig egy 3 magos AMD, aminek lehet a 4. magját ha szerencséd van ki is tudod oldani, így majdnem egy 955-ös Phenom-od van. 4 magos Athlon-nál gyorsabb játékban. A vidkari pedig DirectX 11-es, gyors, FULL HD-hez talán elég 4GB RAM elég a gémeknek. Alaplapba a 6 magos AMD-t is majd lehet bele lehet rakni tavasszal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Alkyra #37650 üzenetére
Bocsi, a RAM már nem ennyi, de ezzel a lappal még tartható a ~180k, meg tavaszig úgyis változik:
LAP: ASROCK M3A770DE AMD770 SAM3 140W TDP 15 800 Ft
RAM: 2x KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz 3év gar: 25 000 Ft
többi ugyanaz.
össz: 183 350 FtEbbe a deszkába is mehet a 6 magos Thuban, annyi hogy az alaplapi audiója egy árnyalattal gyengébb (VIA codec). Legalábbis a tesztek szerint, meghallgatni még nem állt módomban...UD3P-t ma du. viszont meg fogom
[ Szerkesztve ]
-
Alkyra
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor várok még. Azt tudtam, hogy mindenképp egy erősebb videókártya kell hozzá(és azt is, hogy nem lesz olcsó mulatság).
Remélhetőleg addigra már eléggé lemegy az ára a dolgoknak és olcsóbb lesz az egész.^^
-
kelzsoca
félisten
Nem egyszerű találni ilyen erősebb vga-t ami rendelkezik tv-kimenettel
-
törölt tag
Üdv! Reggelt! Most hogy olvasgatom a Giga topikot, írják, hogy a 140 watthoz (C2 steppinges 965 és leendő 4 magos AMD), nem ártana ezt a lapot venni:
AM3 GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P 3év gar: 27-28k
Felmerül bennem a kérdés, hogy a 140w-s Asrock-os lapok vajon majd bírják?
Akit érdekel, van Asrock-os topik is
... mert ebben a proci bal oldalán található MOSFET sor is hűtve van, UD3P-n áll. eléggé melegek. Sőr, az északi hídra is egy jobb hűtést javasolnak: Zalman ZM-NBF47 [link] Mondjuk én még nem fogdostam ezeket, meg gondolom a 95 wattos X4-es Athlonnál még nem lehet olyan veszélyes, de ma du-tól éjfélig majd kiderül
Más: írják többen hogy az F5beta bios-al a Phenom 545/550 magok is feloldhatóak gond nélkül, már ha alkalmas arra a proci. FAT16-re kell formázni a PEN drive-ot és egy nyomógomb a boot-nál. Dual BIOS miatt meg el sem lehet rontani, max visszaáll a régi, nem? L3 cache feloldására mi a process? Az érdekelne
Ja és tényleg elég sok 1600Mhz-es RAM gazda panaszkodik fagyásokra meg újraindulásokra, remélem nekem ez 1333-assal nem fog előjönni[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz #98593280 #37656 üzenetére
Az Athlon II X3/X4 processzorok kétféle magból készülhetnek. Az eredetileg erre a célre fejlesztett Propus kódnevűből és a már jól ismert Phenom II processzorok alapjául is szolgáló Deneb magból. Ez utóbbiból a (hibás vagy éppen nem hibás) teljes L3 cache (és X3 esetén egy mag) letiltásával hozzák létre az Athlon II X3/X4 processzort. Kis szerencsével ezek az ACC segítségével visszavarázsolhatók teljes értékű Deneb-bé, tehát az L3 cache és az X3 esetében a letiltott mag szerencsés esetekben visszakapcsolható HA Deneb magos példányt fogunk ki. Az eredeti Propus-ból készült Rana (X3) esetében "csak" a letiltott egy mag visszakapcsolására van esélyünk, eredeti Propus esetében pedig értelemszerűen nincs mód semmiféle hasonló varázslatra.
Ajánlott fórum: [link]
Ja és tényleg elég sok 1600Mhz-es RAM gazda panaszkodik fagyásokra meg újraindulásokra, remélem nekem ez 1333-assal nem fog előjönni
Nem, nem fog jelentkezni 1333-as modulnál
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #98593280 #37651 üzenetére
A részletfizetést nem igazán szeretem, még ha 0% THM-es is, inkább várok és fizetek egyben, soha nem lehet tudni mi jön közbe ami miatt mondjuk nem tudok egy részletet kifizetni.
S addig is szeretnék filmet nézni, úgyhogy inkább legyen csak sima TV-OUT-os, hátha úgy könnyebb is találni, aztán ha lesz Full HD-s TV-m akkor cserélem a karit. -
Motaba78
addikt
válasz #98593280 #37656 üzenetére
nekem 770t-ud3p alaplapom van az amd-s konfigban egy x3 720-szal karöltve, a chipset 34 fokon áll jelenleg, mivel gyárilag belemegy a 140W TDP cpu is biztos hogy nem fog megsülni az alaplap, itt a hűtésnek főleg tuning szempontjából van szerepe a fesz stab rendszernél, mert ott már + fesz hozzáadás is játszik (tuning), illetve nem véletlenül van rajtuk 2 vga foglalat is .
Mikor biosban feloldom a 4 magot is akkor 1 fokot emelkedik a chipset hőmérséklete (35-36°C)Igen ha nem sikerül a bios frissités akkor sincs gond mert a másik biosból feláll a rendszer.
Nekem is 1333 kingmaxok vannak a lapban meg sem fordult a fejemben az 1600 mhz ram, mivel BE cput vettem aminél meg ugye tudjuk csak a szorzót kell állítani az fsp marad a gyári 333 mhz-n, és így nem kell nagyobb ram sem.
Az 1600mhz ramoknál ha nincs piszkálva az fsb akkor az is 1333 mhz-n megy. -
wurci
tag
Sziasztok!
9 év becsületes szolgálat után sajnos megadta magát szeretett laptopom (P4 2 GHz, ATI Mobility Radeon 9000 64MB), és csúnyán összeégtek az alaplap egyes tartozékai. Úgy döntöttem elsődleges gépnek inkább jobb lenne egy asztali, úgyhogy kb 200,000 forintot rászánok a rendszer kialakítására. Ebben szeretném segítségeteket kérni. Ideális esetben egy jó kis mindenest szeretnék összerakni amivel lehet játszani, internetezni, videót nézni, szerkeszteni, stb... (CAD tervezéshez nem értek, és grafikus munkát sem fogok végezni vele).
Tehát a paraméterek és a szerintem szükséges alkatrészek a következőek, alapvetően semmi tartozékom nincs a géphez (kivéve egy hangfal):
Keret: kb. 200,000 forint
Felhasználás: általános mindenes, internet, játék, video nézés, szerkesztés, letöltés (3D tervezés és grafikai munka nem lesz)
Tuningolás, fejlesztés: tuningolást nem tervezek, örülnék ha egy jó ideig kitartana mellettem a gép, de a későbbiekben kisebb nagyobb fejlesztésektől sem zárkózom el
Gép: alomvilágban élek úgyhogy olyat szeretnék ami jó erős, de keveset fogyaszt, és halk
- ház: coolermasterekről sok jót hallottam
- alaplap: jó lenne ha lenne benne wifi és bluetooth is, a mai alaplapokba ez integrálva van, vagy külön kiegészítők kellenek?
- processzor
- táp
- videokártya
- memória
- merevlemez: nem kell túl nagy, van egy NAS-om azt tudom adatokkal terhelniPerifériák:
- monitor: minél nagyobb, szebb, jobb, okosabb (szerintem a keretből ennek max 50 ezret kellene elvinnie)
- billentyűzet, egér: ideális esetben wireless, ha már vannak olyan megoldások normális áron, hogy nem akadozik vagy késik a kapcsolat/adatátvitel stb... (Logitechben nagyon bízom, csak már nagyon lemaradtam hogy mik a mostani újítások)
- túlfeszültség elleni védelmes elosztó: tudtok egy normálisat javasolni? olyan sokminden ellentmondásos kering ezekről a kütyükrőlSegítségeteket előre is köszönöm, ha valamit rosszul írtam vagy gondoltam, rakjatok helyre, csak ne túl durván.
wurci
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Motaba78 #37661 üzenetére
Igen ha nem sikerül a bios frissités akkor sincs gond mert a másik biosból feláll a rendszer.
Aha és mi van ha a második BIOS frissítés sem sikerül, vagy olyant nem lehet csinálni? Csak az elsőt lehet frissíteni, a második pótBIOS az fix?
mivel BE cput vettem aminél meg ugye tudjuk csak a szorzót kell állítani az fsp marad a gyári 333 mhz-n
Aha és mi a helyzet az én 620-as Athlon-ommal, azt hogyan tudom 3,5 Ghz-re húzni? FSB-t kell emelnem, szorzót ebben nem tudok változtatni?
Több kérdésem már nem lesz, majd írok a megfelelő topikba, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
Alaplap: ASROCK P55 Pro 26.395Ft
Processzor: INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX 43.550 Ft
Memória: KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz 12.625 Ft
Videokártya: POWERCOLOR AX5750 1GBD5-MDH HDMI PCIE 32.500 Ft
Merevlemez: WD 250GB 7200rpm 16MB SATA2 10.926 Ft
Optikai meghajtó: NEC AD-7243S fekete 5.688 Ft
Tápegység: CHICONY Hipro 430W 7.550 Ft
Ház: GIGABYTE GZ-X1 Fekete 9.437 Ft
Monitor: SAMSUNG 2233BW 22" 43.683 Ft
Bill+egér: A4TECH AKX2810 X7 Game Master Desktop 5.775 Ft
Wifi adapter: TP-LINK TL-WN322G 2.650 Ft
Bluetooth adapter: MSI StarKey 2.0 2.851 Ft
------------------
203.630 Ft árak az IponbólErős rendszer, nyugalmi állapotban keveset fogyaszt, de ha kell az erő akkor sem hagy cserben, ez a konfiguráció több évre is elegendő.
Az olcsó vezeték nélküli szettek semmit nem érnek, normális minőségnek ára van, ezért került bele egy vezetékes szett, ami tökéletesen megfelel igényeidnek (én is ezt használom)
Bluetooth és wifi, nincs általában az alaplapra integrálva, de külön usb adapterben, olcsón megoldható.
Monitor 22"-os biztos hogy nem fogod kicsinek találni.
Házból itt az Iponban nincs normális áron CM, ezért egy másik ház került bele az összeállításba.
Videokártya keveset fogyaszt, de ha kell van benne erő rendesen.Ha gondolod nézz utána az alkatrészeknek, szinte mindenről lehet találni teszteket, híreket, fórumokat is
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz #98593280 #37665 üzenetére
A DualBIOS egy a GIGABYTE szabadalmaztatott technológiája közül, amely automatikusan helyreállítja a BIOSt a BIOS legfontosabb adataival, amikor összeomlott vagy sérülés keletkezett benne, 2 fizikai integrált alaplapi BIOS-ROM-ot tartalmaz, GIGABYTE DualBIOS lehetővé teszi a gyors és problémamentes felépülését BIOS károsodás vagy meghibásodást okozta vírusok, vagy nem megfelelő BIOS-frissítés során.
Gondolom akkor, ha sikerül a bios frissítés akkor mindkettő biosban az verzió lesz, ha meg nem sikerül akkor a másikból visszaállítja arra ami eredetileg a másikban volt.
(ha mindkettőben f2 bios van, de f3-ra akarsz frissíteni, akkor ha nem sikerül akkor visszaáll az f2 biosra, ha sikerül az f3 frissítés akkor a másikban is f3 lesz)Szorzót csak a BE cpuban tudsz állítani (ebben az fsb-t is ), a nem BE cpuban az fsb sebeséggel tudsz mahinálni, de amint húzod az fsb-t akkor a memó is megy vele, ha nem osztód vissza.
A tuningról itt találsz leírást: [tuning beállítása]Megemlíteném, hogy a tuning olyan mint a zsákbamacska nem tudod mit húzol ki belőle és semmire nincs bevált recept.(még két egyforma alkatrész között is lehetnek eltérések, ezért vannak a tűrések megadva
Csak saját felelőségre !!de miért is akarod húzni ? mihez nem elég az a 4 mag már alapon is ?
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz #98593280 #37668 üzenetére
Esett a monitor ára? 2233BW?
Miért veszi 250-es HDD-vel, az 500GB-os alig lenne drágább!?Igen, esett az ára.
Azért raktam be neki ilyet, mert írta hogy nem kell nagy hdd, én is tudom mennyi a különbség az 500-as és ez között, de most számít az ár és a megbízhatóság is, mint láthatod hosszú időre tervezi a konfigurációt, az F3-as Samsungról meg semmiféle ilyen adat nincs még, hogy mennyire időtálló. -
törölt tag
válasz Motaba78 #37669 üzenetére
Nem a DDR2 volt az 1,8V-os? Én mintha azt látnám hogy az összes Kingmax/Kingstone DDR3 1333-as 1,5V-os. Megrendeltem ezt is: Samu F3 HD502HJ 500GB. Ma du. új telepítés erre Frissül a gépem, karácsonyi gift kipimpulva Tényleg, ez miez: ATA S.M.A.R.T. Compliant, látom nagy topikja is van, csak 1 szóban, ja és mi az az ACPI?
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz #98593280 #37671 üzenetére
"Az extrém alacsony késleltetések mellett a moduloknak magasabb gyári feszültségre volt szüksége, majd a technológia fejlődésével megjelentek a még magasabb órajelű DDR2-memóriák is (DDR2-1200-1300), melyek még extrémebb feszültséget igényelnek (2,3-2,4V az 1,8V helyett). Ezeknek külső hőelvezető hűtőbordára van szüksége a stabil működéshez, így elkerülhetetlenné és szükségessé vált a DDR memóriaszabvány harmadik generációjának kifejlesztése."
ddr3 1,5v-1,8v között változhat az órajel függvényében (alacsony késleltetés*magasabb mhz=több kakaó), de akkor legyen csak 1,7 v
ha jól emlékszem i5 és i7nél figyelni kell a memória feszére is és nem lehet magasabb mint 1.65v
ddr2nél is ez volt, nem ritkák a 2,1v ddr2 sem
például geil black dragon 2,2-2,4v[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz #98593280 #37671 üzenetére
Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology
A S.M.A.R.T. azaz Ön-ellenőrző Analizáló és Nyilvántartó Technológia az IBM fejlesztése. Létrehozásának célja a merevlemez állapotának folyamatos figyelése, különböző módszerekkel, eszközökkel. Egy merevlemezben maximálisan 30 különféle mért érték (attribútum) tárolására és aktualizásálásra van lehetőség, melyek egy része közvetve vagy közvetlenül meghatározza a lemez egészségi állapotát, míg más részük statisztikai információt hordoz.
............
ACPI:Advanced Configuration and Power Interface (ACPI)
Fejlett Konfigurációs és Energia CsatolóAz Intel, a Microsoft és a Toshiba által az OnNow kezdeményezés keretében kidolgozott specifikáció a számítógép és az azokba épített hardvereszközök energiaellátásának szabályozására.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Motaba78 #37667 üzenetére
Motaba:
de miért is akarod húzni ? mihez nem elég az a 4 mag már alapon is ?Nekem elég, csak érdekel a téma, már a 2180-as procim idején is érdekelt, ezért is vettem TX3-al, hogy megtudjam kb. mennyit bír. Azt olvastam 3,5-öt kb.
Kelzsoca: most veszek egy Arctic Cooling 12025 PWM-es 12 centis házhűtőt hátra, 1700 pénz, az ipon-os teszt ezt dícsérte, aztán később majd jöhet előre a dupla csatis Coolink is és akkor mindkettőt rákötöm a vezérelt kimenetre.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Megnézegettem ipon-on, hogy mik a lehetőségeim:
Ti melyiket ajánlanátok?
Én nem igazodom ki a száz jelzés között a nevükben, meg hogy melyik márka a megbízható, melyik nem, melyiknek jobb a hűtése stb.
Az első meg a harmadik tök jól néz ki, nem mintha látnám a gépben.Plusz egy másik fórumon azt írták, hogy a 400W-os táp necces hozzá, szerintetek viszont elég lesz.
Ez tuti?
Nem szeretném ha leégne a cuccos, de tény, hogy most nem kalkuláltam bele az árba egy tápot is, bár ahogy néztem 20-asból meg lehetne úszni egy jobb 600W-os mindenféle védelememmel ellátott Chieftec tápot.. -
alitak
senior tag
válasz kelzsoca #35792 üzenetére
Na már megint én. Igénybe vennélek megint. Most jutottam oda, hogy rendeljem, ás feltűnt vmi, amit nem említettem. A gép nettó 225000 forintba kell hogy beleférjen. Ha nem gond, összedobhatnál vmit Inteles gépet ennyi pénzért.
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
Carpio
tag
Sziasztok
Használt gép vásárlásánál milyen programokat érdemes végigfuttatni, ha nem akarok melléfogni?
Köszi!A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
kelzsoca
félisten
válasz alitak #37677 üzenetére
Rendben, nézem
(#37679) Carpio
Először is ide tedd be azt a konfigot és meg tudjuk mondani, mert nem mind1 milyen alkatrészek vannak benne és mennyit akarnak érte kérni.
(#37681) velvet7
Nem, mert ha csúcskategóriás alkatrészt veszel azon fogsz mindig a legtöbbet bukni, anyagilag természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
velvet7
tag
Már sajnos magamat sem értem nagyon, mert most elkezdtem gondolkozni, hogy kell-e nekem egy 5870-es játékokra, miközben ottvan az 5850, ami 40ezerrel olcsóbb, és nem tud sokkal kevesebbet nála. Szerintetek? Megéri a +40ezret az 5870?
Ui.: videókártyáról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
Sziasztok
Kellene nekem összeírni egy 100.000 forintos konfigurációt Intel és ATI oldalról.
Ami kell:
- processzor
- táp ( én FSP-re vagy Gigára gondoltam, max 400w )
- memória
- alaplap
- videokártya
- winchesterA keretet teljes mértékben ki lehet használni, de a lehető legerősebb gépet kéne kihozni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz alitak #37677 üzenetére
Alaplap: MSI P55-GD65 36.958 Ft
Processzor: INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX 42.990 Ft
Hűtő: Coolermaster Hyper 212 Plus 7.074 Ft
Vga: Sapphire HD5770 1GB DDR5 42.380 Ft
vagy Sapphire HD4890 1GB GDDR5 47.437 Ft
Memória: Geil 2x2GB DDR3 1600MHz CL8 Value KIT 30.608 Ft
HDD: Samsung 500GB 7200rpm 16MB SATA-II F3 12.110 Ft
ODD: Nec AD-7241S-0B SATA fekete OEM 5.711 Ft
Táp: Enermax MODU82+ 425W 25.082 Ft
Ház: Cooler Master Elite 335 fekete 9.369 Ft
-------------
212.282 Ft árak a planarcomputerből
217.339 Ft Sapphire HD4890 kártyávalIlyet meg ne irkáljatok hogy netto ennyi a keret rá, ennyi a keret x forint és kész.
Természetesen ha el tudod számolni az áfát az más, de akkor azt is írd oda legközelebb. -
kelzsoca
félisten
AMD:
Alaplap: Gigabyte GA-MA770-US3 16.524 Ft
Processzor: AMD Athlon II X4 620 AM3 BOX 21.566 Ft
Memória: Kingmax 2GB DDR3 1333MHz CL9 12.933 Ft
Vga: PowerColor HD4850 512MB DDR3 27.287 Ft
Táp: Gigabyte Superb 460 8.411 Ft
------------
98.831 Ft árak a planarcomputerbőlIntel:
Alaplap: Gigabyte GA-EP41-UD3L 15.188 Ft
Processzor: Intel Pentium Dual Core E6500 2.93GHz LGA775 BOX 20.790 Ft
Memória: Kingmax 2GB DDR2 800MHz CL5 11.543 Ft
------------
95.329 Ft árak a planarcomputerbőlAz AMD konfiguráció sokkal jobb ennyi pénzből, az Intel meg egy kifutó platform, tehát én biztos nem is gondolkoznák csak AMD-ben, az Intel konfigot csak leírtam, de
[ Szerkesztve ]
-
TK36
aktív tag
Sziasztok.
Ismerősnek kellene 70-75 ezer forintból összehozni egy gépet.
A legfontosabb, hogy csak ami ami a házon belüli alkatrészek kellenek, kivéve DVD-író, hangkártya(*). A gépet nagymértékben játékra szeretné használni a srác.
* - az alaplapi hangkártya megfelelő hangzást tud biztosítani egy mai játékhoz vagy elkell a külön vett?Körbenéztem a neten és itt, a közelben is a számtech boltok árlistájában, de nekem nem jön ki ilyen összegből egy konfig. Számtech ismerőse azt mondta a srác apjának, hogy 70 ezerből ki lehet hozni egy játékra való számítógépet.
Ezért kérném a segítségeteket.Főleg most, így karácsony közeledtével eléggé felmentek az árak is.
-
kelzsoca
félisten
AM3-as lap, DDR3 memóriával, 4 magos processzorral
(#37693) TK36
Alaplap: Gigabyte GA-MA770-US3 16.524 Ft
Processzor: AMD Athlon II X2 240 AM3 BOX 13.770 Ft
Memória: Kingmax 2GB DDR3 1333MHz CL9 12.933 Ft
Vga: PowerColor AX4670 512MK3-PH HD 4670 512M DDR3 17.078 Ft
-----------------
80.826 Ft árak a planarcomputerbőlEz már egy kis játékos konfiguráció, ami a jövőben szépen fejleszthető is.
Természetesen ki lehet hozni 70k vagy 20 esetleg 10k-ból az egész gépet, a kérdés hogy milyen játékokra elég, és milyen felbontáson
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
Sziasztok.
Sürgős segítség kéne.
Szóval mai napon behalt az alaplapom. Kaptam egy számtechboltban 8 k-ért egy használtat, amíg ezt lecserélem.(visszaveszik ezen az áron, ismerős )
Viszont ha veszek lapot akkor már processzort is cserélnék.
Lehet még videókártya csere is lesz.A jelenlegi konfigom4 Intel 3.0GHz LGA775 HT ezt is kéne cserélni...Core 2 Duo-ra...
Abit Ni-8 SLI-GR ez halt meg ma. R.I.P most valami lolság ASUS valami...hangot nem hajlandó kiadni magából már a sírógörcs kerülget.
3GB DDR2 667 RAM ezt nem cserélném ha nem muszáj
GeForce 6600 GT már ez ismegérett a cserére
350 W-os Chieftech táp ezt nem tudom kellene -e cserélni.Van még egy 80-as IDE egy 250-es Sata samsung vinyó és egy 500-as WD vinyó.
Mondjuk 50 ezrem van erre a célra. Főleg net, néha játszom ( LFS, CS) zenére(alaplapi 5.1 elég) és filmezésre használtam eddig is.
Szóval ebből kéne összeállítani egy konfigot, amit holnap megrendelek,hogy hétfőre legyen normális gépem.
Köszönöm
-
csoki
senior tag
-
kelzsoca
félisten
Sorry srácok igen rosszat másoltam ki
Lap: Gigabyte GA-MA770T-UD3P 20.507 Ft
Cpu: AMD Athlon II X4 620 AM3 BOX 21.566 Ft
Ram: Kingmax 2GB DDR3 1333MHz CL9 12.933 Ft