Aktív témák
-
olahjana
tag
válasz kelzsoca #35213 üzenetére
a monitorom 40" full hd
tápból gondolom 1 ilyen koönfighoz elég a 350W valami jó fajtából aminek azért 90% körül van már a hatásfoka.
az 5200as proci kevesebbet eszik mint a 8400as?
Az játékra is elég tud még lenni?
olyan nagy táp meg gondolom nem kell a 8400as proci eszik max 65w alaplap integrált ideóval megint nem sok 1 winyó dvd-író ram. ennek azért max 100watt körül kéne ketyegni terhelve.
rosszul gondolom??? -
olahjana
tag
az ok hogy elég, de szerintetek ez a konfig mit enne? az 5200 elég ahhoz egy jó videókártyával hogy játszani is lehessen rajta?
-
vzsryl
nagyúr
válasz kelzsoca #35250 üzenetére
Igen, annyira gáz. Nagyon jól szellőző házban még elmegy, de ott se az igazi, mert nagyon gyenge és hangos. Régebben a 6600GT-ken volt ilyen hűtő, ami nagyon nem egy kategória melegedésben a HD4850-el.
(#35251) olahjana: "tápból gondolom 1 ilyen koönfighoz elég a 350W valami jó fajtából aminek azért 90% körül van már a hatásfoka."
Az igen, van ám igényed. Nagyon ritkák a 90%-os hatásfokkal rendelkező 350W körüli tápok, nálunk meg főleg. Viszont ha megelégszel egy 80% körülivel is, akkor sokkal olcsóbban jöhetsz ki, és beszerezni sem olyan nehéz.
FSP 350-60GLN ~8k
Vagy ha 85% körüli kell:
Enermax PRO82+ 385W ~17k (Ne zavarjon meg a82+-os jelzés, mivel az 110V-on érvényes. 230V-os hálózatnál 20 és 100%-os terhelés mellett kb. 85%-os a hatásfoka, 50%-os terhelésnél pedig már a 90%-os súrolja.)
Vagy a legritkább:
Seasonic 350W ~10k(#35252) zbence: Az ajánlgatást bízd ránk. 350-es Chieftec-ből valóban van 350-es 80+-os, de azok rendkívül ritkák, és a belüket sem a legminőségibb gyártók csinálják.
Egyébként az APS és a CTP széria ilyen.(#35253) olahjana: Nekem E5200-am van egy HD4850-el. Tökéletesen elegendő hozzá 1680x1050-es felbontásban, húzás nélkül is inkább VGA limitem szokott lenni. Full HD-ban meg aztán tényleg elegendő. Egyébként húzva is nagyon keveset eszik. Ha a 65W-os TDP-t el tudod vele érni, akkor ahhoz nagyon ügyes kell legyél, mert kb. 4Ghz-et kell kisajtolni belelő, hogy olyan fogyasztást elérjen.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Ne tudom "politikailag korrekt-e" de nekem olyan céget ajánljatok, belváros/nyugati/árpád híd környékén ahol jók az árak, és ha náluk vásárol a kliens ingyen összerakják a gépet. És természetesen minden beszerelt alkatrész tartozékait se felejtik el átadni a vevőnek (értsd, doboz, kábelek, driverCD, stb., ami később, ha el akarják adni pl. a videókártyát vagy memót, mert bővítik a gépet jó ha megvan)
Nem nekem lesz, a kollégám rágja a fülemet, de ilyen téren nincs tapasztalatom, mivel darabonként szoktam venni a gépembe az alkatrészeket
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
alibaba78
őstag
Jo estet!
Segitseget kernek szepen! Ugy adodott, hogy a kollegam megvenne az adatlapomon szereplo konfigbol a lap+proci+ram triot. Gondoltam, atugrom a a P45+775-os core 2 quad szeriat, es i5re fejlesztek, de aztan nezegettem egy itteni comp. shop weblapjat, es a phenom II-eknek az ara is eleg jo, es egesz magas orajelen szaladgalnak. (Persze ez talan nem jelent semmit. ) A kerdes az: Melyiket lenne erdemes venni kicsit hosszabb tavra (1-2 ev)? Ar/ertek aranyban melyik a nyero? Csak mert nem vagyok reszre hajlo, ezert megkernelek titeket, ti se legyetek azok! Koszonom szepen!
Meg vmi: Gondolom nem ide tartozik, de a tapom elegendo lenne hozza mindamellett, hogy a mostani vga-t is cserelnem hamarosan esetleg egy 4850x2-re, vagy 4890-re, esetleg 5850-re, vagy ki tudja....?
-
kelzsoca
félisten
válasz alibaba78 #35258 üzenetére
Gondoltam, atugrom a a P45+775-os core 2 quad szeriat
Ez egy bölcs gondolat
es i5re fejlesztek
Vagy nem, mert elvesszük a kedved tőle
a phenom II-eknek az ara is eleg jo, es egesz magas orajelen szaladgalnak. (Persze ez talan nem jelent semmit.
Pontosan, semmit nem jelent
A kerdes az: Melyiket lenne erdemes venni kicsit hosszabb tavra (1-2 ev)?
A kérdés az hogy alkatrészeket szoktál cserélgetni, vagy egyben mint most is az egész lap+proci+memó párost cseréled?
Ar/ertek aranyban melyik a nyero?
Itt mindenképpen az AMD a nyerő.
A táp elég lesz, az új 5xxx széria pedig kevesebbet fogyaszt mint az előző generáció, így azzal nem lehet gond!
(#35257) Mercutio_
Az Ipon majdnem ilyen, de számolnak fel pénzt a konfiguráció összeállításért, viszont jó árak vannak, így amit meg lehet spórolni az alkatrészeken, abból simán kijön az összeszerelés költsége is (2000Ft alatt)
[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
válasz kelzsoca #35259 üzenetére
Eloszor is: Miert akarod te elvenni a kedvem az i5-tol? Ez nem derul ki a hsz-edbol, mint ahogy az sem, hogy miert az AMD? A kerdesedre a valaszom, hogy szoktam alkatreszeket cserelni. Terveztem egy Q9400-as proci beszerzeset ebbe a lapba mondvan, hogy megiscsak ideiglenesen koltseghatekonyabb fejlesztes, mint platformot valtani, de ez az ajanlat soha jobbkor nem johetett volna. A videokartya cserejet januarra tervezem.
-
vzsryl
nagyúr
válasz alibaba78 #35260 üzenetére
Azért írta kelzsoca, hogy elvenné a kedved az i5-től, mert azt fejleszteni már nem lehet, mivel 1-1,5 év múlva kivonul az LGA1156-os tokozás is, és a mostani csúcs LGA1156-os procinál erősebb már nem készül ebbe a foglalatba.
Az AMD-k valóban jobbak ár/érték arányban, és nemsokára még jobbak lesznek, mert a Phenom II 9x5-öknek az árai elvileg 10k-t fog csökkenni. És persze az is az AMD mellett szól, hogy sokáig fejleszthető lesz, pl jövőre jön bele a hatmagos Thuban, aztán elvileg a 2011-ben megjelenő, beépített GPU nélküli Bulldozer is passzolni fog az AM3-as lapokba.
Egyébként az i5 750 erősebb pár %-al a Phenom II 965-nél, de ezt a mindenapi felhasználásban úgy se veszed észre. Ha inkább játszol, és csak néha konvertálgatsz, renderelgetsz stb., akkor a Phenom II is bőven megteszi. Viszont ha erősen CPU igényes számításokat végzel a gépeden, akkor már jól jöhet az i5 ereje.[ Szerkesztve ]
-
Csekaone
csendes tag
Hali! Ipon AMD Phenom II 945 3.00Ghz AM3 BOX 3 - 25.238Ft Múlt héten 36000Ft körül volt. Szoval már csökent!!!
-
vzsryl
nagyúr
válasz Csekaone #35262 üzenetére
Szia!
38k volt a legalacsonyabb ára az ipon-on, tehát ez még nagyobb csökkenés, mint ahogy vártam. Gondolom a 955 és 965 ára azért nem ment még ennyire le, mert azok kevésbé fogynak, és még a régiek vannak az ipon-nál, amiket a beszerzési ár fölött árulnak.
Egyébként kösz az infot.
-
alibaba78
őstag
válasz vzsryl #35261 üzenetére
Engem csak az dobbentett meg, hogy az Amd ara ugyanaz, mint az Intele, holott a teljesitmeny joval kissebb: [link] A fogyasztasa pedig 140W, az Intel 95W-javal szemben. Ennek ellenere merlegelni fogom a dolgokat, mert bizony elofordulhat egy processzorcsere a jovoben. Ki tudja, mivel allnak elo az Amd mernokei 2010-ben?! Lehet megplepetes is, nemde? Koszonom szepen a segitseget! Majd nemsoka jelentkezem a vga topicban.
[ Szerkesztve ]
-
Lizzard
aktív tag
-
concret_hp
addikt
üdv
szeretnék egy olyan gépet ami csendes egyéb elvárás: mivel játszani nem nagyon játszok így nem kell brutál videokártya a csendesség jegyében valami integrált lenne a legjobb valszeg, vagy passzív cucc, annyi a lényeg, hogy hd filmek elmenjenek rajta.
ház+táp+lap+proc+ram+vga ezekre kéne tipp, nemtom mennyi a reális ár, oylan 100K-ba jó lenne azért beleférni, de ha megvan 70ból az is jó jah és intel párti vagyok jelenleg
(vinyót vmi 1 tera körülit rakok bele, dvd egér bill van meg még monitort is akarok venni, valszeg 26"osat...)
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
szakalistvan
senior tag
válasz concret_hp #35266 üzenetére
Rendkívül összeszedett hsz
-
concret_hp
addikt
-
kelzsoca
félisten
Mondjuk az Intel ütemterve, vagy mindenhol azt lehet olvasni, hogy erősebb cpu már nem is érkezik!
Egyébként jönnek még cpu-k ehhez a foglalathoz, csak 2 magos példányok várhatóak
Természetesen aki most vesz i5 platformot, és a legkisebb i5-750 processzort veszi meg, annak sem kell pár évig azon gondolkoznia, hogy kevés lenne a processzor, mondjuk játékhozNahát mert van, hogy a beszerzési áron árulják vagy az alatt? Ez miért érné meg nekik?
Ez mindenhol így működik, 1-1 termékre olyan alacsony árat írnak ki, hogy az biztos kelendő lesz, de az engedményt más termékre meg ráteszi, tehát valaki így is-úgy is kifizeti amit kell
Például így volt ez a win 7 oem angol verzióval is, kitették 23k-ba, nagykerben meg 25k-tól indultvagy:
Mondjuk egy jó árral vevőt vagy vevőket lehet fogni, és azon vevők biztosan eldicsekednek ismerősi körben is, hogy én az Iponban vettem nagyon olcsón, tehát ajánlgatják egymásnak a boltot.
De raktársöprés és még számos variáció lehet, miért adják olcsóbban, vagy közel beszerzési áron a terméket.[ Szerkesztve ]
-
Raptor 666
tag
Sziasztok!
Ehhez GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H
a laphoz szerintetek melyik RAM illene?GEIL Evo 4096Mb DDR3 1600Mhz CL7 KIT - 33k
vagy
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1800Mhz CL8 KIT - 27k
segítségeteket előre is köszi. Nagyon sürgős lenne, mert már ma rendelném.
(ha nem a laphoz illlő memóriákat linkeltem, akkor valaki esetleg tudna ajánlani nekem hasonló árban olyat, ami jó hozzá?)
"Apám mindig azt mondta, ha más akarsz lenni, mint a többi, csinálj valami egészen mást." Wynton Marsalis
-
kelzsoca
félisten
Alaplap: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P 19.800 Ft
Processzor: AMD Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX 22.600 Ft
Memória: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 11.599 Ft
Videokártya: SAPPHIRE HD4770 512MB GDDR5 PCIE 25.694 Ft
Tápegység: GIGABYTE Superb 460W 9.041 Ft
Ház: GIGABYTE GZ-X1 Fekete 9.462 Ft
---------------------------------------
98.196Ft árak az IponbólUgyan kiemelted hogy az Intelt preferálod, de ebben az árkategóriában lebeszélnélek róla, és ajánlanák egy olyan AMD rendszert ami a jövőben sokkal fejleszthetőbb mint egy kifutó Intel 775-ös rendszer!
Az alaplap akár a legerősebb AMD processzort is tudja fogadni (és nem lesz gond a jövőben megjelenő processzorokkal sem) memóriából ha esetleg a jövőben kevés lenne, lehet mellé másik 2Gb-os modult tenni, ezzel 4Gb-ra bővítve a memória mennyiséget.
Processzorból egy 4 magos ajánlottam, ez biztosan elég lenne egy darabig.
Videokártyánál, ugyan azt írtad, hogy passzív és csak a fullHD filmeket vigye, erre valóban elég lenne egy kisebb vga is, ami passzív (10k körül mennek) de mint a hozzászólásodban olvasható elég komoly monitort szeretnél a jövőben vásárolni, és azért egy 26"-os monitorhoz nem árt az erős vga
Tápegység minőségi FSP beles (a Gigabyte nem gyárt tápot csak címkézi őket)
A ház lehet igény esetén fehér/fekete, ezt neked kell eldönteni.(#35273) Raptor 666
Inkább Kingmax memóriát vegyél, azt szeretik a Gigabyte lapok.
2xKINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 23.200 Ft
[ Szerkesztve ]
-
wsvap
csendes tag
Csak nagy gépben gondolkoztál? Ilyenben nem? 70k körül van és sztem mindent tud amit kell, ha nem hc gamer vagy (csöndes és kisebb mint egy egérpad)
Wsvap
-
kelzsoca
félisten
Nekem volt ilyen gépem, inkább ne ajánlgasd, mert a hűtése nem a legjobb, és a 20"-os Samsung monitorom alatt hát hogy is mondjam nem teljesített valami szépen(nincs külön memóriája sem a chipnek, a rendszermemóriából vesz le magának) a kétmagos atom, szinte semmire nem jó szvsz. nem ajánlott!
-
vzsryl
nagyúr
válasz olahjana #35269 üzenetére
Én az E5200 fogyasztásáról beszéltem, mert arról láttam már mért adatokat, amik különböző terhelési és tuningolási szinten keletkeztek. Chaser kolléga anno lemérte mérőműszerrel, hogy az E5200-je a G31-es alaplappal full terhelésen 60W-ot evett, és ebbe beleszámolta a táp hatásfokát is.
Az E8400 max. 20-30%-al erősebb alapon, viszont clk2clk-ba már kb. 10-15%-ra csökken a különbség. Egyszerűen nem éri meg a 2,5x-ös árat.
Az E5200 alapon is gyorsabb a 6000+-nál, tuningolva meg ronggyá alázza.(#35270) psg5: Akkor elmagyarázom, hogy értem amit írtam.
Mondjuk az ipon beszerezte a Phenom II 955-öt kb. 35k-ért, amire rászámolta a hasznát, és így árulja 40k-ért. És mivel még mindig csak az ilyen 35k-s 955-ből van neki, ezért nem árulhatja 40k alatt. A 945-ből viszont már elfogytak a kb. 30k-ért szerzett darabok, és csak a kb. 20-22k-ért szerzettek vannak, amiket már 25k-ért tud értékesíteni.
(Csak körülbelüli értékeket írtam annak érdekében, hogy átlásd mire gondoltam.)(#35271): LGA1156-os foglalatba az i7-870-nél erősebb CPU már nem érkezik. Majd jön az LGA1155, ami valószínűleg hosszú életű foglalat lesz.
(#35274) kelzsoca: Van 25k-ért Phenom II 945. Valahogy próbáld meg belepréselni az összeállításba.
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz vzsryl #35277 üzenetére
Nem is figyeltem hogy elérte őket az áresés
BelepréseltemAlaplap: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P 19.800 Ft
Processzor: AMD Phenom II 945 3.00Ghz AM3 BOX 25.238 Ft
Memória: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 11.599 Ft
Videokártya: SAPPHIRE HD4770 512MB GDDR5 PCIE 25.694 Ft
Tápegység: FSP ATX-400PNF 7.163 Ft
Ház: GIGABYTE GZ-X1 Fekete 9.462 Ft
---------------------------------------
98.956Ft árak az Iponból[ Szerkesztve ]
-
olahjana
tag
válasz vzsryl #35277 üzenetére
akkor azt mondod hogy az 5200al nem sok problémám lesz még játékokkal sem ha van mellé biggyesztve mondjuk egy 4850es videókártya?
Mert ahogy hallom az atik gyorsabbak is meg fogyasztásban is jobbak mint az nvidia
esetleg tudsz mellé ajánlani egy alaplapot is amin egy normális integrált videókari van? A cél a netezés, esetleg full hd filmnézés.
mert ha ez fullon fogyasztana 60w-ot akkor filmezés közben az egész gép megáll annyiból szinte. Akkor meg a f....m se vesz ugyanannyi pénzért asrock ion gépet, ami erős kompromisszum azért...[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz olahjana #35279 üzenetére
Az Intel-nek nincs normális IGP-je, mind nagyon gyenge. Tudtommal az X4500 sem képes teljesen a HW gyorsításra, de ebben nem vagyok biztos.
Ha Full HD a cél, akkor erőben és képminőségben is sokkal jobbak az AMD integrált videóvezérlői.
Egy 785G-s lappal, és Athlon II-vel tökéletesen ellennél, és a fogyasztással sem lenne gond, mert kb. annyit eszik, mint az E5200.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
kelzsoca
félisten
válasz olahjana #35279 üzenetére
Én is az AMD-t ajánlanám inkább mint az Intelt, de ezt találtam Intel vonalon:
GIGABYTE GA-EG41MF-US2H 15.475Ft
INTEL Dual Core E5300 2,60GHz 775 BOX 14.400 FtÁrak az Iponból.
[ Szerkesztve ]
-
CROKER21
tag
Nem egyszerű a választás. A
- Alaplap LGA-1156 Gigabyte GA-P55- UD3 3 év gar: 28.500,-
- CPU Intel Corei5 Quad I5-750 BOX 3 év gar: 41.990,-
-2x DDR3 RAM Kingmax 2 GB/1600 MHz 3 év gar: 2x 12.500,-
- HDD WD 640/SATA2/16M (WD6400AAKS) Caviar Blue 3 év gar: 13.990,-
- Gigabyte Radeon HD 5770 3 év gar: 34.990,-
Cooler Master Hyper TX3 cooler AM3/775/S1156/S1366: 4990,-
összesen: 149460.-
- Alaplap AM3 Gigabyte MA790XT-UD4P 3 év gar: 25.990,-
- CPU AM3 Phenom2 X4 955 BOX Black 3 év gar: 40.990,-
-2x DDR3 RAM Kingmax 2 GB/1600 MHz 3 év gar: 2x 12.500,-
- Gigabyte Radeon HD 5770 3 év gar: 34.990,-
Cooler Master Hyper TX3 cooler AM3/775/S1156/S1366: 4990,-
- HDD WD 640/SATA2/16M (WD6400AAKS) Caviar Blue 3 év gar: 13.990,-
összesen: 145950.-közötti konfigurációban. Az intel azért is szimpatikus mert, jobbak a fogyasztási mutatói, ugyanakkor azért nem szimpatikus, mert nem értem az üzletpolitikát, hogy minek csinálnak LG1156-os foglalatú alaplapokat, ha idő előtt átváltanak 1155-re.
Másik meg, azért jobb, ha ne talán tán fejleszteni váltani akarok majd, könnyebb és olcsóbb lesz. De ugyanakkor a fogyasztási mutatója kevésbé szimpatikus.
S főleg mivel "4 ezer" a különbség, így talán még nehezebbTudom, tudom. Nekem kell majd amúgy is eldönteni.
[ Szerkesztve ]
Messziről jött ember, azt mond amit akar....
-
psg5
veterán
válasz kelzsoca #35272 üzenetére
Hát valóban nézegettem inteles ütemterveket és igazad lesz.
A nagykerárra való zuhanás, meg elég durva, de ha tényleg az a cél, hogy kelendő termékekkel megfogják a vevőt alacsony árral amin nics is haszon, sőt ezek szerint veszteség van, de másik termékre meg beszámolják, akkor érthető.
F.K.T.
-
kelzsoca
félisten
válasz CROKER21 #35285 üzenetére
Ha a nyers erő kell akkor az Intel konfigot veszed meg, ha a késöbbi bővíthetőség a szempont akkor AMD.
Érdemes abból kiindulni hogy a legerősebb AMD 965BE processzor ami 3.4GHz-en megy, a tesztekben az i5-750 alatt végez szinte mindig, teszi ezt úgy hogy az i5-750 2.66GHz-en ketyeg, köztük 800MHz a különbség.Felső kategóriában az AMD-nek nincs igazán ütőképes processzora a friss Intel processzorok ellen (persze erősek, és játékra bőven elegendőek a phenomok is)
Phenomok zabálják az áramot feleslegesen, és ezt még a teljesítményre sem lehet fogni
A döntés valóban nem könnyű, de hogy számodra melyik a jó választás neked kell eldönteni!
-
CROKER21
tag
válasz kelzsoca #35287 üzenetére
Hm. Hm. A későbbiekben melyik lesz jobban eladható, ha váltani szeretnék?
Mondjuk AMD az csak proci csere. De intelnél viszont lap+proci. Mindenesetre, meggondolandó 2.66 Mhz és a 3.4Mhz közötti vélekedés. De lassan hajazok az intelre. Már csak azért is, mert sok érv szól mellette, kivétel az alaplap kérdése. D aki a jövőben megveszi 1-1,5 év múlva, az jó vételt fog akkor is csinálni, mert ütőképes lesz a proci.Messziről jött ember, azt mond amit akar....
-
Raptor 666
tag
válasz Raptor 666 #35273 üzenetére
Valaki tudna legyen szíves válaszolni a #35273-as hszemre? 4 topicba írtam már és sehol sem kaptam választ. sürgős lenne a dolog, de én nagyon nem értek a dologhoz.
Emelletta z is érdekelne, hogy phenom II 955 x4 black box edition proci, vagyiinkább megéri ráköltenem még azt a 4k-t és vegyek 965-öt?
"Apám mindig azt mondta, ha más akarsz lenni, mint a többi, csinálj valami egészen mást." Wynton Marsalis
-
kelzsoca
félisten
válasz Raptor 666 #35289 üzenetére
A kérdés után 14 percre rá kaptad a választ!!!
(#35273) Raptor 666
Inkább Kingmax memóriát vegyél, azt szeretik a Gigabyte lapok.
2xKINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz 23.200 Ft
Emelletta z is érdekelne, hogy phenom II 955 x4 black box edition proci, vagyiinkább megéri ráköltenem még azt a 4k-t és vegyek 965-öt?
Vedd meg a 965-öt, bár nemtudom hogy ez black box-os -e (szorzózár mentes, jobban tuningolható)
(#35288) CROKER21
Egy alaplapra 2-3év garit szoktak adni, ennél tovább úgy sem tartod meg az alaplapot, vagy nem okos dolog megtartani, inkább gari idő lejárta előtt eladni és venni másikat!
[ Szerkesztve ]
-
Steve-0
őstag
LAP: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ~ 20,5e
CPU: AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 BOX ~ 13,5e
VGA: intg. HD4200
RAM: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1600Mhz ~ 11,5e
HDD: HITACHI 1000GB 7200rpm 16MB SATA2 ~ 18,5e
ODD: -
HÁZ: GIGABYTE GZ-M1 ~ 7e
TÁP: FSP ATX-350PNF ~ 6evagy MODE COM FEEL 205 ~ 16,5e (ház táppal)
~ min. 77e
-
vzsryl
nagyúr
válasz CROKER21 #35285 üzenetére
"nem értem az üzletpolitikát, hogy minek csinálnak LG1156-os foglalatú alaplapokat, ha idő előtt átváltanak 1155-re."
Pedig ez nagyon egyszerű. Azt akarják, hogy ha majd váltani akar az ember, akkor már alaplapot is vegyen, ami nekik még nagyobb hasznot jelent, mint ha csak procit akarna cserélni az illető. És ez be is fog nekik válni, mivel az i5-ök teljesítménye annyira fog tetszeni a használóinak, hogy utána megint Intel-t akarnak venni. Ezt az Intel megteheti, mivel a CPU piac 80%-a az övék. Még a GPU piacnak is több, mint 50%-át ők fedik le, mivel a legtöbb ember IGP-s konfigot vesz és általában Intel Chipset-est.(#35289) Raptor 666: Már kelzsoca válaszolt. Gigabyte laphoz inkább Kingmaxot vegyél, abból is az 1600Mhz-est.
-
CROKER21
tag
Hát igen
Nem csinálják rosszul azt amit csinálnak. Mézesmadzagot a i5 750nel és megetetik a népet.
Nos lehet ez mellett voksolok le. a nyers erő mellett.Messziről jött ember, azt mond amit akar....
-
zbence
aktív tag
válasz Csekaone #35262 üzenetére
Linkeld már be nekem légyszíves!
Most nézem az árakat, egyrészt nekem 945-öt nem is mutat, főleg nem 25k-ért..
905e-42k ezalatt meg már csak a 810, és a 3 magosok következnek!
Tehát 945-öt nem is látok!Szerk.: http://plaza.velvet.hu/product/szamitastechnika/processzor/socket-am3/amd-phenom-ii-945-am3-box.html
Megtaláltam, Iponon biztos nincs készleten..
Chieftec GPS-450AA-ról vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz zbence #35294 üzenetére
25k-ért elkapkodták, reggel még volt
Chieftec GPS-450AA-ról vélemények?
Jó régi tápocska, én biztos nem vennék ilyet
[ Szerkesztve ]
-
Lizzard
aktív tag
Hi!
Szerintetek a 955 BE ára is lejjebb fog menni 1-2 héten belül max?
Mosanában tervezek gépet venni, csak azért kérdezem ezt, szeretném tudni, hogy mire számíthatok, abból a 10k körüli árkülönbözetből pont tudnék venni egy SCYTHE Musashi SCVMS-1000-et a VGA-ra.ASUS M4A785TD-V EVO×AMD Phenom II X2 550BE@X4 B50×AC Freezer 64 PRO×4 GB Mushkin Black DDR3 1600 Kit×2TB Hitachi SATAII×Sapphire HD4870 1GB Silent Efficiency×LG GSA-H12L
-
Dudu67
tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni !
Egy komplett gépet kellene összerakni,monitoron és billentyűzeten-egéren kívül minden kellene bele.
Főleg munkavégzésre kellene (AutoCAD), meg persze a szokásos mindennapi otthoni használatra, (internet, film, stb.)
Amit hallottam, hogy az AutoCAD-hoz elég erős VGA kell. Segítsetek légyszi !
A keret rá 150-160K, tuning felejtős, ami fontos: a stabil, megbízható fagyásmentes működés.
Remélem elégséges az infó amit adtam.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv Dudu
Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni ! http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest