- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
Aktív témák
-
daver88
aktív tag
üdv!!
Honnan ill. kitől érdemes Superlux fejhallgatót rendelni?? Mert Magyarországon nem sok helyen lehet hozzájutni. Néztem Thomann oldalát, de egyedül nem merek belevágni az ottani rendelésbe, éshát a posta sem olcsó. Olvasgattam visszafelé, láttam, hogy fi:zi'k csinált ilyen csoportos rendeléseket...működik ez még, vagy már nem?
Amúgy kettő között gondolkodom:
Superlux HD681
Superlux HD-668 B -
daver88
aktív tag
Ezt tudom én is...meg is néztem már ott is, és nagyon irreális dolgok vannak, pl. a 681-est meg lehet venni 6300 Ft-ért egy pesti cégnél, a következő ajánlat pedig 12000 Ft...na akk hogy van ez? pontosan ezért kérdeztem, hogy megbízható forrást tud-e valakim ahonnét esetleg rendelt már...
-
fattyu
veterán
Szia,
én vállalom hogy tudatlan izé vagyok,
de nem az a koncepció itten hogy Digital analogue conversion? vagyis az usbn jönnek egyesek meg nullák a doboz csinál belőle zenét? hogy hagyódhat el pont az az egyes meg nulla ami alulra kell?Szívesen meghallgatnám hogy vane tényleg, de nekem ez így látatlanban elég scifi.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
titán
(#43204) fattyu
Pedig nem sci-fi. A jelenség oka a jitter (az adat egymáshoz viszonyított időbeni pontatlansága), ami izoszinkron USB átvitel esetén az USB kábelben keletkezik. Ez magas hangtartományú zajt, és a magas tartomány erősödését hozza magával. Ezáltal arányosan csökken az érzékelhető mély tartomány mennyisége.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
ntomka
nagyúr
válasz schawo #43207 üzenetére
Ezzel csak az a bajom, amit már korábban is írtam, hogy szinkron átvitelnél van paritás ellenőrzés, hisz ezért (is) szinkron, és persze ezért lassú. Tehát ha keletkezik is jitter és hibás bit, ellenőrzésnél újra kéri az adatot a vevő.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
Ear001
addikt
válasz fattyu #43204 üzenetére
vagyis az usbn jönnek egyesek meg nullák a doboz csinál belőle zenét?
Az USB-n nem egyesek és nullák jönnek, hanem, erős egyszerűsítéssel emelkedések és süllyedések. A doboz előbb ebből csinál előbb egyeseket és nullákat, majd átalakítja másféle emelkedésekké meg süllyedésekké.
-
bajnokpityu
félisten
válasz schawo #43207 üzenetére
Meg még hangszerek zagyvaságában, magasabb hangok fémesebbé válásában, szinpad szűkülésében. Megnyugszik a hang, lágyabbá válik az előadás, "analógosabb" lesz.
Ki mit vesz észre először. Nem tudom, melyik általam próbált USB megoldás mit használ, nem is érdekel addig, amíg vágyni nem kezdek rá. Firewire mennyivel jobb, azonos áron az USBnél?
Hiface pl elég híg, és ez még mindig jobb volt, mint a tenorok, azok meg a pcm2xxx cm102,stbnél.
Messze vannak az általam hallott megoldások egy lemezjátszó természetességétől. Annyira messze, amit nem tudom, hány száz rugós USB kábel tud helyretenni.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #43212 üzenetére
Utolsó mondathoz: nem a az USB kábelekben nem hiszek, csak spdifnél már aránylag olcsón ott a furu alfa, ami azért már csak alacsony jitterű láncokban lesz szűk keresztmetszet. 10-15rugóból megvan egy rövidebb drót. Aztán már csak kicsit jobbak a drágábbak.
USBnél van egy limit, h kb milyentől használható?
eladó topping dac
-
titán
válasz bajnokpityu #43212 üzenetére
Míg az USB az átvitt jel egy részét tizedvoltos tartományban küldi (0,3V), mindezt aszimmetrikus kiépítésben, addig a firewire 3,3V-os adatjelet küld szimmetrikusan. A zavarérzékenység sokkal kisebb, és ezáltal a jelhez tartozó feszültségszint érzékelése sokkal pontosabb.
Ugyanez a különbség az SPDIF (aszimmetrikus 0,5V) és az AES/EBU (szimmetrikus 5V) között is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz schawo #43214 üzenetére
Teknikailag értem, az ilyen dolgok szokták eredményezni,h kevésé lesz érzékeny a drótra.
Már sejtem, mi a köv tuning otthon: AES EBU-ra feltrafózni a digi jelet, majd dacon vissza
Kérdés,h a sok transzformálással mi olyan történik, amit meg nem szeretnék. Bár, mivel a dac chipek is kis feszen mennek, a gyári készülékek is transzformálgatnak.Sima spdif esetén a mindehova jó clock beépítése bejött, így már ki tudtam hallani a bolti kb 50rugós digi ICk között a különbséget. De ettől még nagyon pici volt.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
titán
válasz bajnokpityu #43215 üzenetére
Nyugodtan lehet trafózni. Nekem is van itthon egy SPDIF -> AES átalakítóm arra az esetre, ha SPDIF összekötés kell. Egyszerű szerkezet, és jól működik (bár nálam nincs visszaalakítás), jobb mint a Furu FX-Alpha-AG ezüst digi IC-m, de ez azért nem egy 50ezres kábel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz schawo #43216 üzenetére
Nálad ekkora difi volt?
Fél éve próbáltam,h a nagy drótomat kicserélem a furuval (pár perc erejére), és nem olyan nagy volt a difi, mint amikor a 10ps órát 1.3ps-re cseréltem. (hozzávetőleges, nem mért értékek)Oksa, utána nézek digitrafónak, köszönöm az ötlete! Sima passziv trafó, meg egy szűrőkondi? Eleve rá tudnám tenni a digi kijáratra, túl oldalon meg a reciverre. Nem nagyon láttam még DIYes körökben..
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
vati182
aktív tag
Javaslatotok alapján, teljesen pártolni kezdtem ezt a Superlux Hmd660e fejhallgatót
http://www.youtube.com/watch?v=11yk5Jg5tG0
Viszont nekem a belső párnázata kissé kicsinek tűnik, de ott látom, hogy a videóban megfog a végén, egy zacskó plusz párnát, ami már sokkal nagyobbnak néz ki és elégségesnek is.
Az tartozék vagy valahonnan rendelni kel pluszban?
A videóban a HD660 -at mutatja de mint ti is mondtátok, meg máshol is olvastam az egyezik a hmd 660-al ami annyiban tér el tőle, hogy tartalmazza az általam szükségesnek tartott mikrofont is.Tényleg fontos lenne a z a belső méret nekem.
-
vati182
aktív tag
válasz Deadzone41 #43219 üzenetére
Ahhoz annyira én nem értek, ezt igazából, skypeolásra, meg zenehallgatásra használnám. Nem tudom mennyire változtatja meg a hangját, vagy milyen szempontból fontos ez.
Nekem az a lényeg, hogy beleférjen a fülem, a lukba kényelmesen, eről nem láttam videót, h valaki fel is tette volna, de még keresgélek.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
törölt tag
válasz fattyu #43204 üzenetére
Nem pont az az "egyes és nulla" marad el, ami alulra kell, hanem az is. Nem mondta senki, hogy csak az marad el, csak ábrázolva volt egy jelenség, hogy a mélyek egy része elveszett, de elveszett természetesen más is, csak az nem volt éppen leírva, mert nem arról volt szó.
És ahogy Ear utalt is rá, nem "egyesek és nullák" mennek, hanem bizonyos fajta áramimpulzusok, amiket a digitális és analóg áramkörök így-úgy-amúgy (és persze emígy) átalakítanak. A digitális technológiában értelmezett/használt kétértékű jelet (illetve jelet és hiányát) az emberi agy hasonlítja egyeshez és nullához. Csak egy metafora, hogy egyesként és nullaként emlegetjük a digitális jelet, de ez mindegy is, lényeg az, hogy a digitális adattovábbításban is természetszerűleg elvesznek jelek, az pedig, hogy mennyi vész el, a technológiától és a jelek fajtájától függ. Digitális zenei jel továbbításakor USB interfészen keresztül általában "rengeteg" jel vész el. Az USB interfész "adatjel" továbbításkor is eléggé gyethásan működik, "zenei jel" továbbítására pedig kirívóan pocsék, legalábbis az USB v2-ig nézve biztos, hogy ez a jellemző, a v3-asról meg majd kiderül, hogy milyen. -
fattyu
veterán
válasz #71562240 #43222 üzenetére
Értem...
Köszönöm az infót. Na most akkor triviális kérdés. Hol lehet esetleg összehallgatni usb kábeleket? Most már van "bogár" a fülemben
Továbbra is szkeptikus vagyok hallanék-e ÉN különbséget, de most már kíváncsi vagyok.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
hm74
aktív tag
válasz daver88 #43203 üzenetére
Én az utóbbi hónapokban sok cuccok rendeltem ilyen formában ( pl. HD668b-t is), soha semmi gondom nem volt velük. Az online cégek is ugyanúgy garanciát vállalnak a termékekre. Ha bemész egy boltba, akkor persze face to face kapcsolatban vagy az eladóval, de ennek ára van HUF-ban kifejezve. Meg persze néhány online boltnak is el vannak szállva az árai, de ezekkel nem kell foglalkozni.
-
fattyu
veterán
válasz Deadzone41 #43226 üzenetére
Nyilván azért nem.
Nekem a headstreamerrel ( a hozzá adott usb kábellel ) olyat szól a k701 amit még sose nem hallottam.
Ezt nem tudja elrontani a placebó se meg az se hogy ha egy jobb kábel még tényleg javít rajta.
-
titán
Igen, a probléma valóban csak a párszázezer forintos kategóriát érinti. Az alatt kár ilyesmivel vesződni.
-
bajnokpityu
félisten
Nem összes. De ezek a pcm2xx cm102,és egyéb vezérlők tényleg épp csak szólnak.
Lehet csökkenteni jitterüket,de minek?Akkor inkább direkt usb-spdif konverter, vagy hrt. Még egy hiface is nagyságrenddel jobb,mint ez imént emlegetettek.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
törölt tag
Éppen a laikusok kedvéért írtam le. Akkor használjanak USB DAC-ot, ha rá vannak kényszerülve. Ha van más (SPDIF) kimeneti lehetőségük, akkor ahhoz való DAC-ot intézzenek maguknak.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #43213 üzenetére
Van benne igazság. Annyi, hogy ár érték arányban a Furu Alpha nagyon jó.
De hogy a nagyobbak csak kicsit jobbak........ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #43231 üzenetére
A nagyobbakhoz megfelelő színvonalú készülékek kellenek, hogy a különbség jelentős legyen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bigmasterg
addikt
Akkor most kukázzam a Halide transzportomat, mert usb-n nem szabad zenét hallgatni ?
A dac-omon van AES bemenet, de sosem használtam, lehet nem is fogom.[ Szerkesztve ]
-
macera2
aktív tag
Ez a kábeles probléma nekem is szöget ütött a fejembe. Eddig úgy tudtam, hogy digit átvitelnél, ha a kábelt az u.n. hullámellenállásával meghajtjuk, u.igy lezárjuk, és ha a kábel sávszélessége, csillapítása, az adó, vevő áramkörök is megfelelőek, akkor el lehet érni hogy 100 000 000 bit közül csak egy bitet hibázzon a dekódoló. Mindez pl. egy 3 km-es koaxra is igaz. Hogy aztán az adat az zene, kép, v. szöveg, az már mindegy. Az érdekesség kedvéért, a gyártók neve mellett ezeket a paramétereket is jó volna ismerni.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
fizzdani
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy fejhallgatót, mivel a régi Sonym 5 év után felmondta a szolgálatot. Egy másik topicban Superluxot ajánlottak, ki is néztem a HMD660E típusút, de aztán idetévedtem és olvastam az első kommentben, hogy a mikrofonos fülesek nem annyira ajánlottak.
Tehát a keretem 15E Ft, mindenképp vezetékest szeretnék, albérletben a lakótársam mellett szeretném használni, játékra zenére filmre és napi 5-6 órára.Mit tudnátok ajánlani ?
-
törölt tag
válasz macera2 #43234 üzenetére
Alapvető különbség van a laboratóriumi (vagy pusztán elméleti) "el lehet érni" kategóriája és a valós gyakorlati helyzetek között, amellett, hogy az elméleti és laboratóriumi "el lehet érni" kategóriák zöme is csak marketing. A való életben például alapvetően nem mindegy az se, hogy az átviendő-továbbítandó adat az zene, kép vagy éppen szöveg, és hogy milyen formátumban van továbbítva. Zenei formátumok továbbítási pontatlansága között is óriási különbségek tudnak lenni ugyanazon az interfészen is. De még ugyanazon zenei adatfolyam ugyanazon az interfészen való kétszeri továbbítása között is kisebb-nagyobb különbség várható (nagyobb különbség például akkor, ha az egyik esetnél éppen napkitörés volt vagy áramingadozás vagy stb...) Ha "zenei adatot" továbbítunk, akkor olyan mennyiségbeli, sebességbeli és pontosságbeli követelmények vannak, amelyektől a valós eszközeink képességei távol állnak (a követelményeket csak valószínűségi alapon közelítik meg), különösen a számítógépes eszközök állnak távol a követelményektől, még akkor is, ha a zenei stream adatfolyam valamilyen konténerbe van csomagolva. Ilyesmihez jelenleg nincs ideális interfész, csak jobb vagy rosszabb. De még az elképzelt ideális interfészt is valami teljesen zavarmentes (akár a napkitörésektől de még a kozmikus háttérsugárzástól is védett) környezetben kéne működtetnünk, valami elképzelt ideálisan zavarmentes áramforrásról, - ugyebár ettől nagyon távol vagyunk. Az nem úgy megy, hogy mennek az egyesek és nullák, és akkor az úgy is van, ennél a dolog sokkal-sokkal bonyolultabb és kaotikusabb/valószínűségi alapúbb.
Szerk.: Ami a lényeg: az USB interfész nagyon-nagyon távol áll az elképzelhető ideálistól, különösen zenei adatfolyam továbbításához.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz macera2 #43234 üzenetére
Kábelekkel kapcsolatban - és sok más egyébbel az életben - inkább a gyakorlat, a tapasztalat számít, mint az elmélet. Kipróbálom, meghallgatom, ha nem egyértelmű a különbség, akkor többet nem foglalkozom vele.
Tápkábelekkel, elosztókkal hasonló a helyzet, erre már a Házimozi erősítős topik törzsközönségének java rájött. Pedig amikor először - 2 éve - megemlítettem, kaptam hideget, meleget.
Eleinte rémesen csalódott voltam, mert a Lehmannaidio Linear USB (350-380000 Ft) alig javított a hangon a laptopomhoz és az árához képest. Valami brutális különbségre számítottam. Aztán kapott a hátsójába egy Lesloss tápkábelt és minőségi AQ Carbon USB-t és mindjárt előkerültek az addig titkolt képességek. Aztán jött a Diamond és tovább emelte a színvonalat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
titán
válasz bigmasterg #43233 üzenetére
Nem véletlenül van összenövesztve a Halide a saját USB kábelével.
-
freelanced
addikt
Hali! Kiírom újra mert nem valami sok fejhallgatót irtatok
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Nagyrészt az utcán, buszon, vonaton, szóval hordoznám főleg. Persze otthon is.
Milyen célra szeretnéd használni?
Zenehallgatásra
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
12000 Ft, esetleg 2-3 ezer belefér még.
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes, jack.
Circumaural vagy supraaural?
Amelyik jobb erre a célra
Zárt vagy nyitott?
Rátok bízom
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Nincs szükségem mikrofonra
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
Mivel nem volt még drágább fülesem ezért nem tudok elvárni semmit csak legyen jó és kész
Ui.:
Olyan kéne ami utcán nem néz ki túl hülyén nekem még a Superlux HD661 határeset.
De bármit meghallgatok ami szerintetek ezen a határon van de ha lehet ne legyen otromba nagyMaxxel Retro DJ-nél jobb a Superlux ugye?
Ha lehet irjatok többet légyszi, hogy tudjak válogatni közülük!
Előre is köszönöm!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
fattyu
veterán
válasz freelanced #43240 üzenetére
de most tényleg. Első hsz? Ezt az árkategóriát fedik le.
-
titán
Igen jobb a Superlux legtöbb fülese.
-
freelanced
addikt
válasz fattyu #43241 üzenetére
Igen de gondolom ha már ez egy fejhallgatós topik vannak itt olyanok akik tudnak mondani konkrétumokat olyat amit esetleg próbáltak.
Amúgy meg kb. kettő fejhallgató van az első hozzászólásban ami utcára/hordozásra van.Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
dudika10
veterán
válasz freelanced #43243 üzenetére
Direkt azért nem került be több, hogy Te ne találj.
Szerinted 1 nap alatt változik bármit is a piaci helyzet?
Ha sokszor felteszed ugyan azt a kérdést, attól Te nem kerülsz előbbre, mi viszont megunjuk a dolgot egy idő után (én legalábbis biztos).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
titán
Esetleg megnézheted, hogy belefér-e a Marshall Major.
-
jaffa 2843
Ármester
válasz bigmasterg #43246 üzenetére
Áhh, rohadtul törné a hátamat
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
freelanced
addikt
válasz schawo #43245 üzenetére
Igen láttam viszont első hozzászólásban az van kiirva, hogy semmiben sem túl kiemelkedő, meg, hogy nem a hangja miatt került be.
De akkor kérdezlek téged, mert te legalább korrektül válaszolsz.
Mi a véleményed a Majorról minőségben illetve hangzásban például a Superlux HD 661 -hez vagy egy AKG 518/ k430-hoz képest?
Minden érdekel róla!
Köszönöm a segitséget és az értelmes választ!
Üdv!Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz bigmasterg #43246 üzenetére
Nagyon szép kép lett, ebben a sorrendben jöhetnének is.
-
DBAtti
aktív tag
Szia!
A Superlux 661 nagyon színes hangú, de élvezhető, ver egy kört a Retro-ra.
Amik még eszembe jutottak:AKG K518 - supraaural (fülRE ül rá)
AKG K512 MKII (lsd előző hozzászólásom, de még kellene hallgatnom, hogy biztos legyek benne tetszik-e. Nem keverendő a sima 512-vel, ennek kényelemben, és szerintem hangban is jót tesz a vastag szövet párna a műbőr helyett)
Beyerdynamic DT 235 - supraaural[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik