- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz schawo #42548 üzenetére
A csúcs Audio-Technicák már nagyon túl van a kereten, még a használt áraik is, és azokhoz sincs vmilyen igényes szövet párna, pedig én azért az árért már elvárnám.
(#42550) ledgeri: Igen . A különböző oldalak mérései között általában van eltérés, nem is kevés, ember legyen a talpán aki eldönti melyik az igaz, főleg még nem hallott modellek esetén, lehet egyik sem . Én nem foglalkozok velük igazán.
V hangkép: Mély és magas hangok ki vannak emelve.
Nem hallgattam az összes Beyerdynamic fejest, ezért ezt ne vedd általánosításnak.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
ledgeri
nagyúr
-
krichd1
addikt
válasz schawo #42552 üzenetére
A kényelemnek viszont igen, főleg meleg nyári napokon, és azért az sem utolsó szempont. Az SRH940-et szövet párnákkal tervezték, arról azt olvastam, hogy bőr párnával nem jó a hangja. Igaz a mély hangjai hiányosak, de egyébként jó hangú fejhallgató.
-
-
Necc
addikt
Akkor a lelektani hatart leviszem 35-40.000-re es maris nem kell erosito meg miegymas
Hasznaltba sose gondolkodok mozgo, kopo alkatresznel, legfeljebb akkor ha alig par orat volt csak hasznalva. Ez nalam aranyszabaly, es mindig betartom.
Ami a zenet illeti elsosorban progressive trance-t hallgatok, ezt koveti a techno, trance, vegul house, freestyle, pop, alternative rock. Ez a mintakent szolgalo zene is csak tok veletlenul kerult ide egy tok rovid idore, tenyleg nem is tudom hogyan kerulhetett oda, de leginkabb azzal tudom kifejezni milyen az a stilus amit a legsurubben hallgatok.
Igen, ez a 10+ Khz teljesen komoly, egy sztereo/16bit/44.100Hz-es zenet ha meghallgatok, majd ugyanazt sztereo/16bit/22.050Hz valtozata kozott szinte semmi kulonbseget nem hallok.
Meloban anno ugy probaltak megszivatni, hogy zenehallgatas kozben elokotortak az equalizert, es felrantottak a 16KHz-et csontra (+20dB), semmi reakcio... felrantottak a 14KHz-et is csontra, semmi reakcio... ez utan nem birtak ki kuncogas nelkul, erre lettem vegul figyelmes .Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
krichd1
addikt
válasz Ear001 #42556 üzenetére
Ez igaz, de a legtöbb fejhallgatón műbőr párna van, ezek között is van különbség, de eddig mindegyik izzasztó volt, csak kicsit eltérő mértékben. A AT-s fejpánt tényleg jó, ezt tapasztaltam az A900-nál, kár hogy az M50-re és a FA-003-ra nem olyat raktak .
-
Necc
addikt
Videkrol elegge nehezen kivitelezheto a tortenet, nincs itt semmi kereskedes ahol ki lehetne probalni (ami volt az mar bezart), pestre feljutni se konnyu.
Tudom, az a legbiztosabb ha ki tudja probalni az ember, plane ekkora osszegnel, csak sajnos erre nemigen latok lehetoseget... talan majd egy szep nyari napon, amikor eppen pesten jarok...Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Dr.Burn
őstag
Koszonom azoknak akik az SRH840-et ajanlottak.
Amikor eloszor felprobaltam egybol az tunt fel hogy nagyon kenyelmes, es a hangja is teljesen rendben van, az osszes eddig fejhallgatomnal sokkalta szebben szol, igy hat megvettem.
Ehhez a kategoriaju fejhallgatohoz is ajanlott mar a DAC?"Later Nerd!"
-
BenJoe1995
csendes tag
Mit ajánlánatok max 14k ig , inkább rock zenét hallgatok, néha elektronikust is, inkább kozéporientált legyen, Köszi előre is!
-
Samtya
senior tag
Sziasztok!
Ismét a Maxell Retro DJ lesz a téma, mivel én is vettem egyet.
5100 Ft szállítással együtt.
Kezdetben kicsit szorított a fejpánt, de idővel a használat alatt kicsit tágul önmagától is. Két hét elteltével már úgy tűnt, hogy jó lesz és nem is kell ehhez hozzányúlni. Aztán egyszer hirtelen felindulásból mégiscsak hozzányúltam és kihajlítgattam egy kicsit a fémrészeken.
Kényelmi szempontból tényleg jobb lett. Felhívnám a figyelmet, hogy a kihajlítással a hangzás is megváltozik - kevesebb mély lesz!
Hangját tekintve egészen jó egyébként a fejhallgató. Mélytúlsúlyosnak mondják sokan, ami igaz is, de nekem amit középtartományban produkál, az is bőven elég. Sőt igazából sok is. Részben ezért írom ezt a kommentet. Nekem úgy tűnik, hogy van egy frekvenciatartomány valahol a középmagas tartományban amit nem igazán tud a fejhallgató természetesen megjeleníteni, kicsit olyan 'műanyagos', de hangsúlyozom, hogy nem az egész hangkép csak a középtartomány egy része. Ezt a rendkívül szubjektív véleményemet ugyan leírtam, de ne vegyétek szentírásnak. Főleg, hogy a forrás és esetenként az erősítés sem az igazi amivel eddig hajtottam. A mély és magas tartomány korrekt, térérzet is teljesen rendben van.Összességében ennyi pénzért KIVÁLÓ a fejhallgató.
Egyébként 15 dkg vezeték nélkül, vezetékkel (120 cm hosszú) 18 dkg. Mérete sem túl nagy, vannak sokkal nagyobb batárok. Utcán azért már feltűnő ez is.
Jöjjenek akkor variációk egy témára.
Állítólag a Yoga Electonics CD-68-as modellje volt az alap.
Van a Fischer Audio FA-004, ezt többféle kiegészítővel együtt adják.
Két további fülpárnával például, azokat azért kipróbálnám.A jó öreg, itthon is favorizált Retro DJ. Nem is olyan öreg, szerintem kb 2010 óta van a Maxell kínálatában.
Edenwood a franciáknak.
Incipio f38 a durva színek kedvelőinek.
Yogából is van ötféle szín.
Ja, majdnem elfelejtettem az slfln edition-t. Fórumtársunk kiváló tesztje alapján mertem én is megvenni a fejhallgatót.
Ennyi amit akartam kb. Head-Fi-n olvastam, hogy valaki kitömte vattával a hangszóró mögötti teret, illetve eltávolították a hangszóró előtti vékony szivacsborítást. Mindkét esetben kicsit változott a hangja, de igazábol engem egy összehasonlítás érdekelne mondjuk néhány 30-40000 forintos fejhallgatóval. Sajnos erre nekem nincs lehetőségem.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Az ebben fellelhető hangkeltő-osztályozások kinek az érdemei? (ki próbálta őket végig?)
ja és milyen különösen ajánlott márkkat kell végighalgatni 20-25-között?
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
titán
-
Samtya
senior tag
Én eddig csak egy Sennheiser HD 480-assal tudtam összehasonlítani, annál nem volt rosszabb a Maxell. A 30-40000-es árkategória szereplői valószínűleg jobbak (ez el is várható tőlük), a kérdés viszont az, hogy mennyivel jobbak. Erre írtam, hogy nem ártana egy összehasonlító teszt. Személy szerint én arra vagyok kíváncsi, hogy melyek lennének azok a fejhallgatók amik már a laikus (én) számára is egyértelműen, határozottan hallhatóan jobbak mint a Retro DJ.
-
contaxg
veterán
válasz Samtya #42570 üzenetére
Aztán ki tudja, hogy milyen módosításokat kértek a gyártól és azok (ha voltak) milyen hatással vannak a hangra.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
törölt tag
válasz Samtya #42578 üzenetére
Körülbelül 8ezerig az egyik legjobb fejhallgató, de szerintem a tízezer körüliek legalább fele már megveri. 30-40ezer forint körüliekkel való közvetlen összehasonlítással csak azt érnéd el, hogy utána kevésbé élveznéd a hangját, mint előtte, mert az az árszint már teljesen más kávéház. Az elektronikában csodák nincsenek, vagy csak nagyon ritkán, a Retro DJ pedig szerintem nem csoda, hanem csak az egyik legjobb az árkategóriájában.
-
dudika10
veterán
Ami egy AD900-nál egy 30 perces művelet volt, az egy hülye Beatsnél összesen majd 6 óra.
Annyira szar az anyagminősége, összeszerelése miegymás (ez fake volt, de az eredeti sem jobb semmivel), hogy az valami tragédia.
Csak azért csináltam meg, mert piszkosul felidegesített...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
guppy
őstag
válasz dudika10 #42581 üzenetére
Tényleg 6 órát szenvedtél egy kábelcserén (feltételezem az volt), ráadásul egy beats fejessel, nem irigyellek
@Samtya - ha már annyi pénzt készülsz szánni eme hobbira, akkor lehet érdemes egy erősítőn is elgondolkodnod majd, jobb forráson stb, ne siesd el a dolgokat, az út gyakran érdekesebb mint a cél állomás
[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
-
törölt tag
válasz dudika10 #42581 üzenetére
Ellenben ügyesen ráugrottak a mobiltelefon témára. Kifejezett divat lett "Beats Audio-val" ellátni a mobilokat, akinek meg nincsen "beatsaudiózott" okostelefonja, az meg a "Beats Audio szoftvert" telepítgeti rá, ami hú de feljavítja a hangot!
(#42583) Samtya: Jó gondolat, mindkét része.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Kábelnek ugyan kábel, de a fejpántban futóról volt szó.
A mérnöki munkát nem vitték túlzásba. Nagyon szép kis összecsukható fejhallgató, csak arra nem gondoltak, hogyha valaki behajtja a kagylókat, majd a másik irányba hajtja ki, amihez nem kell egy nagy erő, akkor szó szerint elvágja mindkét oldalon a kábelt.
Azért a mérnököktől, akik ezt így kiengedték a kezükből, elvenném a diplomájukat (ha van nekik egyáltalán).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
szakibá...
senior tag
Ma betévedtem egy MM-be. Végighallgattam minden hordozhatót és egyebet 10 méter hosszon. Hallottatok már fejhallgatóból driveflex-et?( Egy Q460 volt, nyilván egyedi hiba, de érdekes.) A hifi részlegen votlak komolyabb AKG-k, 242, 540, 550 és Q701(2?). Kellemes meglepetés volt a K540, nem pici, ahogy a képekről a kinézete, meg a sorozat többi tagja alapján gondoltam, hanem normális fejhallgató, fül körüli textil párnával. Hangra pont olyan, mint az 550, kicsit több méllyel, a 242-nél jobban tetszett. (saját lejátszó, egyféle zene, néhány másodperces első benyomások.) Nagyon kényelmes, az ára pedig fele az 550-ének, persze nem szigetel annyira. Máshol 23K körül is lehet kapni, szerintem ennyiért jó vétel.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Mezi1982
tag
válasz szakibá... #42587 üzenetére
Rákerestem erre a K540-re találtam egy szlovák webshopnál 5€ -ért
Rendeltem is 2 db-t, most nincs raktáron de a visszajelzést a rendelésről elküldték.
Tuti elírás, de próba szerencse, ha eredeti áron akarnák adni akkor meg nem veszem meg.
-
super!!!
csendes tag
üdv.AKG Q 701 re gyűjtögetek.sajna még nem tudtam meghallgatni de már félve várom a pillanatot mert ma a havertól elkértem a Grado sr 60i jét meghallgatásra(nekem othon KOSS PORTA PROM van)hááát döbbenet!mély téren a PORTA PRO eltiporja a GRADOT micsoda különbség!közép és magas tájon egy kicsikével a GRADO a jobb de egyes felvételeknél mintha sok is volna. a Sennheiser HD 650 ben nagyobb,erőteljesebb a mély mint a PORTA PROBA n?
-
Dave™
nagyúr
válasz super!!! #42590 üzenetére
Miért pont Q701? Ahhoz megfelelő DAC és erősítés is kelleni fog. Mellesleg a porta pro mélykiemelését sem fogod viszontlátni benne. A nagy fejhallgatókhoz általában korrekt DAC/erősítő is kell, ezek hiányában ne is gondolkozz AKG/Sennheiser vonalon. Érzékeny fejhallgató, elsősorban zárt kivitelben, erőteljesebb mély emeléssel - látatlanban ez fog tetszeni. Pl. Shure SRH-440 olcsóbban, ATH-M50 drágábban stb.
-
Bodz
nagyúr
válasz bajnokpityu #42593 üzenetére
Mi lenne a másik kettő?
-
bajnokpityu
félisten
Természetesen K701,K702
Tovább fejlesztgettem a tranyós füleserősítőmet.
Nélküle tényleg nem találtam meg azt a potenciált a kicsikébe, ami miatt kb életem végéig boldogan tudok rajta zenét hallgatni. Nem mondom most sem,h mindenkinek tetszik, pl a terét néha nem szeretem,de hogy benne van a bugi, az tuti
Dave: tényleg nem cserélném el ezt a párost semmi más fülesre, amit hallottam, libabőr, basszus. Vagy, ahogy Rudolf mondaná: erre áll.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
ntomka
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz bajnokpityu #42593 üzenetére
Ne essünk túlzásokba... A másik pedig, hogy láthatóan/bevallottan fogalma sincs hogyan szól a Q701, csak gondolom szimpatikus volt neki, mert drága, felső kategória, meg AKG, így biztosan jó. Valóban jó, csak neki lehet, hogy pont nem lesz az, lásd a porta pro elvert valamit mélyekben. +10dB-el hangerőben biztosan.
-
bajnokpityu
félisten
Az első mondatre: tényleg nem érzem túlzásnak. Kevés dologba tudtam hifinél beleszeretni, de ez az egyik. Első héten még nem éreztem mindenben jobbnak a K500nál. Canamp...
A második felében meg valszeg igazad van. erősen hasonlít néhány hónappal ezelőtti HD800 felvetésre.
Félre a tréfát: ugyan tök más stilusú fejes, de másik kedvenc a hd580. Mint már írtam, csak nagyon jó forrásról. Csak,h ne legyek elfogultnak kikiáltott annyira
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
ledgeri
nagyúr
Saját forrás, vagy a Nép-zene ment?
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest