Hirdetés

Aktív témák

  • Terrayon

    tag

    Ma voltam contaxg-nél. Ennek az lett az eredménye, hogy már nem bírom hallgatni a hangkártyámat. :( A jó rendszer előnyeit nem azonnal vettem észre, viszont itthon egyből meghallottam a romlást. Ami a hallgatózás során a leginkább mellbevágó volt, az a szinergia kérdése. Különböző DAC-ok és erősítők hatására valóban másképp szólnak a fejhallgatók, sokszor egészen nagy különbség hallható. Itt persze nem arra kell gondolni, hogy egy steril K501-ből egy dögös HD650-et lehet varázsolni, de ha van egy fejhallgatónk, aminek alapvetően tetszik a karaktere, csak pl. túlzóak a magasai, akkor azt egy erősítő cserével ki lehet egyenlíteni. Eredetileg azért mentem, hogy fejhallgatókat füleljek, de kíváncsi voltam arra is, hogy mennyiben változnak meg a saját fejhallgatóim hangja egy jó forrástól.
    A K501 és K701-nek nagyon jót tett a Canamp ízes hangja (szerencse, hogy pont ez volt contaxg-nél, erre egyébként is kíváncsi voltam), de ezt a Beyer füleseiről (DT770, DT880) már nem tudom elmondani a túlzó magasak miatt. Lavry DA10-en ez utóbbiak már kiegyenlítettebben szóltak, a DT770 pedig teljesen helyrejött attól, hogy gyengébb forrásra tettük (Macbook alaplapi hangkártya, illetve Headstreamer). Akik elektronikus zenére keresnek fejhallgatót (ahogy most én is) és csak belső hangkártyával/ mp3 lejátszóval rendelkeznek, azoknak csak ajánlani tudom a DT770-et, a 32 Ohmos változatot. Hihetetlenül kényelmes és könnyű (csakúgy, mint a DT880 és DT990). Még a kinézetével is meg lehet barátkozni, a kábele viszont nagyon merev, ez az egy dolog nem tetszett benne. Az Audio Technica M50, M30 szintén jó mély orientált fülesek, de a Beyer DT770-et összességében jobbnak találtam náluk.
    Sikerült összehasonlítanunk a Music Streamer II és II+ DAC-okat is. Utóbbival kicsit teltebb mélyeket hallottam, de erre már csak azután lettem figyelmes, hogy contaxg szólt. Egyébként a sima MSII is nagyon jó cucc, én azzal is nagyon elégedett lennék. A Headstreamer pedig egy nagyon kompakt kütyü, én azoknak ajánlom, akik alaplapiról váltanak egy komolyabb hangkártyára (én az XtremeMusicról nem váltanék át, igaz túl sokáig nem hallgattam).

    A mai nap nagyon tanulságos volt, nem utolsó sorban pedig köszönöm contaxg-nek a lehetőséget és a vendégszerető fogadtatást. :)

Aktív témák