Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz ricogsm #91916 üzenetére

    "Ez a PTFE jobb mint a gyári skate?"

    A 3rd party skate 10 gyári tappancsból 9-nél jobb, de az Xlite V2-n használható van, nem feltétlen muszáj cserélni addig, míg el nem kopik.

    "PTFE skate után mekyik a következő szint ?"

    A legfürgébb a Hyperglide, és nem sokkal utána a Corepad/Esports Tiger, de ezeknél csak az üveg gyorsabb. A kerámia és a szintetikus zafírkristály lassabbak, mint a PTFE.

    Egyébként a sebesség-/kontrollérzet attól függ, hogy milyen nehéz az egér, mennyire van belepasszírozva a padba mozgatáskor, milyen alakú, milyen vastag és mekkora a talp, le van-e kerekítve a pereme vagy nincs, illetve hogy egyáltalán 100 százalékos ("virgin grade") PTFE-e. A nem fehérek (pl. fekete) jellemzően nem virgin grade-ek. Meg persze attól is, hogy milyen padon toládozod a dögöt.

    A "szint" viszont nem egészen helytálló kérdés, mert ez erősen preferencia is. Mindenki többváltozós egyenletből, a talpak anyagának, méretének, formájának, az egér tömegének és a pad felületének keresztbe-kasul kombinálásából tudja kisakkozni a számára optimális érzetet.

    Ez nálam pl. az 50-55 grammos egér, picit lassabb talpakkal, valami olyan kontroll padon, aminek remek stopping powerje van, de a mozdulat indítása nem nehéz, szóval a mikrokorrekciók és tracking aim sincs akadályozva, tehát nem "sárpad" (pl. Artisan Zero, PureTrak Talent). Persze néha szoktam mással is funolgatni, de alapvetően ezt szeressem.

    "shidekai pad után mekyik a következő ?"

    Felételezem, itt még gyorsabbra gondolsz.

    A merev padok; műanyag, aztán a fém, majd az üveg/kerámiával bevont üveg (de az utóbbiból van fasza kontroll pad is Cerapad KIN néven, persze egy vagyonért).

    Esetleg kipróbálhatsz még egy-két hibrid padod (műanyagos bevonat szöveten, de feltekerheő). Nekem még pl. pont van egy legendás QPAD CT-m L-es méretben, bontatlanul és szotyiért, ha kísérletezni akarnál. :))

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák