Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #64052736

    törölt tag

    Asus ROG Sica

    Kezdjük az elején. A fórum elején található egérajánló nem véletlenül van ott, frissen érkezők tényleg olvassák el, de senkinek nem fog megártani, nekem sokat segített. Főleg a mechanikájáról fog szó esni, bár itt már jó alaposan kivesézték az urak mindenét. Majd esetleg az egérpad tesztemnél kiegészítem.

    Az egér nagyon könnyű, könnyedén siklik a szövetpadon. Karomfogásban használom, ahhoz tökéletes. Két ujjal is lazán tudom terelgetni. Valóban csúszósabb a felülete, mint sok más egérnek, de ez nem okozott problémát. Az oldalai befelé dőlnek, amit szintén meg tudtam szokni.

    Tuning előtt:

    - talpak: Az eredeti talpakkal nem volt sok gondom, alapszintűek.

    - jobb és bal gombok : Igen kemények, élesen hangon kattannak.

    - görgő alatti mikrokapcsoló : Ismeretlen gyártó terméke, érzetre elég kemény

    - görgő : Nem tapasztalható holtjáték, előre és hátra görgetésnél érezhetők a fokozatok. A görgő jól tapad, nem csúszik meg rajta az ember ujja.

    Tuning után:

    - talpak: Jaffa által gyártott talpak kerültek fel. Az egér csúszása javult, a teflonnal nincsenek partiban az alap talpak, ráadásul az élettartamuk is nagyobb. Szépen méretre vágva és ragasztóval a hátukon kaptam meg őket, ezzel nem lesz gondotok.

    - jobb és bal gombok : Az alap kínai mikrokapcsolókat, Japán Omronokra cseréltem ki (D2F-01F), mivel foglalatban találhatóak, így a csere nem okoz problémát. A különbség jól detektálható. A Japán mikrokapcsolók halkabbak, tompábban kattannak, mint az eredetiek, lenyomásra is puhább érzetet adnak.

    - görgő alatti mikrokapcsoló: Az eredeti ismeretlen gyártmány volt számomra. Nekem a fehér Sica van, itt nem a jól megszokott "W" jelölésű kapcsoló van, hanem az "Iß" felirattal ellátott. Mondanom sem kell azonnal csere. Lenyomásra igen kemény volt és hangos is.
    Itt forrasztani kell, mivel nincs foglalat. Japán Omron D2F-01F ment be a helyére. Itt is a helyükre kerültek a dolgok : az új mikrokapcsoló halkabb és lenyomásra is puhább, kellemesebb érzést adott az eredetinél. Technikai szempontból a görgő alatti kapcsoló a leggyengébb elem meglátásom szerint.
    Nyilván soha nem fog olyan könnyedén járni, mint egy független gomb, de az eredetinél jobb lesz.

    Az encoder :

    Az encodert nem tudtam beazonosítani, mivel nem látták el márkajelzéssel. Ezt egy ALPS-re cseréltem, szintén forrasztással jár.
    A végeredmény meggyőzött : érezhetőbben elkülönülnek a fokozatok , ami a felépítésének köszönhető. Precízebb az összeillesztése, mint az eredetinek. Az ellenállása nem keményebb, mint az eredetié. Sokan azért érezhetik keményebbnek, határozottabbnak, mert nem folynak össze a fokozatok. Azonnal meg lehet szokni.

    Egy kis segítség azoknak, akik ki szeretnék cserélni ALPS-re az eredetit. A 11 mm-es verzió a megfelelő ehhez az egérhez. Link az ALPS adalapjához

Új hozzászólás Aktív témák