Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz jim bcs #31339 üzenetére

    Szaúval akkó Logitech G100s.

    Csak gyorsteszt, nem novella és nem feltétlenül a tudományos megközelítés lesz, csak egyszerű user review. Paint-tel nem szórakoztam. Enotus mouse test-en gondolkodtam, de igazából annyira megbízhatatlan progi, hogy végső soron nem sok értelme lett volna - ahány ember és gép, annyi eredmény.
    Igazság szerint túlságosan nem is mélyedtem bele, csak használom. Ergo lássuk inkább a gyakorlatot.

    1000 cpi @ 500 Hz, Win 6/11, EPP off, MarkC accelfix
    Logitech Gaming Software 8.53.154
    padok: Razer Goliathus Speed Extended (kopottas), Allsop Raindrop GigaPad XL (9! éves darab, szénné kopott - de még használható, ha értelmes szenzort rakunk rá)

    Tesztplatform: Quake Live

    sensitivity settings:
    ---------------------------
    sensitivity 1.2
    cl_mouseAccel 0.06
    cl_mouseAccelOffset 5
    cl_mouseAccelStyle 0
    cl_mouseSensCap 0
    m_yaw 0.02096
    m_pitch 0.0315
    in_mouse 2
    m_cpi 0
    m_filter 0

    36,35 cm / 360° - de ugye accel miatt akár ~10 cm-en is tudom ezt fordulni, a rántás sebességének függvényében

    -------------------------------------------

    Megjelenése óta sláger-egér lett quaker körökben, szóval kíváncsian vártam, hogy mit mutat majd. Neten és IRC-n is sok pozitívat olvastam róla. Aztán megjött, egy igen takaros dobozban.

    Formára gyakorlatilag MX300 / G1 fizikum, annyi különbséggel, hogy egy egészen picivel rövidebb és mintha szintén egy parányival, de laposabb is lenne, ill. a gombok melletti perem vékonyabb.
    Az ezüst színű festések rajta elég gusztustalanok, de hogy nincsenek világító gaymer sallangok, az pluszpont - bár ez Logi-éknál nem is igazán divat.
    3+1 gomb, naturalista darab, ahogy azt köll. :>

    Claw-fingertip hybrid-del fogom az egeret és csuklóból játszom, a finomigazításokat ujjakkal végzem.
    Nekem kézreáll, bár a formai favoritom a WMO - sőt, még inkább a leheletnyivel kisebb SS Kinzu v1. De összességében ilyen téren bejön. Nekem. Neked lehet, hogy nem. Formáról és a vonatkozó kényelemről nem is érdemes túl sokat írni, mert a lehető legszubjektívabb tényező.
    Annyi azonban bizonyos, hogy nem igazán palm-os fogásra találták ki, hacsak nincs tényleg kis kezed. Persze majdhogynem mindent lehet mindenhogy fogni (ahogy ezt is).

    Lássuk az összeszerelési minőséget. Hagy némi kívánnivalót maga után, elég olcsó hatást kelt. A 9 (!) éves, hibátlan MX300-am krokodilkönnyeket hullajt, hogy mivé lett a világ. Hiába, a Logitech sem az a Logitech, ami az MX300 / MX500 idejében volt.

    A szenzor AM010 N1301T, infra LED-del, kevéske prediction-nel, accel-mentesen. A lencse Avago, utánanézés után kiderült, hogy nagy valószínűséggel azonos az ADNS-5110-001-gyel.

    Az egér Plug and Play alapon 1000 cpi @ 500 Hz. A polling rate-et nem is lehet emelni, de igazából értelme sincs, szóval ezzel nincs gond. Driver-ben visszavehető 125-re, de miért tennénk ilyet?
    A 4., alapból cpi-cycling gomb szabadon újraprogramozható vagy akár le is tiltható (ez utóbbi miatt raktam fel a driver-t).
    A szenzor perfect control-ja viszont felfelé haladva a cpi-skálán romlik. 2000 tájéka már nemgyerebe, bár az is igaz, hogy ez azért felület függvénye is.
    Optimális esetben a perfect control 3 m/s környékén alakul.
    A felbontást driver-ben 250 és 2500 között lehet állítani, 50-es léptékben. A 3 alap érték 1000, 1750, ill. 2500.

    A lényeg, hogy a legjobbat a default-on (1000) produkálja, de ez elég is.

    Előfordulnak darabok, amik olyat játszanak, hogy a kurzort szép lassan, szakadozott és random tempóban balra vándoroltatják (pl. leteszed, eltelik 10 másodperc, picit arrébb mocorog, vársz, eltelik 7 másodperc, megint, vársz, eltelik 20 másodperc, megint, stb.), ha csak magukban hevernek a padon. Az enyém is ilyenre sikeredett. Ahogy utánanéztem, ez leginkább az első kiadott szériára igaz és elvileg egy apró forrasztási hiba okozza, ami némi vonatkozó szakértelemmel orvosolható is lenne, de én biztos nem állok neki. Ha fotelból támad kedvem filmezni KMPlayer-rel, csak a hátára fordítom a patkányt és jóvan. Külön öröm, amikor akkor jut eszembe, miután leültem. :DDD
    Szerintem ennek a dolognak amúgy köze lehet a LOD-hoz, mert asztallapomon pl. nem csinálja. Kevésbé viseletes padon is javul kicsit a helyzet. Az ősöreg Allsop-omat már annyira nem szerette.
    Ettől eltekintve ez játék közben nem zavaró. Low-sens+accel-lel lehet rendesen cibálni, finoman adagolva a szeretetet is lehet vele dezintegrálni a népeket, pixelrail követ pixelrailt.

    A LOD-ról még annyit, hogy a gyári teflonnal elég magas. A tapefix megoldás lehet, de a jaffa-féle talpakkal már okés a dolog, tekintve, hogy kellőképpen vastagok - így nincs szükség egy darabka szigszalagra.
    Elosztásra a 2 kisebb + 1 nagyobb sémát követik és a gyáriak meglehetősen vékonyak és ócskák - minőségi utánpótlás beszerzése ajánlott. Részemről amúgy jobban örültem volna a 4 kis feet elosztásnak, hiszen a kisebb súrlodási együttható miatt javulna a csúszás.

    Az egér belsejében 13 g-os, kicsavarozható súly van. Ennek eltávolítása után 70 g-ot nyom a rágcsáló, ami számomra a tökéletes tömeg (+/- 1-2 g-os szórással). Akár lehetne még könnyebb is - de több semmiképpen.

    A gombok nyomóerejét közepesnek mondanám. Sajna az összeszerelési minőségből fakadóan hajlamosak nyüszögni - inkább a jobb klikk.
    A görgő halkan jár, a fokozatok nem különülnek el túlságosan. Megemlíteném, hogy az enyém hajlamos duplán kattintani MOUSE3-mal. Ha nyomvatartom, akkor folyamatosan kattint. Szerintem ez is az első széria gyermekbetegsége, olyan, mint amit fentebb taglaltam. Kis kellemetlenség, de én tudok vele élni.

    A kábel vékony, könnyű és picit merev. Nekem bejövős. Utálom a braided dolgokat - vaskosak és nehezek.
    Kedvencem ilyen téren a Razer Diamondback 3G, na ez afelé közelít, bár nem annyira pehely és merev, mint 3G-s társáé. Külön pozitívum, hogy van kábelharang (amit eddig a Logi olyan szívesen mellőzött), ami védi az ereket azon a részen, ahol az egérbe futnak.

    Ezeket összegezve az ember csodálkozhatna, hogy mégis miért ajánlott? Egyrészt, mint ahogy írtam, nekem úgy fest, hogy a kezdeti szériából sikerült kifognom egyet, másrészt olcsó (eBay ~5k, itthon ~8k), szóval az ár / érték aránya elég jó, harmadrészt pedig most jön a gyakorlati felhasználás, azaz cyberhent.

    Mert ott adja, de KEMÉNYEN. Olyat lövök vele, hogy elsírom magam. A hirtelen flick-ek precízek, a finom útvonalkövetés határozottan kellemes (lg), a gyors, apró korrigálások viszonylag pontosak (nem úgy, mint pl. a Kinzu v1 esetében, ott az ilyesmi elég szenvedős volt és erős szokást igényelt - bár az a második favoritom), a fix fokokra fordulások mennek, ahogyan menniük kell. Szenzoros negatív / pozitív accel-t nem érzek, a prediction pedig nagyon light-os. Szóval adja. És mondtam már, hogy DURVÁT lövök vele? :D

    Érdekes kis plusz adalék, hogy kik használják még; cAs, fearZZz, noctis, winz. World-class TDM aromát érzékelek. Aimwhore after aimwhore. :>

    Összegzésképpen annyi, hogy bár nem tökéletes (különös tekintettel az első szériákra), de nem bántam meg a Kana v2-ről való váltást - mert bár tapintásra közel sem kelt olyan masszív és minőségi érzést (igaz, fele / harmadannyiba is kerül), papíron a szenzor is rosszabb, de összességében olyat puffogtatok vele, amilyet a tapefix-es Kana v2-vel sohase. Persze ebben azért közrejátszik a forma / méret és a súly is, de akkor is.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák