Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • drtimot

    aktív tag

    válasz #97716736 #26669 üzenetére

    Elég régóta kutatsz egér után és írsz már ebbe a topicba, de még nem sikerült elolvasni a kiemelt téma összefoglalót, az első hozzászólást? Az ökölszabály ott van, játékra alapvetően az optikai jobb. Ott van félkövéren, aláhúzva, alaptételként, nem is egy szürke megjegyzés a sarokban.

    Ugyanakkor a Sensei pont a kevés ajánlható lézeres egér egyike. Innentől kezdve nehéz azt mondani, hogy épp a Sensei vagy a Kana a jobb egér objektíven. Méretre szinte azonosak, de a Sensei csöppet testesebb, az oldalgombok kialakítása nagyon különböző. A Senseinek jobbak a fő kapcsolói (Omron), míg a Kanáéra többen kifejezetten panaszkodnak. A Kana ezen kívül bizonyos firmware verzió alatt és bizonyos DPI érték fölött kérdésesen teljesít, de lehet (ha jól emlékszem, max 800 DPI-t írtál), hogy ez nálad nem lenne szempont.

    Szóval ezek mind megfontolandóak, de inkább szubjektív tényezők, és nem olyan alapvető dolgok, ami alapján azt lehetne mondani, hogy az egyik jobb a másiknál. Nem tudom, a te boltodban mennyi is a különbség árban, árukereső alapján azt látom, manapság olyan 1200 forinttal drágább a Sensei RAW magyar boltokban, én személy szerint a kettő közül azt venném. Kanával volt személyes tapasztalatom, és a fő kapcsolók és a túlméretes oldalgombok nekem nem voltak kényelmesek.

    A kényelem alapvető fontosságú. Próbálj esetleg elfáradni a Pixel.hu boltjába, ahol elvileg ki vannak állítva a Steelseries egerek (nem tudom, ez mostanság is igaz-e még, meg kell őket kérdezni), és ki tudod őket próbálni.

    ---

    A különbségek egyébként a Kana V1 és a V2 között elég nagyok: új felület, végre Omron kapcsolók, és új, elvileg jó szenzor. Elég új még, de jobb vételnek tűnik a V1-nél, csak persze megint ott a szubjektív kérdés, hogy mekkora felárat ér ez meg. Azonos áron V1 és V2 közül V2-t vedd.

    Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

Új hozzászólás Aktív témák