Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz drtimot #14914 üzenetére

    Az, hogy valami újabb, nem jelent semmit; pontosabban a trendeket figyelve, általában nem jelent jót.

    Próbáltam mindegyiket (kiv. a prediction-mentes G400-at), MX 500, MX 510 tartósabban is volt.

    Szerintem a legjobb az MX 500, kiszerelt súllyal, 500 Hz-en. Nagyon durva perfect control (4.91 m/s; a 8 bites adatsáv miatt javul fel ennyire), precíz - és baromi tartós, a fogása kevésbé csúszós, mint az 510-nek.
    Aztán MX 510 (itt a polling rate-nek már nincs akkora szerepe, mert ez már 12 bites adatsávval rendelkezik; a perfect control nem javul, csak a válaszidő) és MX 518 v1, majd v2.

    Egy közös probléma volt mindegyiknél - az a rész, ahol a kábel az egérbe fut, nincs kis "gumiharanggal" védve (és ezt a hiányosságot még a G400 esetében sem pótolták) ---> használattól függően kábeltörés lehet a vége. Igazából a kábelen kívül más bajom egyikkel sem volt. MX 518 v1-ig talán még a csúszásuk is jobb volt valamivel, tekintve, hogy nem 3 nagy talpon, hanem 5 kis ovális tappancson nyugodott az egér; egyenletesebb volt az eloszlás - én speciel örültem volna, ha ezt a kiosztást hozza vissza a G400.

    Ill. az MX 518 v1-et azért frissítették v2-re (kicsit más minta, az alja már nem áttetsző :W, más talpak :(, frissített szenzor, +200 cpi), mert a v1-gyel előfordulhatott pár hónap után, hogy kifagyott, és a jellegzetes USB-hangot hallatva lecsatlakoztatta magát az eszközkezelőből - és nem kábelhiba miatt. A dühös vásárlók hatására jött az újabb verzió - bár hozzátenném, hogy nem mindegyik példánnyal volt ilyen gond, és a amelyiknél nem jött ez elő, nagy valószínűséggel a mai napig is hibátlan.

    Az új G400 első generációja gyakorlatilag egy MX 518 v2 egy-két apróbb változtatással (pl. más kábel, más borítás, interpolált 3600 cpi - azt hiszem, csak a FW-ben, meg talán a lencsében különbözik az MX 518-tól). Az újból ugye kivették a prediction-t, és felújított szenzort kapott. Azt nem tudom, hogy itt is interpolált-e a 3600 cpi vagy natív - bár ez gyakorlatilag teljesen mindegy (lsd. következő pont).
    Fogásra, súlyra ugyanaz.

    "Van valami haszna a megemelt DPI értéknek"

    Úgy általában az 1800-2000 cpi feletti értékeknek nincs értelme - egyrészt már túlságosan vissza kell venni a sensitivity-t, másrészt pedig a legtöbb szenzor veszít a pontosságából (netán perfect control-jából is - esetleg még a LOD-ra is lehet hatással). 400 - 1000 közötti az ajánlott, 1600-1800 még jó lehet, ezekből az értékekből kifejezett high sens esetén profitálhatsz (de ez sem kőbevésett törvény).

    IMHO én inkább 518-at vennék, mert az már bizonyított eleget és ismerjük minden nyűgjét (meg nekem külsőre is jobban tetszik).
    Az tény, hogy a G400-at sokkal egyszerűbb már beszerezni, valószínűleg azzal sem nyúlhatsz túlságosan mellé - bár tartósságáról még korai nyilatkozni.

    Persze, ha lenne valahol egy bontatlan MX 500, netán 510...:U :))

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák