Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • superecneB

    őstag

    válasz Egon #11919 üzenetére

    Nyilván csak mi szimuláljuk az input lagot egyébként nem is létezik, végülis csak több száz megkockáztatom több ezer cikk foglalkozik vele. Konkrét számokban kifejezett mérésről azonban én sem tudok viszont, saját tapasztaltom engem meggyőz. Bátyám vezeték nélküli egerét toszigálva nagyon érezhető a késés olyan mintha lenne egy pont ahol épp járna a kurzor és mintha egy kötélen húznám a tényleges kurzort. Nyilván ez lassú mozgásnál nem igazán észrevehető, de gyorsabb mozgásnál egyre inkább mondhatni exponenciálisan nő vagy legalábbis ahhoz hasonlóan.

    A játékosok de még inkább a felhasználók (ami azért egy jóval nagyobb halmaz) döntő többsége valóban nem veszi észre - vagy csak simán nem vesz róla tudomást. Maga a jelenség létezik és adott esetben mérhető is. Az hogy nem veszed észre a 10ms és a 8ms között a különbséget, egy dolog, de elég egyértelmű, hogy mérhető különbség van a kettő között.
    Vagy: Próbáld ki, az egered mintavételezését vedd magasabbra 125Hz-ről mondjuk 500hz-ra és pöccintsd meg az egeret, meglepődnék, ha nem vennéd észre a különbséget.

    A komoly játék alatt, a versenyszerű játékot értem - legalábbis én biztosan. RTS-ben is elég fontos tényező egy profi warcraftos vagy starcraftos játékos sem engedheti meg magának ezt a késést. [link]
    Példa: MYM]Lucifer : APM (186 min | 295 avg | 363 max), ahol az APM=ActionPerMinute. Ez csupán a kattintásokat és a billentyű lenyomásokat számolja, de személetes lehet, hogy a csúcs érték esetében 6,05 parancsot adott ki másodpercenként, átlagosan pedig 4,92 parancsot. A folyamatos input lag késéssel igen nehéz lenne kimicrozni az ellenfelet.

    Nyilván van akinek tökéletesen megfelel a technológia a jelenlegi formájában, és szereti, nem veszi észre vagy nem vesz róla tudomást, de a tényen, hogy a jelenség létezik és kimutatható nem változtat. Nekem speciel több ismerősöm is panaszkodott már, hogy "késik az egér", de lehet csak az én környezetem halucinálja ezt a dolgot...

    Az amit mi itt mondunk pedig csak egy ajánlás (bár ez a dobatod a kukába és hasonló hsz-ek valóban elfogultak, épp ezért én el is határolódom ettől). Én spec. komolyan vett játékra nem ajánlom a vezetéknélküli technológiát. Ha valaki kényelmi szempontokat helyez viszont előtérbe, igen is vegyen vezeték nélkülit, mert ilyen szempontból jobb választás mint egy vezetékes. (Nem azt mondom, hogy egy 1.5l-esSzuzuki szar, de ha 200 felett akarsz menni, akkor nem biztos, hogy azt ajánlanám. Csupán ennyi az oka.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák