-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz kurtuzov #7210 üzenetére
Az azonban nem jó hír, hogy a Logitech hivatalos termékoldalán
[link]
eltűnt a magyar kiosztású cikkszám (36-ra végződő). Jó lenne végre tiszta vizet önteni a pohárba.Ez nem jelent semmit. A K800 tutira létezik magyarban, mégsincs kint a magyar kiosztású cikkszám (ami egyébként a K800 esetében nem 36-ra végződik: 920-002392).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7210 üzenetére
Na, beszéltem is velük, kimentettem txt-ben, kérem nem röhögni, gyorsan kellett angolul írnom, gondolkodás nélkül, szóval tele van hibával: [link]
A lényeg, hogy továbbra is "cumi" a dolog, mert bármelyik webshopba is nézi az ember, nem derül ki egyértelműen, hogy ha english-re kattint, melyik layoutot adják, az UK vagy az US-t (inkább utóbbi szokott lenni).
Ami még szörnyűbb, ez volt a válasz, mikor kérdeztem, hogy mikor is lesz majd magyar layoutos:
"Mihaly, unfortunately there is no estimated time and there is no information if Hungarian layout will be available on future ."
Nem túl biztató... szóval részemről valahogy ki kellene találnom, hogy rendelek olyan kiosztásosat, mint a magyar, és max. matricázok egyet.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7215 üzenetére
Igen, ennyit sajnos. Jelenleg azt kutatom,hogy az "international EER" layout milyen lehet...
Megnéztem a Logitech UK webshopját, és minden más billből lehet UK english layoutosat rendelni, de a solarból csak simát, ami gondolom az US-re utal. Viszont van "international" amiről továbbra sem tudom, hogy nézhet ki.Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7217 üzenetére
Igen, de a képek között van nagy enteres és kis enteres is, viszont ha kiválasztom, akár UK, akár nemzetközi webshopban, nem enged layoutot választani, és minden esetben a 920-003492 cikkszámút teszi be. Akkor az most melyik? Én nagy entereset szeretnék...
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7221 üzenetére
Káosz, az biztos. Én még mindig a választható "international EER" layoutra próbálok rájönni, csomó egymásba ütköző adatot találni erről
Nem igaz,hogy a logitech egy egyszerű képet nem tudna odarakni mindegyikhez, hogy végig lehessen nézni...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7221 üzenetére
Ha már így belejöttem, megkérdeztem a supportot, hogy akkor itthon a választható "international EER" kiosztás mit jelent.
Először azt mondta,hogy "International English layout", utána meg azt, hogy ja, az EER az "english Eastern Europe" layout rövidítése. Na, a baj csak az,hogy képet nem találtam Wiki most pont szünetel, más eredményre nem leltem. Képet persze nem tudott mutatni, de állítása szerint nagy enter van rajta, nem kicsi. Most már csak azt kellene kideríteni, minden billnek megvan-e a helye, pl. a hosszú í- nek baloldalon a shift mellett.
szerk: a különbség annyi, hogy a sima english layout az a kisenteres, plusz nincs az Í-nek gomb, ahogy a latopomon is.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7253 üzenetére
Tényleg nagy karvar van... A logitech UK és US oldalán, ha ugyanúgy english nyelvűt választok, akkor különböző cikkszámúakat rak be, de egyiksem az, amiket írtál, sőt, ha internationalra megyek, akkor sem
Meggondolom még, sokat gépelek éjjel is, és ha asszonyt felébresztem a gépeléssel, annak én iszom meg a levétApple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7259 üzenetére
Akkor lehet még nézelődök Igaz másik szobában vagyok, de nincs ajtó rajta (kisszoba), és kb. 4-5 méterre, a nagyszobában alszik, amíg nem fekszem én is be mellé. Bár, az ok,hogy az egérklikkelés nem zavarja (grafikus vagyok, modellezéskor azért igencsak inkább az egér kattog), a logitech MK520-as billentyűzet zavarta...
Nézegetem folyamatosan, de ahogy nézem, ha feladom a "kábelfüggetlenséget", akkor sem leszek előrébb... bár akkor azzal az erővel már visszatérhetnék az Apple USB-s alu billhez.
Most erről gyűjtök infót: Microsoft Bluetooth desktop 6000, de nyilván, ebből nincs UK kiosztás legalább (magyar elég felejtős).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kurtuzov #7266 üzenetére
Hát nálunk inkább az van,hogy viseli az asszony,hogy kattog az egér, gyerek ide nem kell
Egyébként a "nagy batár" billentyűzetek, meg egyáltalán,ha az árat nem nézem, akkor sem kapni halkat? Most már nézek én mindent, de egyre jobban az jön ki, hogy tökmindegy, mennyit szánok rá, nem találnék megfelelőt. Megelégednék az UK kiosztással is, vagy bármelyikkel, amin úgy állnak a billek (pontosabban mindennek úgy megvan a helye), mint a magyaron.
szerk: van jó táblám, de megnézem, hogy a modellezés és UV map részét hogy intézed el egér nélkül táblával Végülis, megoldható de minek szívassam magam?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz kurtuzov #7265 üzenetére
Vegulis nem annyira gaz ez a felemas kiosztas, hiszen az osszes europai billzet kiosztas 105 gombos nagy enteres, csak az amerikai nem.
Talan csak az oroszok hasznalnak amerikai kiosztast, de naluk a cirill betuk is ra vannak szitazva a szokasos QWERTY melle, ugyhogy oda altalaban kulon gyartanak.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
vlevi
nagyúr
válasz kurtuzov #7265 üzenetére
"és az EU-ba nem szállítanak kisenteres verziót, ezt hozták össze."
Nem úgy van, az angol kiosztás az mindíg is ilyen volt. Csak az amerikai kiosztás (és néhány helyi, talán cseh) olyan, ahol a bal shift és az y között nincs í betű."Kicsit fura, hogy kicsik a gombok, de már szinte meg is szoktam."
Ez azért lehet, mert ahogy a Mediamarktban méregettem, csak látszólag kisebbek rajta a gombok. A billentyűk mérete, pl. a felső sorban a 0-tól a backscpace végéig miliméterre annyi, mint egy normális "nagy" billentyűzeten. És a gombok teteje sem igazán kisebb, csak látszatra, mert egy hagyományos billentyűzetnek ferde a széle, ennek viszont függőleges. Ezért nagyobbnak tűnik a hézag a két gomb között, ami miatt még kisebbnek látszik egy-egy billentyű.
Én is nézegettem, de valahogy a szokatlan elrendezése megilyesztett, pedig nekem is tetszene a kisebb méret.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz kurtuzov #7271 üzenetére
nyunyu: ha nem említed ezt a keverék kiosztást nekem az életben fel sem tűnik,
Emberek tobbsege nem tudja, mi a kulonbseg az UK es US kiosztasok kozott, legfeljebb odaig jut el, hogy az angolon eggyel tobb gomb van (Í helye), illetve 2 soros az enter.
Kozben a kukac es az aposztrof fel van cserelve a ketton, backslash lent van a Z mellett a plusz gombon (tieden oda IS azt rajzoltak), Shift+3-on font jel, stb.
Elso billzetem nagyjabol UK volt, egyeduli keheje a 2 soros oldschool amerikai enter volt, emiatt persze a # mashol volt, mas teszta, hogy amerikaikent hasznaltam DOS alatt.
Egy biztos: sokkal inkább kényszerítve vagyok a vak gépelésre, mert a karakterek így nem zavarnak össze gépelés közben - ez pedig nem baj.
Exmelohelyemen joideig olasz kiosztasu HP billzet logott az irodai gepemen.
Rajtam kivul mindenkit zavartErdekes modon kollegak azt sosem akartak trombitanak nezni, mig a tapikepernyos penztargepemhez atlag havonta kellett uj billzetet igenyelni, mert valaki ideiglenesen kolcsonvette, aztan elfelejtette ugyfeltol visszahozni, vagy eppen nem volt masik magyar billzet az irodaban, amit uj rendszer melle adni lehetett.
Egyebkent meg joideig amerikai kiosztast hasznaltam magyar billzeten, csak aztan par ev szoftverferdito+luzergajdgyarto munka miatt kenytelen voltam atszokni a magyarra.
Mivel amerikai kiosztasu billzet van itthon (Ergo4000-bol eleg maceras mast venni), ebbol kifolyolag meg mindig nem tudom teljesertekuen hasznalni a magyar kiosztast.
De legalabb a Z/Y-t mar keverem, ha valahol veletlen amerikai kiosztas van beallitvaMondjuk az is jo volt, amikor ugyfelnel fel napig hasznaltam egy zsiruj noname billzetet, aztan este kereste rajta a K gombot a ket ujjal potyogo fonokom, hogy hol van.
Nekem addig fel sem tunt, hogy ahelyett is J kupakot tett a kicikinaibiogepsor.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs