Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Acheron

    őstag

    válasz Acheron #39440 üzenetére

    Körbenéztem a CM kínálatát, úgy tűnik innen a Masterkey Pro L lehet még befutó. Használom a nyilakat és a numerikus billentyűzetet, így kell a teljes billentyűzet. Nagy előny a magyarító kupakszett.
    Próbáltam végiggondolni a preferenciákat, miután megnéztem néhány videót, tesztet.
    A színes futófények nem hoznak lázba, túl sok értelmét nem látom (elfogadom, hogy van aki erre gerjed - nekem felesleges) A gombonként programozható világítás viszont mindenképp kell, beállítástól függően csak az világítson, amit szeretnék. Előny, ha ez különböző színű is lehe - sokkal áttekinthetőbbre lehetne programozni a billentyűzetet.
    A plusz (makro) gombokról le tudok mondani, nem tudom, hogy egyáltalán használnám -e? De a makrózhatóságot megtartanám, vagyis ha nem is plusz billentyűket, de lehessen makrózni egy -egy egyébként is meglévő gombot.
    Mivel gépelni keveset gépelek, azt sem vakon (kettővel ütöm, nyolccal keresem...), így a taktilis érzékelés nem igény, de a halk működés annál inkább. Így jobban belemerülve a billentyűzetek világába talán a Cherry silent kapcsolói lennének a legjobbak nekem, de nemigen találtam olyan billentyűzetet ilyen kapcsolóval eddig, ami a fentiekkel is találkozik. Esetleg tudtok ilyet?
    A magyar kiosztás nagy előny lenne, erről nem lesz könnyű lemondani.
    a fentiek miatt az egyszerűbb billentyűzetek javarészt kiesnek, a megmaradók pedig általában szép árcédulával bírnak. Kisebb - nagyobb kompromisszumokat valahol kell kötni. A CM MK Pro White lkehet esetleg jó megoldás, ha UK kiosztással beszerezhető - itt a színekről kell lemondani (20k plusz csak a színekért nem biztos, hogy megéri, ha másban ugyanazt tudja, mint az RGB) No és persze ez nem kapható red switch -ekkel. Illetve de, de ott nincs US layout, vagyis nem magyarítható :) Ha pedig nem magyarítható, akkor 50k áron már meglehet van jobb vétel is.
    Azon is elgondolkodtam még, hogy ha találok UK red / silent switch akármit, akkor arra felteszem a CM magyarító készletet - de ez szép biztosan nem lesz (gondolom a kupak méret (felfogatási és külső) standard, gyártótól függetlenül?)
    Egyelőre vakarom a fejem, olvasgatok még, és közben nézegetem az aprót, hátha beesik valami.
    Btw: a CM kapcsolói cserélhetők? Az is megoldás lehet, ha a Brown kapcsoló nem jönne be, hogy azt a néhányat, ami játékra kell, kicserélném más típusra.
    Thanks!

Új hozzászólás Aktív témák