Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Style2Ouf
újonc
Üdv Tisztelt Fórumozók!
Nem reklámképpen de a PCX vevőszolgálata ide irányított érdeklődésre! Nagyon rég nem építettem gépet, de most az a tervem hogy fogok. Interenetes játékokra otthoni filmezésre egy full HD plazmán játszanék hdmi csatolóval és 5.1 es házimozi rendszeren (spidf optical out vagy hdmi). nem árt ha tud 100Hz en full HD-t a felbontás. Alapvetően 130-160k közt gondolkozom és FM2+ AMD APUs gépen. Úgy vélem elég volna egy X4 A10 7800 vagy 7850K processzor. (a k mit is jelöl?) Alaplapban két félén gondolkozom de ha van más ötlet szívesen meghallgatom. Asrock fatallity vagy MSI 88X gaming. nem igazán találtam jó összehasonlítást, nem tudom miért van az árkülönbözet, az MSI egyébként is mATX... Memóriát 4*4Gb AMD 2166 -t vennék vagy 2*8Gb 2400 ast. Nem tudom hogy jobb e az adott konfigba a 4*4 vagy a 2*8 ? Számít-e hogy kitöltsek minden dimmet. Win7 oprendszer és egy 120Gb kingston hyperX fury lenne az elsődleges háttértár SATA3 keresztül. Elsősorban szeretnék a kérdéseimre választ kapni, másod sorban ha van valakinek ötlete, pénztárca barátabb de hasonló teljesítményű konfig összeállítása fejben, az kérem legyen szíves akár privátba is megkeresni. Köszönöm a figyelmeteket, várom mielőbbi válaszotokat kiigazításotokat etc... -
Style2Ouf
újonc
válasz Kristof9094 #84524 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Meg fogom nézni ezeket a cumókat! Mint írtam rég nem építettem gépet, szóval segítségért jöttem és nem azért hogy valaki foghegyről beszóljon. Nem pörgök napi szinten ebben a témában, de ha már látod ezt az általam leírt cókmókról, megtehetnéd azt, hogy azt is megválaszold mi a borzalmas benne, persze csak ha van kedved. Nem vitázni szeretnék, hanem ész érveket. Az általam leírt processzorok közt 3-4k a különbség. A10 mindkettő, Az egyik 7850K a másik 7800! nem egy univerzum, de melyik az erősebb ? melyik optimálisabb ?
-
Style2Ouf
újonc
válasz Kristof9094 #84528 üzenetére
Ahogy a gyártói adatokat nézem, a frekvenciákat, és fogyasztást a 7800as AMD 3,5Ghz, 65W max teljesítményen. R7 Radeon vga tól nagyobbat úgysem használnék, szóval az integrált proc nekem jó megoldásnak tűnik. Az intel 4440 3100Mhz, 84W. 1,7 et oszt videokarinak, az AMD 2G-t. A ram akkor módosul 2*4Gb ra de abból is lenne 2133Mhz h spuriba legyen a proccal. (amennyiben AMD marad.)
Egy webáruháztól nem azt várja az ember, hogy elzavarjanak a pi*sába gyártói oldalakra meg fórumokra, főleg ha ügyfélszolgálatot kérdezel, még arra sem válaszoltak hogy van e gyári hűtő a dobozban... Hanem egy egysorossal lerendezték! (korábban írtam) Te pedig úgy tűnik, hogy egyetértettél velük tehát közvetve... de ezen nem rugózóm.
Jelenlegi konfig amit eddig nem írtam mert bizonyára nem lehet úgy felhúzni. E2180 Gigabyte 945PL-S3P 2G RAM 667 : ) Nvidia 8400GS
-
Style2Ouf
újonc
válasz Kristof9094 #84533 üzenetére
XBOX360RGH mellé nem kell más, csak egy kis WoT... Panzergenerál egy két hikomat droid játék a neten... Ahol nincs lag és nem az van hogy 5 percet várok míg a vinyóról swappol a cumó.. Nem játszom komolyabb játékokkal... arra van a Box...
-
Style2Ouf
újonc
válasz membrandj #84538 üzenetére
Nem nem, ha az igényeimnek bőven elég egy olcsóbb konfig akkor csak ötletre lenne szükségem, hogy mégis mi az elég, ami egy picivel túl lóg az igényeimen. hardveresen közelítsük meg, ne anyagi erőforrásból a kérdést. Nem az a célom hogy építsek egy deku rvajó gépet amit ki sem használok, de már ciki hogy a telóm többet tud mint az asztali gépem. Fészbukos játékokkal nyomul az unokahúgom ami esetleg még számíthat.
-
Style2Ouf
újonc
Sokadik nekifutásra és pár privát egyeztetés alapján a köv konfigot agyaltam ki, ezek mind elérhetőek boltban és elvileg nem tartalmaz olyan alkatrészt amit később cserélnem kellene, ha esetleg fejlesztenék akkor csak VGA-t, SSD-t vennék bele.
i5-4460
Asrock B85M
2db Kingston DDR-3 4GB /1600 HyperX Fury White
WD500Gb blue
XFX 450TSEzzel a konfiggal valószínű hogy elboldogulok alaplapi hdmi HD felbontással WoT-al régebbi gammákkal és pár online flash játékkal? /De valószínű hogy bőven veri a jelenlegi E2180 667-8400GS gépem./
Később meg kitalálom milyen VGA-t vegyek. Mit szóltok ?
-
Style2Ouf
újonc
Sziasztok! Megpróbálom összegezni mit sikerült vennem és hol, mennyiért. Nagyon szépen köszönöm az aktív tagok segítségét! Amit tudni érdemes még részemről, hogy az igényeim közt az is szerepelt, hogy egy nap alatt beszerezhető legyen minden! Kezdetben a PCXet nézegettem, aztén pedig a Hardverkert. De végül részben más megoldás is született.
Az alaplapot sikerült beszereznem a MagiComptól. Boltjuk ahol volt készleten ez is és még sok más is Bajcsy Zs 60.
Asrock B85M Pro4 19.980.- (áfás bruttókat írok!) Ezen a lapon van optikai spidf out 5.1. SATA II.
G3220 15.295.-
SSD HyperXFury 120G 18.843.-
ASUS GTX750-PHOC-1GD5 33.250.-Memóriát és tápot viszont a Hardverkertől vettem. Ezekből is olyat ami volt készleten.
2* HyperXFury White 1600Mhz/4Gb DDR3 23.980.-
FSP Hyper 500W PSU 17.600.-Memóriát úgy és azért vettem, hogy ha cserélek processzort ne kelljen a memóriákkal is foglalkoznom.
Az FSP HEXA-ról lebeszéltek, és inkább egy erősebbet ajánlottak amit később szintén nem kell fejlesztenem.
A régi házam használom, idővel majd azt is lecserélem, de normális ház kb sehol nem volt, vagy nem volt már nálam annyi kp. Összességében 127.795.- ben megállt a konfig. Erőteljesen még nem teszteltem, de nagyon gyors lett és a G3220 proc miatt csak 6,9 az élményindexe, de minden más majdnem 7,9. Persze lehet hogy ez nem is mérvadó. A Ground War: Tanks mindenesetre eddig szuperül megy, a gépet meg nem is hallom olyan halk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- Ryzen Huawei MateStation S
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
- BLACK FRIDAY AKCIO - i7 9700 + 16 gb ddr4 + gaming alaplap + huto + win 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest