Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
válasz DR|FTK|NG #93451 üzenetére
Óó igen :-D A régi jó (lóf@szt jó, moslék) codegen. Volt nekem is. 3 alkatrészt gariztattam, mire rájöttünk, hogy a táp vágta tönkre :-D De akkor még csak 14 voltam :-D
Ezért nem is értettem, hogy szakmai topicban, hogy lehet ajánlva egy ipari hulladék...
Szerk.: Azt meg, hogy kell? :-D
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz dannyl #93449 üzenetére
A drágább táp is meghibásodhat, na és akkor TE, hogy éreznéd magad? Ez itt nem erről szól. Mindenkinek lehet véleménye és a sok vélemény alapján dönt a delikvens.
Egyébként gyorsan dobtam össze az írományt el kellett ugranom a géptől, ezért nem firtattam akkor, akartam, hogy lássa mi jön ki 45-ből. Biztos voltam benne, hogy fel fogjátok hívni a figyelmét a 45ezres gép gyengeségeire, ha nem, utólag megtettem volna.
De ettől függetlenül tartom azt a véleményem, hogy anyagilag nem éri meg egy ilyen olcsó gépbe ilyen használat mellett egy drága táp. Ha 6-ért van normális az még igen, de én amit magamnak vennék 10 felett az nem.
Nagyon sok olcsó táppal volt dolgom én is és a baráti körömben is, az elmúlt 10 évben és egyetlen 1 táp se ment tönkre. Amit nem mi raktunk össze 1-et láttam tönkre menni, valami külföldről behozott gépből való volt, jó öreg, de az se tett tönkre semmit a gépben.
Ja és kérem kíméljen az a 650ezer ember aki nekem esik képekkel, videókkal, történetekkel stb. leégett, felrobbant, sugárnyalábot lövelő tápokról, mert elhiszem. Én csak azt mondom egyáltalán nem olyan arányban mint sokan gondolják, csak ha van ilyen mindenkiben megmarad és borzasztóan terjed.
Összefoglalva:
Én továbbra sem ajánlom, de nem tartom ördögtől valónak sem.
Sokkal kevesebbszer okoz kárt mint általában az emberek gondolják.
Jóval 70% alatti terhelésnél legfeljebb, VGA nélkül.
Nagyon olcsó, esetleg használt gépbe.Munkám végett statisztikával, elemzéssel és anyagi megtérüléssel foglalkozom, a rendelkezésre álló információim alapján nekem az jött, ki, hogy pusztán anyagi szempontból akinek nincs rá pénze, nem biztos, hogy megéri 10 felett tápot venni a fenti feltételek mellett. De erre felhívtam volna a figyelmét, ha TI nem, mint írtam.
-
Ármester
válasz DarkHUnter99 #93435 üzenetére
Szia!
Ha újonnan veszel mindent, akkor ne 1155-ös foglalatra építs, hnem 1150-re, ez újabb. 1155-ös használtan éri meg inkább.
Alaplap: Asrock B85M Pro4, Gigabyte B85M D3H ~18k
CPU: i5-4440 ~52k
Ram: 2*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Crucial Ballistix Sport ~16-18k
VGA: GTX 960 2Gb, R9 280 ~60-65k
HDD: WD 1Tb Blue (WD10EZEX), vagy amit te írtál ~15k
Ház: Házat nem ez alapján választunk, hanem hűtés alapján. Corsair 200R, Antec GX500, InWin Dragon Slayer (mATX) ~15-20k Ezekbe be fog féni a kártya.
Táp: Felesleges a 630W (amúgy jó az a táp). TT Hamburg 530W elég lesz (templom maticásat) ~15k
Össz: 191-203k
Ha sok a 191k, akkor ahogy mondtad 1*4Gb ram-al kezded és később bővíted még 4Gb-al. SSD-t meg majd később veszel bele.(#93455) Kaci84
Szerk..: . Nem szóltam, látom le lett zárval, sorry.
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
IronMike85
csendes tag
Sziasztok!
Az itteni ajánlásokat figyelembe vevé az alábbi konfigot néztem ki (főleg játékra):
Lap: Asrock b85m pro4
Porci: i5-4440
Ram 2x4GB ddr3 hyper x fury 1600 mhz
VGA: Giga gtx 960 OC WF2 2GB
SSD: Kingston hyperx fury 120GB
HDDD blue ezex 1TB
Ház: cm n300 (ilyet sehol nem találtam), cm n200 ?
Táp: Fsp hexa+ 400W vagy Fsp hexa+ 500W ?CM N200 -ban elférne a cucc? 400 vagy 500 Wattos táp ajánlott ?
Köszönöm a segítséget!
-
dannyl
addikt
válasz Kaci84 #93455 üzenetére
Épp azt írod, hogy nem ajánlod, de mégis megtetted. Ha 650E ember írogatna nekem, hogy rosszat ajánlok, akkor csak elgondolkodnék. Más pénztárcája meg ne képezze már statisztika tárgyát.
"De ettől függetlenül tartom azt a véleményem, hogy anyagilag nem éri meg egy ilyen olcsó gépbe ilyen használat mellett egy drága táp. Ha 6-ért van normális az még igen, de én amit magamnak vennék 10 felett az nem."
Ezt a véleményt meg tartsd meg magadnak, mert nincs igazad. 10k-ért már lehet minöségi tápot venni. A rossz tápok 5-6k-ba kerülnek. Szerintem nincs kérdés. Ez olyan, mintha valaki dinnyét akana enni, és te azt mondanád, hogy vegyen possadtat, mert olcsóbb! Há' minek költenél a drága mézédes dinnyére? Ez is dinnye ugyan úgy.
-
őstag
válasz DR|FTK|NG #93456 üzenetére
Mondom én elhiszem, mert akinek volt problémája annak rémhírei is vannak. Akiknek meg megy a gép gond nélkül hosszú évek óta, az meg nem irogat, hogy bezzeg neki nincs gondja.
Én a saját tapasztalataimmal jöttem, pedig tudtam, tudom, hogy sokan támadhatnak ez miatt. A táp amúgy is egy kényes téma, szerintem akinek nem volt gond vele az se merne szembeszállni az olcsó táp fikázóival.
Bár magamnak én se vennék, de nem anyagi szempont miatt, mert félek, hogy tönkreteszi a gépet. Szeretem a minőségi dolgokat. Mondjuk nekem a gép 230e arra már azért érdemes. Mondjuk egy kb. 3 éves Coolink-em 500-am van, akkor még olcsóbb gépbe üzemelt, most már megtehetném, hogy lecserélem, de annyian bántották már, hogy csakazért is kitartok mellette. -
Ármester
válasz IronMike85 #93458 üzenetére
Szia!
Alaplap: Ok.
CPU: Ok.
Ram: Ok.
VGA: Ok.
SSD: Ok.
HDD: Ok.
Ház: CM N300 kevés helyen kapható, N200 nem szellőzik valami jól, nem raknák bele ilyen cuccost, főleg nyáron. Corsair 200R, Antec GX 500, InWin Dragon Slayer (mATX). Ezek jól hűtenek és belefér minden.
(Amúgy CM N200ba is befér.)
Táp: Ehhez a géphez elég lesz a 400-as Hexa+ is, ha tervezel bővíteni nagyobb kártyára, akkor 500W-osat vedd.
Alternatíva: Thermaltake Münich 430/ Hamburg 530(#93460) Kaci84
Nem lehetne abbahagyni? Nem ebbe a topikba való téma. Ne ajánld és kész, nem kell rajta vitázni.[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
őstag
válasz dannyl #93459 üzenetére
Jól van nem kell ferdíteni. 650e embernek sincs mindig igaza, max 649e fújja amit az az 1. És ajánlani vagy nem, lehet több szempontból is, nem mindegy mi a fontos a delikvensnek. És mi az, hogy ne más pénztárcájára számoljak statisztikát?? Szerintem inkább TE vered más f....-val a csalánt. Könnyű más pénzéből a drágát ajánlani. 45-öt kért, én meg megírtam. Hozzátettem, hogy a veszélyeire felhívtam volna a figyelmét. Gondoltam, hogy 1 órán belül úgyse szalad megvenni.
Az, hogy nem ajánlom az olcsót az se anyagi szemponból van, hanem igényességi szempontból inkább, vagy kényelmi szempontból vagy biztonságérzet okán.
A dinnye is rossz példa, mert a poshadt nem felel meg a vásárlás céljának viszont egy olcsóbb tápegység igen.
Azt továbbra is tartom, hogy akinek nincs pénze, egy 40ezres gépre nem éri meg a 10 feletti táp anyagi szempontból. -
-
Sziasztok, tegnap este kértem egy kis segítséget egy régebbi gép felújításához amire a megoldásként egy VGA csere lett volna. El is kezdtem nézelődni a vga-k területein .De reggel jött a fekete leves a 8 éves konfiguráció lelke az alaplap "elfáradt" nem volt mit tennem elvittem egy szakihoz is aki megerősítette hogy az örökzöld alaplapok országába került. Na már most az 50E keretemet ki kell hogy bővítsem 250-re egy új gép össze építésére.Itt kérném a szíves segítségeteket.
-Mire fogod használni a gépet? Leginkább mmorpg-re azaz játékra, de sok office használat is benne lenne, Office, Excel 2010-es vagy 13-as.
-Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Mivel nyolc éves veteránról van szó így szinte mindenre szükségem van. Pc ház ra is mert a mostani elég pici.,Egér & bill az nem kell.
-Mennyi a kereted rá?
Ahogy fentebb is írtam 250E ,de nem baj ha picit tovább csúszik a keret, mert nem egy évre tervezném és szeretném ha megbízható egységekből épülne fel. És lenen egy másodlagos szempont is a csendesség, de ez relatív ,de ha meglehet oldani szívesen venném.
-Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol.
Jelenleg 1680x1050 a felbontása a monitoromnak de későbbiekben monitor csere is esedékes lesz ami FHD- lesz.
Köszönöm előre ismét a segítségeteket![ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz Luck Dragon #93465 üzenetére
Az mmorpg mit takar? Lol, wot és társaihoz nem kell erőgép. De ha esetleg lenne később GTA 5, Witcher 3, stb., azokhoz már elkellhet egy erősebb konfiguráció.
-
dannyl
addikt
GIGABYTE GA-B85M-D3H
INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOX
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10FB/8
GTX 960 2GB, ha nem sokkal drágább, akkor 4GB, vagy r9 280. (Szimpátia +pénztárca szerint)
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G
COOLERMASTER N200
FSP Raider 550 -
válasz IMIIKE1998 #93466 üzenetére
Aion-Tera-B&S-L2- későbbiekben FF15- és ami még meg tetszik.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Ármester
Szia!
Alaplap: Gigabyte B85M-D3H, Asrock B85M Pro4 ~18k
Ram: 2*4Gb Kingston HyperX Fury, Savage, Crucial Ballistix Sport ~16-18k
VGA: GTX 960 2GB vagy 4Gb, ha nem sokkal drágább, R9 280 ~60-70k,
Ha belefér GTX 970 (Asus black, MSI gaming, Giga G1) ~110-115k
HDD: WD 1Tb Blue ~15k
SSD: 120Gb Samsung 850 Evo, Kingston HyperX Fury, 3K ~18-20k
Ház: Antec GX500, Corsair 200R, InWin Dragon Slayer ~15-20k
Táp: FSP Hexa+ 500/400, TT Hamburg 530/Münich 430 , FSP Raider S 550 ~15-19k
Össz: GTX960/R9 280-al: 209-232k
GTX 970-el: 259-277k[ Szerkesztve ]
-
hans989
tag
Kaci84 , DR|FTK|NG , dannyl
Először is köszönöm mindnyájatoknak a válaszokat. Nem szándékoztam ilyen parázs vitát kirobbantani, de ha már így sikerült: Kaci ajánlását szüleim (főleg közgázt végzett édesapám) bizonyosan támogatnák, hiszen nekik már inkább egy szükséges rossz a számítógép, amire nem szívesen adnak ki pénzt. Másfelől viszont az is igaz, hogy pont azért kell új gép, mert az előző meghalt és ezért jó volna, ha az új szerzemény évekig bírná.
A válaszaitokból levonva a következtetést: kb. 10 ezerrel meg lesz növelve a keret. A kérdésem már csak annyi, hogy AMD vagy Intel irányvonal éri-e meg jobban? Az SSD pedig nem is rossz ötlet, csak nem vagyok benne biztos, hogy a 64 Gb-ot nem növik ki.
(Igen tudom, hogy nehéz ebben az árkategórában bármit is ajánlani, azért is fordultam hozzátok)
-
dannyl
addikt
válasz hans989 #93470 üzenetére
Ilyen felhasználásra mindegy, hogy amd vagy intel. Én az intelt preferálom. Tápot letudtuk. Vagy legyen akkor 18k-ért nagyobb ssd, vagy késöbb, ha kinövik, akkor vesztek bele egy olcsó hdd-t. Csodák nincsenek sajnos.
Azt viszont tudni kell, hogy az ssd-töl olyan érzésük lesz, mintha 300k-s gépet vettetek volna. Az adja a legtöbbet.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Szia!
Köszönöm, hogy megfontoltad és megértetted a lényegét. Nem döntöttél rosszul.
Ha nem lesz játék én az Intelt javasolnám.
Bár egy AM1-es és Intel 1150-es között akár 5-6ezer is lehet a különbség. Ezt megint neked kell fontolnod, hogy türelmesen gépezel és inkább veszel nagyobb SSD-t vagy jobb tápot vagy spórolsz. -
Ármester
Szia!
Alaplap: Asrock H81M-HDS ~13.313Ft
CPU: Celeron G1820 ~9.821Ft
Ram: 1*4Gb HyperX Fury Black HX316C10FB/4 ~7.935Ft
SSD: 120Gb Kingston HyperX Fury ~17.302Ft
Ház: ModeCom Mini Trend ~5.575Ft
Táp: FSP 350-60APN ~10.157Ft
Össz: 64.103Ft
Ez egy teljesen alap gép, amire nektek kell arra elég. Ennél olcsóbban úgy lehet, hogy házből a legolcsóbbat veszed ami kb. 4k, meg alaplapból 1k-val olcsóbbat.. Ha nem elég az SSD által nyújtott hely akkor később egy "occó" HDD-t raktok bele . PCX-en néztem az árakat.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Sheld
senior tag
Sziasztok! Ismerősöm szeretne asztali számítógépet vásárolni játékra. Star Wars Battlefront-ra készül, FHD felbontásban, a részletességet pedig minél magasabbra szeretné majd állítani.
Csak a gépház kell, monitora és egyéb periffériái akadnak, 140-150ezerből szeretné kivitelezni a dolgot. Eddig nagyon AMD párti volt, így szeretne most is amd-s gépet vásárolni.
Itt nekem is lenne egy kérdésem! AMD - FX, vagy AMD A8-A10, szintén játékra...Én ezt a gépet raktam össze neki:
Véleményeznétek nekem? Előre is köszönöm!
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
dannyl
addikt
-
Soucaller
tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni mert 1155 szeretnék 1150 -re váltani. Lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.Mostani gépem:
Asrock B75 Pro3
Intel® Core™ i3-3220
(3M Cache, 3.30 GHz)
GIGABYTE GTX 460
Corsair Vengeance® — 8GB Quad Channel DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M4X1600C9)
FSP HEXA 400WMeg lassan 10 éves Asus monitor. 1680x1050 felbontással.
Először is az új gépet főként játékra és játék streamelésre használnám.
Amire szükségem volna:
Alaplap
Processzor
VGA
Most nem tudom hogy a Ramokat meg tudom e tartani (remélem meg).
Nem tudom elég lenne az új gépen ez a 400W Hexa
Nem utolsó sorban egy új monitor. (1080P)Másom mindenem van, ezek kellenének.
Maga a kialakítás egy dualmonitoros setup terveztem a régi monitorral.(Őszinte leszek bajba vagyok a chipszetekkel meg az apróságokkal meg a monitorral is melyik jó hertz panelek stb.. azért is fordulok hozzátok )
Az egész váltásra 120k terveztem áldozni. Nem baj ha kicsúszik a keretből mert nem egybe veszem az egészet csak nem tudom mennyire lőjem be az árat így ezért írtam ennyit.
Itt veszem meg az alkatrészeket Hardverapón, ahol a régieket is el fogom adogatni. így nem hiszem hogy lehet e pontos árat meghatározni. Csak egy vázlatot szeretnék hogy milyet nézek kb.
Előre is köszönöm aki segít nekem, mert ha Szeged környékén jár írjon rám és meghívom egy sőre.[ Szerkesztve ]
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Kaci84 #93463 üzenetére
igazad van, mert még nem tapasztalod, vagyis nem a saját szemeddel látod addig
nem hiszed el! én is így voltam...hkc táppal, egy hdd-t szépen kinyírt, majd rá pár héttel zárlatos lett az alaplap, kuka volt az egész! azóta megnézem milyen tápot veszek! persze a jók között is lehetnek hibásak, de itt az arány elég kicsi!U.i.: valószínű táp okozta, mert akkor cseréltük! a régi noname elfüstölt, de nem vitt semmit magával!
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
hans989
tag
válasz dannyl #93471 üzenetére
köszönöm dannyl a felvilágosítást, megpróbálom az ssd-re rábeszélni őket (pontosabban a némi plusz költségre az érezhetően nagyobb sebességért cserébe , az ssd szót úgysem értenék ) Mivel az ő pénztárcájuk , ezért nem tudom mi lesz a végső döntésük, de ettől függetlenül neked és mindenki másnak nagyon szépen köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz gary oldman #93441 üzenetére
Ok.
Monitor: Lg ips-t vegyél, ha az is kell. Tn paneleset 2015-ben ne vegyél.lillip
Lap nem támogatja gyárilag a 4460-at, mert az refresh, illetve nagyon fapad.
asrock b85m pro4, giga b85m-d3h ~ 18k
i5-4440 ~ 52k
hyper 212 evo nem létszükséglet. Főleg, ha semmi proci igényes munka nem elsz. Deepcool gammaxx 300 ~ 6k, bőven elég.
gtx 960 nem tudja kihasználni a 4GB ramot. Az ilyen 970-től érdemes. Alap 960 2GB-ot keress ~ 65k környéke, ha ekörül van 4GB, akkor mehet. 75-80-at már sehogy nem ér.Ház: Nem jó, gyenge. Corsair 200R, cm300 ,ezek atx házak. Fractal design core 1500 ~ 15k, matx.
Táp: fsp hexa+ 500W vagy drágábban fsp raider 550, xfx 550.SSD lemaradt. 120GB kingston fury ~ 18k. 2015-ben ez már nagyon alap dolog, ne ezen spórolj.
Monitor: Legolcsóbban lg ips van ~ 35-40k körül, ami megéri. Ez alatt csak TN paneles van.
BubberDuck
Első lépés: Azonnal szedd ki azt a hkc tápot és reméld,hogy nem károsította az alkatrészeid.
Ház se nagy szám,de ha már megvan maradhat.
Amit kellene:
Fsp raider 550 ~ 18k
120GB kingston fury ssd ~ 18k
még 4GB ram ~ 10k, lehetőleg ugyan olyan, ha nem találsz olyat, az se túl nagy baj.
Vga: gtx 960 ~ 65k, gtx 970 ~ 110k. msi gaming, asus strix. Többit nem kell cserélni.Sheld
A8,a10 azért drága, mert az integrált vga-ja, az integrált vgak-hoz képest erős, de egy normál vga-hoz képest gyenge. Fx alá meg a legolcsóbb lap, amint megy gyári órajelen ~ 22-24k+ hűtés 6-10k. Ez már i5 ár így és gyengébb játékok alatt.7k-ért házat nem kapni normálisat, nem táppal. 2 percig nem fogja bírni a nagy fogyasztó amd-t.
i5-4440 ~ 52k
asrock b85m pro4 ~18k,giga b85m-d3h ~18k
1x4GB ddr3 ram ~ 8k.
r9 270 ~ 45k
WD blue ezex 1TB ~ 16k
fractal design core 1500 ~ 15k, atx: cm n300 ~ 11k, corsair 200R ~ 18k
Fsp hexa+ 500W ~ 15k
~170k.
Ha sok: i3-4130, de ez már nyilván gyengébb.
Ha megveszed azt az akyga táp+ ház kombót, akkor magadra vess, ha elfüstöl az egész és emiatt gari se lesz rá. Max a tápot kicserélik majd neked, de az általa okozott károkat nem.Soucaller
1155-ről nincs értelme 1150-re váltani. 5-10% eltérés van csak.Használt i5-3470 ~ 40k
vga. új: r9 280, gtx 960 ~ 65k 400-as hexa miatt inkább 960 legyen a kisebb fogyasztás miatt.
SSD: ha nincs: 120GB kingston fury ~ 18k ezt is újonnan. Többi maradhat.Monitor: LG ips van legolcsóbban ~ 35-40k. Ez alatt ne is nézz, mert csak samsung benq és társai TN paneles lesz. Jobb ips: dell p2314H.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ármester
Szia!
AMD játékra sokkal gyengébb, mivel Intel egy szálon erősebb. Másrészt az a lap nem fogja bírni az FX-et, még alap órajelen se biztos, nem hogy tuning. Hűtő meg nincs is, a gyári borzasztó gyenge. Ha összeadod hogy Proci (42k) + normális alaplap amin megy rendesen az FX és tuningolni is lehet (23k) + egy jobb hűtő (10-15k) és máris egy i5 áránál vagy, ami játékra eőrsebb.
Alaplap: Asrock B85M Pro4, Gigabyte B85M-D3H ~18k
Ram: 1*4Gb Kingsotn HyperX Fury, Savage, Crucial Ballistix Sport ~9k
VGA: Ez is ok. (46k)
HDD: Nekem ok. (14k) Alternatíva WD 1Tb Blue (WD10EZEX)
Táp: Egybe ház+tápot nem veszünk, fentebb le lett taglalva. Az ami abba van táp az kuka, ajtótámasz stb...
TT Hamburg 530, FSP Hexa+ 500, FSP Raider S 550 15-19k
Ház: Kuka amit kinéztél. Antec GX500 ~15k
Össz:169-173k
Ha Battlefornt a cél akkor ennél lejjeb nem mennék, főleg ha minél magasabb grafika kell. Később bővíteni kell még 4Gb-al. És AMD-vel nem jöttök ki olcsóbban, csak mert a proci olcsóbb, fentebb leírtam miért.(#93479) Soucaller
Nem éri meg váltani neked 1150-re, annyival nem erősebb. Nézz használtan egy 1155-ös i5 procit (Pl.: i5-3470, 3570). Ezek kb 50k körül vannak használtan.
Használtan meg nézz egy R9 290-es kártyát (nem Ref. hűtőset, nem bányászós, garanciásat) ~70k körül.
Ramok maradhatnak természetesen. Viszont R9 290-es kártyához táp csere is kell szerintem (legalábbis én nem raknám a 400W-os Hexa+ alá.
FSP Hexa+ 500, TT Hamburg 530
Ház milyen van?
Legolcsóbb FHD IPS: LG 22MP57VQ-P ~40k pcx-en + HDMI kábel 1-2k.Szerk.: lassú voltam, bebuktam egy sört , igaz nem járok Szegeden
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz membrandj #93483 üzenetére
Légy szíves ne terjeszd, hogy a 960 nem használja ki a 4GB RAM-ot. Próbáld ki egy Assassins Creed Unity-ben pl. Olyan drop-okat csinál a 2GB-os, hogy öröm nézni. Beesik akár 8 FPS-ig is. A 4GB-os pedig szépen megy állandó sebességgel. Eddig igaz lehetett, de az újabb játékok igénylik, és érezhetö a különbség. Persze más kérdés, hogy 10k-val többért nem éri meg, de ha 5-6k a különbség, akkor simán a 4GB-os a befutó.
-
Soucaller
tag
válasz SyMbioTe #93485 üzenetére
Neked is köszönöm csak meg erősítetted te is a tényt.
Nem Atit fogok venni, inkább Nvidia párti vagyok de ez az én hóbortom. , de azért köszi.
Házam meg egy Zebec (kép csak illusztráció )
Nem tudom milyen ház ez nem ismerem a márkát, de elég jól szolgál hűvös van benne, nem is volt drága.
Ha Szegeden jársz dobj egy pü t meg kapod a söröd -
-
Ármester
válasz DR|FTK|NG #93486 üzenetére
Értettem, nem ismerem annyira a használt árakat csak kb., elnézést
(#93488) Soucaller
Meglesz[ Szerkesztve ]
-
Soucaller
tag
válasz pzolika9512 #93492 üzenetére
Ah igen ez az, érdekes neve van azért nem jegyeztem meg. Nem rossz kis ház amúgy meg jól is néz ki.
-
pzolika9512
aktív tag
válasz Soucaller #93493 üzenetére
nekem is ilyen van árához képest tényleg nem rossz (főleg két ventit kaptam hozzá), bár elég könnyű, és nagyon vékony lemezekből készült, de a plexi nálam előny volt!
amúgy a neve nekem egyből berögzült, nem tudom miért
[ Szerkesztve ]
|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
IMIIKE1998
őstag
Mivel a CM N300 ház szinte már sehol sem kapható, szerintem ezt a házat lehetne helyette ajánlani.: https://www.pcx.hu/termek/zalman-z3-sz-m-t-g-p-h-z-016146
3 beépített venti, kb azonos ár. Más:Mi a véleményetek a PowerColor videókártya gyártóról? Pld.: Az R9 270-esük pcx-nél ~45k, szemben a többi gyártó 50k+-os áraival.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz dannyl #93487 üzenetére
Pontosan ezt írtam,hogy 75k-ig bezárólag még megérheti, felette már nem. Főleg,hogy volt 100-ért is már giga 970. Ami köröket ver a 960-ra. Teljesen nem tudja kihasználni.
Sheld
750 Ti pl. Ez 270 szint. Én ezt is venném inkább, csak az amd miatt írtam,hogy legalább a kártya az legyen, ha ennyire akarja.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Ármester
válasz IMIIKE1998 #93495 üzenetére
A PowerColor én úgytudom egy elég jó, elismert gyártó, de ritkán látom a termékeiket. Pl. most csak ezt láttam én is, de 45-ért szerintem elég jó vétel .
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz IMIIKE1998 #93498 üzenetére
De! Legalább 10, de inkább 15%-kal.
-
membrandj
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #93498 üzenetére
Valamennyivel igen,de nvidás játékoknál ez az előnye eléggé lecsökken. Cserébe a 750 Ti fele annyit eszik, ezáltal hűvösebb, csöndesebb.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen routert?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- Ryzen Huawei MateStation S
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
- BLACK FRIDAY AKCIO - i7 9700 + 16 gb ddr4 + gaming alaplap + huto + win 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest