Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xmodule

    őstag

    Sziasztok. Szeretnék össze rakni egy játékos PC -t. Amivel most játszanék az a World of Tanks, Warthunder (tankos része) és késöbb az Elite: Dangerous nevü játékkal. Szeretném ha mindegyik játék fHD -ban maxon menne minden beállitással. Lehetöleg 60 fps felett mivel egy 144Hz -es monitor mellé lenne ASUS VG248QE.

    Amiket eddig kinéztem alkatrészek:

    RAM: Corsair Vengeance DIMM 240-pin 8GB 1600MHz CL9 (ugy tudom CL9 gyorsabb mint a CL10)
    SSD: SanDisk Ultra II 240GB Serial ATA-600 (csak 1-2 jatek lenne a gepen + a win. Szoval HDD nem kell)
    TÀP: Be Quiet Be quiet! Pure Power L8 CM 530Watt (itt nem tudom, hogy kell-e ekkora vagy kevesebb is elég de majd VGA is eldönti szerintem, ja és nagyon fontos hogy a lehetö leghalkabb legyen az egész gép, amikor pl csak böngészek, játék közben nem zavar ha pl a vga kicsit hangosabb)
    HÀZ: Fractal Design Core 2500 Miditower ATX (minden féle képpen egy letisztult forma érdekel, ezzel a márkával kapcsolatban eddig csak pozitiv tapasztalataim voltak)

    Innentöl kicsit érdekesebb, mert a két kombo között 6500HUF a különbség, de nekem józan paraszti eszem azt mondja, hogy a 9 -es ujabb mint a 8 -as tehát jobb, viszont az a gamer alaplap érdekes lehet abbol a szempontbol, hogy állitolag valami extra zajszurés van a hangkimeneten ami megint csak fontos lenne, mert nem szeretem a zajokat, bugásokat stb.

    Intel Core i5 4690 / 3.5 GHz processor LGA1150 Socket
    ASUS H97-PRO LGA1150 Socket ATX

    vagy

    Intel Core i5 4590 / 3.3 GHz processor LGA1150 Socket
    ASUS B85-PRO GAMER LGA1150 Socket ATX

    És akkor jönne az utolsó kérdésem a VGA. Totál tanácstalan vagyok ezzel kapcsolatban. Nem követtem par éve már a számozásokat vagy hogy jelölik öket már nem tudom. Azt sem nagyon értem egyiknél 4GB RAM van a VGA -n masiknal meg csak 2GB és még is drágább. Számit egyáltalán a RAM mennyisége a VGA -n? Az hogy AMD vagy nVidia nekem lényegében mindegy, igaz régebben csak nVidia volt, de ahogy olvastam itt-ott AMD talán jobb valasztas lehet? Mondjuk itt megint csak az a kérdés melyik játék melyiket támogatja jobban (ha van ilyen egyáltalán), na meg a driverek. Árban olyan 60 és 80ezer HUF között gondoltam VGA -ra. Ja igen és itt nem tudom, hogy számit e a gyártó? MSI, Asus, Sapphire melyik a jobb? Vagy teljesen mindegy?

    Legföbb profilja tehát a gépnek játék lenne, üresbe meg leginkább csak böngészés.

    Köszönöm a segitséget elöre is.

    [ Szerkesztve ]

    Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

Új hozzászólás Aktív témák