-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
membrandj
nagyúr
válasz Balathruin #74050 üzenetére
Én nem ismerem, nem merem ajánlani. Lap-nál se tudom,hogy ott mi a feltétel stb.
derive
Vidoevágásra a 760 erősen túlzás..
750 is már bőven elég. Játék más tészta.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Csabee86
senior tag
Sziasztok,
Gépet szeretnék összerakni. Monitorom felbontása Full HD.
Internetezésre, Office alkalmazásokra, Skype, Full HD videók nézegetésére szeretném használni.
Alkatrész a géphez nincs.
Keret pedig: 80000 ft.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
shadow1901
aktív tag
válasz zooom3r #74054 üzenetére
Elég hozzá a proci.
Mivel játszik is, így túlzásnak nem mondanám a 760-at, viszont az tény, hogy a 750 is már nagy előre lépés olcsóbban.
De a táp ügyében még most sem jutottunk dűlőre. Az a Gb lehet jobb ha kimarad, a Csifi meg ha nem idősebb 3-4 évnél akkor maradhat. Ha esetleg 760 vásárlásra adod a fejed, tápcsatlakozók után utána kellene járni.
AMD-től ne félj.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm új gép vásárlása előtt áll. A keret 150e lenne és ezekre lenne szüksége: Alaplap, proci, ram, videókártya, vinyó, ház, táp, ssd. Leginkább játékra lenne és egy kis Inventor is menne rajta. Köszönöm!Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
menledge
senior tag
válasz t.kristof #74056 üzenetére
Helo!
proci: i5-4440 ~45K
lap: Asrock B85M Pro4 ~15K
ram: Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10F/4 ~11K
hdd: WD 500 GB AAKX ~12K
táp: Chieftec CTG 500-80 ~12K
ház: CM N400 ~13K
vga: Sapphire R9 270 2GB DDR5 OC Dual-X 11220-00-20G ~43KÖsszesen: ~153K
Ez így egy jó kis gamer gép, ha még egy ssdt bele kéne paszírozni (Adata 64 gigás ~15K), akkor másból csúnyán el kéne venni! Tehát azt ajánlom még sporoljanak vagy tegyék össze most majd ssdt késöbb vesznek bele. Később még 4 giga rammal is érdemes bővíteni.
[ Szerkesztve ]
-
zooom3r
tag
válasz shadow1901 #74055 üzenetére
Köszi. A táp Chieftec. Egy listából másoltam a nevét és mellé került a másik is,
-
nrvn
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy összeállításban ez így megfelelő-e vagy ajánlatos cserélni valahol?
proci: INTEL PENTIUM G3420 3.20GHz 3MB BOX s1150
alaplap: GIGABYTE GA-B85M-HD3 (s1150)
ram: KINGSTON HyperX Blu 4GB [1x4GB] 1600MHz DDR3Csak ezek az alkatrészek kellenek, mert a többi alkatrész rendelkezésre áll, szimplán csak ugranék egy szintet az lga775-ről
Átlag felhasználásra lenne, internet, filmek, minimális office és pár régebbi játék.
-
-
-
Dani811
aktív tag
Sziasztok!
Számítógépet tervezek venni, játékra használnám csak, össze is állítottam egy konfigot:
CPU: Intel Core i5-4670k
VGA: Gigabyte R9 280X WindForce3 OC 3GB
Alaplap: ASRock Z97M Pro4
RAM: Corsair Vengeance LP 2x4gb 1600MHz CL9
Táp: FSP Raider 550W
HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200rpmMielőtt megvettem volna, megkérdeztem 2 _informatikai szakot_ végzett ismerősömet, akik azt mondták, hogy inkább AMD procit vegyek, mert az jobb, és egy GTX 750 jobban megéri mint a 280X. Erről nektek mi a véleményetek? Szerintetek igazuk van? (mert én erősen kétlem...)
Ui.: A kérdés nem vicc, tényleg ezt mondták.
[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Dani811 #74064 üzenetére
Csak játékra nem kell K-s proci, sem Z-s lap. Szóval 4590+H97M Pro4/H97M-Plus
Ez a két "informatikus" nem ért a gépekhez. Egy 4670k az asztali AMD CPU-knál(és főleg az APU-knál) SOKKAL erősebb.
GTX 750 nem éri meg jobban. Párszor erősebb az R9 280X.Nincs, és nincs igazuk. Egyikőjüknek sem.
Ezek azért hívják magukat informatikusoknak, mert fel tudták telepíteni a Windows-t?Én soha sem fogom kikérni az "informatikusok" véleményét. Inkább itt PH!-n kérdezek utána...
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Dani811 #74064 üzenetére
hát a gtx 750 erőltetését én se igazán értem..a 280x-el végképp nem értem az összevetésüket, nem is egy kategória a 2, se teljesítményben se árban..a gtx 750 tudtommal a 260x-ek szintjén mozog, de majd jön egy hozzáértő aztán megmondja
ha mindenképpen tuningolni akarnék, akkor egyértelműen AMD proci mellett maradnék, ha más nem, az ára miatt, mivel gondolom az Intelekre is kell ebben az esetben + hűtő, meg nem 15k-s deszka alá. Azért a 4-5 fps-ért én biztos nem adnék ki +20ezret
-
-
membrandj
nagyúr
válasz Teaway #74061 üzenetére
Nyilván jobb, de elég már a hd3 is .
vrmus
Lénegesen drágább. i5 ár.
Oda a legolcsóbb lap ~ 22k + proci 26k + hűtés min 6k.
i5-4440 ~ 43k+ asrock b85m ~ 15k
Az i5 erősebb.nrvn
ctg széria az ok.
1600-ig támogatott ram,de nincs jelentősége. Ettől függetlenül mehet a g3420 is, csak ár/érték arányban jobb a g3220.Dani811
Ahogy írták:
4590+ asrock H97M Pro4/ ASUS H97M-Plus
Már ez bőven elég.Tuning-hoz asrock z97 extreme 4 kellene + hűtés még 15-20k.
Ha mindenképp el akarod költeni a pénzed, akkor i7-4790+asrock H97M Pro4/ ASUS H97M-Plus,de már az i5-4590 is bőven elég a 280x-hez.
Gtx 750 az jóval gyengébb,mint a 280x. A 280x az kb gtx 770 szint.Ház? Ez is elég fontos.
SSD? Bőven belefér a keretbe az i5-4590-el és sokat dob az alapvető dolgokon. Játékot nem javítja.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz Dani811 #74069 üzenetére
Felejtsd el azt a házat egy ilyen géphez..
Zalman z9, z9 plus, fractal design core 3000, 3300.
m-atx-be inwin dragon slayer.SSD: 60-as is elég már a win-nek + egy játéknak kb, de ha teheted inkább 120-as kingston hyperx 3k ( nem v300) vagy samsung.
A legjobb szerintem a zalman z9 ár/érték arányba ~ 15k.
Viszont a giga vga-val vigyázz, mert azok simán vannak 30 cm felett néha. Asus,MSI-re is nézz rá.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Mert az amd gyári hűtője 1. hangos. 2. egy nem jól szellőző 3 ventis 15k-s ház nélkül melegszik is szépen.
A lapnál pedig azért nem jó a 15-20k-s lapok, mert gyenge a tápellátásuk és még gyári órajelen s fog menni.
Ha veszel egy szar tápellátásos 18k-s lapot hozzá+ gyári hűtő, akkor jól kicseszel magaddal.[ Szerkesztve ]
-
kat0na
csendes tag
Hello!
Egy gépet szeretnék összerakni, viszont nem értek hozzá annyira ezért kérném a segítségeteket.
A gépet Elsősorban játékra használnám.
A mostani gépemben cserélném ki a dolgokat, vagyis az alapokkal rendelkezem.
64gb-os ssd, Ezen van a rendszer, mellette egy 1TB-os hdd minden másnak. Gépházam hagyományos méretű semmi extra, tök átlagos.550-es Chieftec táp, 8gb RAM, és kb ennyi.Amit cserélnék az az alaplap processzor videokártya, Illetve nem ide tartozik de egy router is de erről később.
200.000 a keret amit szánok a fejlesztésre.
Monitornak kettőt Használok, egy 42"-olos full hd, meg egy 19-es wide monitort. (A nagy igazából tv)
Ez lenne viszont 1-2 kitételem lenne amit vegyetek légyszíves figyelembe. Az alaplapnál annyit kérnék, hogy olyan legyen ami tudja kezelni a Digi 1000/100-as internetet. Radeon vga-t és AMD cpu-t nem vagyok hajlandó belerakni a gépembe. Pont elégszer szívtam meg velük. Csak negatív tapasztalatom van, most már elég volt váltok nincs utolsó esély, még ha többe is kerül a konkurencia.
majd elfelejtettem. Semmit nem akarok, és nem is fogok húzni. Nálam az nem szempont mennyire képes a gép. Ahogy megveszem úgy legyen jó, ne kelljen nekem bütykölni.Az még érdekelne esetleg várjak e a vásárlással. tehát tudtok valami karácsonyi megjelenésről amit esetleg érdemes lenne megvárni, 2-3 hónapon már igazán nem múlik semmit.
Jah és a router. Ez nem tartozik bele a 200-ba. A célom ugyancsak mint az alaplapnál, hogy az 1000/100-as internetet tudja kezelni. Természetesen Wifis legyen.
Remélem mindent, leírtam amit kellett, és hogy tudtok segíteni.
Előre is köszönöm.
kat0na[ Szerkesztve ]
Biztos vagy benne? :)
-
membrandj
nagyúr
válasz kat0na #74074 üzenetére
CTG 550 ? Az jó. GPS, iarena nem igazán.
Ha gps, iarena és régi is már, akkor fsp raider 550.~ 16k + hozzáteszem,hogy ha még ctg-550, akkor is "necc" már a gtx 770 neki.
Ház: Egy full alap venti nélküli házba ez melegedni fog. Zalman z9 ~ 15ki5-4590~ 48k
gtx 770 msi tf 2GB ~ 90k
asus h97m-plus, giga h97m-d3h, asrock h97m pro4.Komolyabb lap: ASROCK Fatal1ty H97 Performance
Első három amit írtam ~ 22-25k. Ez az asrock ~ 26k
Tehát lap+ház+proci+táp+vga csere kell. 200k-ba azért beleférsz.Router:[link]
Olyan router ami wifin le tudja kezelni azt a netet+ wifi stick nem 2 ft.. De ezt majd a routeresbe. Én erre nem merek ajánlani.[ Szerkesztve ]
-
kat0na
csendes tag
válasz membrandj #74075 üzenetére
A házra, hogy alap úgy értettem nem épített vagy Mini. Elől-hátul 12s ventillator.
A tapom, 2 éves. De ha cserélni kell akkor ez van. Processzorból nem lenne jobb egy i7-es? Illetve a vga-nal az Asus nem jobb? En úgy olvastam.
Amugy a routernel a gépem kábelel van bekötve a wifin nem kell akkora teljesítmény, csak az alaplapom tudja kezelni.Félre ne érsd nem kötöszködök, de ha már ennyit elköltök mindent megkérdezek.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz kat0na #74076 üzenetére
Hát a ház akkor talán ok, bár az nem túl meggyőző,hogy a típusát se tudod,de 2 ventivel már nem melegedhet.
Táp CTG vagy GPS vagy Iarena?Ha ctg, akkor tehetsz egy próbát. Ha nem, akkor egyből csere: fsp raider 550, xfx 550.
Vga: Asus is jó, ez már egyéni dolog.. Számomra az MSI TF a best,ettől függetlenül tisztába vagyok vele,hogy legalább olyan jó az asus is. Szimpátia kérdése, egyikkel se fogsz mellé.Játékra nem kell i7. Bár azt se ártana tudni,hogy miről váltasz.. Úgy pontosabb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz kat0na #74078 üzenetére
Kezdhetted volna egyből ezzel.. Akkor bőven elég csak vga-t cserélned. Procit maradhat, nem sokkal gyengébb a tiéd.
Ettől függetlenül válthatsz i5-4590+ h97 lap-ra, csak nem erősebb lényegesen. Full hd felbontásnál egy i5 mellett már javarészt csak a vga számít.
Szóval: Én a helyedbe a vga-t cserélném msi tf vagy asus gtx 770-re.
Ha úgy érzed,hogy nem hatja ki teljesen a kártyát a proci, akkor gyere vissza és megbeszéljük.
Tápot cserélném még raider 550-re."Amugy ha van valami program, hogy meg tudjam mondani milyen tapom van pontosan szívesen fogadom."
Leveszed a ház oldalát és leolvasod..[ Szerkesztve ]
-
kat0na
csendes tag
-
kat0na
csendes tag
válasz membrandj #74081 üzenetére
ASRock H61M/U3S3
Ez az alaplapom.
Azért kérdezem mert ha nem kell processzor akkor felesleges alaplapot cserélnem. Mert ha esetleg újra fejlesztek és proci csere lesz akkor megint kell venni alaplapot.
És akkor végultis egy sima Vga meg táp csere elég?
[ Szerkesztve ]
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
Platformváltásra adtam a fejem, ebben kérném a segítségeteket!
Alaplapot, processzort, memóriát szeretnék venni. Intel Haswellen gondolkozok.
Nem kifejezetten játékra kéne, a tuningolás lenne a lényeg.
Amim van: 2x GTX 550 ti SLI
Coolermaster Hyper TX3 EVO (nemvagyok benne biztos hogy felmegy-e 1150re)
Chieftec CTG-500 (egyenlőre, Seasonic G 750-re váltás tervezett)
Thermaltake G41 házkb 100.000ft a keret!
Előre is köszi!
-
membrandj
nagyúr
válasz kat0na #74083 üzenetére
Ez pont az a kategória,hogy full alap lap.. Ebbe i7-et nem raknék.
Szóval első körbe csak vga-t cserélj+ fsp raider 550.
Utána i5-4590/i7-4790 + h97 lap. pl asus h97m-plus,asrock h97m-pro4,giga h97m-d3h.
Persze csak akkor, ha szükséges..rocketry23
Hát én eladnám mindkettő vga-t és vennék egy erőset.. Az a baj,hogy sli = dupla akkora hő, dupla akkora fogyasztás és soha se dupla akkora teljesítmény.. Közel se..
Ezért 700-as tápot venni...
Arról nem is beszélve,hogy ide már kellene egy k-s proci + lap , ami min 100k és a tx3 hűtő se az igazi..Szóval:
i5-4590 ~ 48k
asrock h97m pro4, asus h97m-plus, giga h97m-d3h ~ 23k
Corsair LP 2x4GB ddr3 ram ~ 23k
2 db vga elad és venni egy erőset. Pl gtx 760 nvidia oldalon vagy olcsóbban gtx 660.Ekkor tápot se kellene cserélned stb.
Pontosan mire használnád amúgy?
Ha ragaszkodsz a tuning, meg sli stb.
Asus z97-a vagy asrock z97 extreme 4 ~ 35k
i5-4690k ~ 58k
15k hűtő, milyen cpu hűtőt vegyek topic + ram amit írtam még 23k.[ Szerkesztve ]
-
kat0na
csendes tag
válasz membrandj #74085 üzenetére
Szuper.
http://ipon.hu/webshop/product/asus_gtx770_dc2oc_2gd5_gtx770_2gb_gddr5_oc_pcie___________hyperx_fury_16gb_pendrive___borderlands_tps/461093
http://ipon.hu/webshop/product/msi_n770_tf_2gd5_oc_gtx770_2gb_gddr5_pcie_________________hyperx_fury_16gb_pendrive___borderlands_tps/465875
Utolsó kérdés. Ezek között, van érdemi különbség a gyártókon kívül?
-
kalozhun100
őstag
Hello, érdekelne, hogy egy XFX Pro series 550W-os táp i5 4670k mellett mekkora videokártyát tud kihajtani? Mert most egy hd7790 megy mellette, illetve ugyanez a táp egy fx 6300 mellett mekkorát tud kihajtani? Köszi
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
rocketry23
tag
válasz membrandj #74085 üzenetére
Lehet hülyének fogsz nézni de javarészt netezni használnám, mint ahogy a jelenlegi konfigomat is. Semmi se indokolná a cserét, HL2-vel szoktam játszani, új játékokat ált. csak kipróbálom
SLI is csak azért van mert még soha nem volt és ki szerettem volna próbálni.
Csak már kíváncsi vagyok ezekre az új intel procikra, tuning, stb...[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz kat0na #74086 üzenetére
Bármelyik jó.
rocketry23
Erre full felesleges.Tuning verzió :
Asus z97-a vagy asrock z97 extreme 4 ~ 35k
i5-4690k ~ 58k
15k hűtő, milyen cpu hűtőt vegyek topic + ram amit írtam még 23k.Itt megy az sli,cf is nyilván,de felesleges.
Sima:
i5-4590 ~ 48k
asrock h97m pro4, asus h97m-plus, giga h97m-d3h ~ 23k
Corsair LP 2x4GB ddr3 ram ~ 23k+ táp is maradhatna simán egy gtx 660 mellett.
Ez már bőven elég, de itt nem is lehet értelmesen sli, cf-et nyomni,de mint írtam, annak sincs értelme.
kalozhun100
gtx 770, 280x-et simán.Fx 6300 mellé viszont már sok lenne ez a 2 vga.
[ Szerkesztve ]
-
Kzoli90
csendes tag
Sziasztok erről mi a véleményetek? Játszanék rajta. Ár-érték arány jó?
http://www.pc-outlet.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg
-
BenHans
addikt
válasz Kzoli90 #74090 üzenetére
Jó lenne tudni hogy: 1) mégis milyen az az 1TB 7200rpm HDD 2) milyen az az 500W tápegység..........
Vagyis jó lenne tudni hogy min spóroltak.dvd író feltétlen kell?
Csak példa: Intel 4440 & Asrock B85M Pro4, hdd: WD 1TB blue ezex, Ram 2x8GB pl hyperx, táp: FSP raider 550 vagy ezen még lehet faragni más típussal 1-2 ezrest, ház: cm n300 vga: 750Ti +esetleg a felhasználói élményért egy ssd: kingston v300 60GB
Ha i5 kell szerintem ez az alap. Ha bővíthető még a keret akkor mehet jobb vga. Ennél olcsóbban G3220 lenne...
De szerintem az a tuti, ha leírod mire van szükséged, pl hogy kell-e monitor stb és mennyi a max keret, mivel játszanál, milyen felbontáson, és itt majd a a szakik összedobnak egyet emberi időben mert itt van aki jobban ért hozzá mint én pláne hogy nagyon álmos vagyok már . Szóval várd meg az ő véleményüket!
Ja és lehet jól járnál ha 1-2 dolgot apróról garival vennél. Pl érdemes LeC-re is rákeresni.
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
menledge
senior tag
válasz Kzoli90 #74090 üzenetére
Helo!
Nem éri meg, az ilyen összerakott gépek mindig sántítanak valahol... Itt pl. nem jó alaplap, ismeretlen táptípus...
proci: i5-4440 ~45K
lap: Asrock B85M Pro4 ~15K
ram: Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Blue HX316C10F/4 ~11K
hdd: WD 1 TB EZEX ~13K
táp: Chieftec CTG 500-80 ~12K
ház: CM N400 ~13K
vga: Sapphire R9 270 2GB DDR5 OC Dual-X 11220-00-20G ~43KÖsszesen: ~153K
még plusz 4 giga rammal ~164K
-
ZDN.
csendes tag
Üdvözletem!
Ezidáig soha sem volt még asztali gépem, mindig hordozható gépekkel léteztem, melyek igencsak gyengén muzsikáltak, amikor játékra került volna a sor, ezért szeretnék összeállítani egy számítógépet, mely az elhanyagolható böngészés, irodai programok és a filmnézés mellett végre játékra is alkalmas lenne.
Szeretném megtapasztalni azt, amikor egy játék nagy felbontásban és nagy részletességgel suhan, és nem kell kompromisszumot kötni a felbontás és sok videóbeállítás változtatgatásával.
A játékok, amiket szeretnék full HDban játszani első körben a következők: Elder Scrolls: Skyrim; Falloutew Vegas; Assassin's Creed sorozat végig; Battlefield 3-4, Dark Souls 2; Watch Dogs, és pár MMOval is elkezdenék szemezni.
Pár hete rágódom már a lehetséges összetevőket nézegetve, de konkrét eredményre még nem jutottam, ezért a fórum olvasgatása közben úgy döntöttem, hogy kikérem a fórumozók véleményét, javaslatait.
Ajánlottak nekem egy videókártyát, amit nem szeretnék kihagyni, mert túlságosan olcsón kapnám meg ahhoz, hogy ne hozzam el. Egy Sapphire HD 7950 3GB GDDR5 OC with Boost VAPOR-X kártyáról lenne szó, úgy érzem ez ki tudná elégíteni az igényeimet. Ezt 30.000 HUF ért kapnám.
Alapvető gondolataim, vágyaim, terveim, amiket sikerült megfogalmaznom a készülő PCvel kapcsolatosan, azok a következők:
Alsó tápos kialakítás, moduláris tápegység/hogy ez mért fontos? Megtetszett... / , ODDre nincsen szükség, SSDt kihagynám a spórolás végett, 1TB HDD, 8GB ram, a ház szinte részletkérdés, mert egyrészt akár kell, akár nem, oda is ventit rakok, ahova nem kell. , másrészt saját házat tervezek építeni a későbbiekben a Thermaltake level 10 mintájára. Léghűtésben gondolkodom, és a tuningot nem próbálgatnám, mert nekem ez a gép elég nagy kiadásnak számítana, amit nem szeretnék veszélyeztetni, inkább végre élvezném a játékokat.
Ami nem tisztult még le bennem:
Megfelel e nekem ez a videókártya, amennyiben még legalább 2 évig nem szeretnék újabb anyagi csődöt?
Intel vagy AMD processzor lenne az előnyösebb?
Személy szerint az az állatfaj vagyok, aki azt mondaná, hogy Intel proci, és most is egy i5ös 4magos legalább 3 GHz-s processzort preferálnék, de több boltban, ahová elmentem tanácsért és árajánlatért AMD-t fényezték, ezért el kellett gondolkodnom a felhasználási mód és az ár/érték arány finomságain.
Azt kérném tehát, hogy segítsetek megválaszolni azt a kérdést, hogy erősen játékorientált, de sokáig fejlesztés nélkül használható géphez milyen alaplap-processzor összeállítást lenne érdemes választani, továbbá az ajánlottak mellé milyen tápot és ramot lenne érdemes /a korábbi kritériumoknak megfelelően/ beszerezni?
A számítógépre szánt összeg 140.000 HUF körül kellene mozogjon, ez mehet felfelé 170ig is akár, de ennek a monitor látja majd kárát
Amennyiben a videókártya elnyeri a társaság tetszését, ez azt jelenti, hogy 110-140Kból kellene kihozni minden mást
A válaszokat előre is köszönöm, és elnézést kérek a terjedelemért.
Üdvözlettel: ZDN
-
ZDN.
csendes tag
válasz ThodEE #74094 üzenetére
Ezt nekem szó szerint fájt végignézni.
A WD-t már csak azért írtam oda, mert abba is belekóstolnék, de persze érzem én, hogy nem full grafikán fog az elsétálni. Nem high end kategóriát akarok én ennyiből, de azért egy erős középkategória nekem már maga lenne a paradicsom.
-
menledge
senior tag
Helo!
Jó lesz az a kártya, bár azért gyanúsan olcsón adják, nehogy átverjenek! Neked is az intel lesz a megfelelő, nem kell tuningolni és alapból is erős! Amd-t tuning nélkül nem úsznád meg, többet fogyaszt stb.
SSD-t hosszabb távon nem hagynám ki! A moduláris tápot meg hááát vagy ne tetszen meg vagy erősen a zsebedbe kell nyúlni! 30K-nál kezdődnek az olyan tápok és akkor a monitorba fog fájni... márpedig a nagy felbontás részletesség amire vágysz egyik legfontosabb, hanem a legfontosabb kelléke! Hisz hiába egy erős gép ha melléteszel egy rossz monitort..
Ha saját házat építel abba viszont sokszor nem árt a moduláris táp, ezért azt ajánlom először vedd így, esetleg egy kicsit olcsóbb táppal (Chieftec CTG 500-80 ~12K) és később majd cseréled, ugyan így háznál! Házból is lehet kicsit olcsóbb pl. CM N400, de túl gagyit sem érdemes mert megfő benne a cucc!
proci: i5-4590 ~49K
lap: Asrock H97M Pro4 ~19K
ram: Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 ~24K
hdd: WD 1 TB EZEX ~13K
táp: FSP Raider ~16K
ház: Zalman Z9 ~16KÖsszesen: ~139K
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
105-110k-ból kellene kihozni a legjobb teljesítményt.
Amire szükségem van:
Alaplap
Processzor
Memória 2*4GB minimum.Ami van:
FD Arc Midi R2,Thermalright Silver Arrow IB-E,MSI GTX 760 GAMING, ADATA XPG SX900 256GB, Samsung SH-224DB, WD15EARX,BE QUIET! Straight Power 450W e9.Ami miatt ATX lap kellene, hogy jó lenne ha a CPU hűtő elférne a VGA-tól és általában a mATX lapoknál vagy nem férnek el vagy nagyon minimális a hely közöttük.
Számításba jöhet olcsóbb lap és szorzózáras proci ( pl. H97+4790 ) vagy tuning esetére Z97+4690k párosítás is.
Nem zárkózom el az AMD alapú összeállítástól sem.mod.: Jó lenne ha a későbbiekben nagyobb VGA lenne a proci elbírna vele.
[ Szerkesztve ]
-
menledge
senior tag
Helo!
Hát ez nem fog összejönni, ha kicsit megnézed az árakat, rájössz te is!
proci: i7-4790 ~80K
lap: Asrock H97 PRO4 ~23K
ram: Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 ~24Kösszesen: ~126K
másiknál memóri ugyan az, többi:
proci: i5-4690 ~59K
lap: Asrock Z97 Extreme4 ~37Kösszesen: ~120K
Szóval vagy még kicsit hozzáspórolsz, vagy lejjebb kell adni az igényekből sajnos.
-
smiti
veterán
válasz menledge #74099 üzenetére
Tudom nem egyszerű a helyzet, most még csak puhatolózok és megpróbálok minél jobbat összehozni. Nem zárkózom el a használt cuccoktól sem, nem is olyan régen kaptam ajánlatot egy Asus Z97-AR-re 30k-ért, ha még aktuális lenne erre építkeznék.
Mindenképpen azt szeretném, hogy azért ne legyen gyengébb a mostaninál.
Ez így milyen lenne:
Természetesen nem feltétlenül innen lenne, tudom vannak ennél azért olcsóbb boltok is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Eaton Powerware 9130 2000VA RM 2U + Extended Battery Module (EBM) PW9130N3000R-EBM2 (5000VA UPS)
- AMD Ryzen, 16GB, 250 GB M2 SSD, 1TB HDD, Radeon RX 570 8GB
- HP Z440 Workstation Xeon E5-2630v3 8/16 mag 64 GB ram 512 GB M2 ssd
- MSI H110M PRO-VD PLUS , Intel G4560, low budget konfig.
- Eladó több darab kezdő gamer config
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest