Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrvn
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék a hozzáértőktől egy kis segítséget kérni. Egy elsősorban játékra szánt gépen gondolkozom.
Ami már biztosan van:
Egy 23"-os Samsung LED monitor (jelenleg 1920x1080-as felbontáson, de nem terveznék e főlé menni), egér, bill., ház (3 ventillátorral) - habár nem tudom, hogy a konfig azt mennyire fogja befolyásolni -, egy 1TB-os winchester, illetve egy Chieftec 400W CTG 40080PB AktivPFC ErP 12cm OEM táp. A tápot nem véletlen emeltem ki, ugyan is erre tervezném első sorban a gépet. Egy másik topicban már megerősítettek benne, hogy nincs különösebb akadálya egy modernebb gépbe való pakolásának.Tuningot nem tervezek, nem is értek hozzá. A keret olyan 100 körül lenne jelenleg, de egy minimális többlet még belefér.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
nrvn
csendes tag
válasz Strix Aluco #30581 üzenetére
Aluco ezek szerint egy i3 3220 kényelmesen kihajtaná az általad javasolt kártyát és a meglévő tápom is megbirkózna vele? Mit gondolsz egy ilyen procival és ezzel a vga-val ellátott gép mennyibe fájna?
TGWH:
A te javaslatod mi lenne? Szerinted egy i3 elég lenne? Mennyire gondoltál azzal a plusz összeggel amivel érzésed szerint ki kéne egészítenem az összeget egy általad említett erősebb proci megvételéhez?[ Szerkesztve ]
-
nrvn
csendes tag
Sziasztok!
Még a régebbiek folyamán ajánlottatok egy inteles konfigot. Mivel a gép megvétele egyéb okok miatt csúszik elég sokat olvasgattam a fórumot illetve egyéb cikkeket, hogy egy kicsit "vissza kapaszkodjak" a számítástechnika világába, így egy picit elbizonytalanodtam az akkor ajánlott i3-al kapcsolatban illetve elsősorban a 2 maggal kapcsolatban a jövőre nézve.
A kérésem az lenne, hogy olyan 100-120k körül tudnátok ajánlani egy amd-s konfigot? Ha a egy picivel nagyobb invesztálással lehet többletet nyerni akkor lehet 120 fölé menni!
Elsődleges szempont játék lenne 1920x1080-as felbontásban, de nem ragaszkodom minden esetben full grafikához (tudok kompromisszumokkal élni). Tuning nincs tervben (nem is értek hozzá) illetve fejlesztés is legkorábban 2-3 év múlva történne csak meg így valamelyest időtállónak kéne lennie.
Ami van:
- monitor
- egér, billentyűzet
- ház
- 400-as wattos chieftech táp (lehetőség szerint a táp bírja el a rendszert amennyiben megoldható, ha mégse úgy jelezzétek, de az árba az új tápot ne számoljátok bele)
- 1TB-os winchesterSegítségeteket előre is köszönöm!
-
nrvn
csendes tag
Sziasztok!
Vélemény kellene a 2 "konfigról":
konfig 1.:
proci: AMD A10 5800k/6800k
alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
ram: Corsair 8GB DDR3 1600MHzEz pcx-ről nézve olyan 61 ezer az olcsóbbik procival - a drágábbik kb 6 ezerrel több - de ebbe még nincs beleszámolva a másik hűtő a gyári helyett.
konfig 2.:
proci: Athlon II X4 740X/750K
alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
ram: Corsair 4GB DDR3 1600MHz
vga: Gigabyte GTX 650 2GB GV-N650OC-2GIEz szintén pcx-ről nézve olyan 71 ezer lenne, ehhez nem is nagyon gondoltam hűtőt, legalább is nem azonnal ha a hangja elviselhető.
Minden más van, amit nem írtam.
Monitor egy full HD 22-es Samsung lenne.
Táp egy CTG-400-as.
Játék minimális, néha League of Legends, Diablo 3, az újabb játékokkal már ritkán játszom.A kérdés, hogy a kettő közül melyik lenne a jobb? Változtatást szívesen fogadom, ha valami nem stimmel, ám a keret MAX. 80 ezer forint!
-
nrvn
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy összeállításban ez így megfelelő-e vagy ajánlatos cserélni valahol?
proci: INTEL PENTIUM G3420 3.20GHz 3MB BOX s1150
alaplap: GIGABYTE GA-B85M-HD3 (s1150)
ram: KINGSTON HyperX Blu 4GB [1x4GB] 1600MHz DDR3Csak ezek az alkatrészek kellenek, mert a többi alkatrész rendelkezésre áll, szimplán csak ugranék egy szintet az lga775-ről
Átlag felhasználásra lenne, internet, filmek, minimális office és pár régebbi játék.
-
-
nrvn
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon alap netezős gép kellene idősebb korosztály számára minden csilli-villi nélkül.Amit használnak kb Skype, Facebook - illetve ennek valami Skype szerű chat dolga - meg szökőévente kis mese amit az unokák néznek.
Ami szükséges lenne: alaplap, processzor, memória illetve egy táp.
Monitor, perifériák, számítógépház, Winchester van. VGA a minimális igények miatt szerintem nem szükséges.
Összeg a lehető legminimálisabb legyen, ha megoldható ami még nem megy túlzottan a minőség és megbízhatóság rovására.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest