- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
PC konfig full frissítésen gondolkozom és ebben szeretném segítségetek kérni.
Teljes keret maximum 300 000 Ft, ennél sajnos nem tudok többet most rászánni.
Alapvetően a felhasználás gaming és videószerkesztés/illusztrálás/minimális 3d modellezés lenne.
Külső perifériák, monitorokra nincs szükségem viszont minden másban szeretnék frissíteni, így gépház, CPU, GPU, TPU, RAM, SSD. Jelenleg egy FullHD monitort használok, de a jövőben majd ezt bővíteném.
Gépház szempontjából preferenencia lenne, a minimálisan optikailag kellemesebb kinézet, plexi üveg, lehessen RGB-vel játszadozni, de semmi komoly, bírjon egy 9-12cm-es CPU hűtést, nem kell vízhűtés és bírjon 1 max 2 hagyományos HDD-t
Nagyon szépen köszi a segítséget!!
[ Szerkesztve ]
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Édesapámnak szeretnék egy olyan asztali gépet általános irodai munkára, ahol kevés a kábel, és kicsi az egész. Laptop nem jó és Windows kell legyen.
Néztem dell mini pc-ket monitor hátuljára erősítve, de nem tudom, ott a bekapcsolás egyáltalán hogyan működik. All in one PC-kről van valami tapasztalat, vélemény? Gondolom 8 Giga rammal már nem érdemes venni, 16 giga már alap kéne legyen, nem?
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Egy AM5 platformon gondolkodom, mivel mikor megjelent, én nagyon drágának tartottam az alkatrészeket, és emiatt AM4 lett belőle, viszont egyéb fórumok szerint ebbe már nem lesz értelme erősebb vga-t vennem.
Kérlek nézzétek el nekem, hogy AM5-ben egyáltalán nem vagyok otthon, fogalmam nincs, itt milyen alkatrészek számítanak jónak.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Single player Játék 90%-ban. Bírja el az új címeket, pl. SW Outlaws, AC Shadows, stb.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Powercolor Red Devil Ultimate 6900XT XTXH (egyelőre)
Minden tárhely
ASUS ROG STRIX 1000G táp
Acer XV272UP (1440P)
Gépház, de ezt ne vegyétek figyelembe, van több opcióm is
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, processzor, RAM
Prociból konkrét elképzelés is van, jó lehet, kell jobb? (AMD Ryzen 7 7800X3D)
RAM minimum 32 GB
4. Mennyi a kereted rá?
Nem adok meg keretet, mert a lehető legstabilabb opciót keresném (de nem kell a legdrágább), ami alatt nem hal meg pl. egy belőtt RAM XMP, nem kell állandóan biost piszkálni, hogy stabil legyen a gép.
Olyasmi kategóriás megbízható lapot és ramot keresek, mint a jelenlegim, csak AM5-re "konvertálva".
(ROG STRIX B550-F, G-SKILL RIPJAWS V RAM, Samsung B-die).
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
2560x1440p, 144 Hz, HDMI és DP, Freesync premium.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?Legyen minden új, nem vagyok elkötelezett, de legyen megbízható brand.
Kérlek Titeket, hogy több opciót/brandet (alaplap és RAM) is írjatok, így legalább tanulok is valamit!
Nagyon köszönöm előre is!Malaka!
-
RootOfOrigin
csendes tag
Sziasztok! Hamarosan szeretném cserélni/felújítani a jelenlegi számítógépemet, viszont 1-2 kérdésben szeretnék segítséget kérni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játékra - nem AAA gaming, 1080p-n, a részletesség kevésbé szempont, inkább multiplayer játékok (League of Legends, Trackmania), illetve Hoyoverse játékok (Honkai Impact 3rd, Honkai Star Rail, Genshin Impact) -, térinformatikai feladatokra (ArcGIS, QGIS), illetve tartalomfogyasztásra, kezdő hobbi szintű tartalomkészítésre fogom használni a gépet.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
A videókártyát (GTX 1660 Super), a tápot (Thermaltake Smart SE 530W) és a merevlemezt (Samsung HD154UI) fogom megtartani a jelenlegi konfigból minden esetben.
CPU, alaplap, RAM, gépház, M.2 SSD, hűtés - egy teljes konfig a megtartandó alkatrészeket leszámítva. A gépházból már van "jelölt" de azokból némi helytakarékosság miatt a mATX méretűeket preferálom, üveg oldalfallal.
4. Mennyi a kereted rá?
150-175k Ft-ot szeretnék ráfordítani legfeljebb, nagyon maximum 200k, de az már a legteteje, amit meg tudok engedni magamnak.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1920x1080 60 Hz-es monitorom van (egy régebbi Samsung monitor, a konkrét típusa most nem jut eszembe, csak később tudom megadni), nincs G-sync/Freesync támogatás.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Maradnék az AMD vonalon CPU oldalról, minden alkatrész új legyen a hozott alkatrészeket leszámítva, a kiszemelt gépházam pedig egy Deepcool Matrexx 50-es egyelőre.A kifejezett kérdésem pedig az AM4 vs AM5 platformra irányulna, hogy melyik érné meg jobban új gép építése esetén számomra. Az AM4 mellett szól az, hogy olcsóbb, az anyagi keretembe jobban befér, a RAM-ot (2x8 GB G.Skill Aegis 3000 MHz) is át tudnám menteni ebben az esetben az új konfigba. Az AM5 mellett pedig a "jövőállóság", a frissebb technológia szól, illetve az, hogy alaplapot is kell cserélnem, akár maradok AM4-en, vagy váltok AM5-re - a jelenlegi alaplap egy Gigabyte A320-S2H, és a frissebb AM4 Ryzenek tudtommal nem támogatják már az A320 chipsetes lapokat - ezért lehet ésszerűbb, hogy egy frissebb platformra váltok építéskor.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Xperia tipo -> Xperia E4 -> Redmi 5 3/32 -> Redmi Note 7 4/64 -> Redmi Note 12 Pro 5G 6/128 /// Pentium E6300 -> Ryzen 5 2400G ///
-
KROK640
nagyúr
válasz ripla #181194 üzenetére
Akkor neked az low-end modell inkább, a kifutó az arra vonatkozik, mikor már nem nagyon kapni. Mondjuk mostanra nevezhető lassan kifutó modellnek a 10400-as proci, bár még mindig látok helyeket ahol ezzel szerelnek új gépeket, vagy ilyen tárulnak újan.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Chris0321 #181198 üzenetére
Inkább az elsőt venném mert mégiscsak 7th gen, DE : azt tudnod kell, hogy ezek a brand SFF gépek érdemben nem bővíthetőek, egyikre sem megy fel a Win11. Ezenfelül ezekben általában a táp és az alaplap is speciális, így ha valamelyik tönkremegy kb kuka az egész gép.
8GB RAM ma már eléggé kevés általános felhasználásra is, gamingre meg egyenesen 32GB az ajánlott (jó, nem minecraftra), szóval ha ezekből veszel egy memóriabővítés azonnal aktuális.
Tehát megvehetitek őket, csak tudnod kell, hogy szinte azonnal csereérett lesz a gép.Én inkább extra pénzt költenék rá és 10th gen I3-as alapú (lehetőleg nem brand SFF) gépre, és azzal jó ideig rendben lenne.
-
varmi2
nagyúr
válasz RootOfOrigin #181204 üzenetére
Ha 200k a keret, én ezt csinálná:
Megtartanám a lapot és a ramot, vennék bele innen apróról egy 5600 vagy 5700 vagy 5700x3D-t. A megspórolt pénz+ eladod a vga-t, és veszel egy jobb vgat. Sokkal nagyobb előre lépés lesz játékok terén, mintha vennél egy belépő am5 gépet, és a vga maradna.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
harry
veterán
válasz harry #181180 üzenetére
Meg egy uj gondolat a 2.) konfiggal kapcsolatban: itt ugye cserelnek alaplapot es ramot is, igy AM4+DDR4-en maradva jelenleg 130+80 = 210euro lenne, cserebe annyit nyerek, hogy 2* annyi ramom lesz mint volt (meg a tobbi gepbe lekerulnek cuccok, de most maradjunk ennel a gepnel). Ha nagyon kene erosebb cpu is, akkor talan mellecsapnek egy 5700X3D-t 180euroert (igy sum 390eur lenne).
Felmerult bennem, hogy erdemes lenne akkor mar egy AM5-os valtast is megnezni.
De ahogy (csak gyorsan atfutva) lattam, ott lap inkabb ilyen 180eur (B650, pl. MSI MPG B650 Tomahawk), RAM 120eur (valami 32GB 6000MHz CL30), es meg egy proci (fogalmam sincs mi, de egy R5 7600X 190eur, R7 7700X 260eur, egy 7800X3D meg mar 400eur).Szoval cpu-tol fuggoen, az AM4-es 390eur helyett itt 490-700eur lenne az ujitas. Ahogy nezem a 7600X nagyjabol parban lenne az 5700X3D-vel (?), csak epp +100eur, (na meg a tovabbi bovithetoseg lehetosege - felteve, hogy a B650 chipset kesobb is eleg lesz).
De mivel alapvetoen nem erzem szuksegesnek procit cserelni, igy talan maradnek az AM4 felallasnal, es csak lap + ram cserenel...
KROK640: koszi az SSD tippet!
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
KROK640
nagyúr
válasz harry #181210 üzenetére
A 2-es konfignél nyilván neked kell tudnod, hogy adott esetben belefér-e a +100-310 euro, bár szerintem akkor lenne érdemes AM5-re átmenned, ha rövid időn belül valami erős CPU-t fejlesztenél bele.
Egyébként meg maradhatsz az AM4-nél még a Ryzen 5800X3D is belemegy a későbbiekben, szóval jó ideig elég lehet.SSD tippet meg szívesen.
-
Ayax
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen uj gepet szeretnek epiteni, nullarol.
A korabbi javaslatok alapjan kineztem mar a komponenseket, de halas lennek ha valaki ranezne hogy igy egyutt, erre mukodokepes-e a dolog.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Kizarolag jatek. Single es Multiplayer, egesz pontosan Sims 4 es League of Legends/Smite. Kesobb lehet hogy mas is lesz ugyhogy kicentizni nem szeretnem, de most ez a lenyeg.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?Semmi
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?Minden (HDD-vel nem tervezek egyelore, mivel nem szeretnek sok adatot tarolni rajta, csak az OS es a jatekok foglalnak helyet)
4. Mennyi a kereted rá?~300k, rugalmasan.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)lg 27ul850-w: 3840 x 2160, 60hz, HDMI, DisplayPort, USB. Freesyncet igen, G-syncet nem.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Markahuseg nincs, bolti ujat szeretnek. Szivarvanyos szinvilagot nem szeretnek, szolidabb vilagitas mehet (kinezet miatt valasztottam a confighoz kepest egyebkent eleg draganak tuno Be Quiet hazat).------
Es amit osszevalogattam:
Processzor: AMD Ryzen 5 5600
Alaplap: ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Haz: BE QUIET! Pure Base 500DX
VGA: SAPPHIRE Radeon RX 7600
Memoria: 2xKINGSTON FURY 16GB DDR4 3200MHz
Tap: BE QUIET! System Power 10 550W
SSD: WD 1TB Black SN770Koszonom elore is!
-
harry
veterán
válasz KROK640 #181211 üzenetére
Inkabb csak hangosan gondolkodom - de igen, igy 1440p-ben egyelore nincs erezheto CPU limitem / ennyit most nem szannek ra talan.
5700X3D kb 190eur korul van, 5800X3D meg 360 korul, az eleg indokolatlan felar, nem is ertem mi van a piacon... hacsak nem az van, hogy az a legerosebb amit ide lehet venni (?), es pofatlan arat kerhetnek erte...
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Wellin9
tag
Sziasztok!
Gép frissítés előtt állok vagy hát ránézve a konfigomra, lehet teljes cserére érett az egész.
Nem tudom, hogy miket lehetne megmenteni belőle: Alaplap : MSI z87-g45, CPU: Intel i7-4770k, Táp: Thermaltake Smart SP-850W. Videokártya sajna már meghalt, illetve van 8gb Kingston Ram-om, meg egy Fractal Design Define F4 házam.
Igazából az általános felhasználás mellet, World of Warcraftra használnám, örülnék egy 1440p 60 Fps, High/Ultra beállításnak, a 4k gondolom esélytelen. Van egy 32UD59-B monitorom, 4k, 3840 x 2160, AMD Freesync.
A keretem a 250k-300k között mozog, annál többet nem szeretnék rááldozni, meg nem is tudok
Köszönöm a segítséget. -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen új gépet szeretnek épiteni ismerősnek.
Amit szeretne ,hogy kompakt gép legyen tehát jó lenne Matxben gondolkozni.
Ház amit nézegettünk : ASUS Prime AP201 ,Corsair 2500D de nem zárkózom el többi márkától sem.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Játék : CS2, Warzone, COD szóval inkább multi.
2db Samsung 970 Evo 1TB + 1TB HDD
Proci, Alaplap,Memória, Vga, Táp, Ház, cpu hűtő (ARCTIC Liquid Freezer III 280 ARGB lett kinézve de ha van ennél jobb akkor rábeszélem )
4. Mennyi a kereted rá?
600k, ha de ha a keretbe nem férne bele a ház akkor van valamennyi mozgástér, viszont ha lehetséges kérhetnék e egy ajánlást 500k+ -ra is csak ,hogy meg tudjam mutatni mennyi a különbség.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
Dell G2724D 2560 x 1440 165hz Freesyncet és G-sync
Tulajdonképpen én Intel Nvidia párti vagyok, ha lehet Nvidiát vennék most is viszont hallottam a híreket a Intel 13-14 genről , ami elbizonytalanított (tudom elvileg javítva lett de..) A legutolsó AMD procim egy Phenom 2 x4 965 azóta meg eltelt pár év, szóval AMD nekem teljesen homály.
Előre is köszönöm.Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
David89
tag
Üdv, alkalmi használatra szeretnék egy gépet összeállítani, ami a következő 5 évben kiszolgálna. Erősen gondolkodom egy 5600G rendszeren, amit a későbbiekben egy videókártyával bővítenék, ha még is többet akarnék játszani ezen a gépen. Külön játszós gép van amúgy. Alternatívaként szóba jöhetne egy 12400f + rx 6600 kombó is. Köszi.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Film, web, alkalomadtán retro gaming 2015ig max.
SSD és HDD
CPU, hűtő, wifis alaplap, Ram, VGA esetleg, ház, táp.
4. Mennyi a kereted rá?
Videokártya nélkül célozzuk meg a 160kt.
Itt lesz érdekes, mert 1440pt és 165 Hzt szeretnék majd, de nem elvárás a magas fps.
Minden új és nem vagyok márkahű. -
madbot91
csendes tag
Sziasztok!
pár hónappal ezelőtt már jártam erre, most jutottam el oda, hogy papíron összeraktam egy gépet ami már csak meg kellene rendelni.
Játékra (Cyberpunk, RDR2, GTA V (VI?) és egyéb AAA címek) lenne használva, később kerülne bele még egy ssd.
Egy Dell S2721DGFA 1440p 144Hz-es monitor mellé menne.
A következő konfigban láttok bármilyen problémát?
ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
AMD Ryzen 5 7600X
Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB GAMING OC 16G
32GB 6000MHz DDR5 RAM G.Skill Trident Z5 Neo RGB CL32 (2x16GB)
1TB Kingston SSD M.2 NVMe KC3000
Seasonic Focus GX 850W moduláris tápegység (FOCUS-GX-850)
Zalman P50AIO kicsit túlzás ha jól gondolom, de kinézetre bejön, annyit meg nekem megér amennyivel több.
Processzor lehet esetleg bottleneck, lehet érdemesebb lenne egy R7 7700 helyette? R7 7800X3D-vel már kicsit sok lenne a vége, de egy 7700 még beleférhet ha azt mondjátok, hogy az jobban illik ebbe.
Egyébként minden észrevételt szívesen veszek.
Köszi előre is! -
válasz madbot91 #181224 üzenetére
Az alaplaphoz illetve a házhoz nem tudok hozzászólni, de szerintem a többi rendben van. A túlméretezett hűtő sem probléma, legalább halkabban fog üzemelni. A tápegységnél még annyi jutott eszembe, hogy talán érdemes lenne az újabb, ATX 3.* verziót venned.
Tápos topikban most "nagyon oda vannak" ezért: [link]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
RootOfOrigin
csendes tag
válasz varmi2 #181208 üzenetére
Köszönöm a tippet! Kicsit meglepődtem, amikor láttam, hogy az alaplapom támogatja az újabb AM4-es Ryzen-eket, igaz, BIOS frissítéssel. Akkor lehet erre az irányba fogok elindulni
Xperia tipo -> Xperia E4 -> Redmi 5 3/32 -> Redmi Note 7 4/64 -> Redmi Note 12 Pro 5G 6/128 /// Pentium E6300 -> Ryzen 5 2400G ///
-
Patrik08041
újonc
Sziasztok! Egy új gépet szeretnék venni, már összeállítottam, hogy miből mik lennének de szeretnék róla véleményt is kérni, hogy esetleg kell-e valamit változtatni.
Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Általában multiplayer játékokra, a legnagyobb az most a Modern Warfare II/III, de lenne DCS is.
Semmit. Mindenből új.
Mindenre ami szükséges. Monitor, egér és egyéb perifériák vannak.
4. Mennyi a kereted rá?
400-430k de lehet 20k +/-
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1920x1080, 75Hz, 1 HDMI, DP nincs.
Mindenből új, videókártya illetve proci az legyen AMD. Ezeken kívül a gép legyen fehér és nagyon más nem fontos.
Ezt állítottam össze:
Gépház: Deepcool CH560 (fehér)
Alaplap: ASRock A620M Pro RS
Proci: Ryzen 5 7600
Proci hűtő: Deepcool AK400 (fehér)
Videókártya: ASRock RX 7600 Steel Legend OC
RAM: G.Skill 32GB Ripjaws DDR5 6000MHz CL30 2x16GB
SSD: ADATA 1TB XPG SX8200 Pro
Táp: Seasonic G12 GC 650W -
Ármester
Alaplap: Asrock B650M PG Lightning, Asus Prime B650M-A Wifi II, Gigabyte B650M-DS3H ~50-60k
CPU: Ryzen 5 8500G ~56k
Ram: 2*8GB DDR5 6000-6400Mhz pl Kingston Fury Beast ~25-28k
SSD: 1TB Cruical P3 / P3 Plus, WD SN 580 / SN770, Samsung 970 Evo Plus / 980 ~28-34k
Ház: Aerocool Aero One Mini, Deepcool Matrexx 40 3FS / CC360 / Kolink Citadel Mesh, Montech Air 100, FD Pop Mini Air / Focus G Mini, LianLi Lancool 205 Mesh ~20-37k
Táp: Be quiet System Power 10 450W-550W, FSP Hyper K Pro 650-750W / Hexa85+ Pro 450-550W, Seasonic B12 BC 550W / G12 GC 550W ~20-27k
Össz: 199-242k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Aguinaga #181080 üzenetére
Igen, ez csak használtan jöhet szóba.
AMD oldalról valamilyen B450-es alaplap, Ryzen 5 2600-2700-3600-3700, 16GB 3000Mhz+ ram (ezt akár újonnan is lehet: F4-3000C16D-16GISB)Intel oldalról 10xxx-es i5 (10400F), B460 / B560 / H570-es lap ~20-25k, ram pedig ugyanaz.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz piko88 #181081 üzenetére
4. Mennyi a kereted rá?
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz glantai #181083 üzenetére
Alaplap: Asrock B650 PG Lightning, Gigabyte B650 Eagle / B650 Gaming X, MSI Pro B650-S / B650 Gaming Plus / Asus TUF Gaming B650-Plus ~60-75k
CPU: Ryzen 9 7900X / 7950X ~150-200k
CPU hűtő: Arctic Liquid Freezer III 420, EK Nucleus 360, Phanteks Glacier One 360 T30 ~40-115k
VGA: 4070Ti Super ||| AMD: RX 7900XT~310-370k
Táp: Asus Strix 750-850W / be Quiet System Power 750-850W / be Quiet Pure Power 12 750-850W / Cooler Master V750-V850 V2 / Corsair RM750-RM850 / Corsair RM750x-RM850x / FSP Hydro G Pro 750-850W / FSP Hydro G Pro 850W PCIe5 / Fractal Design Anode 750W / MSI MAG 650W / MPG A850G / Seasonic B12 750-850W / Seasonic G12 750-850W / Seasonic Focus 750-850 / Seasonic Vertex GX850 ~30-60k
Össz: 590-820k
Kicsit olcsóbban:Alaplap: Asrock B650 PG Lightning, Gigabyte B650 Eagle / B650 Gaming X, MSI Pro B650-S / B650 Gaming Plus / Asus TUF Gaming B650-Plus ~60-75k
CPU: R7 7700X ~120k
+Hűtő: Thermalright Burst Assassin 120 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207 Slim / ID-Cooling SE-207-XT / SE-214XT / 224 XTS / Endrofy Spartan 5 MAX, Deepcool AK400 / AK620 ~9-25k
Többi ugyanaz.Intel alap:
Alaplap: Asrock B760M Pro RS / PG Lightning, Asus TUF B760M-Plus, Gigabyte B760M Gaming / Gaming X, MSI B760 Gaming Plus ~50-70k
CPU: i5 12600KF / i7-12700K / i5-13600K(F) / 14500 / 14600K(F) ~67-130k
+Hűtő: Thermalright Burst Assassin 120 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207 Slim / ID-Cooling SE-207-XT / SE-214XT / 224 XTS / Endrofy Spartan 5 MAX, Deepcool AK400 / AK620 ~9-25k
Ram: 2*16GB DDR5 6000-6400Mhz pl G.Skill Falre X5 / Ripjaws S5 / Trident Z, Corsair Vengeance, Kingston Renegade ~50-55k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz rlazol #181084 üzenetére
#181084 rlazol
Jól néz ki.
Valóban nem, alapvetően egy jó hűtő, de 7900X már kéri a hűtést, és nálad a terhelés is komolyabb lesz, emiatt javasoltam az AIO-t„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Gasparius #181089 üzenetére
Alaplap: Asrock B650 PG Lightning, Gigabyte B650 Eagle / B650 Gaming X, MSI Pro B650-S / B650 Gaming Plus / Asus TUF Gaming B650-Plus ~60-75k
CPU: Ryzen 9 7900X / 7950X ~150-200k
CPU hűtő: Arctic Liquid Freezer III 420, EK Nucleus 360, Phanteks Glacier One 360 T30 ~40-115k
Ram: 2*16GB DDR5 6000-6400Mhz pl G.Skill Falre X5 / Ripjaws S5 / Trident Z, Corsair Vengeance, Kingston Renegade ~50-55k
SSD: 2TB Kingston KC3000, Samsung 970 Evo Plus / 980 Pro / 990 Pro, Kingston Fury, WD SN850X ~55-75k
Ház: Montech Air X / Air 1000 Premium / Fractal Design Focus G / Focus 2 / Fractal Design Pop Air / Pop Air Mini / Zalman Z10 / Corsair 4000D Airflow / Phanteks Eclipse P400A TG / BQ Pure Base 500DX / Lian Li Lancool 205 Mesh / 216, Fractal Design Meshify 2 TG / NZXT H5 Flow / H7 Flow, Deepcool CC360-CC560-CH560 ~25-60k
Táp: Asus Strix 750-850W / be Quiet System Power 750-850W / be Quiet Pure Power 12 750-850W / Cooler Master V750-V850 V2 / Corsair RM750-RM850 / Corsair RM750x-RM850x / FSP Hydro G Pro 750-850W / FSP Hydro G Pro 850W PCIe5 / Fractal Design Anode 750W / MSI MAG 650W / MPG A850G / Seasonic B12 750-850W / Seasonic G12 750-850W / Seasonic Focus 750-850 / Seasonic Vertex GX850 ~30-60k
Össz: 410-640kKicsit olcsóbban:
CPU: R7 7700X ~120k
Többi ugyanaz.Intel alap:
Alaplap: Asrock B760M Pro RS / PG Lightning, Asus TUF B760M-Plus, Gigabyte B760M Gaming / Gaming X, MSI B760 Gaming Plus ~50-70k
CPU: i5 12600KF / i7-12700K / i5-13600K(F) / 14500 / 14600K(F) ~67-130k
Ram: 2*16GB DDR5 6000-6400Mhz pl G.Skill Falre X5 / Ripjaws S5 / Trident Z, Corsair Vengeance, Kingston Renegade ~50-55kEsetleg DDR4:
Alaplap: Asrock B450M Pro4, Asus TUF B450M Plus Gaming II / Prime B450M-A II, Asrock B550M Pro4, Asus Prime B550M-A / TUF B550M Gaming Plus, Gigabyte B550M Aorus Elite ~30-50k
CPU: Ryzen 9 5900X ~95k
Ram: 2*16GB DDR4 3200-3600Mhz G.Skill Aegis / Ripjaws, Kingsron Fury, Corsair Vengeance, Patriot Viper ~25-31k[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
ACE-
addikt
Sziasztok, új gépet vennék.
1. Mire fogod használni a gépet?
Leginkább Single játékra fogom használni, de ne legyen gond a multival sem, ha esetleg kedvem szottyanna. A Fix multi amivel játszom a WoT (tudom ahhoz a jelenlegi gépem is elég lenne 😊
Zsírújat szeretnék, régi másra kell.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap (DDR5), Processzor (14th gen Intel), Hűtő, RAM (DDR5), SSD rendszernek + alkalmazásoknak, Ház, Táp
VGA-t azt kinéztem MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM tulajdonképpen e köré kellene a többi, de úgy azért, hogy ne csisszre, hanem azért egy későbbi videókártya frissítést még elbírjon.4. Mennyi a kereted rá?
kb. 900k +- 50k
5. 4K, így is szeretnék majd játszani leginkább.+1 – Semmi csicsamicsa híve nem vagyok, szóval nem kell LED áradat, az csak zavar. Nyilván a ház lehet átlátszó oldalfalú, ezen nem spórolnék, jó legyen benne a légáram és könnyen szerelhető legyen.
Használt is jöhet megbízható helyről, csak legyen még rá 1-2 év garancia. De pl. hűtőventit nem vennék használtat.Köszi
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Khelben
nagyúr
Üdv, játszós gépnek, főleg cpu igényes játékra (WoW) 1080p-ben ez mennyire van rendben? CPU és VGA mennyire illik össze?
Asrock B450M HDV R4.0
Ryzen 5 5600
16GB G.Skill Ripjaws
Asrock RX6600 8GB
be quiet System Power 10 550WSSD, ház, perifériák már megvannak.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz crank2 #181090 üzenetére
Melyik felhasználási cél a hangsúlyosabb?
Illetve monitornál a felbontás maradni fog?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Fernet #181096 üzenetére
Jó kis összeállítás
Lapból nem kell neked az a 90k-s, egy 7600 elvan bőven olcsóbb lapban is
Tápból BQ vagy Seasonic részemrőlVGA: Nekem ugyanez a típus van, szép csendben működik, semmi coil whine nincs nálam.
-
Ármester
válasz Aguinaga #181107 üzenetére
#181107 Aguinaga
Előző válaszban én is kb ezeket írtam, egy i5-2xxx-hez képest ez elég jelentős előrelépés lesz.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz glizzy #181108 üzenetére
Amennyiben nincs monitor, elsőre azt kellene kiválasztani, ha mást nem legalább annyit, hogy milyen felbontásban gondolkodol, milyen képfrissítéssel
Ahhoz fogunk tudni megfelelő VGA-CPU párost ajánlani„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
veterán
Sziasztok,
Mediatartalmak fogyasztasa KODI-val + YT, illetve jatekok streamelese. $K, HDR, DV ne okozzon neki gondot. felhoszolgaltatasbol (GFN/Boosteroid/Shadow, ergo nem kell oruletes teljesitmeny hozza)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?Semmim nincs hozza.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?Lap, CPU, RAM, VGA, SSD, haz, tap. HTPC lenne. A leginkabb valami passziv HDMI2.1-es egybegepnek orulnek.
4. Mennyi a kereted rá?Otletem nincs, szeretnem minel olcsobban, de meg normalis alkatreszekbol meguszni.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?TCL 85C845, 4K 144Hz HDR TV.
Nem igazan kovetem a piacot mostanaban. Szeretnek osszerakni egy gepet mini itx meretben. Jo lenne ha a 4K videolejatszas, HDR, DV, stb. nem okozna neki gondot, es az alaplapon lenne HDMI 2.1 azert, hogy a 4K 120/144HZ is menjen (GFN/Boosteroid/Shadow-hoz kene).Merre nezelodjek? Jo lenne mindezt passzivan osszehozni, de utobbi ugysem fog menni, ugyhogy azt mar el is engedtem.Koszi!
Udv. -
Ármester
Így elsőre nem tűnik annyira extrémnek a felhasználás, de ha a géppel amúgy minden rendben (nincs vírus, ilyesmik ,vagy valami háttérben futó haszontalan program) és így is nagyon ki van használva, akkor érdemes kimaxolni a plaformot.
Pl 5600G vagy ha teljesen ki akarod maxolni, akkor 5700G, ram meg célszerűbb 2*16GB-ra bővíteni, legolcsóbban pl G.Skill Aegis F4-3200C16D-32GIS„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz romhi #181114 üzenetére
Alaplap: Asrock B650(M) PG Lightning / B650(M) PG Riptide / B650E Steel Legend, Gigabyte B650(M) Gaming X AX / B650 Aorus Elite, Asus TUF Gaming B650(M)-Plus / Strix B650-A Gaming / Strix B650E-F Gaming ~65-110k
CPU: R7 7800X3D ~160k
+Hűtő: Thermalright Burst Assassin 120 / ID-Cooling SE-226-XT / ID-Cooling SE-207 Slim / ID-Cooling SE-207-XT / SE-214XT / 224 XTS / Endrofy Spartan 5 MAX, Deepcool AK400 / AK620, BQ Dark Rock Pro 4 / Dark Rock Pro 5 ~9-35k
Ram: 2*16GB DDR5 6000-6400Mhz pl G.Skill Falre X5 / Ripjaws S5 / Trident Z, Corsair Vengeance, Kingston Renegade ~50-55k
VGA: RTX 4070 Super / 4070 Ti Super ||| AMD: RX 6800 XFX Speedster (320mm hosszú), RX 7800XT / 7900XT ~165-350k
SSD: 1TB Cruical P3 / P3 Plus, WD SN 580 / SN770, Samsung 970 Evo Plus / 980 ~28-34k
Ház: Montech Air X / Air 1000 Premium / Fractal Design Focus G / Focus 2 / Fractal Design Pop Air / Pop Air Mini / Zalman Z10 / Corsair 4000D Airflow / Phanteks Eclipse P400A TG / BQ Pure Base 500DX / Lian Li Lancool 205 Mesh / 216, Fractal Design Meshify 2 TG / NZXT H5 Flow / H7 Flow, Deepcool CC360-CC560-CH560 ~25-60k
Össz: 532-864k
Intel alap:
CPU: i7-12700K / i5-13600K(F) / 14500 / 14600K(F) ~93-130k
Többi ugyanaz„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz S0sk4 #181126 üzenetére
Nem rossz elképzelés
Ramból menjen 6000-6400Mhz nyugodtan
Hűtő, táp szerintem kicsit overkill, de amúgy gond nincs velük.
D14 helyett mehet esetleg Be Quiet DRP 4-5„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz petyus_ #181127 üzenetére
Uhh, érdekes felhasználás.
Alaplap: Asrock B450M Pro4, Asus TUF B450M Plus II, Asus A520M-PLUS II, Asrock B550M Pro4 ~28-38k
Processzor: Ryzen 5 4600G / 5600G / 5700G ~36-70k
Ram: 2*8GB DDR4 3000-3200Mhz G.Skill Aegis / Ripjaws, Corsair Vengeance, Kingston Fury ~15-18k
SSD: 1TB Cruical P3 / P3 Plus / WD SN580 ~25-28k
HDD: 4TB Toshiba P300, WD Purple / Red Plus, Seagate Ironwolf ~35-43k
Ház: Aerocool Hexform G / Trinity Mini, Deepcool Matrexx 30 / 40 3FS, Deepcool CC360, Kolink Citadel Mesh, FSP CST130, CHIEFTEC CI-01B-OP (kocka forma, de mATX), TT Versa H18 / Core V1, CM Q300L, Jonsbo D31, Deepcool CH370 ~11-20k
Táp: Be quiet System Power 10 450W-550W, FSP Hyper K Pro 650-750W / Hexa85+ Pro 450-550W, Seasonic B12 BC 550W / G12 GC 550W ~20-27k
Össz: 170-244k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz deliceN #181142 üzenetére
Mi miatt gondolkodtál váltáson? Hol kevés a gép jelenleg?
Vagy csak szimplán váltanál AM5-re?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Aguinaga
őstag
válasz SyMbioTe #181239 üzenetére
Köszi a válaszokat, közben sikerült felvinni a keretet 90k körülre, így egy (új) Asus TUF Gaming B550-plus, 16gb Kingston Fury 3200Mhz CL16 és egy (használt) Radeon 5600G proci lett.
Egyelőre az alkatrészekre várok, remélem, elég lesz a meglévő FSP AS-700 tápom hozzá (mind tápcsatlakozók, (ha jól láttam, van rajta egy 24+8 pines csatlakozó), mind teljesítményben)..
PSN: OldSlowhand74
-
MZsoltee
veterán
válasz Aguinaga #181247 üzenetére
Miért kell 5600G, ha van vga? Gyengébb játékra, mint a sima 5600-as a kevesebb cache miatt. Emelet nem is olcsóbb. A 16GB ram manapság már elégé határon van, érdemes 32GB-ban gondolkodni. A B550 vs B450 miatt ha szolgáltatások nem kellenek nem lesz gyorsabb a gép. AM4-re már nem jön új arhitektúra, így CPU támogatásban nem ad többet.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
deliceN
csendes tag
válasz SyMbioTe #181246 üzenetére
Szia!
Csak szimplán érdeklődtem hogyan lehetne modernizálni a mostani gépem, jönnek majd olyan játékok PC-re amivel szívesen játszanék és a hardverigényeket elnézve, lassan szükségszerű lehet.
AM5 meg nyilván új most, és akkor később elég lenne csak processzor csere, vagy egy GPU ha 1440p-re váltok (hamarosan fogok is).
Mindezt összevetve, jelenleg nem érzem kevésnek, csak lépést akarnék tartani, de lehet célszerű lenne megvárni az Október-Novembert és visszatérni erre (új megjelenések miatt)Üdv,
-
patyil
tag
válasz deliceN #181249 üzenetére
A géped gamingre kellemesen fejleszthető lenne platformváltás nélkül is, Proci/VGA eladható aprón, és egy 5700x3d/5800x3d + ami a keretből kifér VGA (7800xt pl) jó FPS javulást hozna szinte mindenhol.
Ezek a 3d VCache procik hasonló FPSt tudnak mint a belépő AM5 (7600)
De: általános válasz a "később tervezem megvenni" hsz-ekre hogy majd gyere vissza a váltás előtt, lehet más lesz a megérős mint most
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest