Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Asztrofotózás
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok,
Konfig összeállítás elött állok, a segítségeteket kérném.
A gépbe egy E8400, HD4750 (egyelőre egy, majd később lehet, hogy még egy), valamint 2 v 4 GB RAM kerül majd.
Az alaplaphoz a kritériumok a következők: tuningbarát, gyors, CrossFire, lehetőleg zajtalan hűtése legyen. Ár 20-30k. DDR3 előnyMit javasoltok?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Ezeket nézegettem én is, korábban egy P35-DS3-am volt, nagyon szerettem, csak nem tudtam, azóta mennyit változott a piac.
Asus fronton valami hasonló?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Nem vagyok Asuspárti, csak elvileg ők a konkurencia. MSI tuning szempontjából felejtős, valamint minden más gyártó is vmi miatt kiesik.
Sztem DS3p lesz belőle.
Köszi a segítéget!
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Az utóbbi időben inkább Intel téren mélyítettem el tudásom, azonban most AMD -re váltok, és márka-chipset-felszereltség témában nem igazán vagyok otthon ennek a platformnak alaplapjaiban.
Amiket elvárok a lappal kapcsolatban:
- DDR3 támogatás
- TRIM támogatás
- lehetőség proci magjainak unlockolására
- közepes-jó tuninglehetőségek (nem kell azért dfi lanparty lap)
- minimum 4, de inkább 6 S-ATA port
- SPDIF (optika) kimenetOpcionális USB3, ha nem jár túl nagy felárral.
Elsősorban a Gigabyte alaplapokat szeretem, de ha más márkának van jobb ár/érték arányú terméke, akkor hajlandó vagyok azt is kipróbálni.
Végül pedig a legalapvetőbb, legyen minél olcsóbb Lélektani határ 25k, de jobban örülnék 20k alatti árnak.
Előre is köszi,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Az alábbi igényekkel keresek alaplapot:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Max 25-30k, de jó lenne inkább a 20 körüli szegmensben maradni.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
i5 4690
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
mATX (CM Silencio 352 házba)
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
SPDIF (optikai hangkimenet) mindenképp kell, a HDMI sajnos nem opció, az erősítő régebbi típus. A többi a szokásos, nincs extra igény.
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
HDMI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
NemA Gigabyte GA-H81M-HD3 -at találtam, de nem tudom, hogy egy H81M lap mennyire jó, ahogy nézem a sokat ajánlott B85M-D3H-tól azért feszstabokban, stb erősen elmarad.
Esetleg valamelyik konkurens gyártónak az utóbbi lappal azonos, de optikai kimenettel rendelkező változatáról tudtok?
Köszi,
Mosqu!to[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van egy B450 Tomahawkom, de szeretnék az érkező Zen3-ra új alaplapot (B550/X570)
Szeretnék egy olyat, ami:
1. Lehetőleg nem kerül annyiba, mint a proci, de amennyit "kell", költök rá
2. Zen3, 5900X -et kiszolgál és az OC-ban is segítségemre lesz. Hűtve egy Scythe Mugen 5 PCGH -val lesz, szóval ennek el kéne férnie, nameg egy RTX 3080 is lesz a házban.
3. Preferálom a normál ATX lapot, de ha nem jár semmilyen hátránnyal, akkor beletörődöm az mATX-be is, amennyiben a hűtése elfér a fenti alkatrészek mellett.
4. Van egy m.2 SSD-m, de lesz egy nagyobb. Ha kell, akkor ezt eladom és elég egy slot, de nem árt ha van kettő. USB-ből sosem elég, most is vagy 10 dolog lóg a gépen elöl-hátul kivezetve, SATA eszközből van kettő (SSD+HDD), PCI nincs, PCI-E 4.0 a VGA lesz.
5. DVGA lesz használva.
6. Szeretnék tuningolni
7. Új alaplap preferált
8. Lap kinézete nem érdekel+1 korábban láttam pár helyen cpu fázisok számáról pár infót (még az MSI is megosztott valaha ilyet), de az új szériáknál nincs erről infó. Gondolom (?) a több=jobb tuning szempontjából, úgyohogy ha esetleg tudtok erről valamit, annak örülnék.
Szóval röviden, ha aktuálisan láttatok valahol itthon-külföldön bestbuy lapot a B550-X570 vonalon, akkor arról küldjetek pls infót
Köszi,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Saccco #97914 üzenetére
Köszi a tippet, bár az az Aorus 100k-ért egy kicsit meglepett .
A B550 Tomahawk amúgy szándékosan nincs az ajánlóban?(#97917) scott_free
Neked is köszi, megnézem őket![ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Vennék egy jól felszerelt alaplapot, az alábbi paraméterekkel:
Környezet:
Ryzen 9 5900X
G.skill B-die 2x16GB 3600MHz ram
1 db m2 SSD, de lehet lesz többElvárások:
Minél több USB type A jó lenne hátul (7 vagy afelett)
Wifi 6
Ethernet 2.5G vagy jobb
BIOS reset gomb hátul
Jó OC potenciál, stabilitás (proci és ram húzáshoz)MSI X570S Unify-X MAX -ot néztem, de nincs róla semmi infóm. Van esetleg olyan köztudottan jó alaplap, ami a fenti paramétereket teljesíti és nincs különösebb BIOS para? Esetleg ez az MSI lap jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Köszi mindkettőtöknek.
G-s procim nem lesz, VGA meg van szerencsére, úgyhogy ennek hiánya nem okoz gondot.
Optikai egységet sem tervezek használni.
Nálam kell a 2.5G lan, mivel 2G/1G hálózaton ülök.Mért cserélted amúgy le az Unify-t és mi lett helyette?
-
Mosqu!to
addikt
Hatalmas mákkal valószínűleg sikerült megcsípnem egy Crosshair VIII Extremet nagyon olcsón.
Egy MSI B550 Gaming Edge Wifi-ről érkezve mennyire viselné jól a Win 11, ha nem húzom újra a rendszert?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest