- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz juliensorel #88649 üzenetére
Az is nagy kérdőjel. Személy szerint a Fatal1ty és az MSI Gaming itx lapját láttam és azok egész jól muzsikálnak.
Sry,igen az első...mobilról szerencsétlenkedemVartanus : OC alatt kicsit jobban melegszik a vrm rész, de rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
Rockland
tag
Helóka, Lenne egy gyors kérdés, tudnátok egy jó lapot, ryzen procihoz mondani? kb 30 max 60 között, köszi!
-
palfitom
félisten
válasz Rockland #88653 üzenetére
Persze.
Lenyitod az összefoglalót, és ott találsz ajánlott lapokat.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Gépet rakok össze, ehhez kérnék segítséget.
Nézegettem, a B450 lapokat (asus b450 prime plus, msi tomahawk), de azt olvastam nem a legjobb oc-ra.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
50k bár szeretném alatta megoldani, ha lehet. Tuning kell(mindig így menne akár napi 8 órát.).
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
ryzen 2700
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
atx (vagy kisebb, de kellene 4 ram slot)
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
3 sata, 1 pci-e, 4 ram slot, esetleg m.2 nvme, 5 usb port, amiből legalább 1 usb 3, a többi nem számít.
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
dvga
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Igen!
7. Használt, vagy új alaplap?
új
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
annyiban fontos, hogy ne legyen rajta rgb, vagy ki lehessen kapcsolni.
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
nemköszi
-
palfitom
félisten
válasz Rockland #88660 üzenetére
"az hogy egyértelmű hogy játékra" - Ezt ugye te sem gondolod komolyan...
Lenyitod az összefoglalót, és ott találsz ajánlott lapokat. Azokban "mennek pöpecül a ryzen procik"...
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
zzola
titán
Üdv!
Úgy néz ki, váltanák vissza Intelre! Érhet bármiféle hátrány, ha Z370-es lapot választok? Z390-ről nem találok túl sok információt illetve 15-20%-kal drágábbak a Z390-es lapok.
Köszi! -
palfitom
félisten
-
jancsi17
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék feljebb váltani Intel vonalon és i5 8600k lenne a poci , majd fejlesztés valamikor jövőre i7 8700k vagy 9700k .
Első körben Asrock z370 Extreme 4-et néztem ki, de a z390-es lapok megjelenésével elbizonytalanodtam a vételét illetően. Ugye ott is van már Asrock z390 Extreme 4 vagy esetleg láttam pár sorral feljebb , hogy ajánlott volt az MSI z390 Tomahawk is.
Melyik lapot ajánlanátok hosszabb távra ez ügyből kifolyólag? -
palfitom
félisten
válasz jancsi17 #88666 üzenetére
8700K vagy 9700K sem okoz gondot a Z370 E4-nek.
Ha nincs szükséged az USB 3.1 gen2-re (amit már a Z390-ek alapból tudnak), akkor mehet a Z370.
Ha Z390, akkor én az E4-et venném.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
jancsi17
csendes tag
Köszönöm a válaszod!
Akkor maradni fog az eredeti elképzelésem, marad a z370 e4 -
zzola
titán
válasz Milka 78 #88669 üzenetére
(#88665) palfitom
Miért? Valahogy nem vagyok megelégedve a Ryzennel. Intellel mégis csak jobban mennek a játékok...
Keret? Igazából nincsen limit, de természetesen olyanért nem fizetnék, amire nincsen szükségem!
Csilli-villi nem érdekel, sem az USB 3.1! A lényeg, normális OC-t bírja a lap, akár i7-9-es szériát is.ASRock Z370 Ex.4 lenne talán erre a legolcsóbb választás?
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
A számomra nagyon várt Maximus XI Apex-ről sajnos még mindig semmi hír. Esetleg mik a vélemények a Maximus XI Gene-ről, főleg a vrm érdekelne.
Köszönöm előre is!
i9 / 4080 / 32"
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Ez úton is szeretném megköszöni a topic szakértőinek a hozzáértő javaslatokat!
Végül AMD vonalon egy Asus ROG Strix X470-F Gaming lett a befutó, ami ugyan ár -értékben nem a legjobbak között szerepel, de azért erős kis lap - köszönöm az iránymutatást -
Johnny_vT
senior tag
Srácok, ASUS Prime B450M-A alaplappal vannak tapasztalatok?
Rátaláltam erre a bundle-re, közel 50 eurót fogok rajta, ha így veszem meg egyben.
Van még ez is ASUS TUF B450 Gaming Plus lappal.
Nem ismerem ezeket az alaplapokat, de kezdek afelé hajlani, hogy vagy X470+2700+tuning vagy B450+2700X tuning nélkül lesz a végsö megoldásom.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Johnny_vT #88673 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési idöböl. És még rendes ékezeteim sincsenek
Most látom csak, hogy ezek mATX méretüek. A gyári leíráson kívül van esetleg valahol egy emberi fogyasztásra alkalmas összehasonlító táblázat, ami megmutatja mivel van kevesebb cucc ebben mint az ATX-es testókban?
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Rem-X
senior tag
Sziasztok!
Egy Ryzen 5 2600-hoz és 2x8 GB 3200-as RAM-hoz, valamint egy MSI Radeon RX480 VGA-hoz keresek alaplapot 20-30 ezer között. Melyik lenne a legjob ár/érték arányú választás? Nem szeretném húzni a konfigot.
Köszi!
Try again, fail again, fail better!
-
Czimby
addikt
Ryzen 5 2400G-hez keresek olcsó alaplapot!
Tuning nem lesz, az elvárás annyi, hogy 2x8Gb ram, 1SSD, 1HDD legyen a gépben.
SATA3, USB3 úgyis minden klapon rajta van már manapság így azt nem is írom.
Viszont jó lenne a HDMI kimenet mert DVI-s lapok csak 1080p-ig vannak ha jól látom.Netezős, videóvágós gép lesz ismerősömnek.
ASUS PRIME B450M-K-t néztem ki most elég jó akció van rá, de sajnos nem tud HDMI-t.
Ezt még átgondoljuk kell-e a 4K, a Tv amire kötve lesz 4K-s.
Egyébként vállalható alaplap?Vagy esetleg tudnátok ajánlani valamit helyette?
Olvastam, hogy a Gigabyte is szokott jó akciókat csinálni, de nem igazán találtam meg ez mire értendő...
ui: mATX méretben gondolkodunk!
[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Czimby
addikt
Az Alza féle ingyen SSD-s akción kívül van most valami alaplap akció?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
veterán
válasz Czimby #88680 üzenetére
Ha kell a 4K tv-hez a 60Hz, akkor HDMI 2 csatlakozós lapot nézzetek.
Pl ez: Gigabyte B450 Aorus M - 28kHa elég a 30Hz, akkor mindegy, milyen HDMI van a lapon, 1.4-es HDMI tudja a 2160p@30Hz-et, filmre elég ez is feltételezem.
(#88683) Czimby: wow, ez így tényleg durva akció.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Czimby
addikt
válasz solfilo #88684 üzenetére
Van még ez is, igaz máshol 2e olcsóbb, de a zSSD csak ér 7-8e körül.
Lehet ez lesz mert másik házat is néztem és így már ATX mATX lap is jöhet.
-
veterán
válasz Czimby #88685 üzenetére
Ez tudja a HDMI 2-t (honlapról: "HDMI 2.0b támogatása maximális 4096 x 2160 pixeles felbontással, 60 Hz-en"), szóval ez is jó lehet neked. Hogy a lap maga ajánlott e, azt nem tudom, várj a szakik véleményére. Azt azért írd még meg, hogy tuning lesz e, úgy könnyebben tudnak ajánlani (lásd kérdések topik jobb felső sarkában).
Az ajándék SSD miatt nem rossz deal szerintem.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Tudnátok alaplapot ajánlani Intel i7 8700k procimhoz? Ramjaim 3200mhz
Nem szeretném húzni és játszani se szeretnek.
Inkább grafikai programokat használok. -
Czimby
addikt
válasz Milka 78 #88688 üzenetére
Az SSD egy hulladék sajnos most olvastam utána szériahibás.
Gigabyte B450 AORUS M és a MSI B450M GAMING PLUS maradt versenyben.
A gigabyeton egy kicsit jobb a hang és 6db sata csatlakozó van, ráadásul 4k 60FPS.
Jól gondolom ő a nyerő?UEFI jóféle rajta?
Mintha valahol azt olvastam volna manapság nem olyan jók a giga lapok, vagy ez csak valakinek az okoskodása volt....Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Mennyire van értelme egy ASUS ROG STRIX B360-H GAMING alaplapnak i5 8400 alá?
Igazából a jobb hűtés, minőségibb csatik és a jobb audio képességek miatt fogott meg. Vagy csak pénzkidobás lenne pl egy TUF B360 Gaming Pro mellett?
Régen szerettem a Gigabyte lapokat, de egyre több problémát olvasni róluk, Asus kínálatot meg annyira nem ismerem[ Szerkesztve ]
-
fexi
csendes tag
Sziasztok! Az Asus Strix B250G Gaming alaplap kompatibilis az i7 6700 procival?
-
zzola
titán
Gigabyte Z390 AORUS ELITE -ről mit gondoltok? Elég korrekt rajta a tápellátás ás az ára sem olyan horror...
-
Geresics
addikt
válasz Geresics #88543 üzenetére
No srácok, végül a az ASRock B450M-HDV lett az AMD Athlon 200GE procihoz, és mellécsaptam még egy Kingston 4GB / 2400MHz HyperX Fury Black memóriát.
A héten megjött a cucc, tegnap el is vittem anyámhoz, és össze is dobtam. Az alaplapon a gyári 1.10-es BIOS volt, de a proci csak 1.20-tól támogatott. Ettől függetlenül hibátlanul fel tudtam telepíteni a Win10-et rá. Később persze megkapta a deszka a legfrissebb 1.30-as BIOS-t.Minden szuperül ment, de ha a VLC-vel elindítottam egy filmet, akkor hang volt, de a film helyett csak zöld kép jelent meg a kijelzőn (ami egy TV)! Fél óra google után arra jutottam, hogy a VLC hardveres gyorsítást használ, amit az istenért sem tudtam kikapcsolni a Win10 beállításai között (nem találtam), ezért uninstall lett a vége, és most Media Player-el megy minden hibátlanul... Más is találkozott már ezzel a hibával?
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest