Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Milka 78

    nagyúr

    válasz inf3rno #77253 üzenetére

    A fenti feladatra egy Asrock Z170 Extreme 3 simán megfelelt volna fele ennyiért.Egy laza tuningot simán bír és minden van rajta ami kellhet (USB 3.1/Type C/M2). Ha nagyon felvet a pénz és komolyabb tuningra vágysz akkor egy Extreme 4,de ez a max.
    Az Extreme 3 Asus megfelelője az Asus Z170-P.Ezen is van usb Type C,de "csak" 3.0-ás és egy kicsit egyszerűbb a vrm része.Ugyan ez a lap a Z170-K,de azon van más 3.1-es usb3-is,ha fontos.
    Az Extreme 4 megfelelője az Asus ASUS Z170-A.
    Memória terén ezek a fenti lapok szépen elvannak a Corsair LPX modulokkal.
    Hasonlítás képen...nekem egy Asrock Z170 Fatal1ty K4-em van (6 lyukas) ami egy kicsivel szerényebb mint az Extreme 4,ennek ellenére 4.6-ghz-n hajtom a procim benne,az átlagnál magasabb feszen és a memóriáim is eléggé meg vannak rugdosva/feszelve,ergo a lap rendesen meg van kínozva.Ennek ellenére szépen teszi a dolgát.Félreértés ne essék az a Giga simán jó lap,de 70 ropiért teljesen felesleges.Akkor van értelme egy ilyen lapnak,ha van vízhűtésed,sok pénzed válogatott tuning procira és ezekből ki akarod hozni a maximumot.Átlagosan elmondható,hogy vagy a proci a szűk keresztmetszet,de ha jót fogsz ki akkor meg a hűtés fogy el egy bizonyos feszültség felett (1.400v körül).Ezen a feszen 4.6-4.8 között mennek a procik,de mint látod nagy a szórás.4.4-4.5-höz jóval kevesebb fesszel is beérik.
    Ha nem akarod ennyire kifeszíteni a gépedet akkor Extreme3/Z170-P (ez még a leglustább prociból is kihoz 4.4-et).Ha meg ki akarod sajtolni belőle az összes teljesítményt/tutira mész akkor Extreme4/Z170-A.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák