- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
válasz bluyoo #62943 üzenetére
A méret nem számít a plusz portok sem, viszont audio téren azon kívűl, hogy a B85-ös verzióban 7.1 van, akad e valami hangzásbeli eltérés ha 2.1-es hangrendszerrel fogja használni az illető? Nem egészen világos, hogy a tápkört mi határozza meg? Ez a két lap eltérő tápkörrel van ezek szerint? [link] [link] (pro4 verziót felejtsd el nem opció mivel nincs készleten).
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
bluyoo
nagyúr
válasz Interceptor #62951 üzenetére
Válasz másik üzletet ....
Nem a 7.1 a lényeg hanem pl. a felhozott H81-es deszkák ALC662-vel szereltek, a B85-ös deszkák amik felmerültek azok meg ALC892-vel. Nem tudom milyen hangcuccal rendelkezik, de meg merem kockáztatni hogy hallaná a különbséget.
A linkelt két deszka ránézésre nagyjából egyezik tápellátásban, a B85M Pro4 már fejlettebb. Sajnos ezekről a lapokról nem nagyon van átfogó, részletes elemzés.Bazinga!
-
Teaway
veterán
válasz jim bcs #62949 üzenetére
A "Mi dönti el" kérdést a másik hsz-ra írtam (Vanguard vs. H97M-Plus)
Tisztában vagyok vele, hogy melyik Giga a komolyabb.
(#62950) bluyoo:
garanciályávalgaranciájával
"M.2 foglalt" ja, az lesz ha beleficcen egy 120-as SSD (márpedig beleficcen, ha már van ilyen csati a lapon)[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
jim bcs
nagyúr
válasz Teaway #62953 üzenetére
én a vanguardot venném 4670-el oszt csókolom, mivel nemsokára 2015 jön a DDR4 ami szép lassan a DDR3 halálát jelenti és ami gyorsabban fog lezajlani mint gondolnánk, most jelen pillanatban nem látom értelmét a haswell refreshnek mert elvileg nem jön bele semmi, ha igazak a pletykák akkor a Broadwell csak BGA-val jön és desktopra egyből a Skylake nyit ami DDR4
M.2-t én majd úgy 2 év múlva javasolnék ha addigra nem M.3 lesz azaz nincs ez még kiforrva teljesen, ellentétben a sata3-al ami nem mellesleg olcsóbb is és otthonra bőségesen elegendő
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Teaway
veterán
Milyen alaplap lehet ez? ---> kép
Nincs itthon csokid??
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #62956 üzenetére
Szerintem az Asus Z97-A.
"3 hét szabin vagyok" A fene a jó dolgod!
Én már egy hetet ellőttem, a következő egy hét meg csak jövőhéten kezdődik!Bazinga!
-
Interceptor
addikt
válasz bluyoo #62952 üzenetére
Vidéki az illető és postán fogja megrendelni, ez még a legolcsóbb hely(és tudom, hogy megbízható) a többi hardverét is figyelembe véve.Tehát akkor biztos vagy benne, hogy van hangzásbeli különbség 2.1-en? Nah jó csak vicc volt, valószínűleg marad a H81M-HDS, de még rákérdezek nála. Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz Interceptor #62963 üzenetére
miért lenne kib@szás a 3pines, szoftveresen ugyanúgy vezérelhető mint a 4pines tehát nem értem mi a gond, azon kívül egy Y elosztó nem egy marha nagy összeg, valamint egy H81-es laptól ne várj csodákat sem felszereltségben sem másban pont annyi van mindenből amire való
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Interceptor #62963 üzenetére
Irodába szánt deszkák, oda nem kell túl nagy huzat .... mint írtam puritán lapok.
Viszont létezik 3 és 4pines "Y" kábel/elosztó is.
A legtöbb házventilátor feszültségszabályzású, ahhoz meg ugye (ált.) a 3pin-es csati kell, és nem egy CPU hűtő is 3pin-es ventilátort kapott. Nagy valószínűséggel a 4pin-es csatikon nem képes a 3pin-es ventilátorokat szabályozni (ez nem 100%).
Más gyártók esetében csak 4pin-es ventilátorcsatlakozók vannak a lapon, de azok többsége képes már a feszültségalapú szabályzásra a PWM szabályzás mellett.
szerk.: Mire írtam, ittam, megoldottad. Ez aztán a gyorsaság![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz bluyoo #62965 üzenetére
(#62965) bluyoo
az újabb puritán lapoknál a 4pines szépen gond nélkül viszi a 3pinest, egyszerűen ha húztak volna egy plussz vezérlést a nyákra akkor már többe kerülne így maradt a 3pines, de vannak régebbi lapok is amelyek elvitték(#62966) Interceptor
nincs azzal semmi nyűg, egyszerre szabályzol 2 ventit és kész[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz jim bcs #62967 üzenetére
Már a szabályzásra gondoltam. Sokaknak még 3pin, 3pin és 4pin, 4pin használata esetén is gondjaik adódtak.
Bár régebbi deszkával de pl. Ace Ventura-nak.(#62969) jim bcs
Igen ennél a két márkánál, jellemzően már nincs vegyesen 3-4pin-es csatlakozó a lapokon.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
JasL
senior tag
válasz jim bcs #62942 üzenetére
Van már Xonar DX-em, az megy majd bele. Már megrendeltem a HERO 7-et, most már mindegy Egyébként összehasonlítottam a honlapjukon a két lapot, a HERO egy picit jobbnak tűnik, több szolgáltatást ad meg a támogatottsága is erősebbnek tűnik. Meg ha már megveszem bele a 4790k-s procit, jobban lehet vele húzni majd. Nem mondom, hogy nem tetszik a Sabertooth, de most a másik lesz.
Nem vagyok játékos, de ez jutott
-
jim bcs
nagyúr
nem jártál sokkal rosszabbul hidd el az egy jó lap, 4790k-hoz lehet én is 7-es ROG-t vettem volna csak matx-et, hasonlítsd már össze majd ha ráérsz hogy melyik ad jobb hangot a gyári vagy a Xonar
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Interceptor #62972 üzenetére
Most ez melyik lap is?
a 4pinesre megy a cpu, a 3pinesre 1 Y elosztó és 2db 3pines venti ha jól gondolom neme
-
ViZion
félisten
Bluyoooooo és Jim Bácsi:
Köszi az infókat!
Csak nézelődök, igazán a kisebb méret miatt váltanék, de gyanítom megvárom a DDR4-et,akármi is az.nem olyan sok idő az. Addíg még csiszolom a hűtésemet.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz ViZion #62974 üzenetére
(#62974) ViZion
nincs mit , én azt mondom jól döntöttél és ha nem sűrgős én is ezt tenném sőt én is erre várok azért sem upgradeltem most tehát ha megnézed van egy non-k alap gépem, eleinte elég magas CL-el jönnek a DDR4-ek a mhz-hez képest de nem gond úgyis meg kell várni amíg realizálódnak az árak aztán szép lassan megszórják a piacot még az év vége előtt mivel 2015 elején jön a Skylake is, vga szintén zenész meg kell várni a Maxwell-t vagy a Volta-t mivel ugyanazon a chip-en belül nincs értelme a váltásnak csak ha valami tényleg nagy újítás jön az meg egy chip szérián belül nem szokott megtörténni, ha beállt a rendszer mehet egy jó matx vagy itx(#62976) JasL
ennél a rendszernél már lehet hallani a különbséget[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz jim bcs #62973 üzenetére
Ez lenne a lap [link] Igen jól gondolod, csak kevertem a dolgokat előbb. Elölre kell majd egy venti ami beszívja a hidegebbet és hátulra ami kihúzza a meleg levegőt, saját gépen így oldottam meg ház hűtést . Az ő alaplapjához meg akkor marad az y kábeles megoldás ha két házventit akar.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Interceptor #62977 üzenetére
na akkor cpu az ok kilőve, a variáció 3-4 pinre megint elég sok ahogy tetszik mivel mindkét csati jelen van, előre PWR 3pines hátra CHA 4pines vagy amit én jobbnak látok, hogy egy 3pines Y elosztó és akkor jobb oldalt fent a PWR-be 2db 3pines egy előre egy hátra így marad egy 4pines lent szabadon ha akar még egy 3 vagy 4pinest plusszba valamikor
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Interceptor #62977 üzenetére
- 1 x CPU Fan Connector (4-pin)
- 1 x Chassis Fan Connector (4-pin)
- 1 x Power Fan Connector (3-pin)Ezek vannak alaplaphoz, asszem befejezem mára mert nem kicsit kezdtem el keverni a dolgokat. Szóval 3 és 4 pin is van, powert kevertem a cpu fannal.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz ViZion #62974 üzenetére
Szívesen!
Szerintem legközelebb én is a Skylake-el fejlesztek majd (esetleg egy spórolós fejlesztés az Ivy I5, I7 -el). Az elején valószínű drága lesz egy DDR4-es vas, de szerencsére a jelenlegi felhasználásom mellett a kis szorzózáras Sandy Bridge i5 bőven kiszolgál. Szóval kivárom amíg normális áron adják majd.Bazinga!
-
JasL
senior tag
válasz jim bcs #62975 üzenetére
Akkor is lehet hallani, ha optikán át megy? Úgy tudom, ha nem játszik a DAC, akkor majdnem lényegtelen, hogy milyen hangkártya adja a jelet. Nyilván azért majd a Xonar lesz rákötve, nem dísznek vettem és a szoftvere is kézre áll.
Interceptor (#62977):
Nekem 4 házventire jutott 3 alaplapi csatlakozó, de az előlapi nagyon zörög így azt nem is erőltettem bekötésre, bent hagytam, jó lesz majd cserének. Nem a venti miatt zörög, nem jöttem rá miért még. Van erre valami trükk?
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
-
jim bcs
nagyúr
(#62981) JasL
optikán lehet még csak hallani mivel sokkal tisztább a jel, ha jó a füled hallani fogod nem kicsitMilyen házad is van? Lehet a gyári venti egy kalap 0-a, de volt rá példa hogy hívtak cicergés problémával vajon mi lehet a gond, lementem, egy CM-ház első szűrője volt a gond ami egy vékony perforált műanyag lap volt, ezt ki is kaptam azonnal ezzel megszűnt a cicergés is, a bejövő huzat rezegtette a házhoz.
(#62984) Interceptor
nembiztos nézz jól szét az árak miatt, a 4pinesek nem olcsók, nehogy 2db 3pines venti egy 3pines Y elosztóval olcsóbb legyen[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz jim bcs #62978 üzenetére
Első verzió lesz szerintem, mert 2 ventinél többet nem lehet betenni abba a házba. Köszi!
saját gépemnél kiszedtem fenébe oldalso 9cm-est mert hangos volt, VGA-t nem hűtötte rossz helyre vágták, tuning proci hűtőt be sem tudtam volna rakni.
(#62983) jim bcs: természetesen meg fogjuk nézni ha ode kerül a sor
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz jim bcs #62983 üzenetére
A házam egy Thermaltake V4 Black Edition, jó szellős ház. 4 db Arctic Cooling F12 PWM rev2-t pakoltam bele a 4 oldalára, ebből az elülső zörög(ne, ha be lenne kötve, a lapon csak 3x fan táp van, a lapváltás miatt meg most amúgy sem aktuális az Y-kábel). A felső meg hozzáért a memóriafogatókhoz, kicsit feljebb kell tuszkolni belülről a házat (kb 2-3 mm-t), hogy beférjen a helyére (mondjuk ezt nem tudom, nagy probléma-e vagy más is csinálja). Imádkozom, hogy a HERO-n több hely legyen a felső ventinek.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Szerintetek PSU Ez kihajt egy 4790k-t HERO 7-tel és GTX 760-al?
Utánajártam: VGA 225W max, proci 88W, az alaplapot nem tudom, 3 db SSD, 2 db külső 2.5" HDD és Xonar DX. Elvileg elég neki, nem?
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
Mivel osztott ágas a táp, 12V-on 18A a kártyánál épphogy elég ha ki van hajtva.
Egy átlagos játék esetén valószínűleg sosem fogja elérni, de - NVidia-nál nem tudom, hogy működik a tuning - túlfeszelés + tuning esetén ne Furmarkkal tesztelj...Egyébként ITT biztos többet tudnak segíteni.
Én a helyedben inkább valami jó kis Seasonic beles tápot néznék (mondjuk XFX 550W, de "igazi" Seasonic is megfontolandó), vagy FSP-ből is találsz olyat, aminek egyben van a 12V ága, és 15K körül megkapod.
Itt is van pl: a Raider 550W, ha jól tudom ezt is szokták ajánlani a tápos totyikban. Ennek elég a teljesítménye 12V-on, akkor is, ha a 4790K-t is húzod.
(persze az általad linkeltnél is húzhatod, nem az lesz a szűk keresztmetszet, és nem is az összteljesítmény, csak a VGA ága...)[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv az alábbi lapok közül melyiket érdemes megvenni? Egy FX 6300 kerülne bele, tuningot is kapna, később esetleg cserélném FX 8xxx procira
MSI 990FXA-GD65
Asus M5A99X EVO R 1.0
GIGABYTE GA-990XA-UD3We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
JasL
senior tag
-
JasL
senior tag
Ezt néztem ki: Seasonic G 650
-
jim bcs
nagyúr
nem jó helyen vagy, Milyen asztali gépet vegyek?
EVGA SuperNOVA G1 750W
EVGA SuperNOVA NEX750G 750W
XFX PRO Series 850W PSU Core EditionBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Lecserélném a leírásomban lévő gép alaplapját.
Tudnátok ajánlani olyan lapot aminek van Inteles Sata3 vezérlője? És persze viszi a most benne lévő cuccokat, amiket nem akarok cserélni
Vagyis ha jól értelmezem a konfigomat akkor
L1155 foglalatú proci
Kellene minimum 2db Sata 3
USB 3-nak is örülnék
integrált audió helyett a Asus Xonart használom
Szerintem integrált vga sem kell, mert arra ott az Nvidia
A ház egy Sharkon Vaya, amibe atx és matx megy20e ft alatt maradnék
ami még izgatna az a bluetoth v wlan lenne, de ez árilag nagyon megdobná, szóval ez valószínűleg kiesikElőre is köszönöm a segítséget
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
JasL
senior tag
2011 márciusban vettem, FSP FSP500-60APN 85+ 500W. Kiszámoltam, elvileg a 12V ágon nincs elég teljesítmény leadva ha maxon megy a VGA, 12V*18A (ennyit ad le max) = 216W, a GTX760 pedig 225W-t képes megenni 100%-on hajtva. Tehát ha egy játék egyszer gondolja magát, leégetheti a tápot, azzal meg nem igazán akarok játszani zsírúj HERO 7 lapnál meg 4790k-nál (a Xonar DX-ről meg 16GB RAM-ról nem is beszélve).
Benéztem a tápos topikba, azért is néztem ki ezt, "művelődtem"
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Nem tudom mit néztél, de mindegyik ajánlott deszkán van natív Intel SATA3 port.
A B75-ös lapokon 1db, a H77-es deszkákon pedig 2db. Plusz mind a négy lap 4db natív USB3 porttal rendelkeznek.
Bár az ASRock H77 Pro4-M valóban kapott +2db ASMedia ASM1061 chip által vezérelt SATA3 portot.
Mára olyan olcsók lettek, hogy használtan, már komolyabb Z77-es deszkát is kaphatsz 20K alatt.
Pl. az Asrock Z77 Extreme4, MSI Z77A-G45, (egy ideig még Asus P8Z77-V is) ... vagy mATX méretben Asus P8Z77-M PRO, ...
De akár újonnan is pl. az Asus Z77-A.
Mindegyik deszkával lehetőséged nyílik egy kis tuningra.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest