Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GribMate

    aktív tag

    válasz Retekegér #31696 üzenetére

    Nekem van tapasztalatom vele: nagyon tetszik, ajánlom. :)
    1155-ös ATX deszkák között egyik legjobb ár/érték arányú szvsz.
    A specifikációi mellett sok mindent nem tudok mondani róla, kb. 3 hónapja van meg, eddig tökéletesen működik, stabil, egy i5-2400 és 2x4GB Kingston RAM van benne.
    A BIOS-a elég jó, ventilátor vezérlése is kiváló (ajánlott az UEFI-ben beállítani, a hozzá letölthető AXTU is jó ugyan, de bugos, dobálja a hibaüzeneteket).

    Egyedüli negatívuma az EtronTech USB3 chip.
    Ezzel leginkább driver-beli problémák adódtak: hajlamos spontán BSOD-ot előidézni magától, vagy USB3-as eszköz rádugásakor, instabillá teszi a rendszert.
    Ezt már követte néhány kiadott driver és perpillanat már nem olyan vészes a helyzet, a random BSOD-ok nagyon ritkák, viszont van néhány USB3-as eszköz, amit még mindig nem szeret a vezérlő. :(
    Itt a 0.96 WHQL drivert ajánlja az ASRock, de én a Beta Zone-ból, a 0.104 WHQL-t telepítettem. Eddig csak USB2-es eszközökkel volt alkalmam kipróbálni, tökéletesen működött velük, egyetlen BSOD-ot sem láttam még a 3 hónap alatt a gépen.
    Ennek ellenére előfordulhatnak hibák vele, de vannak újabb (nem WHQL) driverek, vagy akár béta állapotban lévők, amik megoldhatnak minden problémát, kísérletezni kell majd velük, ha kifogsz egy olyan USB3-as eszközt, amit épp nem kedvel a chip (driver).

Új hozzászólás Aktív témák