-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
az még nem 100% az USB 3.0 drive orvosolása, mert nem hivatalos úton lehet hozzá jutni.
a Z68 az amiben különbözik a P67-hez képest hogy a H67+P67= Z68
magyarul a Z68-s lapokban már amelyiken van VGA kimenet azt használva kíméli a PCI-e VGA kártyádat és annak fogyasztását vagyis a CPU HD3000 vezérlő segítségével tudod használni a gépedet. Amellett a Z68 már jobban támogatja a SSD-k használatát a HDD-vel egyetemben.
az is igaz már nem drágább annyival mint a P67-s lapok,persze a Z68-s 30000 Ft alatti lapok nem annyira tuning képesek mint a Z68-s 40000 Ft feletti lapok[ Szerkesztve ]
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok. Gondolkodok egy új gép összerakásán. AMD 555 Black Edition Phenom II X2 AM3 -ban gondolkodok, milyen alaplapot ( chipset ) javasolnátok hozzá, mindenképpen mATX kell legyen, illetve milyen memóriákkal lehetne kihozni a legtöbbet belőle. Vagy ha ennek a procinak lenne újabb alternatívája, azt is szívesen fogadom. Alapvetően Gigabyte-ban gondolkodok. Köszönöm a segítséget.
-
ZetorGumi
addikt
Az Etron USB3-as chipjei elég bugosak, ledobálja a rá csatlakoztatott cuccokat, etc.
a Z68 lényegében egy H61, és P65-ös chipset keveréke, tutningban is jó, és ki tudod vele használni az IGP-t is. Jah, és nem utolsó sorban támogatja a Virtu-t is.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Milka 78
nagyúr
válasz funkygee #28206 üzenetére
Ha Giga kell akkor EZT választanám.Ő már tudja fogadni a Bullokat is és van rajta usb3.Ez a lap megeszi a Kingmax Nano és Kingston HyperX kettősét.Ezek 1600-as modulok.Ha tuningolsz még jó jöhet...Nem tudom mire fogod használni a gépet,de én 955Be-alatt már nem vásárolnék.Bőven megéri azt a +6-ropit amivel többe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Azért pontosítsunk.
Ha kell az USB3, etron vezérlős helyett ésdemes mást választani, pl. ASmedia vezérlőset.
ASRock nem igazán tehet róla, egyszerűen az Etron chip gyártója nem képes normális javított driver-t kiadni hozzá.
Valóban a Z68-as deszkákban ki tudod használni a processzorba integrált IGP-t.
Viszont, ez többnyire azoknak jó, akik nem használnak diszkrét kártyát. Akinek van kártyája az vajmi keveset profitál belőle, ha nincs kihasználva a vga az inteligens energiagazdálkodásnak köszönhetően úgyis visszaveszi a kártyát és a fogyasztást. A P67-es lap is támogatja ugyanúgy a sata3-as HDD-ket és SSD-ket, ilyen szempontból a Z68 nem jobb.
Z68 ezeket az új feature-ket nyújtja, P67-hez képest:
- kihasználhatod a prociban az IGP-t
-smart response : sztem ez egy parasztvakítás, az alaplapra csatlakoztathatsz egy intel SSD-t, amit gyorsítótárként használhatsz a háttértárakhoz, szerintem egy sima SSD-vel SATA3-as csatin legalább ilyen jó sebességeket érhetsz el
-lucid virtu (kevesen használják ez a fícsört)A lényeg, hogy nem sok plusszt nyújt P67-hez képest, kevesen használják ki ezeket az újításokat.
"persze a Z68-s 30000 Ft alatti lapok nem annyira tuning képesek mint a Z68-s 40000 Ft feletti lapok" Ebben igazad van.oxox
Én ezeket a lapokat ajánlanám:
ASROCK P67 Pro3 B3
ASUS P8P67 LE REV 3.0
ha ennyit rá tudsz szánni, ez nagyon jó lap:
ASROCK Z68 Extreme3 Gen3
ASROCK P67 Pro3 B3 helyett vehetsz ASROCK Z68 Pro3 lapot is, viszont tuning szempontjából: P67- 8+2 fázis ; Z68- 4+2 fázis[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz funkygee #28206 üzenetére
funkygee ezeket a lapokat ajánlanám:
ASROCK 890GM Pro3 R2.0
ASUS M5A88-MA proci amit írtál:
AMD Phenom II X2 555 3.20GHz AM3 BOX Black Edition -19.812Ft
Erről lebeszélnélek.Inkább ezt:
AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition -26.499Ft
Kicsit drágább, de nem kicsit gyorsabb.Memóból pedig ezt:
KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GXA fenti két lap később fejleszthető, 4-6-8 magos bulldózert is rakhatsz bele mejd, ha lemegy az áruk.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz tranceplanet #28210 üzenetére
pontosan erre értettem:
egy intel SSD-t, amit gyorsítótárként használhatsz a háttértárakhoz
"ASRock nem igazán tehet róla, egyszerűen az Etron chip gyártója nem képes normális javított driver-t kiadni hozzá"-emiatt nem is bántottam őket,csak a vevőnek kellemetlen
energia takarékosságára gondoltam,hogy vajmi előnye azért lehet a Z68-s deszka alapjánez a alaplap nekem is tetszik ennyiért,majd kiderül vissza kerül hozzám a lapom vagy cserélik,ha igen lehet,hogy bevállalom az Asrock lapot, a régi D-sub csatit eldobhatták volna róla és a helyére betehetek volna több USB 3.0 csatit.
ez sem lenne rossz:[link]
-
tranceplanet
addikt
Persze, nem kötekedésből írtam én sem.
Csak elvakítják az embereket, mert egy átlagfelhasználó az új Z68-as fícsörökből keveset használ ki.A Fatal1ty lapok nagyon jók, tuningosak, gémereknek (is) fejlesztve.
-
Pvd2011
csendes tag
Helló mindenkinek !
Ma már irtam ide hogy alaplaphoz milyen videó kari lehet arra kaptam is választ .
Az lenne a kérdésem , hogy úgy döntöttem hogy cserélem a lapotkérdésem annyi lenne hogy ez így hogy festene ? erre az alaplapra elvben már az ati 6xxx seria belemegy ?
Asus M4A87TD EVO
AMD Phenom II X4 955 3.20
Sapphire 11180-00-20r HD6850 1gb
Corsair builder cx 500 as táp
coolermaster hyper 212 plus hűtőBocs ha a kérdés láma de ilyen téren én is az vagyok
-
ZetorGumi
addikt
válasz tranceplanet #28213 üzenetére
Hát én szvsz, ha összejön a gépfejlesztésem, akkor Z68-as lapot keresek, mivel egy darabig az igp-t használnám, utána meg vagy SLi vagy cf.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
tetris
tag
Estéket,
Vettem tegnap egy 2600k procit és egy Z68X-UD4-B3 alaplapot Adata 1866Mhz Cl8 ramokkal.
4.5Ghz-et sem tudtam teljesen stabilra belőni, egy napom ráment, 1.39v alatt nagyjából be sem bootolt a windows.
Legjobb eset prime95 kb 15 perc után adta meg magát, volt, hogy majd 100 fokig felment load alatt a hőmérséklet maximális llcvel, idle 42-45 fok korül, ez irreálisan sok.
Scythe Mugen 2 Rev.B-t használok, jól illeszkedik, kétszer is megnéztem...
A biztonság kedvéért megpróbáltam a legújabb F9C beta biossal is, semmi változás.
Gyanúm szerint az alaplap a ludas, úgy láttam, sokan szídják mindenfelé.
Kitaláltam, hogy kicseréltetem a következők valamelyikére:
-ASRock Z68 Professional GEN3
-ASUS P8Z68 Deluxe
-MSI Z68A-GD80 B3Asrockból csak az évtizeddel előtti modelleket ismerem, amik a lowend kategóriák voltak, annak idején nem volt bizalomgerjesztő, manapság látom dicsérni mindenfelé...
Asusban még nem csalódtam, bár az utolsó modellem talán még az IC7 volt
Msi-t nem ismerem.
Ami mindenképp kell nekem, az vagy 10 sata csatlakozás + 1 pci slot, vagy 6/8 sata + 2db pci slot.
Egy HD5970 ülne benne, ha az számít valamitMelyiket ajánlanátok?
Köszönet,
T.
Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Pvd2011 #28214 üzenetére
Bele és nincs is vele gond,de én más lapot ajánlanék,mert ez már kicsit "öregecske".A 24-ezres szegmensben az Asrock 970 Extreme(24ropi)-et tudom ajánlani,vagy ha ragaszkodsz az Asushoz akkor az M5A97-es deszkát ami (25500ft). Mindkét lap friss fejlesztés,szépen teszik a dolgukat és viszik az új AM3+-os procikat is.
tranceplanet(#28211): Azért az Asrock laphoz tedd hozzá,hogy nem szereti a tuningot.Elég sok ilyen lap halálozott el (és hoztak hozzánk vissza) X4-es masszív tuning alatt.Inkább alapon használva HTPC felhasználásra ajánlanám,de 955be alá tuti nem Mondjuk úgy,hogy nem ez az Asrock legsikerültebb lapja
[ Szerkesztve ]
-
tetris
tag
Asrock Z68 Professional Gen3,,, Remélem ezzel nem nyúltam mellé és jó lesz.
Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
tetris
tag
Gigabyte Z68X-UD4-B3 alaplappal 2600k proci 3.4ghzen 45fok idle, 62fok load. 4.5ghzen nem volt hosszú távon stabil és 90fok fölé is ment load alatt.
Visszavittem és elhoztam egy Asrock Z68 Gen3 Fatalityt, automata overclockkal 4.6ghzen belőtte 1.35v-ra, max 1.43v llc miatt, 80fok fölé nem ment a hőmérséklet, atomstabil és még gyakorlatilag hozzá sem nyúltam. IgéretesFölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Uj gépet rakok össze éppen és alaplapnál megakadtam.
Ami tuti:
AMD X4 965Black Edition.
8gb ram(2*4) 1333mhz Geil vagy 1600mhz
Ati Radeon 6870 iceQ
Cooler Master 450W 80+ táp
Cooler Master elite 430( ATX)
Monitoron nincs DVI , csak HDMI,VGA-AM3+ os lapot akarok, ha netán áttérnék bull-ra valamikor. 6,8 mag
-Intergált VGA ,mivel most videokari kimarad ebből a körböl.
-Legyen ATX és nem mATX.
-Megbizható és tesztelt, tehát valóban jó lap nem pedig "valaki azt mondta"
-sata3 ( SDD-t is kap idővel)
-Floppy sem AGP nem kell! látni sem akarom rajta
-Tuningolni nem szándékozom, max BIOST frissiteni
-2 videókari sem fog lakni benneKeret: 26.000 FT kb. (túl sokat nem akarok rászánni, de semmit mondó lapot sem akarok)
Amit kinéztem:
Asrock 890gx extrem3 lap. 1 gond van vele , hogy ritkán kapni ,és azt halottam hogy usb3 miatt sokszor elszáll a lap. Igaz lenne?Tudnátok még tippeket adni mit érdemes megnéznem? Örülnék valami ajánlatoknak.
KöszönömÜdv Denko
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
Sorry kiemelésért.
nem direkt volt...csak 1 sort akartam -
tetris
tag
válasz Milka 78 #28221 üzenetére
Nem akarom degradálni a procit, nálam a gép 24/7 megy majdnem, így belőttem 4.7ghzre... Vcore 1.32v, pll2, max 78fok prime terhelés alatt
Megnyugodtam heheFölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
denko
senior tag
illetve...
B terv:
F1 lap :
F1A75-M PRO
CPU:AMD Phenom II A6 X4 3650 dobozos Socket FM1Melyik jobb választás?
-
jeni
félisten
mondjuk ilyen ez tökéletes lenne
pontosan erről lenne szó
ja boccses karid egy darabig nem lesz akkor a fentit ne vedd figyelembe de TUTI az a ASUS lap annyiért.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
ugyanaz de ebben már van integrált VGA
direkt weboldal
ezt most nem kapod meg akciósan mint a VGA nélkül előzőleg kínált lapotIntellel jobban járnál,mert nincs garancia Buldózeres procikra,hogy ütősek lesznek-e mikor kijönnek!
ha meg tervezel a 6870 ATI karit akkor az integrált lap akkor felesleges lesz majd
-
jeni
félisten
Esetleg ez a Asrock lap
ez meg Asus-csak kérdés ez az Asus mennyire Buldózer kompatibilis ugyanis nem írják,hogy SOCKET-AM3+ ? ez van az öregemnek kari nélkül használja és nagyon meg van vele elégedve -
denko
senior tag
Hát köszi.
Jelenleg ...
Asrock 890GX PRO3 VS Asrock 890extrem3Ha valaki tud valami más tippet várom
Köszönöm -
Milka 78
nagyúr
Srácok!Szerkesztés gomb?
-
tetris
tag
Nincs ötletetek az miért lehet, hogy a Gigabyte Z68X-UD4-B3 lappal windows élményindexnél a két videóhoz tartozó pontszám 7.9/7.9 volt, az Asrock Fatality gen3al viszont valamiért 7.7/7.7...
Virtut kikapcsoltam, azzal 6.0/6.0 volt.Fölösleges körök elkerülése végett: Igen, ami hirdetésem aktív, az még megvan. Posta csak vevő költségére és felelősségére.
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Csak érdeklődnék, hogy Crossfiret mennyiből tudnám kihozni.
i5 2500k alá kellene lap (valószínú CFnél már lenne tuningolva is egy Xigmatek hűtővel). USB3 SATA3 jó ha van, de ami a legfontosabb, hogy menjen benne a két kártya x8/x8. A mostanim sajnos csak x16/x4 tudná a két kártyát kezelni. -
Janos54
csendes tag
Sziasztok!!!!
Barátom szeretne venni egy lapot Asus M5A99X EVO vagy Asus M5A97 PRO Melyiket mondjátok jobbnak és melyik időállóbb fejlesztés terén???
Na most nekem pro verza van azért kérdezem mert ti okosabbak vagytok.Előre is köszönöm szépen válaszatokat.Nagyon sok jó tesztet olvastam Asus AM3+ téren szeritnem a legjobb direkt leteszteltem az uefi biosát ott hagytam pontosan 1-órát és egy fokkal se ment fel a hőmérséglete a procinak.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Janos54 #28239 üzenetére
A két lap végeredményben nem sokban tér el.ha CF vagy SLI-kell akkor a 990x.Ha sima egy kártyás rendszer akkor elég a PRO-is.A tápellátása mindkét lapnak ugyan az így szerintem tuningban is egy szinten vannak.
DjDanee87: Szeva.MSI P67-G45-ös lap ami 32500ft.Működik rajta minden és tudja a 8/8-as CF-et.Ez a legolcsóbb választás.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz25
tag
Sziasztok,
új gép vásárlását tervezem. Viszont elég sok sötét folt van, mivel elég rég foglalkotam már ezzel a témával. Ami tuti. hogy egy i5-ös procit szeretnék a gépbe, kb 8 G memóriával, ATX-es alaplappal. Viszont itt ki is merült a fix dolgok listája. Tanácsot szeretnék kérni, milyen alaplapot és videókártyát (GTX560-at néztem, de nem tudom....)lenne érdemes vennem. Az alaplapon egyenlőre egy 750G-s SATA vinyó lenne, meg valami dvd író. USB 3.0 nem fontos, sem SSD. Nem baj ha támogatja, de most tuti nem fogom használni. Alaplapra kb 30-at, videókártyára kb 50-et szánok.
Előre is köszi a segítséget! -
Milka 78
nagyúr
válasz DjDanee87 #28238 üzenetére
Ami lemaradt...A következő lépcső az MSI P67A-GD55.Ez masszívabb tápszekciót kapott,jobban bírja tuning alatt a gyűrődést és 38500ft körül megy.Mindkét lap jól használható,de ha már komolyban gondolkozol akkor megéri azt a plusz pénzt a GD55. A P67Extreme4-et is tudnám ajánlani ami a kettő közt van árban és nagyon jó kis lap,de sajnos még mindig nem jó rajta az USB3-as vezérlő,így az kiesett...
Gabesz25:Asrock ASROCK P67 Pro3 lap ami 26 ropi körül megy.Árához képest jól megy tuningba,erős tápszekció és jól fel is van szerelve.Az usb3-as vezérlője itt sem működik,tehát olyan mintha nem is lenne(de nálad ez nem is gond).
Aztán itt az ASUS P8P67 LE REV 3.0 ami szintén jó választás lehet,de ezen minden működik szépen és igen jól használható lap.Ez 27 ropiban mérik.
Van még az MSI P67A-C45.Ez nagyjából ugyan azt tudja,támogatja a CF-et,SLI-t.Ez 28500ft.[ Szerkesztve ]
-
KillArmy
tag
Sziasztok!
Celeron G530 alá mennyire lenne jó ez a lap, ebben a 14-15 alatti árkategóriában?Köszi
-
Hunork
veterán
válasz KillArmy #28244 üzenetére
Szia!
Itt van a hivatalos link, én nem ismerem a procit, itt azt írja, hogy G530T az okés, elfogadja a lap. Neked milyen van? Mert van G530 és G530T. Bár az Asus oldalán sem 1értelmű...
G530T::
[link]G530:
[link]És jó lenne ez a lap alája.
De ha biztosra akarsz menni, íme, ami biztos befogadja (G530 és G530T is!), tudja USB3-at, SATA3-at.
ASROCK H61M/U3S3[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz KillArmy #28246 üzenetére
Szívesen!
De azért nézd meg, a támogatott CPU listában a T verzió van, vagy kérdezd meg a boltot, vagy mást itt, nehogy bosszankodj majd!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz KillArmy #28248 üzenetére
Hát, biztos nem lustaság kérdése...
De lehet, hogy majd rögtön kell egy Bios frissítés, egy van már hozzá a gyárin kívül.
Maximum majd jelented itt, hogy minden rendben volt-e."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
denko
senior tag
Srácok!
Még 1x leirom.
Valaki tippet tud adni alaplappal kapcsban?
Ami tuti:
AMD X4 965Black Edition.
8gb ram(2*4) 1333mhz Geil vagy 1600mhz
Ati Radeon 6870 iceQ
Cooler Master 450W 80+ táp
Cooler Master elite 430( ATX)
Monitoron nincs DVI , csak HDMI,VGA-AM3+ os lapot akarok, ha netán áttérnék bull-ra valamikor. 6,8 mag
-Intergált VGA ,mivel most videokari kimarad ebből a körböl.
-Legyen ATX és nem mATX.
-Megbizható és tesztelt, tehát valóban jó lap nem pedig "valaki azt mondta"
-sata3 ( SDD-t is kap idővel)
-Floppy sem AGP nem kell! látni sem akarom rajta
-Tuningolni nem szándékozom, max BIOST frissiteni
-2 videókari sem fog lakni benneKeret: 26.000 FT kb. (túl sokat nem akarok rászánni, de semmit mondó lapot sem akarok)
Amit kinéztem:
Asrock 890gx extrem3 vagy pro3 lap. 1 gond van vele , hogy ritkán kapni ,és azt halottam hogy usb3 miatt sokszor elszáll a lap. Igaz lenne?Tudnátok még tippeket adni mit érdemes megnéznem? Örülnék valami ajánlatoknak.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest