- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
The.Bali
aktív tag
válasz #98593280 #26450 üzenetére
Úgy látom az ASUS P67-es lapok elég drágák. 33k-nál olcsóbban nem is találtam. ASUS P8P67 LE REV 3.0 (USB 3.0, 5.1-es hang).
Tetszik ez a külső PCI-E-es paralell portos kártya
Viszont nem lehet nagyon megpakolni az alaplapot ilyenekkel, mert ennél a lapnál pl csak 2 PCI-E slot van. A video kari mellé ugye nem illik betenni semmit a szellőzés miatt (vagy eleve nem is lehet, ha széles a kari a nagy venti miatt), tehát marad 1 slot. Úgyhogy nagyon nem lehet ugrálni.A FOXCONN P67A-S lapról mi a véleményetek?
Nekem igy leírás és kinézet alapján nagyon tetszik
Félek picit a márkától, de állítólag alaptalanul. Árban mindenképp nyerőbb lenne, mint az ASUS.MSI-t csak a tekercs sípolás miatt nem szeretnék. Hallottam már sípolós tekercset és nagyon kellemetlen hang
Nem lehet tudni valami biztosat, hogy mikor érkeznek új alaplapok? Mert 1-2 hónapot még lehet, hogy várnék rájuk. Főleg ha valami csoda folytán több SATA port is lenne rajtuk szintén ilyen 26k-s áron
[ Szerkesztve ]
-
csaky_87
csendes tag
válasz #98593280 #26445 üzenetére
Ez komoly hogy még a 2.0ás Usb-je se működik jól az Etron-os lapoknak? Ez úgy hangzik mint valami rossz vicc. Ha ez valóban igaz eléggé keresztül húztad a számításaimat.
De ezt jó értelemben mondom, mert megmentettél egy rossz vételtől.
Egyébként ilyet rendeltem volna hó elején. GIGABYTE GA-P67-DS3-B3
Ha ez tényleg így van ahogy mondod, akkor felejtő. -
balpis
őstag
válasz csaky_87 #26453 üzenetére
Az csak a régi driverekkel volt általános, hogy a 3.0-s port nem ment 2.0-s eszközökkel sem. Ill. időnként kékhalál. A 0.98 és 1.01-es driverekkel ilyen gondról nem olvastam, nem tapasztaltam. Azok mennek gond nélkül. Csak egyes 3-0-s eszközök akadnak. Gondolom, hogy nem mind, mert vannak fórumozók, akik erősködnek, hogy semmi baj vele, nekik megy már a 0.96-tal is tökéletesen. Én csak egy kölcsön samu külső HDD-t próbáltam, az akadozva másolt rajta.
A 2.0-s portokhoz semmi köze az etron csipnek.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Milka 78
nagyúr
válasz Giovanny #26427 üzenetére
És milyen jó kis szórakozás!
Egyértelmű igen.A tesztek szerint is nem sokkal marad el a GD80-tól.Én ha Sandyt vennék tuti olyat vennék.Egyetlen kellemetlensége a lapnak,hogy a gyári bordát néha hülyén helyezik fel és melegebb az átlagnál a borda(bár én még ilyennel nem találkoztam),de ezt egy újrapasztázással meg lehet oldani ami kb.10 perces munka(már ha tényleg van ilyen probléma). -
Milka 78
nagyúr
válasz The.Bali #26451 üzenetére
Nem teljesen értem,hogy az MSI miért sípol Valószínű azért,mert az Asrock is a Asus leányvállalata ami silány termékeket állít elő és az összes Sapphire kari is zizeg ha tuningolod Bírom ezeket a legendákat.A szervizbe egy sem sípolt zizeget,stb...egyetlen esetről halottam a PH-n.Az egy P67-C43-as volt ami zizegett,de ha lelőtték az EIST meg C1E-t akkor elhallgatott.Valószínű ott valami frixi van a lappal,mert más nem panaszkodott,de ilyen esetben gariztatni kell és kész(meg más lap is tud ennyi erővel sípolni)...
-
katras
tag
Sziasztok!
Alaplapot keresek, mérete nem számít, lényeg az, hogy megbízható legyen. A meglévő alkatrészek:
VGA: egyelőre 1 gtx 460 1gb, viszont támogatnia kell sli-t, mert a késöbbiekben tervezek beszerelni egy másodikat
CPU: i5 2500
Memória: kingston 4gb ddr3 1333hz
SSD: kingston 64 gb sata2 ssd 2.5"
Merevlemez: samsung 500 gb f3 7200rpm 16mb sata2
Optikai: NEC-AD-7260 Fekete
Táp: Chieftec ctg-550-80pb 550W OEM
Házat majd akkor veszek, amikor minden alkatrész konkrétVálaszotok előre köszöm
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz katras #26460 üzenetére
GTX 460 az 2x6 pines lesz. 6 pines egy ilyen VGA PCIe csatlakozó. A kisebb tápokon 1 db 6 pines VGA csati van, a CTG500-on pl. 2 db, de ha csak 1 van egy tápon, akkor is Molex->6pin átalakítóval be lehet kötni a második 6 pines csatit is. Minden VGA-hoz adnak ilyent.
[ Szerkesztve ]
-
katras
tag
válasz Atti0925 #26463 üzenetére
ÉS ez menni fog ezzel az összeálllítással?:
VGA : gtx 460 1gb valami MSI, bár nem tudom melyik, viszont ezt lehet overclockolni a legjobban
CPU: i5 2500
Memória: kingston 4gb ddr3 1333hz
SSD: kingston 64 gb sata2 ssd 2.5"
Merevlemez: samsung 500 gb f3 7200rpm 16mb sata2
Optikai: NEC-AD-7260 Fekete
Ház COOLERMASTER Elite
Táp: Chieftec ctg-550-80pb 550W OEMA processzorfoglalat az egyetlen amit ellenőrizni tudok Mitől sli amúgy? Válaszodat előre köszönöm!
-
katras
tag
MSI P67A-C45-B3
Erről mi a véleményetek? Én ezt találtam... ezzel kompatibilisek az alkatrészek?
EVGA 01G-P3-1373-ER GTX460 1GB GDDR5 SuperClocked PCIE
Ez lesz a VGA kis keresgélés után... -
Atti0925
tag
válasz katras #26465 üzenetére
Olyan alaplapot keress,amin két(v több) PCI-E 16x csatlakozó van,csak ezekbe tudod beletenni a két vga-t.
Elég szegényes a Foxconn honlapja az adatok szempontjából,de gondolom nem hiába van benne a két pci-e16x csatlakozó,szinte biztos,h támogatja az sli-t.
De várd meg a tényleges szakértők véleményét,én csak kontárkodok itt,meg saját magamnak próbálok összerakni egy gépet,remélhetőleg a közeli jövőben,és alaposan utána járok a dolgoknak.[ Szerkesztve ]
Realme Narzo 30 5G
-
Milka 78
nagyúr
válasz katras #26468 üzenetére
Szeva!Ha komolyan gondolod az sli-s felállást akkor nyugodtan el is felejtheted az általad nézett árkategóriát.Olyan lap kell amin 2db pcie csati van és tudja a 8/8-as felállást.Az olcsóbb lapokon 16/4-es kiosztás van ami fizikázásra jó,de normális sli-re nem(én kipróbáltam,de nem az igazi,kevés a 4-szeres sáv egy normális kártyának).A Foxcon P67A-s lapja is szerintem 16/4-es,mert gyanúsan olcsó...
A leg olcsóbb lap a mi 8/8-as az a GIGABYTE GA-P67X-UD3-B3 -as lapja,de igazság szerint még az életben nem volt a kezeim közt,viszont az MSI P67A-G45 (B3)-ösben raktam már cf-et és az működött 8/8-as kiosztásban. -
gerzsol
aktív tag
Sziasztok!
Gépem:
CPU: Intel® Core™2 Duo Processor E8400 3GHz, 1333FSB, 6MB L2 Cache, LGA775
Alaplap: Intel DP35DP (LGA775, DDR2)
Memória: 2x2Gb (4Gb) Geil Black Dragon Gaming Series DDR2 PC2-6400 800MHz
VGA: Gigabyte Ati Radeon HD4850 1Gb GDDR3 SilentCellAlaplapcserém lesz, garanciálisan. Me tudnéátok nekem mondani milyen chipkészletes Alaplapot érdemes ehhez venni? a P45-öt mondja mindenki de P45-ös alaplapot már nem lehet kapni ebben a boltban.
P43-as alaplapból is csak az
ASRock P43DE3
Gigabyte GA-P43T-ES3G
Intel BLKDP43BFalaplapokat lehet kapni.
Milyen alaplap lehet jó márkában és megbízhatóságban?Esetleg érdemes lehet DDR2-ről DDR3-ra váltani?
Ebben a boltban lesz cserém, tudnátok ajánlani LGA775 foglalatú DDR2 és DDR3-as alaplapok közül is párat amit érdemes lehet?[link]
köszönöm szépen a segítséget -
polgi803
őstag
Sziasztok!
Egy I5 2500 mellé milyen lapot ajánlanátok?Sajnos max 24k-m lenne rá.Nem lenne tuning,de gaméra lenne...Köszi a helpet előre is!
-
Smithh
tag
Sziasztok!
A P43 és P45 chipset között mi a különbség?Melyiket ajánljátok?20K--ig ujonnan szeretnék venni!Asrock kizárt,és 4 ram helyes legyen!Tanítványodként hagytalak ott,s most én vagyok a mester...
-
gerzsol
aktív tag
Köszi a segítséget, azért nem játszik (egyenlőre) a használt, mert kétlem hogy ababn a boltban aiben vettem a még garis régi lapomat, onnan visszadnák a pénzt hogy tessék vegyél magadnak újat valahol máshol. Főleg meg hogy a multkor videokártyám meghalt és nem engedték hogy ráfizessek a régire és vegyek egy jobbat hanem az volt amit adott cserébe a beszállítójuk, nem volt rosszabb mint a régi, de én vettem voltna mást, árban sem járt volna rosszabbul a bolt..
Ezek után csoda ha nem szúrják ki valami asrock cuccal a szemem. De kíváncsi leszek. Pénzt nem látok visza abban biztos vagyok. -
pepe_g
tag
válasz Smithh #26476 üzenetére
"Asrock kizárt"
Ez úgy hangzik mint ha azt mondtad volna hogy: Volkswagen kizárt... Pedig ha úgy vesszük majdnem Audi...
Szóval nekem volt Asrock alaplapom... Stabil, megbízható, és szerintem ha nem is a legjobb, de elérhető áron kaphatók, jól felszereltek, és megállják a helyüket a piacon! Ha tetszik, ha nem...http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
Milka 78
nagyúr
válasz polgi803 #26474 üzenetére
Szeva! Ha sima nem k-s i5-ös akkor szinte bármilyen lap megfelel,lévén nincs tuning és nem lesz kínozva a lap.Milyen felszerelésre vágysz?Sata3,usb3 és kelleni fog e valaha a prociba integrált vga,stb...?
Ha nem kell az int.vga akkor neked a H61-es lapok is megfelelnek.Ha jól felszerelt lapot akarsz amin van sata3 és usb3 is akkor az ASUS P8H61-M PRO REV 3.0-as lapot ajánlanám. Ha kell az int vga és felszerelt lap kell akkor az ASUS P8H67-M LE REV 3.0-as lapot is választhatod. -
pepe_g
tag
válasz Smithh #26480 üzenetére
Te tudod...
[link]
Kb ennyi, meg talán a tuningot az FSB szempontjából jobban bírja...ha jól tudom.http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
csaky_87
csendes tag
A ramos fórumban nem nagyon válaszol senki, megköszönnén ha tudna valaki segíteni.
Most áll össze az új konfigom, ami azt jelenti hogy...
GIGABYTE GA-P67A-D3-B3 alaplap I5 2400as procival. A kérdés az lenne hogy milyen ramot érdemes hozzá venni?
Annyira szeretném leszűkíteni a dolgot hogy 8 gigás dual kit legyen és max 15 ezer Ft-ig.
Az I5 elvileg 1333as ramnál nagyobbat nem támogat ha jól tudom, érdemes 1600ast venni? Vagy max a tuning szempontjából lenne csak jelentősége. Olyan előnye nincs hogy az 1600as ramok 1333-on mégjobb időzítést bírnak?
Segítségeket előre is köszönöm! -
Viktor77
titán
válasz csaky_87 #26483 üzenetére
Jól tudod, és nem érdemes 1333-nál gyorsabb ramokat venni. Ezt olvasd el, és világos lesz miért nem.
A legolcsóbb Kingston, Kingmax is tökéletes lesz, ráadásul a kinézett procit tuningolni sem tudod, így ott sem lesz jelentősége (amúgy sincs).Csinálni kell. Kész. Pont.
-
polgi803
őstag
Még 1 kérdés...a H67 miben különbözik a H61-től?Csupán felszereltségben,vagy van benne húzási potenciál is?Vagy az inkább a P67 pl.?
[ Szerkesztve ]
-
csaky_87
csendes tag
válasz Viktor77 #26485 üzenetére
Az FSB je is le van kötve a 2400nak? Azt hittem hogy csak a szorzó kötött.
De egyébként nem vagyok tuningos fajta, azt szeretem ha szépen alapon gurul minden ahogy kell. AZ agyontuningolt Pc-kről a Lada VFTS ek jutnak eszembe. Az olyan gépet ami meg szépen alapon teljesít egy Mercedes AMG - hez tudnám hasonlítani. Ez persze csak egy kis asszociálás volt, nem akarok ezzel a kijelentésemmel háborút kirobbantani.Még1 kérdés , ha a jövőben véletlen bekerülne a rendszerbe még egy gtx 480 és SLI be menne. Oda is elegendő az I5 2400 teljesítménye? Vagy jelentkezne a cpu limit?
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
válasz csaky_87 #26489 üzenetére
Össze van kötve minden egy BLCK nevű cucc alatt (PCI-E freki, FSB, minden). Ezen lehet húzni általában max 5-öt (de inkább kevesebbet, hamar instabil lesz a cucc). Könnyen kiszámolható, hogy ezt megszorozva a procid szorzójával (31x5Mhz) olyan kis húzást eredményez, amit nem is érdemes megcsinálni. Valamit lehet trükközni még a Turbo frekvenciával, de azzal sem érdemes, elhanyagolható mértékű az is. Ezért mondják, hogy nem K-s prociknál nincs tuning.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Giovanny
őstag
Erősítse meg valaki hogy a hibás ETRON USB3 alaplapok tényleg hibások,vagy driver -rel orvosolható a probléma? Mert most készülök alaplapot venni és pont Asrock lett a kiválasztott,akkor Asus és Msi jöhet szóba?
Zero Defect.No Compromise !
-
balpis
őstag
válasz Giovanny #26491 üzenetére
a csip nem valószínű, hogy valaha is elismerten hibás lenne. De a driver frissítésre kb. január óta vár a világ. Én is optimista voltam még két hónapja. Addig 2 hetente jöttek is újabb driverek, de a 1.01 óta nem láttam újabbat, s még az sem jó.
Ráadásul az AM3+-os lapokon nincs visszhangja ennek a hibának
Egyébként pl. 32 bites XP alatt nálam tökéletesen működött, "csak" a 64 bites win7 alatt szaggat. Ma már nem vennék ilyen lapot. Várok még, míg meg nem veszem az első usb3-as kütyümet. Ha nem megy vele, akkor megpróbálom gariztatni, s cserélni pl. egy Asusra vagy MSI-re...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Milka 78
nagyúr
válasz polgi803 #26488 üzenetére
Ácsi.Sima 2500-ösöd van vagy 2500k-d?A H-s alapokban nem tudsz semmit sem tuningolni,se szorzót se fsb-t,tehát a proci full alapon fog menni ahogy az le lett gyártva(direkt így van megoldva).Ezekben a deszkákban be tudod hergelni a prociba épített int.vga-t.A H61-es egy régebbi fejlesztés,de összességében nem ér hátrány ezen kívül belőle.
Viszont a 2500K-d van akkor a prociban van egy olyan lehetőség,hogy a szorzót állíthatod felfelé és így tudod tuningolni.Erre csak a P67 és a Z68-as alpok képesek.Ha ilyen procid van akkor egyértelműen ilyen lapot válasz,mert ha már ki lett fizetve kár lenne ezt a lehetőséget benne hagyni. -
Milka 78
nagyúr
válasz csaky_87 #26489 üzenetére
Pedig közel jársz hozzá!!! 120le-s Szamarám volt és versenyképessé volt téve a korabeli GSI-kel
Amúgy szerintem elég lesz hozzá legalább is Full.HD közeli értéken nagyjából elég lesz.Az i5 2400-es érzésem szerint erősebb mint egy X4-es 4ghz-körül és én egy ilyennel hajtom a 6870 CF-emet gond nélkül.A 480sli azért erősebb mint az én CF-em,de a procid is erősebb ergo nem hiszem,hogy bármilyen ilyen jellegű problémád lenne a közeljövőben.Persze egy 2600K szénné húzva biztosan jobban megmozgatja,de így sem kell majd parázni,hogy használhatatlan lesz a vas.[ Szerkesztve ]
-
csaky_87
csendes tag
A Z68 miben jobb mint a H67? I5 2400 hoz kéne, szal nincs szükség tuningra. Ezért is tettem le a P67ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest