- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hads
tag
Sziasztok, melyik alaplapot vegyem meg szerintetek?
Intel® G31 Express Chipset-est
vagy a
nVIDIA®GeForce 7100/nForce 630i-t?
Mi a különbség a két chips között (teljesítmény, tuning) ?
Kétszer ad, aki gyorsan ad, a smucig + egyszer sem.
-
balpis
őstag
válasz Milka 78 #25850 üzenetére
Van kicsit 21 alatt is azért: pl. Asrock 890 Pro
De annyival nem erősebb, mint amennyivel drágább. S perse valamennyire húzhato is a 880-as integrált VGA-ja...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Zolinho1026
tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan alaplapokat mondani i5-2400/2500 alá, lehetőleg 30000 Ft alatt, amin van eSATA?
Loxone and Loxberry superuser
-
Milka 78
nagyúr
válasz Zolinho1026 #25854 üzenetére
Vagy P67Pro3 amin van a lapon csati(én 870 Extreme3 hoz kaptam kábelt is)és mehet is a ház előlapjára(mert ugye oda kell?).Előnye,hogy elbír a K-s procikkal is,ha később váltasz.Hátrány,hogy csak 3 ropival van a 30-as határ alatt.
Van olcsóbb megoldás is.Veszel egy ilyen bővítő kártyát és választasz hozzá egy olcsóbb lapot.Mivel a tuning kizárt így elég egy alapszintű lap is.
Az abszolult olcsóságot az ECS H61H2-M2 (V1.0) képviseli.Nagyot nem domborít,de nem is kell.Proci-vga-bővítő betol és megy is.Persze választhatsz más h61-es lapot is,mint az ASROCK H61M-S OEM-et ami kicsit masszívabb lap és van UEFI benne,de ezen kívül szerintem nincs nagy különbség. -
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Asus p5kpl am EPU lapom, megéri lecserélni egy Asus maximus formulára, + 7-kt még ráfizetni? Mennyire jó ez a lap, a másikhoz képest teljesítményben, gyorsaságban, játékban..?
Q6600,Gtx 260, Hyper 212+, 2x2 Gskill 900mhz ram mellet?[ Szerkesztve ]
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Jelenlegi Asus M3A78-as sAM2+-os lapom akarom cserélni AM3-ra.
Milyen lapot ajánlanátok?
Kritériumok: Ne legyen integrált vga rajta.16K-környékén álljon meg árban.
Egyenlőre hidegen hagy,hogy tudja-e a buldozert fogadni vagy sem.Úgy is csak halasztják mindig a rajtot és nekem elég a mostani AM3-as procik tudása is. -
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Milyen alaplapot ajánlanátok egy Intel i3 2100 alá?
A lényeg hogy olyan 16-18K körül kellene lennie, nem fontos sem SATA3, sem az USB3, (de ha beleférnek nem gond )
csak megbízható legyen.
Előre is köszönet.[ Szerkesztve ]
-
Zolinho1026
tag
válasz Milka 78 #25855 üzenetére
Igazándiból I/O kimenetként tökéletes lenne, ugyanis a ház előlapján nincs csatlakozó, de az általad linkelt bővítőkártyával már a nekem jobban tetsző ASRock H67DE3 is totálisan tökéletes, mert egy esetleges videokártya halálnál, legalább nem lennék meglőve. Tuning meg amugy is kiesik a K-s proci hiánya miatt, és így is felüdülés lesz az E2140 helyett.
Loxone and Loxberry superuser
-
Killerbeat
tag
válasz lolhunter567 #25845 üzenetére
Ez így nem fedi valóságot.Rampage 3 black edition 1366 Intel® Core™ i7-990X kurva jó választás csak horror az ára.Tuningra tökéletes.
1155 Maximus_IV_ExtremeZ Intel® Core™ i7-2920XM brutál ez kombó is.
1155 socket ujabb procikat támogatja elvileg ez időtállóbb.
AMD ről nem tudok nyilatkozni Buldozer már kacsingat.
De ha még több pénzed van és nem bírsz magaddal.akkor
föntebbi x58 EVGA X58 Classified3
lentebbi p67 EVGA P67 FTW w/ EVGauge and ECP V4
lehetőségek végtelenek.Desktop+game+tuning ra
Asus Z8PE-D12X + 2 intel X5690 proci
lehetőségek végtelenek -
W.
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy MSI Z68A-GD65-öt, valami tapasztalatotok nincs róla? Ez a lap győzött meg engem leginkább adatok alapján, tetszik is, meg sokan dícsérik mostanában az MSI-t. Egyedül ami problémás ahogy hallom az a chipset, elvileg sok z68as lapot gariztatnak mostanában. Mit javasoltok? -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő a kérdésem. Még áprilisban vettem egy Gigabyte GA-H67-UD3H-B3 alaplapot (F2 BIOS van rajta), amit csak a jövő héten fogok beépíteni az új gépembe. Ahogy néztem a gyártó honlapján, már az F6 BIOS frissítésnél tartanak. Az összes eddigi BIOS-t fel kell telepítenem, vagy elég a legutolsót? Előre is köszi a válaszokat.
-
tomic
addikt
Érdeklődnék milyen am3+ lapot ajánlanátok. Sajna sosem volt amd-m de szeretnék faternak egy gépet össze rakni nem túl sok pénzből. 5 évente szoktunk újítani.
Játszani szokott leginkább a cod 6-al.
Szóval ehhez kellene egy lap kb 20 ezerig. Asrock, Msi érdekelne. Akár mini is.
Milyen chipsetes lapot érdemes venni 970,980,990 est? Vagy mi a különbség köztük?
Esetleg régebbi is elég lenne?
Illetve ehhez milyen időtálló proci kéne?
Segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
Van valakinek tapasztalata a következő alaplapokról?
Gigabyte GA-970A-UD3 belemegy majd a Buldozer, ára 24-26K
Asrock 880G Pro3 ez is Buldozer kompatibilis, ára 21-23K
Jelenleg egy x4 955 CPU menne bele, jövőre egy Buldozer.
Talán...[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék tőletek.
AVCHD filmszerkesztésre, BD írásra, valamint fotoszerkesztésre (esetleg "közepes" igényű játékra) szeretnék egy igényes, halk, gyors, megbízható gépet. A követklező konfigot állítottam össze:
1./Intel L1155 Core i5-2500K 3.30GHz BOX
2./P8P67 PRO REV 3.0 alaplap
3./DDR3 Kingston KIT 8GB 1600MHz XMP X2 (2x4GB) , vagy hasonló más gyártmány
4./Corsair PSU-650HX 650W Modular táp
5./Cooler Master 690 II Advanced házikó
6./SATA3 7200 Western Digital 1TB 64MB Caviar Black
7./ASUS GTX560 1GB DDR5 DirectCU II OC
Az alaplappal és a VGA-val kapcsolatban nem tudom jól döntöttem e az ár/érték-arányt tekintve. Az alkatrészek között nincs e kakukktojás? Fontos hogy az alaplapon ne legyen integrált VGA, valamint néhány éven belül ne kelljen másikat építeni!
Köszönöm szépen a segítséget! -
balpis
őstag
válasz #63463168 #25871 üzenetére
Szia!
Miért fontos, hogy ne legyen integrált VGA az alaplapon?
Semmit nem lassít a gépen, s a prociban benne van úgyis, azaz ha van a lapon kimenet, az jó lehet egy VGA hiba vagy csere esetén ideiglenesen. Ill. bizonyos video kódolásra (quick sync., hogy ez pontosan mi, még nem jártam utána) nagyon jól kihasználhato a CPU VGA-ja, de a P67-es alaplapokon nem működik. Ezért Z68-as lapot javasolnék inkább. Főleg, hogy a hírek szerint, a következő generációs intel proci csak abban fog teljesértékűen menni.
Az a baj, az olcsóbb Z68-as lapokon (Asrock, Giga) Etron USB3-as chip van, ami USB3-as kütyükkel nem megy rendesen még ma sem, driver probléma miatt. Legalábbis Win7 alatt...Tápból kisebb is elég lenne. ha ragaszkodsz a modulárishoz, akkor esetleg egy Adata HM-550 is több, mint elég. Ha nem kell moduláis, akkor egy Chieftec CTG500 vagy egy XFX core edition 450 vagy ha későbbi bővítésre gondolsz, akkor 550.
Valami izmosabb CPU coolert se felejts el, ha húzni akarod, legalább egy Hyper 212+-t (de az az én tapasztalatom szerint még kevés hozzá, bár talán ebben a házban még elmegy)HDD-ből a SATA3 semmit nem jelent, ha esetleg azért választottad volna. A sebessége nem több, mint a SATA2-é, mert a szűk keresztmetszet nem a csatoló...
Esetleg érdeklődj itt.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
scream
veterán
válasz #63463168 #25871 üzenetére
Szerintem felesleges 1600MHz-es RAMot venni ha csak munkára és néha-néha játékra használod, ezeknél nincs érezhető különbség ( mmint az 1600as és 1333as RAMok között )
A táp tényleg sok neki , egy FSP HEXA 500 szerintem jó választás (bár lehet már a 400 is elég lenne)
Esetleg ha szeretnél még kicsit spórolni akkor az RC-690 helyett inkább egy Sharkoon T9 Economy-t válassz, szép igényes ház, és 2.5"os hely is van benne + fekete belül is.
És szerintem érdemes volna belerakni még egy SSD-t a konfigba,hogy az is gyorsítsa a gépet, esetleg egy Buffalo MS 64GB vagy egy Kingston SSD Now V 64GBosat.
CPU hűtésre tudom ajánlani AC Freezer 13 Pro-t remek hűtő jó ár/teljesítmény mutatóval
Most nézem ez elég off ebben a topicban
[ Szerkesztve ]
-
Aleksz10
csendes tag
Hello
Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a konfighoz milyen lapot (ATX) ajánlotok, illetve mit cserélnétek ki benne. A gépet onlinejátékokra, photoshopra és HD filmnézésre használnám, de pár évig nem szeretnék hozzányúlni.
A konfig:
Ezeket venném:Intel Core i5 2400 3,1GHz
Sapphire HD6770 1GB GDDR5
2*4GB RAM Kingston HyperX Blue DDR3 1333MHzA tápot nem cserélném, úgy érzem még 4év után is elég ehhez a konfighoz: Spire 500W blue silent (SPATX500W)
Előre is köszönöm
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget!
Alaposan megváltoztattam a konfigurációt:
1./ Intel Core i5-2500K CPU
2./ ASUS P8Z68-V PRO alaplap
3./ ASUS ENGTX560 DCII OC/2DI/1GD5 VGA kártya
4./ Buffalo MS 64GB SSD, vagy más olcsóbb
5./ ARCTIC Freezer 13 Pro CPU-cooler
6./ HDD 1TB SATA II. 64 MB (WD, Samsung, Segate amelyik a legolcsóbb)
7./ 8 GB RAM (2x4 GB kit) 1333 MHz, a legolcsóbb tipus
8./ Sharkoon T9 Economy fekete ház, (vagy méginkább CM RC-692-KKN2)
9/ ADATA HM-550 tépegység
A házat még nézegetem, a CM 692-t "élőben" láttam és nagyon tetszett. A Sharkoonban elfér a CPU-cooler és a VGA?? Ez mintha karcsubb lenne.... Ennek elég jó a hűtése? Gondolom ajánlatos hozzá a hűtőket is melőbb megvenni és beépíteni.[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz #63463168 #25877 üzenetére
Ezekkel a kérdésekkel menj inkább át ebbe a topicba : Milyen asztali gépet vegyek? , ott előbb kapsz választ és nem is off.
És használd nyugodtan a "Válasz" gombot
A Buffalo SSD jelenleg a 64GBosok között a legolcsóbb, utána jön a Kingston V100 majd egy A-DATA.
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #25872 üzenetére
Igen, színpatikus ez a lap Gigabyte GA-970A-UD3.
-
tka
tag
Hali!Szeretnék venni egy 2600K-t.De nem tom milyen lapot vegyek hozzá.Néztem Asus Maximus Gene Z IV et,meg P8Z68-Vt.Gigára is gondoltam ,de nem nagyon ismerem.Max 50k ig gondolkodom.Esetleg ötlet javaslat tapasztalat,szívesen fogadnám.Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
a női hülyeség határtalan
-
balpis
őstag
szerintem erősen attól függ, mire is van szükséged...
Milyen bővítőkártyákat, milyen interfészeket akarsz (usb3, sata3 evidens, de pl. firewire, eSata már nem), ill. mennyire akarod tuningolni, milyen hűtésed lesz...
Ha "van pénz dögivel", akkor egy asus P8Z68-V Pro lehetne. Esetleg egy P8P67 Sabertooth.
Ha szűkösebb, akkor Asrock Z68 Pro3.
A Z68 többet ad a Virtu, ISRT és az integrált GPU használatához (pl. quick sync alkalmazáshoz is).notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
st0ff
tag
Sziasztok!
Uj gepet tervezek epiteni, az ezek tunnek eddig jo vetelnek:
- Intel Core i5 2500K 44k
- ATI HD 6870 1GB DDR5 41k
Milyen alaplapot tegyek alájuk, hogy tudjanak kepessegeiknek megfeleloen működni, és ne legyen semmilyen gond velük?
Köszi -
ProEvoFan
nagyúr
Gigabyte GA-970A-UD3 lapot néztem ki magamnak, ez már tuti.Csak egy megerősítést kérnék tőletek , hogy ez akkor tuti jó lesz a Buldozer alá?Jelenleg egy x4 955 megy bele, 1 évig játékra jó lesz.Később meg egy olcsó Buldozer
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Ha AM3+ os deszkát szeretnék venni és Asus-t akkor melyik típust javasolnátok?
Esetleg boltot is ha tudtok hozzá azt is köszönném.Szerk: Bulldoserre készülődnék fel addig meg egy Phenom II 970 vagy X6 menne bele, de minőségit szeretnék ami később is megállja a helyét.Olyan 30-40k a keret.
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz HartgeH3-2.8 #25886 üzenetére
asrock is csinál jófélét, ami nem 15k, hanem több, az jó
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Mr.Csizmás #25887 üzenetére
Igen már azokat is nézegetem
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
reset
senior tag
válasz HartgeH3-2.8 #25886 üzenetére
Szia!
Nekem ez tetszik -
reset
senior tag
válasz HartgeH3-2.8 #25890 üzenetére
Ez sem rossz - persze, tudom: Asus...
-
ProEvoFan
nagyúr
GIGABYTE GA-Z68A-D3-B3 Szerintetek egy I5core 2500K@4.3Ghz alá megfelel ez a lap?Nagyobb tuning nem nagyon lenne.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz ProEvoFan #25892 üzenetére
A Giga Z68 lapok nem tűnnek túl jónak...
Őszintén szólva egyik giga sem mostanában. A venti vezérlése is sokkal vacakabb, mint pl. az Asrocknak.
Ráadásul ezen is Etron USB3 chip van - sajna az Asrockon is
Az már csak hab a tortán, hogy lehagyták róla a Z68 egyik előnyét, a VGA kivezetést. Ezzel az erővel vehetsz P67-es lapot is akár...
(van rajta helyette soros meg párhuzamos port...)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz ProEvoFan #25892 üzenetére
Értem köszi.Próbálom megdönteni a AM3+ Gigabyte GA-970A-UD3 +x4 955 (jövőre buldozer) koncepciómat de látom nem megy Ezzel kapcsolatban van valami negatív észrevételed?
[ Szerkesztve ]
-
reset
senior tag
-
reset
senior tag
válasz Mr.Csizmás #25898 üzenetére
A nagyobbik tesóján (MSI 990 FXA-GD80) nincs ilyen - meg általában sincs az AM3+ deszkákon...Az új PCIE-2 szabvány és a VGA karikon lévő power csati nem elég?
("This connector is used to provide power to the graphics card.")[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest