- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcsaba1975
tag
Sziasztok! Irodai felhasználásra szeretném használni a következő konfigurációt-cpu:dual- core e 6500 2.93Ghz(1066Mhz FSB) , alaplap:Gigabyte GA-G41M-ES2L,RAM: kingmax DDR2 2x 2048MB PC2-8500 . Az alaplapi választásomban nem vagyok biztos.Köszönöm a véleményeket.
-
-
kpal
nagyúr
Egyik ismerősöm venne olcson megbizható x58-as lapot . És az lenne a lényeg melyik márka a megbizhatóbb hosszabb távra Gateway X58 vagy AsRock x58 extreme ?
-
-
NagyBandi
csendes tag
Sziasztok!
Használt alkatrészeimből rakok össze egy gépet, és ehhez szeretnék tanácsot kérni alaplap ügyében. Van egy Core 2 Duo E6400-am és 4x500 MB Geil Ultra (azt hiszem) DDR2-es memóriám. A RAM-on az szerepel, hogy DDR-2 800 2.1V, Geil GX21GB6400UDC
Ehhez szeretnék valami olcsó, de megbízható alaplapot keresni. A teljesítmény és húzhatóság nem fontos, mivel leginkább netezésre, emailezgetésre fogják használni.
Első körben a Gigabyte GA-EP41-UD3L lapot néztem ki (vagy ennek EP43-as tesóját), illetve az Asus P5QL/EPU lapot. A kérdésem az, hogy ezek működni fognak-e így, illetve van-e jobb ötletetek.
Az a problémám, hogy a memórián 2.1V szerepel, viszont a Gigabyte lapoknál 1.8V-ot írnak. A memória kompatibilitási listája nem tartalmazza ezeket a lapokat, illetve a lapoké sem konkrétan ezt a memóriát. Viszont az ASUS kézikönyvében az áll, hogy a memória feszültségét 1.85 és 2.245 között lehet apró lépésekben állítani, szóval annak szerintem működnie kéne, de gondoltam, megkérdezek erről valaki nálam hozzáértőbbet.Előre is kösz,
Bandi -
bartucc
addikt
válasz NagyBandi #19558 üzenetére
Elég sok tuninglehetőség van már a mATX lapoknál, különösen a gigákban, de ha a memória fesz állítást nem támogatja, akkor nem fog menni benne a geil, instabil lesz vagy be se indul. A lappal foglalkozó fórumtémát kellene megkeresni, ott vannak tapasztalatok ez ügyben. Az Asus-ok is kényesek lehetnek, de abban valószínűleg menni fog.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
MZsoltee
veterán
válasz NagyBandi #19558 üzenetére
Ha csak netezésre lesz használva és tuning se lesz akkor egy G31/G41-es lapot ajánlanék. Így nem kell videokártya se bele, mert az integrált elviszi. A ramokkal meg semmi gond nem lesz, lehet állítani a giga lapokban is a feszt. Egyeten egy dologra figyelj, hogy 4 memória foglalat legyen a lapon, mert ugye nem 2*1Gb ramod van, hanem 4*512mb.
ASROCK 4Core1600-GLAN/M 11k
ha kell dvi csati
ASROCK 4Core1600-DVIGIGABYTE GA-EG41MF-US2H kicsit újabb G41 chipsettel
Ha mégis raktok bele vga-t (néha egy kis játék), akkor nem kell integrált vga-s lapot venni, de azokba is lehet rakni PCI-E vga-t.
MSI P31 Neo-F 12,5k egyszerű P31-es lap E6400-as mellé tökéletes ugye ezen integrált vga nincs.
Mod:
Ami még érdekes lehet, ha használt cuccok is játszanak mert akkor egy olcsóbb P35-ös lappal is jól járhatsz, 10k fölött nem sokkal lehet kapni őket az apróban.Mellesleg nekem is van egy eladó...
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
NagyBandi
csendes tag
válasz MZsoltee #19561 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a gyors válaszokat!
Van videókártya is egy 7600GT személyében. Ami amúgy passzív hűtésű, jó nagy durung bordákkal elöl-hátul, emiatt félek, hogy az ASRockokon nem férne el tőle az ATX csatlakozó. Azt hiszem, az MSI lesz a befutó, mert ott marad még utána elég PCI slot, ha valamire kéne.
Köszi szépen még 1*!
Bandi -
bartucc
addikt
válasz NagyBandi #19563 üzenetére
Hát szerintem a Giga és az Asus is jobb mint az msi, keserűek a tapasztalataim vele az alsó kategóriában, elég fapadosak. Személy szerint vagy az Asrock, vagy a giga.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
tomgabor
senior tag
Sziasztok! Most készülök fejleszteni a gépemet amim van Giga EP45-UD3LR, Intel E7500, 2GB Kingston 1066 Mhz DDR2 ram, HD4850.
Szeretnék még 4GB ramot meg egy erösebb CPU-t, a választásaim, arra gondoltam talán jó lenne egy lap csere is, ilyenkor jött az ötlet AMD Phenom II 965+4 GB 2000Mhz ram+ GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P(kedveli az nVidia kártyákat), vagy Marad az alapplap és most ram és késöbb proci vagy 4GB 2000Mhz ram +XFX NFORCE 790I Ultra 3-Way SLI(kedveli az ati kártyákat) -
szijartg
őstag
hali. ehhez a procihoz milyen lapot ajánlatok?
Intel Core2 Duo E6600
asus legyen inkább.. -
joe2005
senior tag
válasz szijartg #19571 üzenetére
Én innen indulnék el, majd itt megnézni a speckókat és valamelyik árfigyelőn kiválasztanám a céget, ahonnan megrendelném. Jó, ez egy kis időbe telik, de megéri!
"Have you tried turning it off and on again?"
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Nagy gondban vagyok
kellene nekem egy olyan alaplap ami i5 procit fogad és nagyon erős az usb-je mivel webcam studioba kell és 24-36méteres usb hosszabitás van és hiába erősitős az usb a jelenlegi C2D rendszeren egyszerűen nem mindig ismeri fela hosszabítót. rádugtuk egy félmillás hp lapopra és gondnélkül elkezelte a 4 kamerát így én arra következtetek hogy nemad le elég feszt az alaplap vagy a tököm tudja. segítsetek.Előre is köszi
-
csdm
senior tag
Hali!
Melyik 880/890 chipset köré épülő lapot érdemes megvenni, ha a márka annyira nem fontos számomra, egy négymagosítható B55 procit tennék bele, és tuningolnám is rendesen, Crossfire vagy SLI nem hoz lázba, alaplapi integrált VGA nem fontos, de ha van, akkor működjön együtt a 4870-emmel.
Most egy Giga GA-770TA UD3 (USB3) lapot hajtok, de a rajta lévő hűtések nekem túl kicsik, mivel tuningolnék, és a Mosfeteken jelenleg semmi sincs, tehát olyan lapot keresnék, aminek emberes hűtése van, és elvinné a procit feszültség emeléssel is.
Árban olyan 30k körül gondolkozom.
Köszönöm előre![ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Az adatlapomon lévő konfigot szeretném Intel vonalra cserélni.I5-re gondoltam, egy 650-esre, és egy hozzá passzoló lapra.Mi igaz ebből a foglalatváltásról.Érdemes inkább a mostaniba venni egy 4 magos procit inkább?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Tothgera30
Ármester
Szeretnék venni egy matx-es lapot Am3-as foglalattal, integrált vga nem kell, milyet érdemes venni, amiben jól húzható a prockó, illetve árban 30k fölé nem szívesen mennék?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
1 ismerősöm kért meg,hogy írjak nektek,mert nagy dilemma előtt áll.
Szeretné lecserélni jó öreg soket 478-as Cerka gépét valimi újra.
Mind a két oldalról néztünk neki deszkát és procit.
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
1, Intel DualCore E6300 ---- Asrock P45XE 38k.
2, AMD Athlon II X2 255 ----- J&W JW-790GX-Extreme 40k.Köszönöm segítségeteket.
-
Ace Ventura
addikt
Intel vonalon a 775 már zsákutca, jövőre állítólag a mostani foglalatokat is leváltják.
Am3 most nagyon jó ár/érték arányban van, és még jó ideig bővíthető!
Athlon helyett Phenomot javaslok, a 6Mb L2 cash miatt.17-ért van itt az aprókban Phenom2 550 is bontatlan dobozos, garis.Alaplapot is találsz 20 körül hozzá bőven.Most már érdemes DDR3-ba invesztálni.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Gyuri27
félisten
-
csdm
senior tag
válasz Ace Ventura #19575 üzenetére
Szerintem inkább a mostanit fejlesztd.
-
csdm
senior tag
válasz Ace Ventura #19581 üzenetére
30 alatt találni nagyon jó 4 magosítható processzorokat, most a forint szárnyalása miatt mindenhol felmentek az árak, szerintem most még jobb vétel egy olyan. (Ha támogatja a lapod) -
Boxi88
őstag
én is inkább a AMD-t javaslom, mert az AM3 még toppon van ellentétben a 775el...
én mondjuk nem mennék rá erre a "szerencse" dologra hogy hátha 4magosítható... inkább itt aprón vennék olyat ami ki van tesztelve, és tuti hogy jó lesz....
mivel a ramból nem írtál típust, ezért ddr3 ra menj rá, mert a ddr2 lassan kifutóban van...
-
Dark KillerX
addikt
válasz Boxi88 #19583 üzenetére
Szerintetek hogy járnék jobban tuning szempontjából,hogy a mostani tuningos procim [link](alapfesz) mellé veszek egy 17k-s P5Q-E-t 17K-ért és a mostani-t eladom,vagy 10k-15k-t rádobok a mostani procimra,és veszek Q9550-et.
Megjegyezve a mostani lapommal stabilan 3300Mhz-et (440FSB) bírtam prime alatt kihozni belőle stabilan.
Válaszokat köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
csdm
senior tag
válasz Dark KillerX #19584 üzenetére
Hali!
Szerintem procit fejleszteni jobb, főleg ha a mostani lapod jól bírja a magas FBS-t. Báár 775 socketre sokat áldozni nem nagyon éri meg.
Én is 775-ről váltottam az év elején, csak nekem E5200-am volt, de 4 magosítani akartam, és vagy a Q8xxx széria vagy a nagyon drága Q9xxx széria. Inkább AM3 -
Boxi88
őstag
válasz Dark KillerX #19584 üzenetére
a 775be már én sem ölnék több pénzt, de ha mindenképp ezt szeretnéd fejleszteni akkor vedd meg a Q9550 vagy Q9650 es procit, mert a lap szerintem jó!
-
aLstaR
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, az XFX X58i XT Edition nevű alaplapon olvastam, hogy 3db PCI-E foglalat van. Ami érdekelne, mind a 3 foglalat 16X csatolók, illetve PCI-E 2.0 slotos?
Üdv: Gábor
-
ujhlac
tag
Sziasztok!
Használt alkatrészekből építek össze egy gépet!
És arra lennék kíváncsi, hogy melyik alaplapot válasszam a 3 közül?- ASUS M2N-E SLI
- GIGABYTE GA-MA770-DS3
- MSI K9NGM3 (most jelenleg ezt használom)Proci AMD ATHLON 6000+ lesz benne, Ram ddr2 4x1gb 800mhz lenne, hdd sata samsung 640gb, a vga-t még nemtudom milyet de minimum egy 512mb-osat de ha 1gb-os lesz az sem baj!
Bár ha azt mondjátok, hogy az ASUS SLI lapot válasszam, kérdésem lenne, hogy sokat jelent -e a 2db vga, vagy nemsok különbség lenne benne!
Még a vga-ra is mondhattok, hogy mijet érdemes vennem, (Nvidia-ATI) mert most csak egy Gainward 8600gt 256mb-os van benne! kb. max 20.000ft-ot szánok rá!
Gondolom ezzel a konfiggal már elmennek a játékok!
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Boxi88
őstag
válasz ujhlac #19589 üzenetére
a 3 lap közül én a "GIGABYTE GA-MA770-DS3" javaslom, mert a giga jó minőségű lapokat gyárt és még a tuningra is odafigyeltek nagyon sok lapjuknál!
az SLI illetve a többkártyás megoldásokat nem ajánlom, mert nincs akkora jelentős gyorsulás, sőt van amelyik játék nem támogatja a többkártyás dolgot... tehát az egyik csak ott van fogyasztja az áramot de nem használod.... inkább egy erősebb kártya mint két kisebb!
videokártyából: hát épp amelyik oldalra húz a szíved ati vagy nvidia... 20k környékén itt aprón van HD4850 illetve nvidia oldalról 9800gt.... teljesítményben nagy vonalakban egyformák, bár ezért a kijelentésemért lehet hogy egyesek megköveznek
-
jeni
félisten
Szia
A kérdésem az lenne,mivel lenne butább egy integrált 890GX alaplap egy 890FX laphoz képest általánosságban véve? Kevésbé tuningolható?Kevesebb slot,?2x16x helyett 1x 16x és a másik az 1x 8x a Pci-e 16x amennyiben duálban menne egy vga páros? Bár nem valószínű,hogy most kettő karit tennék bele.
Ugyanis jelenleg egy Asus Crosshair IV Formula lap kapható teljes új chipszettel.
Van egy másik az a GIGABYTE GA-890XA-UD3 illetve az ASROCK 890FX Deluxe3.Az ASROCK lapnál a 2 év gari amit kevésnek tartok,és abban a lapon a proci felett ventis hűtő van ami hosszabb távon nem megbízható. Pedig tudásban nagyon ott van a többiekhez képest.A Gigabyte lapnál viszont csak a déli híd ami új vagyis kezeli a Sta3-t és a USB3-t. Az északi híd egy lapban az AMD-nél azonos a 790FX lapokkal,és az miben nyilvánul meg?Ha új gépet rakok össze akkor gondolom érdemesebb a legújabb lappal összerakni egy AMD rendszert.
Bármiféle hozzáfűzni valót észrevételt megköszönök a fenti felvetésemhez.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Boxi88 #19591 üzenetére
CFX ben az egyik kártya teljesen kikapcsol, 2 kisebb kártyától könnyebb megszabadulni normális árban mint 1 nagy batártól, azokat csak a fanok keresik, akik viszont leginkább csak újat vásárolnak, így akár fél árban kell elkótyavetyélni, amelyik játék nem támogat CFX-et az olyan is.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Gigabyte 785GT-UD3H lapot, az új AM3 rendszerem alá.
Igazából nekem tudásba kb ez lenne a megfelelő lap és ez a márka nekem a legszimpibb.
Viszont 1-2 ember írta hogy az AM3-as Gigák BIOS-a nincs a helyzet magaslatán.
Hogy kell ezt érteni? Annyira rossz csak nem lehet? Úgy látom írogatnak is új BIOS-okat elég sűrűn a lapokhoz. Mégis konkrétan mi a baj velük? (ha van egyáltalán?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- Androidos tablet topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest