-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZSoros
csendes tag
Hi!
Új gépet fogok összerakni, induljunk ki abból, hogy 'az ár nem számít'.A proci egy 'Intel Core2 Duo 3GHz 6MB Socket 775 E8400' lesz, ez már fix.
Szintén fix a 2x2GB 1333MHz-s DDR3 memória.
Ehhez keresek alaplapot. Jó lenne, ha a lapba beleférne 8GB ram is, de ha 4GB a max, az se gond. Szintén jó lenne, ha lenne firewire csatlakozó a lapon...
Amit én találtam: Gigabyte GA-EP45T-UD3R
Ellenvélemény? Más javaslat? Amiért írok: melyik manapság a legmegbízhatóbb alaplap-gyártó?
Kössz...
-
lordvico
csendes tag
SZiasztok!
Egy 4400as C2D procihoz milyen alaplapot javasoltok?
Azt kell tudni, hogy a gép középkategóriás, 8800gts és 2 giga van hozzá, tehát alaplapból is közép-alsó elegendő.
Fontos lenne a jó tuning bios.http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/hsz_45276-45276.html
-
nagyúr
válasz lordvico #11302 üzenetére
E4400-hoz nem kell magas FSB, egy P35-ös Gigaval szerintem jól kijönnél. Hogy pontosan meik lenne a megfelelő (DS3, DS3R, DS4) az attól függ, hogy mien szolgáltatásokra van szükséged, és mennyit szánsz lapra.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
whYz
őstag
hali
szeretnék venni egy alaplapot egy q9550 alá 30ezer forint körüli árban
jó lenne ha lenne benne integrált vga...
legfontosabb a stabilitás és minimális tuning lenne
mit tudtok ajánlani? -
whYz
őstag
vagy esetleg akkor ASUS P5Q-EM vagy GIGABYTE GA-EP45-DS3R?
G45 és P45 között mekkora különbség van? mert g45-el jobban kijönnék az integrált intel vga-val de ha annyival gyengébb a chipset akkor inkább nem veszem meg...
-
-
kicsigeri
senior tag
válasz metre1 #11311 üzenetére
Ár/értékben az AMD sokkal jobb, viszont tuning szempontjábol, egyáltalán nem. Én az AMD-t nem tartom valami megbízhatónak, melegszik és sokat is fogyaszt. Az Intel drágább. kevésbé melegszik, és nem fogyaszt annyit mint 1 AMD. Jobban húzható, stabil rendszert lehet belőel kihozni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz Rockybro #11265 üzenetére
valszeg hibas az a slotpár, amit korábban használtál, vagy kontakthibás, pos, spém, stb .. van benne.
Olyan, hogy 1-1 slot szeret, vagy nem szeret ram ot nem szokott lenni, olyan igen, hogy az adott lap szereti, nem szereti.(#11269) Rockybro
1 lapba egyszerre 1 fajta ram legyen.
két különböző ram esetén csak a véletlennek köszönhető, hogy normálisan mennek.(#11271) Klemens
Bele, még a P965 -ös is kezeli friss biossal.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
kicsigeri
senior tag
válasz Attici #11313 üzenetére
Jaj bocs rossza a link, viszont az optikai benettel tényleg gond van. Ugyanis nem találtam olyat. ezt akartam neked linkelni
[ Szerkesztve ]
-
Attici
őstag
válasz kicsigeri #11315 üzenetére
Na ez már tényleg jó lenne, ha lenne rajta optikai bemenet, de csak kimenet van rajta. Viszont az alaplapon van SPDIF IN-OUT csak azt nem tudom, hogy létezik e hozzá valamilyen hátlapi csatlakozó ami TOSLINK-é alakítja.
Egyébként a Gigabyte-ok jobbak mint az ASUS-ok?"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
metre1
tag
Mégis amd vonalon maradok nekem bármennyire is tetszenek a core duók.
Ezt gondoltam eddig:
Gigabyte GA-MA770-DS3 19.740,-
A64 X2 6400+ BOX 24.360,-
4x1GB DDR2 Kingmax Ram 1066 4x3.600,-=14.400
Összesen: 58.500,-
Ami megvan mellé Galaxy 9800GT 512MB OC, Chieftec 450W
Mit gondoltok, elég jó választás lenne ez?Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
laja80
tag
sziasztok!
max 20e ftig szeretnék alaplapot venni!
ez a konfogom: e7200,hd 4850,4gb ddr2
jelenleg egy gigabyte ep31-ds3l alaplapom van,de ugytünik beszart,ehelyett kellene vmi.
várom a tanácsokat!Bárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem.:)
-
gumimajom
csendes tag
Sziasztok!
Van egy compaq gépem, elkeztem fejleszteni, elkerülhetetlenné vált hogy kicseréljem az alaplapot mert a bene lévő procit nem tudom húzni. A proci egy e2160as már vettem tá zalmann hűtést, most veszek nagyobb házikót....
Kérdésem milyen alaplapot vegyek amivel fel tom húzni a procit?
Van egy 400as chieftek táp, ramot most vadászok (feltehetően 4giga geil black dragon lessz) és egy 1gigás HIS 4670es van videókarinak. -
longbow
csendes tag
hello! segitseget szeretnek kerni hogy asus p5b deluxe vagy gigabyte ga-ep35 ds3 alaplapot hasznaljak? tudom hogy a gigabyte az ujabb, de a p5b deluxe az tobbet tud nem? ddr2 memoriaval hasznalnam. intel q6600 procival.
-
Attici
őstag
Sziasztok!
Látom, hogy nagyon ajánlgatjátok a Gigabyte lapokat. Milyen hosszútávú tapasztalatotok van velük, mert nekem a szervizes ismerőseim mind azt mondták, hogy 2 év alatt kifeküdnek.
Vagy már van valami jobb és újabb széria?[ Szerkesztve ]
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy GigaB. GA-M52L-S3 lapot. Próbáltam a honlapon megkeresni hogy vajh milyen procikat támogat és miket nem konkrétan. AM2,AM2+,blabla...de semmi pontos adat nem volt.
Valószínű hogy egy 4,6+ megy majd bele és valszeg működik is majd, de ez számomra tényleg csak "valszeg".Szerintetek hol nézzem meg?
Köszönöm!
Keresem -hozzám hasonlóan- korrekt, üzleti partnereimet! (2004 óta a PH-en)
-
Sharks
tag
Sziasztok, E8500-as procihoz és 4 GB 1066 MHz Geil ultrához milyen alaplapot ajánlanátok 30 és 40 E között érdekelne a lehető legjobb alaplap!!! Thx
-
kem
addikt
válasz Sharks #11339 üzenetére
Ezt ajánlom!
Az egyik legjobb lap ezek alá. Állítólag ha csak egy kártyát akarsz használni, akkor elég az EP43 is. Arra figyelj, hogy DS3L-t ne vegyél Gigából, mert gyengébb minőségű.ui: azért várj még meg 1-2 javaslatot, de mindenképpen Gigabyte a best buy most.
Köszi!
-
sti10p
senior tag
Sziasztok!
Asus P5Q vagy Gigabyte EP35-DS3?
Vagy esetleg valami más?[ Szerkesztve ]
XY
-
zsoleer
senior tag
ebbe a lapba:[link] bele tudok rakni szerintetek egy e7300? a 6700 belemegy azt irja a leirás de az 65nm e7300 meg 45nm ez számit?
-
metre1
tag
Nézegetem az árlistákat szinte mindenhol ep-35 -ösök vannak p-35-ös helyett, amit meg tudnék venni az ep-35-ös
ha ezt veszem mennyire hajtható ki E5200? Eléri a 3GHz-et?Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
nagyúr
válasz metre1 #11348 üzenetére
Van P35-ös is egyébként, de javasolt az újabbat venni (EP), már csak a frissebb BIOS miatt is. Egy P35-ös Giga-val borítékolható a 3GHz.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- Spórolós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Automobilista 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest