- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz almabaro #3547 üzenetére
Üdv!
A lényegi különbség az LG között, hogy az LG W2220P 22"-os, a LG W2420P meg 24"-os, bár mindegyik H-IPS paneles és FullHD-s!
Igen, szvsz is megéri várni, mert tényleg nem sok anyagiak befektetésével kapsz egy kiváló monitort!
Nem, nem gáz a Philipssel kifejlesztett IPS monitorok, bár mostanában, már csak az LG fejleszi tovább a paneljeiket LG.Display néven, és ha képesek voltak elektronikailag is létrehozni a WCD gammut színtér növelését és 12bit színszámítási pontosságával és az NTSC színtér 135%, az AdobeRGB és sRGB 100%-os lefedésével nagyon kiváló monitorokat (LG W2420R, LED-es háttérvilágítású H-IPS panelest), akkor szvsz megbízhatóak lehetnek, amit pl. a BestBuy HP LP2475W-vel is megtapasztalhattuk (6ms g2g 24"-os WS LG.Display H-IPS (LM240WU4) paneljával)!Igen, az igaz, hogy "... ha az ember meg minőséget akar venni, akkor úgy is kicsengeti..."!
-
cucclee
tag
válasz old_artist #3550 üzenetére
Hi!
Köszi a mindenre kiterjedő választ. A méret miatt a 26"-os S-IPS panelú lg mellett maradok. Bár lehet kapok jobb minőségűt 22"-ban. Szerintem 4" többet jelent mint a jobb panel nyújtotta szebb kép ,mivel azért ez az lg is nagyon jó ,utánaolvasgatások alapjánmégegyszer thx
-
old_artist
addikt
válasz cucclee #3552 üzenetére
Üdv!
Igen, ezzel az LG W2600HP-BF (S-IPS panelesel) nagyon jól jársz majd, azt garantálom, különösen 26"-os méretben, és ha be is kalibráltatod, akkor színben is egy kiváló kijelzőn megjeleníthető képminőséggel is szímolhatsz!
-
reggio90
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kéne a segítségetek. Monitorvásárlás előtt állok, amit kinéztem LG W2361V az eddigi ami árban és tulajdonságban is megfelel.(és persze tetszik) Filmnézésre, játékokhoz és netezésre használnám! Csak 720p-s filmeket néznék rajta, szerintetek jó választás? Valakinek esetleg személyes tapasztalat? Mindenképp 22-23", HD-s és max. 55 e ft-ig!
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
egyvalakiii
csendes tag
válasz old_artist #3520 üzenetére
Köszi a választ!
Holnap fájó szívvel összecsomagolom, és visszaviszem.
82 kFt volt.
Tényleg sajnálom, mert mindent tud amit elvártam, csak éppen a képe silány...
Köszi mégegyszer! -
ricsik
őstag
válasz old_artist #3550 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy mi a különbség az LG W2600HP-BF és az LG W2420P között.
Nagyjából egy árban vannak / lesznek, de az előbbi nagyobb 2 collal.
Érdemes 2 collt feláldozni, hogy ne s-ips, hanem h-ips monitorunk legyen? -
PaJa1
őstag
Úton van egy Samsung 2494HM monitor, elvileg a héten megérkezik.
Azért ezt, mert:
Samsung volt eddig is, mind rendben volt.
Gyors válaszidő.
1080as felbontás.
Nem kerekített-dombrú új samu design.
Nem gólyanyak állvány.
Állítható magasság, dönthető.
Talpán körbeforgatható
Pivot funkció(mostaniban is van és nem hülyeség, főleg wide monitornál)Főképp ezek a szempontok és tulajdonságai miatt esett erre a választás. Egyedül a csillogó kerettel kell barátkoznom, de szerencsére nem domború így könnyebb takarnom
Sajnos nem vagyok nagy monitor guru, így csak egy laikus tapasztalatait tudom majd megosztani a készülékkel kapcsolatban.
A probléma az idő! Physics can not be cheated! ## WoT: ThisNoAll_HUN ## OBHUNRACING.COM
-
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen ha felszereltségét nézzük (bár egy DisplayPort-ot kaphatott volna) és azt, hogy 1080p-t is lehetővé tesz, és mivel ezek a H-IPS panelek már fejlettebb pixel vezérlést és képi megjelenítést tesznek lehetővé (lsd. HP LP2475W), ezért szvsz a W2420P valamivel pontosabb képi megjelenítést fog majd mutatni a kijelzőn, de ezt majd nemsokára tesztelhetjük majd!
-
bazsi21
csendes tag
Sziasztok!
24" LCD monitort szeretnék vásárolni (1920*1200) felbontással. Tudtok olyan jó minőségű monitort ajánlani, ami ekkora méretű, fényes (glossy) kijelzője van, és ne adj' isten még webcam és mikrofon is van benne? Nem utolsó szempont a kedvező ár sem
-
AMD_ok
őstag
válasz old_artist #3560 üzenetére
Szia old_artist!
erről a monitorról első látásra mi a véleményed? A Land Computerben már 78000 ft-ért adják...
[ Szerkesztve ]
-
kocsonya
tag
Egy technikai jellegű kérdésem lenne.
A ma kihírezett Samsung F2380-on 2 db DVI-D csatalakozó van. Ha én egy HD set-top-box HDMI csatlakozóján keresztüli jelet szeretném rákötni a monitorra DVI-HDMI átalakítóval (videokártya mellé kaptam), akkor az működőképes megoldás lesz-e?
KösziSzar az élet, mégis éled!
-
DarkDeer
senior tag
Basszus, pénteken akartam megrendelni egy 24"-es TN+Film paneles Samsung-ot, de ha ez az új Samsung F2380 tényleg kapható 77900-ért akkor inkább ezt veszem meg.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha minden igaz, akkor 2-3 héten belül a kezeim közé fog kerülni egy 23"-os C-PVA paneles, de szvsz eléggé BestBuy szagú monitor lesz, különösen, ha valaki a tescogazdaságos TN panelesek helyett venné meg! Ezek felválthatják a TN-es förmedvényeket, és első látásra szvsz sokkalta jobbak is lesznek, bár az *VA és IPS monitorokat nem fogják megközelíteni, de nagyon jó és nagyon megfontolandó alternatíva, ha valaki TN paneles helyett venné meg, s az is biztos, hogy nem bánná meg!
Na végre, hogy a Samsung is észhez tért "gagyi" és már-már szánalmas álmából!
-
bozont
veterán
válasz old_artist #3568 üzenetére
Ez a C-PVA micsoda? Ez újdonság most nekem. Ha jól veszem ki a szavaidból, nem éri el ugyan a rendes *VA panelek minőségét, de a TN-t szépen leiskolázza. Pontosan miben tér el az eddigiektől, miben más?
-
AMD_ok
őstag
válasz old_artist #3568 üzenetére
Akkor nagyon várjuk a majdani eredményeket, főleg összevetve a már régebben általad említett LG W2420P-vel, mert kb 2 hónap múlva veszek valamit, és a szakmai hozzáértésed alapján fogok valószínűleg dönteni. Azért, mert látom ,hogy profi vagy a témában
-
ricsik
őstag
Az LG szerintem jobb monitor lesz, de drágább is.
Nálam valami ilyesféle lista alakult ki:
TN - e-IPS - C-PVA - S-IPS - H-IPS - S-PVA
Persze csak az itt elhangzott típusok és leírások alapján laikusként.
Persze az más kérdés, hogy mindegyiknek van előnye és hátránya a másikkal szemben. -
old_artist
addikt
Üdv!
Olcsó, C-PVA paneles, 3000:1 (typical) kontrasztarányt (150 000:1 dinamikus), 8ms-os 2ms g2g válaszidő, jó a betekintési szögei 178°, és a teljes sRGB színskálát képes megjeleníteni, 19200x1080-as felbontással és 300 cd/m2-es fényerővel. (78-95e közötti árral kerül majd forgalomba - 288-309€), de itt olvashatsz bővebben a gyártói oldalon róla, bár még nem nagyon vannak tesztek, de nagyon ígéretes lesz szvsz a TN panelesekkel szemben!
-
-
AMD_ok
őstag
válasz old_artist #3574 üzenetére
Rendben, szavadon foglak
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, szvsz is jobbnak tűnik az LG, de ne menjünk ennyire előre, amig nem tapasztaltuk!
Igen, a lista helyes, bár szvsz ha ezek a C-PVA és H-IPS panelesek ennyire jók/kiválóak lesznek, akkor a lista elejéről eltűnhet végleg a TN paneles! Viszont, én lehet, hogy ha szemügyre veszem majd az EIZO SX2462W új H-IPS panelú monitorját, akkor a H-IPS és az S-PVA között szvsz egy = jel majd elkel a listádon!
-
xuldar
addikt
válasz old_artist #3573 üzenetére
19200x1080? Ez aztán az extra-szélesvászon!
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Hát még az 1600x900 a 20"-on, a P2080-ason!!!
-
xuldar
addikt
válasz old_artist #3578 üzenetére
Kiírom betűvel is, mert úgy látszik, másodjára se vetted észre
Tizenkilencezer-kettőszázszor ezernyolcvan. Feszty-körkép?[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Scoot
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. 24"-es monitor vásárlását tervezzük, csak épp abba nem gondoltam bele, hogy a videokártyánk 256MB-es (konkrétan: Gainward Bliss 7600GT PCX). Most, hogy olvasgatok különféle fórumokat, mindenhol min. 512MB-seket, de inkább 1gigásakat ajánlanak ezekhez a moncsikhoz.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen paraméterek mellett mire számíthatok? Valamilyen szinten használható/élvezhető lesz, addig, amíg egy jobb VGA-t beszerzünk?
Előre is köszi a segítséget és bocs, ha nagyon lámát kérdeztem... -
xuldar
addikt
Játékokon kívül nem fogod érezni a különbséget. Ha akad, lejjebb kell venni a felbontást, 1280-hoz még simán elég lehet az a kártya. Majd ha VGA-t cseréltek, Ati 4770 vagy afölött, illetve Nvidia 8800gt vagy afölött kipróbálhatjátok a natív felbontást is.
-
Scoot
csendes tag
Köszi szépen a gyors válaszokat! Nekem nem is hiányozna a játék, esetleg a páromnak az Final Fantasy XI. Gondolom attól elbúcsúzhatunk egy időre...
Esetleg arra az időre, amíg beszerzünk egy újabb videokártyát, lehet az megoldás, hogy duál módban megy egymás mellett a régi 17"-os LG Flatron monitor és az új 24"-os? (Elvileg a VGA támogatja) Így a párom tudná használni játékra a 17"-ost, egyéb célra pedig ott lenne a 24"? Vagy ez így nagyon meredek? -
Scoot
csendes tag
-
replika
tag
Üdv!
Megtört a jég, végre nem pixelhibás monitor került a kezeim közé.
Mondjuk lassan 1 hónapja próbálok monitort venni. (mármint fizikailag és nem számítva az utánaolvasást) A befutó a legelsőre kifilózott Lg w2600hp-bn lett. 19" Fujisu-Siemens-ről váltottam. Hát, állati mit is mondjak. Megszokni egy pillanat műve. Majdnem tökéletes. Brutál fényerő, szokatlan betekintési szögek, szép szín...
Persze, nekem semmi sem jó.
A forteManager-nél (3.08) csak az info jön be, nem lehet állítani, mert nem aktívak a fülek.
EZ zooming nem működik. Lehet, hogy nem állítottam be még rendesen, de kezdek aggódni.
A panel lassúnak tűnik nekem, FPS-ben 100fps-nél is megtörik középen a kép! (4890 vapor-x)
WOW-ban is röcög kissé.No mindegy most már, majd még próbálom beállítani. Ha van tippetek esetleg azt kipróbálnám/megfogadnám.
Tisztelettel replika
[ Szerkesztve ]
cya
-
Dracula
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy a Samsung 2429HM és HS közt csak az USB port és a Pivot mód a különbség? Meg hogy a HM fényes. Panelje szerintem ugyan az, és HDMI is van mind2-n.
Én nagyon sokáig HP 2475W-t akartam venni, de úgy döntöttem, hogy nekem nem ér meg 160e-ret ez sajnos, mivel ezek az említett monitorok a feléből kijönnek. Nem vagyok se grafikus, se CAD-es, csak netezésre, filmekre és kis játékra használom a monitort, ami immmár több mint 5 éve egy Hyundai Q17.
Viszont ha TN-est is veszek, tuti bekalibráltatom old_artist-al.
Üdv!
-
old_artist
addikt
válasz Dracula #3594 üzenetére
Üdv!
"Samsung 2429HM és HS" - - ez valami új típus?
Gondolom a 2494HS és HM-re gondoltál, ha igen, akkor panelben is más mindkettő, mivel a "HS" csak 23,6"-os, a "HM" meg 24"-os!Egyébként nem várod meg esetleg (ha már ennyit vártál) az LG W2420P (~110 - 360€ - közötti beharangozott árával), LG.Display H-IPS paneles, natív 1080p, 5ms g2g, 24"-os FullHD, D-Sub, DVI-D, 2xHDMI, 40W (!!! ) monitorját
mod: köszönöm a bizalmat a kalibrálással kapcsolatban!
[ Szerkesztve ]
-
Dracula
őstag
válasz DarkDeer #3595 üzenetére
Hi!
Hm, ezt nem is ismertem! Végülis akkor max 100e-ig nézhetek nem TN-est, de annyira jó árban volt (hihetetlenül olcsó) a HS, és még a másik is a HP-hoz képest... De 90-100-ig el tudok menni még talán, vagy annyit kiadok inkább úgy fogalmazok.
Ez a C-PVA milyen? Nem hallottam még róla... old_artist?
Üdv!
-
Dracula
őstag
válasz old_artist #3596 üzenetére
Hello!
Bocs, elírtam... Ez az.
Nem sürgős nekem, tehát várok és várok, legalább olcsóbb lesz minden. Amit írsz, ígéretesnek tűnik! Utánanézek majd. Mondjuk ilyen erővel sosem veszek semmit mert várok a jobbra.
Üdv!
-
Dracula
őstag
válasz Dracula #3599 üzenetére
Áh itt is van...
LG Flatron-W2420P/Default.aspx
Vannak itt durvábbak is...
"W2420R - 24" IPS panel with RGB LED backlighting covering a reported 100% of the AdobeRGB colour space, which equates to 135% of the NTSC colour space."
"The LG W2420R is available from May priced at 1,630.00 Euro, while the W2420P and W2220P are available from July and cost 400.00 Euro for the 24-inch model and 260.00 Euro for the 22-inch model."
Hm azért 400 euró az nálunk sajnos 120e vagy több lesz...
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest