- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
addikt
-
old_artist
addikt
válasz audi100td #3349 üzenetére
Üdv!
Igen, a "HDA" jelüben csak d-sub csatlakozó van, a "HD" jelüben meg DVI+HDMI csatlakozó, és mint annyiszor leírtuk, hogy mennyivel tökéletesebb egy digitális jel (különösen az élsimítása, a betük és a képek élessége, a geometriai pontosság, stb.), ezért szvsz ha még a HDMI-t is ki tudod használni, akkor megéri azt a plusz többletet anyagilag (már a jövőre gondolva is), amivel többet ad ezen csatlakoztatású monitorok kihasználtsága, nem beszélve a VGA-ról is lassan eltűnik a d-sub!
Sőt, megtévesztő a doboza is (ha jól tudom), mivel "HD" van ráírva, és csak az oldalán a kis cimkéről lehet észrevenni a "HD" vagy "HDA" típust, vagy kibontva a hátsó csatlakoztatási lehetőséget ellenőrízve, hogy azt kapunk-e, amit megrendeltünk! -
audi100td
nagyúr
válasz old_artist #3353 üzenetére
Értem, kösz a segítséget.
-
Mumee
őstag
válasz old_artist #3345 üzenetére
Hali
A02-es 24-est teszteltél már? Nálam most járt egy és ég és föld az A01-hez képest is, átlag 23ms input-lag, a színkezelés is jobb lett, kalibrálás után egymás mellé tettem egy A01-el, és hát jó munkát végeztek az A02-vel.
-
novoszath
senior tag
hi all
segítsegeteket kérném
monitor vásárlás elött allok és nem tom milyen monitort vegyek
fontos lenne a hdmi csati benne
60K a plafon amit ra tudok szanni
tudnatok ajanlani monitort?
üdv: Novi
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
old_artist
addikt
válasz novoszath #3358 üzenetére
Üdv!
Ha 24"-ban gondolkodsz és TN panelesben, akkor elég jó a Samsung 2494HS (~64e) vagy HM (pivot, de drágább), ha elég a 23"-os és megbarátkozol a kisebb pixel méretekkel, akkor a 2333SW, ami egy DVI-HDMI átalakítóval megoldást jelenthet (~56e)!
A 2494-esekben van HDMI, és valamivel felette van a képzelt palafon áradnak, de szvsz megéri! Egyetlen hátrány, hogy a fekete/fehér egyensúly beállítása/megtalálása problémás, de kompenzálását bizonyos kalibrálással helyre lehet hozni, és egy nagyon jó TN paneles monitor kijelzőjét láthatod és használhatod az asztalodon! -
novoszath
senior tag
válasz old_artist #3360 üzenetére
szia
2333SW ezen a monitoron gondolkodom
azt szeretnem kerdezni hogy amit irtal atalakítót hozza azzal lehet hasznalni a monitort ps3-al is? full hd ba tudjam hasznalni?
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
gorgo
őstag
Félig OFF:
Ismerős vett egy LG 2234 S-BN monitort. 40K-ba került.
Nekem egy Samu 2494SH van, 69K-ba került.Pro-kontra:
LG-n egyetlen csati van, semmi csicsa Samun van DVI-D és HDMI
Samu 4 cm-rel nagyobb képátlóval bír, ha igaz hogy az LG "hozza" az 56 cm-t.
Samu full HD-s, LG "csak" 1650-es.
Samu képe szerintem (szubjektív!) gyengébb, de legfeljebb egyformán közepes mindkettő. Betekintési szög samunál sztem rosszabbAz analóg jel ellenére alapbeállítások mellett sem volt vészes az LG, bár tény, hogy annyira tüzetesen nem néztem meg (igaz, nem is állítottam be rajta az optimumálisat)!
Hogy megéri-e a +29K-t a Samsung? Hááát, határeset. Ennyibe kerül, sajnos, és egy 'rendes' monitor ami nem TN-es meg 2x
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
koltain
csendes tag
Üdv
Samsung t240-ről véleményeket kérhetek?
-
PaJa1
őstag
Üdv.
Már a 22"es topicban érdeklődtem a dolgok után.
2 monitor marad, igaz a 22" től már távolodva. Mindkettő Samu, eddig is azok voltak és nem volt velük semmi probléma.
Sam 2333SW - Eredeti Samsung paneles
Sam 2494HM - nem tudom milyen panellal szerelik.Az első mellett az alacsonyabb ára szól. De ronda és nincs benne pivot. Igaz mindkettőt el tudom viselni.
A másodikban meg minden van amit az előzőből hiányoltam. Pivot és nem kerekített és sok helyen csillogó borítás. Egy kicsivel nagyobb is.
HDMI bemenet is található rajta, bár úgy világosítottak fel hogy az annyiban jobb a DVInél hogy hangot is továbbít. Na én a hangot nem a Kijelző rikácsolóival akarom szólaltatni, úgyhogy nekem ez nem lényeges, de árban rátesz sajnos.Mindkettő 1080at tud, de mi van akkor ha 1050 ban játszok valamit, mert főként játékra lesz a készülék, amellett filmnézés (azért kell az 1080as felbontás) és netezés (pivot). Ha nem nyújtom ki az 1050es képet, hanem a széleit feketén hagyom akkor is fogja torzítani a megjelenített képet mert nem a gép natív felbontásán használom?
Illetve hogy mennyire alkalmas játékra, utánhúzás mennyire tapasztalható ezeknél a monitoroknál?Jelenlegi monitorom 710T (DVI, pivot) amikor vettem hasonló ára volt mint most a 2494HMnek. Megérte, probléma mentesen üzemel azóta is.
[ Szerkesztve ]
A probléma az idő! Physics can not be cheated! ## WoT: ThisNoAll_HUN ## OBHUNRACING.COM
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a
samu 2333SW, 5ms 23"-os WS Samsung TN Film (LTM230HT01) paneles, a másik
samu 2494HM, 5ms 24"-os (60,96 cm) WS Samsung TN Film (LTM240CT01) paneles, pixel mérete 0,277 mm, a
samu 2494HS, 5ms 23.6"-os (59,94 cm) WS CMO TN Film (M236H1-L01) paneles, pixel mérete 0,272 mm, a
samu 2493HM volt 5ms 24"-os WS Samsung TN Film (LTM240CT01) paneles!"Ha nem nyújtom ki az 1050es képet, hanem a széleit feketén hagyom akkor is fogja torzítani a megjelenített képet mert nem a gép natív felbontásán használom?" - igen, mint minden monitornál, ha nem natívban használod, és arányos felbontással csökkented, akkor nem fogja megnyújtani (ezt VGA-ból vezérelheted), de a kép elkerülhetetlenül homályosodik és életlenedik, de ez pl. játékok alatt nem annyira észrevehető, viszont office, net alkalmazásoknál (pl. betüknél) miért is ne a natívot használnád!
Utánhúzását és lag-ját pl. játékoknál, ha nem szimulációs játékokkal játszol, akkor nem annyira észrevehető, és a 2494-esek elég jók ilyen szempontból!
-
blazsey2
senior tag
válasz koltain #3367 üzenetére
Ma kapom kézhez a Samsung 2494HS monitort,akkor személyesen is lesz véleményem róla.De rengeteg hozzászólást elolvasva többnyire mindenkinek pozitív a tapasztalata a monitorról.És mivel Old Artist is az ajánlottak közé sorolja az ő véleménye számomra mérvadó.
PSN ID:blazseydr
-
old_artist
addikt
válasz blazsey2 #3370 üzenetére
Üdv!
Igen, mivel már kalibráltam ilyen 2494HS-t, ezért valamivel képben vagyok, és egy kicsit voilt időm "elszöszögni" mellette! Az biztos, hogy a fekete és fehér egyensúlyával "megküzdöttem" (mivel én is észrevettem ezen hiányosságát), de kompromisszumos beállítással sikerült egy viszonylag jó beállítást találni!
Az biztos, hogy a 24"-os TN-esek között a mostani árával (~63e) nagyon jó vétel!Természetesen várjuk majd a véleményezésedet is -
-
PaJa1
őstag
Bogár került a fülembe...
2493HM vagy 2494HM? -Samsungok
Találtam egy írást, ott ezt olvastam:93: régebbi modell, 1900x1200 16:10, 100W fogyasztás, kisebb pixelek, 400 cd/m2.
94: újabb modell, 1900x1080 10:9, 45W fogyasztás, nagyobb pixelek, USB, 300 cd/m2, lefele is dönthető.Engem igazából a felbontásuk érdekelne, hogy játék(16:10) közben mennyire lenne probléma/észrevehető a 94essel(16:9) illetve fordítva a 93ason(16:10) egy 1080as film megtekintése.
Netezés és egyéb ablakos programok az elérhető legnagyobb felbontáson vagy annak valamelyik arányosan kisebbikén futnának.Meg ugye mind a kettő samsung monitor és saját samsung panellal van szerelve ezért talán szebb képet ad mint a HS amiben nem samu panel van?
Árban ahogy láttam a 93as(gondolom a nagyobb felbontás miatt) 6ezerrel többe kerül.
A 2333SW től azért távolodtam mert nagyon nem jön be a design főleg az a pipaszár nyak amit állványnak neveznek. Lehet hogy van olyan masszív mint a mostani és a kiszemeltek téglatest megoldása, de én jobban bízok az utóbbiban.
[ Szerkesztve ]
A probléma az idő! Physics can not be cheated! ## WoT: ThisNoAll_HUN ## OBHUNRACING.COM
-
blazsey2
senior tag
válasz old_artist #3371 üzenetére
Na beüzemeltem,hát egyenlőre szoknom kell a 32-es samsungom után.A színei egyenlőre kicsit furcsák még azt szoknom kell,de fényereje brutális le is vettem 50%-ra a fényerőt és a kontrasztot is.Amúgy HDMI-in kötöttem össze és egész élesek a felbontások én most 1440x900-ra állítottam.Játékkal még csak ezután fogom kipróbálni.
-
bozont
veterán
válasz blazsey2 #3376 üzenetére
Igaz elsőre nagyon szokatlan. Én 19" crt + 1024x768 után váltottam 24" + 1920x1200-ra és először nekem is nagyon rossz volt, de a betűk méretét lehet növelni a felbontás állítása nélkül is. De kell 1-2 hét mire az ember hozzászokik. Mindenesetre én már vissza nem térnék a kisebb felbontásokhoz az biztos.
mod.: Kíváncsiságból kipróbáltam én is abban a felbontásban és nekem meg már az nem teszik, olyan hatalmas minden. Viszont az 1680x1050 még úgy elmegy, de azon is elég nagy minden. Viszont azért ezeknél a felbontásoknál a kép már nem annyira éles mint natívban, de ezt nem is vártam az interpoláció miatt.
[ Szerkesztve ]
-
borisz_B
tag
válasz blazsey2 #3378 üzenetére
Hy!
Igen, elsőre nekem is nagyon szokatlan volt a 21" CRT (1280x1024) után a 22 "-os FullHD lenovo L220xcW (1920x1200), és először nekem is kellemetlen volt a natívon a kis betük mérete, de laptopot is használtam, és így már könnyebb volt megszoknom a natívban való üzemeltetését, amin kiváló éleséget és kiváló tiszta kép-megjelenítést kapok cserébe!
Majd biztos, hogy Te is megszokod!
Romboljunk, hogy építhessünk!
-
PNP
őstag
Sziasztok, pár hónapja már kérdeztem, de most vált aktuálissá a monitorvásárlás. 24-26"-os méretben keresek jó minőségű (tehát nem TN) panellel szerelt típust, valahol 100 és 150e között. Kösz a tippeket!
-
borisz_B
tag
Hy!
Ha jót és megbízhatót akarsz, akkor HP LP2475W, gariztatása kivételes, jól felszerelt és a H-IPS kijelzője kiváló, (pláne, ha be is kalibráltatod), bár ára egy kicsit magasabb a 150k-nál, de itt még jó árban elérhető, a HP lista árához képest!
A másik jelöltem a 26"-os LG W2600HP-BF, S-IPS paneles, játékra és majd minden alkalmazásra kiváló lehet, ez már belefér a keretedbe!
Ezeket ajánlom, de hátha más még tud valamit ...Romboljunk, hogy építhessünk!
-
gorgo
őstag
Hali!
Nos, hogy 16:10 vagy 16:9 az VGA szempontjából tök mindegy. A filmek miatt is inkább 16:9, és a fogyasztás miatt pedig DUPLÁN a 16:9-es, hiszen felét eszi... nem kérdés. Főleg hogy drágább a régebbi 16:10-es. Egyedüli kérdés legfeljebb a TN vagy nemTN lehet. Az meg ugye erősen pénztárca függő.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
PaJa1
őstag
Azt tudom hogy a graf kártya tudja hajtani mind a kettőt.
Már magam is a 94es felé hajlok.De a döntést az fogja végül is megszabni, hogy mennyi suska marad a többi gép alkatrész megvétele után, meg hogy mennyi fizu csúszik majd be a szezonból....de utálom, amikor nem azt veszem amit akarok, hanem ami marad.
Köszönöm a válaszokat. Lehet, hogy majd mielőtt a bolt felé igyekszem újra felbukkanok...aztán megint mást hozok el amiért indultam
[ Szerkesztve ]
-
koltain
csendes tag
Üdv
engem meggyőzött a 2494-es, és persze old_artist nagyon gondolkodtam az 1200 soron, de amire nekem kell, arra bőven elég most. kösz mindenkinek a hozzászólást amik segítettek a döntésben. Természetesen ha megvan beszámolok róla
-
old_artist
addikt
Üdv!
Bocs, hogy közbeszólok, már többször jeleztem a HP-nek is, hogy javítsák ki, mivel ha 6ms g2g 24"-os WS LG.Display H-IPS (LM240WU4) panel van benne, akkor az H-IPS és nem S-IPS! A két panel között ha nem nagyon, de óriási a különbség, különösen a pixelek alakja és elrendezése miatt is!
-
ricsik
őstag
válasz old_artist #3386 üzenetére
Köszi a kiigazítást, én is evvel a monitorral szemezek, csak hát az ára...
Még Hexxától is húzós.... nekem... -
ricsik
őstag
Lehet, hogy volt róla szó, de a H-IPS és S-PVA összevetve mit mutat a képlet?
Azt tudom, hogy a H-IPS feketéje átmehet lilásba bizonyos szögből nézve, meg talán kicsivel szebb rajta a kép, de mégis. Van más egetverő különbség?
24" S-PVA ból gaméra mi az ajánlásod? Dell 2408 ugye a lag miatt kiesett nekem. -
old_artist
addikt
Üdv!
Hidd el, nagyon megéri, és a Mo.-i gariztatása is kiváló, ha bármi gond lenne vele, 3 napon belül kicserélik - ingyenesen helyszínre szállítva (+cserélik), és ha még veszel hozzá CarePack-ot (+7e), akkor a gariztatást 5 évre biztosítva van a számodra!
A 24"-osok közül szvsz BestBuy monitor, különös képp a felszereltsége miatt is!
Igen, a Hexaa árulja Mo.-on szinte a legolcsóbban, és ha bekalibráltatod, akkor egy nagyon kiváló színterű és valóságos színmegjelenítésű kijelzővel szembesülsz! -
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen az S-PVA és a H-IPS-t összevetve, az mondható el, hogy a H-IPS-en nagyot javítottak a fekete és a színek mélységén, és a színtartományok pontosabb, telítettebb színterek megjelenítését produkálja, és az oldalról való betekintési szöge is javult, de az a bizonyos "magentásodás" a panel adottságából ered!
Itt olvashatsz a panel technikai és technológiai különbözőségükről még!
Input-lag és utánhúzásban is nagyot lépett előre a H-IPS paneles LG.Display (a 30ms "álomhatár" alatt teljesítenek (a Hazro pl. 5-7ms), amit már a Hazro, a NEC és LG monitorokban is beépítésre kerültek, nem csak a HP-ben!24"-os S-PVA-ban jelenleg ilyen árképzéssel nem tudok Neked megfelelőt ajánlani, de van, pl. NEC MultiSync 24WMGX3 A-MVA paneles, EIZO S2431W S-PVA paneles (most van a Hexaa-nál 190e-ért), és állítólag (Mumee írja), hogy az A02 rev.-es (de szerintem csak nyugatra szánt) Dell 2408WFP már megfelelően teljesít, de szóba kerülhet, ha még fellelhető a BenQ FP241 vagy az LG L245(246)WP-BN!
-
blazsey2
senior tag
Helló.Nagyon jól szuperál a SAMU 2494HS-em amire vettem: játékra,netre meg nagynéha filmet nézni tökéletes.Az egyetlen dolog ami nem tetszik az érintő gombok de azt is meglehet szokni.Én a TN panelesek közt csak ajánlani tudom.
-
blazsey2
senior tag
válasz old_artist #3393 üzenetére
Helló.Hát sajna elég sokat kell melóznom,de szép lassan majd jönnek az infók.
-
Lipazzz
csendes tag
Tanácsot kérnék egyelőre, határozott igényekkel:
- Full HD felbontás
- 22" vagy nagyobb (inkább 24" vagy nagyobb)
- főként mindennapi használatra, KÉP- illetve FOTÓSZERKESZTÉSRE(!), valamint zeneszerkesztésre alkalmas (utóbbi elég statikus, max. a virtuális VU-méter felvillanó led-jei ugrálnak)
- alkalmankénti DVD-nézésre, videószerkesztésre
- utolsó telepített játékom Colin McRae 2 valamint Leisure Suit Larry, és ez is marad (vagyis nem létkérdés a xxfps, meg nemtommi)Van egy félprofi Canon digitális gépem, amivel legfőképp sRGB módban készítek képet, mert a legtöbb megbízás félprofi dolog, és ahhoz (tapasztalatom szerint) az sRGB üzemmód, jó szem, és jó nyomtató elég. Már csak egy jó monitor hiányzik. Majd ha lesz elég pénzem veszek egy Flexiscan 2431-est például...
Addig viszont kellene egy monitor valahol 100.000 HUF környékén a fenti öt kitétellel, ami kalibrálás után ha nem is megy át az UGRA teszten, de azért weboldalra tehető és esetleg inkjet-es nyomdába adható képeket ad vissza színhűen.1. Létezik ilyen jelenleg, vagy érdemes megvárnom a LG Flatron W2220P-t, míg végre kapható lesz?
2. Van komoly baja a Dell 2408WFP Rev.A00 modellnek?
3. Megéri a HP LP2465W 100.000 HUF-ért?Kösz és üdv,
LipazzzNem a szándék, hanem a fontos.
-
old_artist
addikt
válasz Lipazzz #3395 üzenetére
Üdv!
Először is, ha kép- és fotószerkesztésre használnád a leendő monitorodat, akkor a legfontosabb:
- *VA vagy IPS monitorban gondolkodj minden képpen
- műszeres kalibrálás nagyon fontos, és nem csak a színtelítettség és valóságos színek visszaadásáért, hanem ha kalibráltatod, akkor azzal kevesebb is lesz a fogyasztása kb.30-40%-al is, ami nem egy megvetendő dolog!Igen, az LG W2220P (100-120e közötti árával, LG.Display H-IPS, 1080p, 5ms g2g, FullHD) és a W2420P (150-160e közötti árával, LG.Display H-IPS, 1080p, 5ms g2g, FullHD) vagy a W2420R (LED-es háttérvilágítású H-IPS!!! - ~500e-es árával) a maga 12bit színszámítási pontosságával és az NTSC színtér 135% lefedésével nagyon kiváló monitorok lesznek, ha hazánka is eljutnak, de addig még várhatunk - talán őszig!
A Dell 2408WFP monitorból csak a nyugat-európára szánt modellekből is szvsz csak az A02 rev.-eset érdemes megvenni, de a 2709-est már ajánhatom, bármelyik rev.-el (190e, S-PVA))!
Ha alternatív megoldára szánod a HP LP2465W-t, akkor a 100e-es árával megoldást jelenthet a számodra, főleg hardveres kalibrálással, de elgondolkodtató lehet egy HP LP2275W (S-PVA, ~110e) vagy a HP LP2475W (~159e) is![ Szerkesztve ]
-
Cobra.
őstag
Akkor most ha szeretnék TV-s bemeneteket is, akkor a HP LP2475w a legjobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
Lipazzz
csendes tag
válasz old_artist #3396 üzenetére
Köszi Old Artist! Ezeket nézegettem én is... akkor szerintem még gyűjtögetek őszig, aztán elválik, hogy hol tartok/tarta világ akkor.
Nem a szándék, hanem a fontos.
-
kocsonya
tag
Sziasztok!
old_artist: hol lehet venni HP L2465-t 100e-ért?
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nem tudok dönteni.
24-es monitort szeretnék, jó volna PVA paneles, de nem hiszem, hogy akarok költeni 150e+ egy monitorra.
Böngészés, programozás, filmnézés valamint videoszerkesztésre kellene, illetve TV-nézésre STB-on keresztül.
Elvárások:
24" 1920x1200 vagy 1920x1080 még nem tudom biztosan, hogy jó-e a kisebbik megoldás, szóval aki használt mind2-t az kérem írja meg, hogy pl vidszerkesztésnél vagy bizonyos esetekben tényleg jobb-e a +120 sor
HDMI csatlakozó STB csatlakoztatás miattAmit néztem eddig és itt is többször volt szó róla:
Samsung 2494HM - FullHD
LG L246WHX-BN - WUXGAEzeken kívűl ha valakinek van még javaslata szívesen veszem.
Nem sürgős nagyon a dolog, de még júniusban meg szeretném venni, mert a mostani 19-es FU-SI CRT-m sajnos már elég homályos kezd lenni és hamarabb fárad a szemem tőle.Köszi
Szar az élet, mégis éled!
-
_tRebroN_
tag
Üdv mindekinek!
Szal névnapom alkalmából hétvégén megleptem magamat egy Eizo S2431W-vel szeretném megosztani veletek a kalibrálási eredményeket.
Gyári beállítás 1
Gyári beállítás 2
Kalibrált beállítás 1
Kalibrált beállítás 2
Köszönet Hexának a monitorért és old_artist-nak a kalibrálásért.tRebroN
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest